Akan Belen 25 Haziran 2013 Paylaş 25 Haziran 2013 Valla manuel benzinliler için yazmıştım. Sizi arkaya bağlayıp çekmem lazım. Yaparım da.. o tork var.. İnsanların üstüne bu kadar da gidilmez ki.Millete sattıracaksın araçlarını abi yahu. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 25 Haziran 2013 Paylaş 25 Haziran 2013 190 benzinli için gayet güzel bir tork olsa da mondeo gibi ağır bir araçta bir de 4 vitesle birleşince Emminin diline düşürüyor bizi işte Yorum bağlantısı
Fatih Öztürk 25 Haziran 2013 Paylaş 25 Haziran 2013 Fatih Bey, Bu noktada çok haklısınız. 1.6 motor aslında ideal olarak lanse edilse de; ben de tam dediğiniz gibi düşünüyorum. Bu nedenle şehir içinde kullanım için 1.4 tercih ettim ama şehir dışında da küçük motor araç kullanıyorum son 1 senedir. Şimdi Mondeo konusunda çok değerli dostlarımız, çok güzel detayları aktarmışlar. Mondeo aracı ulaşım vasıtası olarak değil de, keyif almak olarak görenlerin tercih edeceği bir araç. Aracınıza benzinle bindiğiniz için ve daha çok güzergahınız çevre yolları olacağına göre yakıt tüketiminde lpg'Li kullanımda yüzünüz gülecektir. Hatta yaptığınız ekonomi ile verginin de bir kısmı çıkacaktır. Benim ise önerim her zaman LPG'yi kendinizin monte ettirmesi yönünde. Sağlıklı bir motora taktırılacak LPG, sonradan ortaya çıkaacak problemlerde kesin teşhisi kolaylaştırdığı gibi, maliyetten kaçınmak için takılmış ucuz kitlerin yaratacağı sinirsel problemler de bertaraf edilir. Diğer konu otomatik benzinli Mondeo hangi durumlarda tercih edilir? GhiaX ise %90'ı otomatik olduğu için biraz da mecburiyetten tercih edilir. Mondeo'da benzinli otomatiklerde maalesef performans kayıpları vardır. Tüketim müsriftir ancak ilk paragraftaki belirttiğim nedenler dolayısı ile bu gözünüze gelmeyecektir. Otomatik şanzımanı klasik olduğu için en sağlamlar kategorsindedir fakat yapısı gereği revizyona muhtaçtır. Kullanıma göre değişiklik gösteren ancak Belli bir km'ye geldiğinde tıpkı baskı balatanın periyodu gibi revizyon gerekecektir. 2-3.000.-TL'lik masraf yapacağınız bu işlemin periyodu yakın araçları iyi elemeniz gerekiyor. Tabi bu sayfalardan siz araç bulduğunuzda nasıl test ediliri konuşuyor olacağız fakat otomatik araç tercihinde satanı şanslı konuma getirmemek gerekir. Genelde forum yöneticimiz Mehmet Özyürek sahip olduğu araçların en top modeline binmesi ile bilinir. Örneğin MK2 Mondeo'nun en iyi donanımı 99 yılına aittir ve Mehmet Bey bu aracı kullanmış, Mk3'ü tercih etme zamanı geldiğinde bir süre benzinli ve düz kullanmış ancak kısa sürede hissiyat ve tecrübeleri ile Jatco(bu tabir TDCI otomatiklerin adıdır) tercih etmiştir. MK4 1.6Ecoboost Selective modeline kadar üretilmiş en değerli kombinasyon olan; ESP'li 2.0TDCI Jatco'su sizin için de önerilecek bir araçtır. Belirttiğiniz güzergahta ortalama 7,5-8,0lt, uzun yolda ise 6,0lt ortalamalara düşecek, otomatik 5 vites, arıza periyodu çok uzun olan ve normalin akine mükemmel uyum sağlamış dizel-otomatik