Misafir 21 Şubat 2013 Paylaş 21 Şubat 2013 gaz kelebeği tıkanmış dedi usta onu temizledik dedi. zaten bir ay önce filtre bakımını yaptırmıstım Mavi Denizlerde.. pis gaz almıssın ondan tıkanmıs dedi. Neyse geçti artık. Geçmiş olsun. Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik 21 Şubat 2013 Paylaş 21 Şubat 2013 Lpg mi var derdin var kardeşim. Yorum bağlantısı
Önder Kuru 21 Şubat 2013 Paylaş 21 Şubat 2013 Lpg mi var derdin var kardeşim. Gülü seven dikenine katlanır... Not: Benzin tüketimi kadar acıtmayan dikenden zarar gelmez... Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik 21 Şubat 2013 Paylaş 21 Şubat 2013 Gülü seven dikenine katlanır... Not: Benzin tüketimi kadar acıtmayan dikenden zarar gelmez... Hesap yaparken sadece lpg yi hesaplar benzini hesaplamayız Yaptığımız masrafın amortismanına bakmayız. Bizim için sadece ve sadece pompada ödediğimiz rakam önemlidir. Çoğunluk için değil tabi ki söylediğim ama 4 yaşında olupta 15-16 bin de arabası olup lpg taktıran ama yine de aracı garajdan çıkrtmayanlar için. Maalesef ülkemizde sistem takan usta lar bilinçli değil. Hatalı yapılan işler yarın öbür gün çok maliyetli geri dönüşüme neden oluyor. Yorum bağlantısı
Önder Kuru 21 Şubat 2013 Paylaş 21 Şubat 2013 Hesap yaparken sadece lpg yi hesaplar benzini hesaplamayız Yaptığımız masrafın amortismanına bakmayız. Bizim için sadece ve sadece pompada ödediğimiz rakam önemlidir. Çoğunluk için değil tabi ki söylediğim ama 4 yaşında olupta 15-16 bin de arabası olup lpg taktıran ama yine de aracı garajdan çıkrtmayanlar için. Maalesef ülkemizde sistem takan usta lar bilinçli değil. Hatalı yapılan işler yarın öbür gün çok maliyetli geri dönüşüme neden oluyor. Oturup kafa yormak lazım elbette, yılda yapılan yol, yolun cinsi (şehiriçi-dışı), aracın LPG dönüşümüne uyumu(ustadan ustaya da değişebilir) Aracın ortalama tüketimi, hava şartları vs. vs. Misal ben bi konu açmıştım Aracınız kaç km veya dk. LPG'ye geçiyor diye, Soğuk iklimli olan yerlerde hele hele kışın evinden işine giderken 3-4 km.nin son 200 mt.sinde LPG'ye geçtikten sonra ne kadar tasarruf edilir? Bence hiç... Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik 21 Şubat 2013 Paylaş 21 Şubat 2013 Oturup kafa yormak lazım elbette, yılda yapılan yol, yolun cinsi (şehiriçi-dışı), aracın LPG dönüşümüne uyumu(ustadan ustaya da değişebilir) Aracın ortalama tüketimi, hava şartları vs. vs. Misal ben bi konu açmıştım Aracınız kaç km veya dk. LPG'ye geçiyor diye, Soğuk iklimli olan yerlerde hele hele kışın evinden işine giderken 3-4 km.nin son 200 mt.sinde LPG'ye geçtikten sonra ne kadar tasarruf edilir? Bence hiç... LPG de Dizel de belli bir km den sonra ekonomik oluyor. 3-4 km de ne dizel ne lpg tam randumanlı değil. Araba ısınmadan stop ediliyor. 1 Yorum bağlantısı
