Mehmet Ozyurek 13 Mart 2013 Paylaş 13 Mart 2013 Yapma bunu Sen söktür birini parça numarasına bak... Yorum bağlantısı
Misafir 13 Mart 2013 Paylaş 13 Mart 2013 Tamamdır Emmi. Buradakiler doğan, şahin, toros araçlarına bakıyorlar ama bujisini sökebilirler sanırım. Eğer orjinal değilse ne gibi eksileri olur araca? Değişeyim mi Boschlarla? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 14 Mart 2013 Paylaş 14 Mart 2013 Bosch al.. güzel çalışıyor... Senin aldığın bujinin tırnak aralığının kaç olduğunu biliyor musun ? Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 14 Mart 2013 Paylaş 14 Mart 2013 canlarım benim geldiniz ya yeter bana çıkan bobin de sanırım orjinal değildi ya beni izmir e kadar en erken nisan da gidebilicem idare etsin sabah soğuk dışında titremiyor günde bir iki kez de sapıtıp titriyor sonra geçiyor bi de ben bozuk yollara girdiğimde sanki arka tarafım sağa sola gidiyor gibi geliyor bana özlellikle kamyonların delmediği ağırlığı ile şeklini bozduğu asfaltlarda böyle hisseden var mı iki ayrı usta bakmıştı amorsitörlere falan yarın öyle bir yol bulup arkadaşa kullandıracam ben yolda arka tekerleri izleyem sağa sola yalpa yapıyor mu diye Hocam bahsettiğiniz yol kamyon yükünden dolayı engebeler kanallar oluşmuşsa onda yapacak birşey yok. Araç ister istemez kanala oturmaya çalışır. Ben bunu bir çok araçta yaşadım. Düz yolda bir sorun yoksa kafaya takmayın. Titreme olayına gelecek olursak sabahları soğukken bazen benimkinde belli belirsiz titreme oluyor. Isınınca geçiyor. selamlar. bende forumda yeniyim. yaklaşık 1 aydır mondeo kullanıyorum. aracı yeni aldım. 2001 mondeo ghia, mk3 kasa, benzin+lpgli. arabadan memnunum. aracı aldığımda, memlekete dönerken motor hiç ısınmadı. dedim herhalde arabanın özelliği bu. ist.dan karabüke dönerken düzcede araca gaz alayım dedim, bi baktım ist.dan düzceye 90 tl den fazla yakmış. fazla diyorum çünkü adama 90 tl.de kes yeter dedim. neyse karabüke gelince termostat değişti. italyan malı 100 tl ye. aldım. 30 da takma 130 tl. farlar ayarsızdı, ayar yaptırdım 20 tl... şu anda başka masrafı yok. benim size sorularıma gelince, yol bilg. 12.6-12.8 arasında yakıt kullanımı gösteriyor. bu normal mi? araçta tartarini lpg takılı. bu lpg nin bir bakımı v.s. var mıdır? ayrıca birde yeni olmasına rağmen motorcraft bujileri internetten bosh lpg bujilerinden alarak değiştirdim.. onları taktırdım yakıt biraz düşşsün diye. bunların bi sıkıntısı olur mu? şimdiden teşekkürler... Emre bey aracın az mı çok mu yaktığını anlamak için en iyi ölçüm (kıyaslama için) sabit 110-120 km hızla uzun yol. Şehir içi değişkendir. Ben maraşta 15 litrenin altına düşüremiyorum Ankara'da kullandığım güzergahta daha 15 litre lpg görmedim. Kullandığınız güzergahtaki ışık sayısı dur kalk sayısı yokuşlar çok etken. Birde aracınız manuelmi otomatikmi. Bosch buji yakıtı düşürürmü bimiyorum. Ama bana sorarsanız çokta fazla etki etmez. 0.5 litre veya 1 litre etki eder. ben de alacaktım bosh bujilerden lamayayım o zaman medem tırnak aralıkları dar geliyor bekleyeyim biraz daha Hocam bendekinin tırnak aralığı 0.7 orjilani 1.3 ben şükür bir sıkıntı yaşamıyorum.Ama benzinde performans düşük LPGde sakin kullanımlarda 3bin devir altında gayet iyi. Tamamdır Emmi. Buradakiler doğan, şahin, toros araçlarına bakıyorlar ama bujisini sökebilirler sanırım. Eğer orjinal değilse ne gibi eksileri olur araca? Değişeyim mi Boschlarla?Hiç bir sıkıntı olmaz kafanı yorma Orjinal daha iyidir tabiki ama arabanda sorun yoksa birşey olacağını sanmam. Değilmi emmmiiiii Bak adam benden takıntılı emmi ona göre cevaplar ver :D :D Bosch al.. güzel çalışıyor... Senin aldığın bujinin tırnak aralığının kaç olduğunu biliyor musun ? Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 14 Mart 2013 Paylaş 14 Mart 2013 Bujiyi kim olsa söker ya.. Daha önce seninle konuştuk ya öyle bir durum iki tür var biliyorsun. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 14 Mart 2013 Paylaş 14 Mart 2013 Evet.. Her motorcraft pilatinium, mk3 mondeo bujisi değidir Yorum bağlantısı
Emre Yaşar 14 Mart 2013 Paylaş 14 Mart 2013 (düzenlendi) Hocam bahsettiğiniz yol kamyon yükünden dolayı engebeler kanallar oluşmuşsa onda yapacak birşey yok. Araç ister istemez kanala oturmaya çalışır. Ben bunu bir çok araçta yaşadım. Düz yolda bir sorun yoksa kafaya takmayın. Titreme olayına gelecek olursak sabahları soğukken bazen benimkinde belli belirsiz titreme oluyor. Isınınca geçiyor. Emre bey aracın az mı çok mu yaktığını anlamak için en iyi ölçüm (kıyaslama için) sabit 110-120 km hızla uzun yol. Şehir içi değişkendir. Ben maraşta 15 litrenin altına düşüremiyorum Ankara'da kullandığım güzergahta daha 15 litre lpg görmedim. Kullandığınız güzergahtaki ışık sayısı dur kalk sayısı yokuşlar çok etken. Birde aracınız manuelmi otomatikmi. Bosch buji yakıtı düşürürmü bimiyorum. Ama bana sorarsanız çokta fazla etki etmez. 0.5 litre veya 1 litre etki eder. Hocam bendekinin tırnak aralığı 0.7 orjilani 1.3 ben şükür bir sıkıntı yaşamıyorum.Ama benzinde performans düşük LPGde sakin kullanımlarda 3bin devir altında gayet iyi. Hiç bir sıkıntı olmaz kafanı yorma Orjinal daha iyidir tabiki ama arabanda sorun yoksa birşey olacağını sanmam. Değilmi emmmiiiii Bak adam benden takıntılı emmi ona göre cevaplar ver :D :D mehmet bey araç otomatik. kullanım aslında karışık gibi. benim göstergede yakıt dediğim gibi 12.6-12.8 arasında gösteriyor. lpg de yaklaşık 15 lt falan yakar. 150 km yolun 100 ü sehirler arası, 50 si şehir içi gibi. lpg benim hesabımca yaklaşık 39 kuruş yakıyor km.de. aynı benzinlikten aynı pompadan alınan hesaba göre. bu arada ben bosh buji taktım ancak benim şöyle bişey dikkatimi çekti. motorcraft takılıyken marşa dokunurken çalışıyordu. bosh ta bazen araç çalışmıyor, ikinciye marşa basıyorum, gene olmazsa marşa basarken gaz veriyorum.. bilmiyorum ama bir daha bosh buji almam.. 75 tl verdim, eskiteyim diye duruyor üzerinde... 14 Mart 2013 tarihinde Mehmet Özyürek tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 14 Mart 2013 Paylaş 14 Mart 2013 mehmet bey araç otomatik. kullanım aslında karışık gibi. benim göstergede yakıt dediğim gibi 12.6-12.8 arasında gösteriyor. lpg de yaklaşık 15 lt falan yakar. 150 km yolun 100 ü sehirler arası, 50 si şehir içi gibi. lpg benim hesabımca yaklaşık 39 kuruş yakıyor km.de. aynı benzinlikten aynı pompadan alınan hesaba göre. bu arada ben bosh buji taktım ancak benim şöyle bişey dikkatimi çekti. motorcraft takılıyken marşa dokunurken çalışıyordu. bosh ta bazen araç çalışmıyor, ikinciye marşa basıyorum, gene olmazsa marşa basarken gaz veriyorum.. bilmiyorum ama bir daha bosh buji almam.. 75 t verdim, eskiteyim diye duruyor üzerinde... Hocam Şehir içi kullanımı çok önemli. 