kombinasyonunun nadir örneği olan bu araçları ön plana alarak araştırmanızı yoğunlaştırmanızı öneririm. Dizel mondeoların kronik problemleri pek yoktur, sadece rampa aşağı harareti düştüğü için kalorifer ısıtması sorunu yaşanılan araçlar vardı ama Mehmet Bey'de sanırım böyle bir problem olmadı. Aynı zamanda Hasan Bey (Basri Bayraktar) uzun sürelerdir bu aracı kullandığı için mükemmel hızlanma testlerini paylaşacaktır. Forumumuzun en deneyimli üyelerinden Lokman Abi (Ceritlioğlu) yeni bir TDCI sahibi olarak görüşlerini paylaşırsa gerçekten kullanıcısını memnun eden bir seçenek olduğu yine görülecektir. Saygılarımla. Evren Bey ben 2010 yılında mk2 mondeo bakarken de sizin tavsiyelerinizi almıştım hatta telefondan da görüşmüştük Focus'u aldıktan sonra 1,6 motor hakkında düşüncelerim netleşti. 1,4 motorlar şehir içinde de şehir dışında da 1,6 yı ziyadesiyle ikame edebiliyor, tabi yakıt konusunda da Ben şehir içi ve özellikle Konya için 1,2 den şaşmam. Ama 1,2 almayacaksam mutlaka 2,0 bir araba alırım, hem 1,2 den şehir içinde çok farklı olacağını düşünmüyorum hem de şehir dışında keyfin dibine vurduracağını düşünüyorum. Bütün bu düşünceler mondeo sevgimle birleşince yine ikinci el ilan sayfalarına dadandım. Yalnız söylediğiniz bir konu kafamı kurcaladı. O da lpg'yi kendimin taktırması. Eğer kendim takacaksam elimde 0 km ayarındaki focusuma takıp binmeye devam ederim diye düşünüyorum. Bizim piyasamızda arabaya takılmış bir lpg kiti o aracın değerini artırmıyor ne yazık ki. Malum ki araba olayı da belirsizdir. Bineceğim diye alırsınız sonra satmanız değiştirmeniz icap eder. işte o zaman araştırıp en iyisini en iyi şekilde monte ettiğim lpg kitimi hediye etmiş olacağım belki de iyi lpg ve kötü lpg kiti arasındaki farkı hiç bir zaman anlamayacak olan bir kazmaya Alırken biraz ince eleyip sık dokusak ve forumdaki ustalarımız yardımcı olsa iyi montajlı bir araba denk getiremez miyiz ki? Gelelim Jatco konusuna 2,0 dizel bir araba tadından yenmez ama 10 lt nin altına düşmezse belki focusuma lpg taktırmadan bile aynı olacak 12 lt lpg tüketimi 30-32 kuruş yapar ki benim için iyidir ama 10 lt. mazot 43 kuruş yakıt demektir göreceği en dip değerin 8 litre olacağını düşünüyorum ki bu bile lpg den daha az bir tüketim değil. O yüzden bu noktada benim için hassas bir optimizasyon yapmanızı ve tavsiye vermenizi istiyorum, biliyorum çok oluyorum Otomatik şanzımanın revize kmsini de belirtebilirseniz ikinci el ilanlarını ona göre değerlendireyim diyorum. Değerli tavsiyeleriniz için çok ama çok teşekkür ederim Evren Bey. Yorum bağlantısı