Yakup Başaran 22 Şubat 2013 Paylaş 22 Şubat 2013 Benim arabada da buna benzer bir problem var. Şöyleki, araç depoda lpg olduğu halde bazen gaza geçmiyor. Isınma ile de ilgisi yok, aracı bazen durdurunca, tekrar çalıştırdığımda gaza geçmeyebiliyor. Kafasına göre takılıyor. Gaz, landi marka. Servise gitmedim henüz. Bizim buradaki bize landi satan vatandaş pek anlamıyor bu işlerden. dayıoğlu otogaz ismi. geçen gaz ayarı yaptırayım dedim. bağlantı kablosu yok dedi. ya sabır çektim mecburen. Yorum bağlantısı
Önder Kuru 26 Şubat 2013 Paylaş 26 Şubat 2013 Benim arabada da buna benzer bir problem var. Şöyleki, araç depoda lpg olduğu halde bazen gaza geçmiyor. Isınma ile de ilgisi yok, aracı bazen durdurunca, tekrar çalıştırdığımda gaza geçmeyebiliyor. Kafasına göre takılıyor. Gaz, landi marka. Servise gitmedim henüz. Bizim buradaki bize landi satan vatandaş pek anlamıyor bu işlerden. dayıoğlu otogaz ismi. geçen gaz ayarı yaptırayım dedim. bağlantı kablosu yok dedi. ya sabır çektim mecburen. Yakup bey, bahsettiğiniz Dayıoğlu'na varmadan 3 dükkan evvel benim arkadaşım var Doğanay Otogaz, isterseniz bi arayayım landirenzo(landi'den kastınız bu heralde) markanın kablosu varsa(çünkü o markanın bayiliği yok) bi uğrayın derim(mini cooper'a gaz takmışlıkları bile var) işlerinin ehliler... Yorum bağlantısı
Yakup Başaran 27 Şubat 2013 Paylaş 27 Şubat 2013 tanıyorum doğa otogazı. şükrü abi var tanıdığım. dayıoğlunda bağlantı kablosunu bulamayınca zaten oraya gitmiştim. gaz ayarı yapmışlardı. fiyatta uygun. filtreyi de değiştirtmiştim. hatta onlara da söyledim. şu dayıoğlunun tekelini kırın dedim. çünkü burada iyi bir otogazcıya ihtiyaç var. hocam, kiti senden almışım bağlantı kablosu yok diyorsun. çanakkalede dediler bana. gelirmi dedim. haftaya uğra belki gelir. dediler. böyle cevap, böyle servis olurmu. resmen müşteri söğüşlemeye çalışıyorlar. satana kadar herşey güzel. sattıktan sonra.... ayrıa landi benim kit. landi renzo başka. ama kabloları, ejektörleri aynı. fırsat bulursam gideceğim sanayiye. dediğim gibi her zaman yapmıyor. eserse... Yorum bağlantısı
Önder Kuru 27 Şubat 2013 Paylaş 27 Şubat 2013 tanıyorum doğa otogazı. şükrü abi var tanıdığım. dayıoğlunda bağlantı kablosunu bulamayınca zaten oraya gitmiştim. gaz ayarı yapmışlardı. fiyatta uygun. filtreyi de değiştirtmiştim. hatta onlara da söyledim. şu dayıoğlunun tekelini kırın dedim. çünkü burada iyi bir otogazcıya ihtiyaç var. hocam, kiti senden almışım bağlantı kablosu yok diyorsun. çanakkalede dediler bana. gelirmi dedim. haftaya uğra belki gelir. dediler. böyle cevap, böyle servis olurmu. resmen müşteri söğüşlemeye çalışıyorlar. satana kadar herşey güzel. sattıktan sonra.... ayrıa landi benim kit. landi renzo başka. ama kabloları, ejektörleri aynı. fırsat bulursam gideceğim sanayiye. dediğim gibi her zaman yapmıyor. eserse... Doğanay 2 ortak cengiz'le bülent. Cengiz benim hanımın akrabası. Kendisi elektrik-elektronik kökenli bülent ise motor tamir... o yüzden sadece lpg dsğil araçta başka bir sorun varsa onu da fark edip doğru yere yönlendiriyorlar yada basit birşeyse orada hallediyorlar. Ustada tecrübenin dışında gelişime de açık olması gereir yoksa bir adım öteye gidemezler Yorum bağlantısı
Recommended Posts