100 km şehirler arası yolculukta sakin mi sert mi kullanıyorsunuz yani 160-170 km hızlarda kullanıyorsanız 12 litreden aşağı LPG yakmaz. Aracın çalışmamasının bosch bujile ilgili olduğunu düşünmüyorum. Ben 1 yıldır kullanıyorum ikinci takımı aldım. Arada orjinal bujide kullandım. Bahsettiğiniz sorunu yaşamadım. Ben sakin kullanırsam 120 km hızlarda benim araba uzun yolda 100 km 10-10.5 litre lpg yakıyor. Tamamı şehir içi olmak şartıyla Maraş yokuşları çok fazla ve çok fazla kırmızı ışık var. 15-16 litre arası yakıyor 100 km'de. Aracımda bosch buji var ve Lpg kitim Prins buji kablolarım baya eski. Aracın ön lastiklerinde kar lastiği takılı sabahları 0-5 derece arasındaydı bu değerleri yakaladığım dönemlerde. Yorum bağlantısı
Misafir 14 Mart 2013 Paylaş 14 Mart 2013 Bujiyi kim olsa söker ya.. Bugün okuldan geç inince ve buradaki esnaf keyfine çok düşkün olup 5 gibi kapatınca baktıramadım ama Cmtsi söktürüp bakacağım Emmi. Gönderirim sana kod numarasını Hocam bendekinin tırnak aralığı 0.7 orjilani 1.3 ben şükür bir sıkıntı yaşamıyorum.Ama benzinde performans düşük LPGde sakin kullanımlarda 3bin devir altında gayet iyi. Hiç bir sıkıntı olmaz kafanı yorma Orjinal daha iyidir tabiki ama arabanda sorun yoksa birşey olacağını sanmam. Değilmi emmmiiiii Bak adam benden takıntılı emmi ona göre cevaplar ver :D :D :fiuw: Bosch iyi o zaman iyidir iyi Evet.. Her motorcraft pilatinium, mk3 mondeo bujisi değidir Mehmet hocam ilk sana söylenen fiyatı telefonda söylediğinde kıllanmıştım zaten ama ucuzlamıştır diye düşünmüştüm. Bakalım Cmtsi ne çıkacak ortaya. Yorum bağlantısı
Emre Yaşar 14 Mart 2013 Paylaş 14 Mart 2013 Hocam Şehir içi kullanımı çok önemli. 100 km şehirler arası yolculukta sakin mi sert mi kullanıyorsunuz yani 160-170 km hızlarda kullanıyorsanız 12 litreden aşağı LPG yakmaz. Aracın çalışmamasının bosch bujile ilgili olduğunu düşünmüyorum. Ben 1 yıldır kullanıyorum ikinci takımı aldım. Arada orjinal bujide kullandım. Bahsettiğiniz sorunu yaşamadım. Ben sakin kullanırsam 120 km hızlarda benim araba uzun yolda 100 km 10-10.5 litre lpg yakıyor. Tamamı şehir içi olmak şartıyla Maraş yokuşları çok fazla ve çok fazla kırmızı ışık var. 15-16 litre arası yakıyor 100 km'de. Aracımda bosch buji var ve Lpg kitim Prins buji kablolarım baya eski. Aracın ön lastiklerinde kar lastiği takılı sabahları 0-5 derece arasındaydı bu değerleri yakaladığım dönemlerde. hocam hızım pek 120 yi geçmez buralarda. yol yok basacak ayrıca hanım çocuk falan... tüp tartarini takılı. burdada çok bayisi v.s. yok. yalnız elinde yazılım ve kablosu olan bi tüpçüye ayarlara baktırdım normal olduğunu söyledi... direk ş.arası pek kullanamadım. neyse bi uzun yol denemek lazım herhalde... Yorum bağlantısı
İrfan Aşcıoğlu 18 Mart 2013 Paylaş 18 Mart 2013 hocam hızım pek 120 yi geçmez buralarda. yol yok basacak ayrıca hanım çocuk falan... tüp tartarini takılı. burdada çok bayisi v.s. yok. yalnız elinde yazılım ve kablosu olan bi tüpçüye ayarlara baktırdım normal olduğunu söyledi... direk ş.arası pek kullanamadım. neyse bi uzun yol denemek lazım herhalde... Mehmet abim doğru yazmış. Bende manuel şehirler arası 100-130 araı 8,5 litre 120-180 arlığında 11 litre yakıyor. Şehir içi 3.vitese bile zor geçilen bir yerde yaşıyorum 14 litre yakıyor... 2 Yorum bağlantısı