Misafir 25 Haziran 2013 Paylaş 25 Haziran 2013 (düzenlendi) Otomatik şanzımanın revize kmsini de belirtebilirseniz ikinci el ilanlarını ona göre değerlendireyim diyorum. Değerli tavsiyeleriniz için çok ama çok teşekkür ederim Evren Bey. Kmsi tam olarak belli olmamakla birlikte genel olarak 150-200 bin aralıklarında. Ancak bu kullanıma bağlı olarak değişebiliyor. Ufak bir problem başlangıcı olsa ve benim gibi dik yokuşlarda sürekli kullanırsanız bu kısalacaktır. Ben Mayıs ayında revizyon yaptırdım. Aşağıdaki linkte ayrıntılı bilgi mevcut. 2. sayfasında resimler var. http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/243526-otomatik-sanziman-revizyonu/ Bu arada benim km 123000 civarıydı. 25 Haziran 2013 tarihinde Yunus Emre Çırak tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Fatih Öztürk 25 Haziran 2013 Paylaş 25 Haziran 2013 Şanzıman olayı tamamen şans işi bence hocam. Araba 200.000 dedir ama anlayan bilen birisi zorlamadan kullanmıştır sorun çıkarmaz. Araba 100.000 dedir bayan ya da bilgisiz birisi zorlayarak kullanmıştır yıpranmıştır. Zaten alacak olursam forum ustalarının bulunduğu şehirleri tercih edeceğim. Uzun süre kullanmaya karar verirsem esaslı bir revizyon da yaptırırım ama ben kendimi biliyorum 2-3 sene sonra kaşıntı tutuyor beni Yorum bağlantısı
Fatih Öztürk 25 Haziran 2013 Paylaş 25 Haziran 2013 Bu arada ikinci el piyasası 19000 TL den başlıyor bu arabanın 27 - 28 bine kadar çıkabiliyor ama belirli bir fiyatta ağırlık yok. İyi bir örneğinin ideal fiyatı nedir bu arabanın? Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 25 Haziran 2013 Paylaş 25 Haziran 2013 Bu arada ikinci el piyasası 19000 TL den başlıyor bu arabanın 27 - 28 bine kadar çıkabiliyor ama belirli bir fiyatta ağırlık yok. İyi bir örneğinin ideal fiyatı nedir bu arabanın?Aracın temizliği, satıcının tokluğu, aracın doluluğu, km orjinalliği gibi etkenler. Örneğin ben Arabamı şu an için 27 binden 1 kuruş aşağı satmam. Evren bey satacak olsa onada 27 bin çok rahat verilir. Piyasası 24-25 bin gihaxlerin. Ama temiz bulmak gerçekten zor. Yorum bağlantısı
Ersin Bahar 25 Haziran 2013 Paylaş 25 Haziran 2013 Evren Bey ben 2010 yılında mk2 mondeo bakarken de sizin tavsiyelerinizi almıştım hatta telefondan da görüşmüştük Focus'u aldıktan sonra 1,6 motor hakkında düşüncelerim netleşti. 1,4 motorlar şehir içinde de şehir dışında da 1,6 yı ziyadesiyle ikame edebiliyor, tabi yakıt konusunda da Ben şehir içi ve özellikle Konya için 1,2 den şaşmam. Ama 1,2 almayacaksam mutlaka 2,0 bir araba alırım, hem 1,2 den şehir içinde çok farklı olacağını düşünmüyorum hem de şehir dışında keyfin dibine vurduracağını düşünüyorum. Bütün bu düşünceler mondeo sevgimle birleşince yine ikinci el ilan sayfalarına dadandım. Yalnız söylediğiniz bir konu kafamı kurcaladı. O da lpg'yi kendimin taktırması. Eğer kendim takacaksam elimde 0 km ayarındaki focusuma takıp binmeye devam ederim diye düşünüyorum. Bizim piyasamızda arabaya takılmış bir lpg kiti o aracın değerini artırmıyor ne yazık ki. Malum ki araba olayı da belirsizdir. Bineceğim diye alırsınız sonra satmanız değiştirmeniz icap eder. işte o zaman araştırıp en iyisini en iyi şekilde monte ettiğim lpg kitimi hediye etmiş olacağım belki de iyi lpg ve kötü lpg kiti arasındaki farkı hiç bir zaman anlamayacak olan bir kazmaya Alırken biraz ince eleyip sık