Emre Yaşar 18 Mart 2013 Paylaş 18 Mart 2013 Mehmet abim doğru yazmış. Bende manuel şehirler arası 100-130 araı 8,5 litre 120-180 arlığında 11 litre yakıyor. Şehir içi 3.vitese bile zor geçilen bir yerde yaşıyorum 14 litre yakıyor... ben anladım ki benim yakıtım normal... Yorum bağlantısı
Serkan Danış 18 Mart 2013 Paylaş 18 Mart 2013 selamlar. bende forumda yeniyim. yaklaşık 1 aydır mondeo kullanıyorum. aracı yeni aldım. 2001 mondeo ghia, mk3 kasa, benzin+lpgli. arabadan memnunum. aracı aldığımda, memlekete dönerken motor hiç ısınmadı. dedim herhalde arabanın özelliği bu. ist.dan karabüke dönerken düzcede araca gaz alayım dedim, bi baktım ist.dan düzceye 90 tl den fazla yakmış. fazla diyorum çünkü adama 90 tl.de kes yeter dedim. neyse karabüke gelince termostat değişti. italyan malı 100 tl ye. aldım. 30 da takma 130 tl. farlar ayarsızdı, ayar yaptırdım 20 tl... şu anda başka masrafı yok. benim size sorularıma gelince, yol bilg. 12.6-12.8 arasında yakıt kullanımı gösteriyor. bu normal mi? araçta tartarini lpg takılı. bu lpg nin bir bakımı v.s. var mıdır? ayrıca birde yeni olmasına rağmen motorcraft bujileri internetten bosh lpg bujilerinden alarak değiştirdim.. onları taktırdım yakıt biraz düşşsün diye. bunların bi sıkıntısı olur mu? şimdiden teşekkürler... Merhaba Hocam nasılsın? Farlar ne oldu değiştirdiniz mi? bir de termostatla ilgili bir sorun var mı hala? problem çözüldü mü merak ettim Yorum bağlantısı
Onur Yaman 19 Mart 2013 Yazar Paylaş 19 Mart 2013 arkadaşlar direksiyonu tam sol yapıp gaza bastığımda gırttt diye bir ses geliyor sizce nedendir bir de iki gündür kontak açmamla başlayan bir vınlama var müzisyen olduğumdan beni acayip rahatsız ediyor araba dışında bile duyuyorum sağ arka tekerlek tarafından geliyor gibi hiç susmuyor hareket halinde veya ışıklarda hiç susmuyor benzin pompasından şüpheleniyorum titreme olayında da şunu farkettim araç sıcakken ve normalde devir saati 0.9 da iken olmuyor devir saati 1 de iken ve araç soğukken sadece rolantide dururken yapıyor ama böbreklerimde taş olsa dökecek o kadar sallıyor aracı hareket ettirdiğim anda geçiyor benzin pompası yanmasın diye aracı aldığımda ful depo doldurdum ama sanırım benden önceki sahibi benzin az gezmiş peki bu sorun rolanti de titreme yapar mı devir saati 1000 de ? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 19 Mart 2013 Paylaş 19 Mart 2013 gırt.. aks... zamanla üst üste koyulmuş sallanan tabak sesi yapacak... vınn benzin pompası.. çok ses yapıyorsa iki vakte kadar bozulacak... taş düşüren titreme motor kulaklarındandır.. titremenin sebebi pompa değildir.. 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 20 Mart 2013 Paylaş 20 Mart 2013 peki ne yapacaz emmim Çok rahatsız ederse titreme motor kulakları değişecek orjinali 300 tl Değiştirdim biliyorum Motor kulağını görürsün zaten etrafında yağ kaçağı varsa yağ boşaltmış demektir. Motor Kulağı sürücü tarafında motoru şaseye tutturan su deposunun yanında büyük bir parça. Söküp takarken dikkat esinler vidanın somunu iki punta tutuyor ve kırılması an meseleseli. Benzin pompası arızalanırsa sabah çalıştırmada direk LPG ile çalıştırma şeklini öğrenin. LPG benzin geçiş düğmesine sürekli basılı tutup arabayı çalıştırdığınızda araç direk LPG de çalışıyor (bildiğim böyle) 1 Yorum bağlantısı