dokusak ve forumdaki ustalarımız yardımcı olsa iyi montajlı bir araba denk getiremez miyiz ki? Gelelim Jatco konusuna 2,0 dizel bir araba tadından yenmez ama 10 lt nin altına düşmezse belki focusuma lpg taktırmadan bile aynı olacak 12 lt lpg tüketimi 30-32 kuruş yapar ki benim için iyidir ama 10 lt. mazot 43 kuruş yakıt demektir göreceği en dip değerin 8 litre olacağını düşünüyorum ki bu bile lpg den daha az bir tüketim değil. O yüzden bu noktada benim için hassas bir optimizasyon yapmanızı ve tavsiye vermenizi istiyorum, biliyorum çok oluyorum Otomatik şanzımanın revize kmsini de belirtebilirseniz ikinci el ilanlarını ona göre değerlendireyim diyorum. Değerli tavsiyeleriniz için çok ama çok teşekkür ederim Evren Bey. Sürüş tarzınızı bilemem ama Konya gibi düz ve çevreyollarının bol olduğu, trafiğin yoğun olmadığı bir yerde sakin kullanımda 7-7,5lt den yukarı çıkmaz TDCİ Jatco Yorum bağlantısı
Fatih Öztürk 25 Haziran 2013 Paylaş 25 Haziran 2013 Aracın temizliği, satıcının tokluğu, aracın doluluğu, km orjinalliği gibi etkenler. Örneğin ben Arabamı şu an için 27 binden 1 kuruş aşağı satmam. Evren bey satacak olsa onada 27 bin çok rahat verilir. Piyasası 24-25 bin gihaxlerin. Ama temiz bulmak gerçekten zor. Benim fazla para verip iyisini almak gibi bir huyum vardır. Focus'u aldığımda Konya'da 16.500'e vardı ama ben 18.000'e gidip Bursa'dan almıştım. Paramın karşılığını fazlasıyla aldım sadece bir kere usta istedi arabam o da arka kapı kilidi 23.000 den fazla vermeyi düşünmüyorum zira şu sıralar açılmak istemiyorum umarım denk getirebilirim yoksa focusa lpg takmak zorunda kalacağım Sürüş tarzınızı bilemem ama Konya gibi düz ve çevreyollarının bol olduğu, trafiğin yoğun olmadığı bir yerde sakin kullanımda 7-7,5lt den yukarı çıkmaz TDCİ Jatco psikolojim gaz pedalına yansır bazen sakin bazen de sıkıştırırım arabayı, hem de fena sıkıştırırım, yani ne yazık ki ayarım pek yok 1 Yorum bağlantısı
Misafir 25 Haziran 2013 Paylaş 25 Haziran 2013 Evren Bey ben 2010 yılında mk2 mondeo bakarken de sizin tavsiyelerinizi almıştım hatta telefondan da görüşmüştük Focus'u aldıktan sonra 1,6 motor hakkında düşüncelerim netleşti. 1,4 motorlar şehir içinde de şehir dışında da 1,6 yı ziyadesiyle ikame edebiliyor, tabi yakıt konusunda da Ben şehir içi ve özellikle Konya için 1,2 den şaşmam. Ama 1,2 almayacaksam mutlaka 2,0 bir araba alırım, hem 1,2 den şehir içinde çok farklı olacağını düşünmüyorum hem de şehir dışında keyfin dibine vurduracağını düşünüyorum. Bütün bu düşünceler mondeo sevgimle birleşince yine ikinci el ilan sayfalarına dadandım. Fatih Bey, hatırlayamadım kusura bakmayın, siz belirtince hafızam tazelendi. Herşeyden önce en güzel araç sizin kendi aracınızdır. Lpg konusunda ise başkasının taktığı kitle sorunlar yaşamaktansa, sorunsuz kullanıp hediye etmek daha iyidir. Ben mk2 Mondeo'ma teleflex monte ettirip 11. Ayında satmıştım. Üstelik o zamanlar araç sahipleri lpg konusunda çok istekli değillerdi, teleflexte bugün ile aynı fiyattan satılıyordu 2008 yıllarında. Lpg'den kaynaklı bir sorun yaşamadığım gibi aracı alan kişiden de bir şikayet almadım. Lpg'li mondeo alacaksanız, tanıdıktan alın ya da ucuz kit takılmışları direkt eleyin. Tdci ise 10lt yakmaz, bu derecede bir yakış ancak en üst limitler dailinde olur. Dizel araçların aynı motor hacmindeki benzinli modellere göre %30-40 avantajları vardır. Jatcolu bir dizelin revizyona uğramışına benzinli otomatikten daha az rastlanıyor diye biliyorum. Bu dırumda mevcut seçenekler sıra ile, - focusa telefleks/prins takıp yola devam etmek. - mondeo tdci jatco almak - mondeo ghia-ghiax alıp lpgyi sonra taktımak - lpg'li ama markasını seçici davranarak ghia ya da ghia x almak. Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Onur Yaman 25 Haziran 2013 Yazar Paylaş 25 Haziran 2013 2 gündür giremedim yine benim konum geyiğe dönmüş benim sorularım kaynamış... Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 25 Haziran 2013 Paylaş 25 Haziran 2013 2 gündür giremedim yine benim konum geyiğe dönmüş benim sorularım kaynamış... Üstad geyik yok. Arkadaş araç arayışında yardımcı olmaya çalıştık 1 Yorum bağlantısı
Fatih Öztürk 25 Haziran 2013 Paylaş 25 Haziran 2013 Onur bey kusura bakmayın lütfen başlığınızı biraz karıştırdım sanırım 1 Yorum bağlantısı
Fatih Öztürk 25 Haziran 2013 Paylaş 25 Haziran 2013 Fatih Bey, hatırlayamadım kusura bakmayın, siz belirtince hafızam tazelendi. Herşeyden önce en güzel araç sizin kendi aracınızdır. Lpg konusunda ise başkasının taktığı kitle sorunlar yaşamaktansa, sorunsuz kullanıp hediye etmek daha iyidir. Ben mk2 Mondeo'ma teleflex monte ettirip 11. Ayında satmıştım. Üstelik o zamanlar araç sahipleri lpg konusunda çok istekli değillerdi, teleflexte bugün ile aynı fiyattan satılıyordu 2008 yıllarında. Lpg'den kaynaklı bir sorun yaşamadığım gibi aracı alan kişiden de bir şikayet almadım. Lpg'li mondeo alacaksanız, tanıdıktan alın ya da ucuz kit takılmışları direkt eleyin. Tdci ise 10lt yakmaz, bu derecede bir yakış ancak en üst limitler dailinde olur. Dizel araçların aynı motor hacmindeki benzinli modellere göre %30-40 avantajları vardır. Jatcolu bir dizelin revizyona uğramışına benzinli otomatikten daha az rastlanıyor diye biliyorum. Bu dırumda mevcut seçenekler sıra ile, - focusa telefleks/prins takıp yola devam etmek. - mondeo tdci jatco almak - mondeo ghia-ghiax alıp lpgyi sonra taktımak - lpg'li ama markasını seçici davranarak ghia ya da ghia x almak. Saygılarımla. Evren bey tavsiyeleriniz oldukça aydınlatıcı olmuş teşekkür ederim. İkinci el ilanlarını inceledim biraz ve siz söylemeden de ben lpg markasını dikkate aldım. Diğer dikkate aldığım hususlar ise arabanın yeri ve kilometresi. Kayseri, izmir, bursa ve Ankara'daki araçları özellikle mercek altına aldım zira bu şehirlerde deneyimli kullanıcılar ve forum tarafından tavsiye edilen ustalar mevcut. Bu konu Bursa'dan focusumu alırken oldukça faydalı olmuştu, aracı