Emre Yaşar 20 Mart 2013 Paylaş 20 Mart 2013 Merhaba Hocam nasılsın? Farlar ne oldu değiştirdiniz mi? bir de termostatla ilgili bir sorun var mı hala? problem çözüldü mü merak ettim saol serkan kardeşim iyiyim. sen nasılsın. farlara bişey yapmadım. oktay usta ankarada yapıyormuş. yaptırabilirim. fiyatını falan konuştum... termotat değişti. sorun yok. aks kafasını değiştireceğim. ordan ses geliyor... senin mondi nasıl. ıkıntı yok umarım. seninde bi parça değişmişti... valla mehmet hocam sana helal olun. bendeki sornda ön aks kafasındaki boşluktanmış. hafta sonu iyice emin olduktan sonra anırım aks kafaı değişecek... Yorum bağlantısı
Serkan Danış 20 Mart 2013 Paylaş 20 Mart 2013 saol serkan kardeşim iyiyim. sen nasılsın. farlara bişey yapmadım. oktay usta ankarada yapıyormuş. yaptırabilirim. fiyatını falan konuştum... termotat değişti. sorun yok. aks kafasını değiştireceğim. ordan ses geliyor... senin mondi nasıl. ıkıntı yok umarım. seninde bi parça değişmişti... Sağ z rot değiştirmiştim, aslında usta sorun yok demişti de ben yine de değiştirelim gelmişken dedim sorun yok çok şükür. 1 Yorum bağlantısı
Onur Yaman 19 Nisan 2013 Yazar Paylaş 19 Nisan 2013 (düzenlendi) bugün telefonla salı günü için sabrı ustadan randevumu aldım gelişmeleri yazarım 19 Nisan 2013 tarihinde Onur Yaman tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Onur Yaman 24 Nisan 2013 Yazar Paylaş 24 Nisan 2013 (düzenlendi) selamlarımızı ilettim yarın detayları yazacağım O' nun da size selamı var eve yeni geldim yatmak zorundayım yarın 8 de dersim var hepinizi öpüyorum 24 Nisan 2013 tarihinde Onur Yaman tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Onur Yaman 25 Nisan 2013 Yazar Paylaş 25 Nisan 2013 (düzenlendi) arkadaşlar izmir!den döndüm Sabri usta ve ekibinin hepinize çok selamı var araçtaki bir çok sıkıntıyı hallettik yolda daha önce olmayan bir sorun daha çıktı frene basınca direksiyonda titreme oluştu özellikle yüksek hızlarda sabri usta ona da baktı sorun ön diskler ve kanpanalar bitmiş neyse uzatmayayım bir sürü şey yapıldı tam listesini resim olarak ekleyeceğim bu arada araçta tüm aramalarımıza rağmen bijon şifresini bulamadık benden önceki sahibi ya bize vermedi ya da kaybetmiş o na da ulaşamadık ve şifreli bijonlar tornada kestirildi, bu bana çok vakit kaybettirdi tornacıyı bekledik baya da uğraştılar bijonları keserken boş durmadı sabri usta ve ekibi araca tam bir bakım yapıldı yağ -yağ filtresi-hava filt. polen filt-benzin filt değiti 4 tane orjinal buji taktıldı lastikleri sökebilince ön disk ve kampanalar değişti orjinal disk ve kampana kullanıldı arka z rotlar ve viraj demir lastikleri değitirildi jantların hepsi düzeltirildi ve arac ön düzene gitti rot balans yapıldı bu arada boğaz kelebeği temizlenmişti titreme devam etti daha sonra rolanti valfi ellerinde olan çalışan bir rolanti valfi ile değiştirdik ama ne yazik ki bu yapılanların aldığı vakit ve sadece soğuk da titreme olduğu için vaktim kalmadı blk e geri dönmek zorundaydım titreme ve klima problemimi başka bir güne bıraktım balıkesir de bugun baktım titreme sorunu devam ediyor ıds cihazında sadece klima iç motoru arızası çıktı bu arada aklıma gelenler bunlar ... 25 Nisan 2013 tarihinde Onur Yaman tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Onur Yaman 25 Nisan 2013 Yazar Paylaş 25 Nisan 2013 sevgili Sabri Ustama ilgi ve alakası için buradan da teşekkür etmek istiyorum ... fiyatlara %18 kdv ekleyin ve %10 forum indirimini ; dışarda yenilen çok güzel bir yemeği ve ustamın hediye ettiği orjinal mondeo halı paspası da çıkartın lütfen 5 Yorum bağlantısı
Recommended Posts