fordextra expertiziyle almıştım. Neyse konuyu dağıtmayalım. Tavsiyeniz üzerine jatco ları da dikkate alacağım fakat tdci hakkındaki sorum şu; siz tdci 10 litreyi zor görür demişsiniz, bu da normal kullanımda 8 lt yakacağı anlamına gelir mi? Çünkü 8 lt tüketim benim için kar optimizasyonunu sağlıyor. Ve tabi ki dizel araca binmeyi her zaman tercih ederim (beygir gücü -tork vs.) ve alınabilecek dizel bir mondeonun km üst sınırı nedir? Bir de dizel ve lpgli arasında seçim yaparken fiyat farkı da önemli rol oynayacak. Kafamda belirli bir bütçe var ve dizel bir araç bu bütçeyi aşıp lpgli muadili aşmazsa tercihimi lpgli olandan yana kullanmak zorunda kalacağım - dizeli çok istememe rağmen. Tabi ki hangi tipi alırsam alayım acele etmeyeceğim ve temiz bir araç alacağım. Bu kadar sorunsuz bir araçtan sonra tekrar sanayi arşınlamayı gözüm hiç yemez... Yorum bağlantısı
Onur Yaman 25 Haziran 2013 Yazar Paylaş 25 Haziran 2013 Onur bey kusura bakmayın lütfen başlığınızı biraz karıştırdım sanırım bir sorun yok ) 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 25 Haziran 2013 Paylaş 25 Haziran 2013 Evren bey tavsiyeleriniz oldukça aydınlatıcı olmuş teşekkür ederim. Evrenin bu forumdaki mesajlarının çıktısını alıp direk matbaya götüreceksin, Fordcunun başucu rehberi kitabını bastırıp satacaksın... O derece doludur mesajları.. 4 Yorum bağlantısı
Fatih Öztürk 26 Haziran 2013 Paylaş 26 Haziran 2013 Evrenin bu forumdaki mesajlarının çıktısını alıp direk matbaya götüreceksin, Fordcunun başucu rehberi kitabını bastırıp satacaksın... O derece doludur mesajları.. Yüzde bir milyon katılıyorum, şimdiye kadar aldığım tavsiyelerin tümü direk nokta atışı ve çok profesyonelce. Forumdaki tüm arkadaşlar yardımcı olmaya ve paylaşıma açık o yüzden buradan fikir almadan hiç bir fordun yanına yaklaşmam. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 26 Haziran 2013 Paylaş 26 Haziran 2013 Evrenin bu forumdaki mesajlarının çıktısını alıp direk matbaya götüreceksin, Fordcunun başucu rehberi kitabını bastırıp satacaksın... O derece doludur mesajları.. Sadece Ford konusunda değil, Her konudaki inceleme yorumları. 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 26 Haziran 2013 Paylaş 26 Haziran 2013 Sadece Ford konusunda değil, Her konudaki inceleme yorumları. Tabiki... Aslında kişiyi kendi görebildiği bir ortamda övmek o kişiye zarar verir ama, Evren bundan etkilenmeyecek kadar da olgun ve mütevazi 2 Yorum bağlantısı
Misafir 26 Haziran 2013 Paylaş 26 Haziran 2013 (düzenlendi) Tabiki... Aslında kişiyi kendi görebildiği bir ortamda övmek o kişiye zarar verir ama, Evren bundan etkilenmeyecek kadar da olgun ve mütevazi Ben forumdan öğrendiğim gibi davranmaya çalışıyorum Değerli görüşleriniz için teşekkür ediyorum arkadaşlar. Konuya tekrar döneceğim ama dizel jatco ile ilgili Fatih Bey benim bilgi sınırımı zorlayan bir soru sormuş. Mehmet Bey, Lokman Abi, Akan, TDCI'ciler olarak cevap vermeniz gerekiyor. TDCI 8.0lt/100km yakar mı? Ben 7.0-7.5lt/100km şehir içi diye tahmin ediyorum. Saygılarımla. 26 Haziran 2013 tarihinde Evren İskent tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu 26 Haziran 2013 Paylaş 26 Haziran 2013 (düzenlendi) Evren soruyu atlamışım. arabayı ilk aldığımda şehir içi olarak 7- 7,5 litre arası yakıyordu şimdi 6 litrelerde geziyorum. uzun yolda ne yaktığını ise yarın Kayseri ye gidiyorum değerleri dönüşte yazarım. 26 Haziran 2013 tarihinde Lokman Ceritlioğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 26 Haziran 2013 Paylaş 26 Haziran 2013 Evren soruyu atlamışım. arabayı ilk aldığımda şehir içi olarak 7- 7,5 litre arası yakıyordu şimdi 6 litrelerde geziyorum. uzun yolda ne yaktığını ise yarın Kayseri ye gidiyorum değerleri dönüşte yazarım. Sağol Lokman Abi. FAtih Bey okuduğunda sanırım bu cevap gülümsetecektir. Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 26 Haziran 2013 Paylaş 26 Haziran 2013 Fatih Bey benim bilgi sınırımı zorlayan bir soru sormuş. Mehmet Bey, Lokman Abi, Akan, TDCI'ciler olarak cevap vermeleri gerekiyor. TDCI 8.0lt/100km yakar mı? Ben 7.0-7.5lt/100km şehir içi diye tahmin ediyorum. Saygılarımla. Jatcolu bir mondeo kısa mesafede kullanılıyorsa 10 litreye kadar yakabilir.. Ben 9.5 litre ile evden işe gidiyorum.. Kontak kapamadan şehir içinde turlamaya devam ediyorum 7.5'lara kadar düşürüyorum.. Sadece evden işe işten eve şeklinde kullanacak olsam mesafenin kısa olmasından dolayı (3 km) ekranda 9.5 litreyi sürekli göreceğim demektir.. Büyük şehirlerde mesafeler uzun olduğu için sıkışık trafikte olmasına rağmen 7 litre altını görmek mümkün olabilir.. Düğün davetiyelerini dağıtırken sürekli dur kalklar, ışıklar falan filan, 7.3 litre yakıt tükettim.. Özetle, bu motor soğukken çok yakıyor... 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 26 Haziran 2013 Paylaş 26 Haziran 2013 Sağol Lokman Abi. FAtih Bey okuduğunda sanırım bu cevap gülümsetecektir. Saygılarımla. Akan Belen'i Üzecektir 1 Yorum bağlantısı
Misafir 26 Haziran 2013 Paylaş 26 Haziran 2013 Jatcolu bir mondeo kısa mesafede kullanılıyorsa 10 litreye kadar yakabilir.. Ben 9.5 litre ile evden işe gidiyorum.. Kontak kapamadan şehir içinde turlamaya devam ediyorum 7.5'lara kadar düşürüyorum.. Sadece evden işe işten eve şeklinde kullanacak olsam mesafenin kısa olmasından dolayı (3 km) ekranda 9.5 litreyi sürekli göreceğim demektir.. Büyük şehirlerde mesafeler uzun olduğu için sıkışık trafikte olmasına rağmen 7 litre altını görmek mümkün olabilir.. Düğün davetiyelerini dağıtırken sürekli dur kalklar, ışıklar falan filan, 7.3 litre yakıt tükettim.. Özetle, bu motor soğukken çok yakıyor... Aynı mesafede benzin ve lpg tüketimini de hatırlar mısın üstad? Yani o bilgileri de yazarsak net anlaşılacaktır. Bir de uzun yolda yaktığını söylersen Akan'ın yüksek ortalaması ile 7.0'ı tuttururuz gibi. Lokman Abi zaten ortalamayı vermiş Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Recommended Posts