İçeriğe Yönlendir

Aracım Gaza Geçmiyor ..?

Cihangir Küçük

Recommended Posts

Cihangir Küçük

aksam eve gelırken farkına vardım. ıkı dıs daha gazım olmasına ragmen aracım benzınde calısıyordu gaza almak ıcın dugmeye bastım ama gaza gececek gıbı olup turuncu ısık yandı sonra dırek benzıne gectı defalarca denedım ama aynısı oldu. Stop edıp tekrar denedım aynı hatayı verdı turuncu ısık yanınca tık dıye bır ses gelıo sonra benzıne gecıyor. Sorun ve cozum nedır? marka BRC..

Yorum bağlantısı

Gecen ay benim de aynısı basıma geldi.

Sebebi; arka taraftaki gaz kesici kendini kapatmış, onu düzelttiler tekrar. 2 sebebi var ya ısı sensörü, ya da ka kesici devreye girmiş. :)

Yorum bağlantısı
Cihangir Küçük

Gecen ay benim de aynısı basıma geldi.

Sebebi; arka taraftaki gaz kesici kendini kapatmış, onu düzelttiler tekrar. 2 sebebi var ya ısı sensörü, ya da ka kesici devreye girmiş. :)

gaz kesıcıyı kendımız duzeltebılırmıyız kı?

Yorum bağlantısı

gaz kesıcıyı kendımız duzeltebılırmıyız kı?

Ya gaz kesici degilse ?

Bence uğraşmayın derim. Çünkü 2 tane gaz kesici var hangi olduğunu ve nasıl yapacagınızı bilemeyebilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Cihangir Küçük

Ya gaz kesici degilse ?

Bence uğraşmayın derim. Çünkü 2 tane gaz kesici var hangi olduğunu ve nasıl yapacagınızı bilemeyebilirsiniz.

hangı servısı tavsıye edersınız? sızın sorununuz nasıl ve ne kadara cozuldu?

Yorum bağlantısı

İsi sensörü çıkarsa yaklaşık 100-120tl civarında.

Gaz kesicinin de yapılması el emegi verdim. 3 dk ilk is.

Ben kendi LPG'cime götürdüm. Ostim metrosunun 4 sokak altında Cuhadar LPG ismi. Tavsiye ederim

Murat'ı bulup selamımı söyleyin yeterli olur. ;)

Yorum bağlantısı
Cihangir Küçük

İsi sensörü çıkarsa yaklaşık 100-120tl civarında.

Gaz kesicinin de yapılması el emegi verdim. 3 dk ilk is.

Ben kendi LPG'cime götürdüm. Ostim metrosunun 4 sokak altında Cuhadar LPG ismi. Tavsiye ederim

Murat'ı bulup selamımı söyleyin yeterli olur. ;)

sagolun bakalım ne cıkcak :D

Yorum bağlantısı
Cihangir Küçük

motor suyu tamam mı?

bakmadım abı :s

Lpg tankından enjektörler giden bir kablo var ve tahminimce o kablo artık işlevini yapmıyor. Başıma gelmişti oradan biliyorum. :)

yarın degıstıreyım lpg servısınde olcak demı elektrıkcıler yapar mı kı :s

Yorum bağlantısı
Cihangir Küçük

Lpg servisine gidin yaptırın, elektrikçi sorunu bulamaz. :) Lpg nin markası nedir.?

BRC lı :D gecen ay lpg fıltrelerını falana degıstırmıstım mavı denızlerde

Yorum bağlantısı
Çetin Kılıç

Aynı olay benim de başıma gelmişti göstermek için zamanım olmadığı için 2 gün benzinle gezmiştim servisine gittiğim de ise sigortanın attığını öğrendim akü bağlantısının yanındaki büyük sigortayı değiştirdiler sorun halloldu 2-3 tane de yedek aldım yanıma bence siz de bir kontrol etseniz iyi olur.

Yorum bağlantısı
Cihangir Küçük

Aynı olay benim de başıma gelmişti göstermek için zamanım olmadığı için 2 gün benzinle gezmiştim servisine gittiğim de ise sigortanın attığını öğrendim akü bağlantısının yanındaki büyük sigortayı değiştirdiler sorun halloldu 2-3 tane de yedek aldım yanıma bence siz de bir kontrol etseniz iyi olur.

dıreksıyonun altındakı sıgorta kutusundakılerden mı sıgorta onlardan var bende ama hangısı?

Yorum bağlantısı
Çetin Kılıç

dıreksıyonun altındakı sıgorta kutusundakılerden mı sıgorta onlardan var bende ama hangısı?

Hayır direksiyon altın da değil akü + kutup başının yanın da lpg sisteminin ana sigortası var biraz büyük bir sigortadır genel de elektrik bantı ile sarılı dır.

Yorum bağlantısı

Hayır direksiyon altın da değil akü + kutup başının yanın da lpg sisteminin ana sigortası var biraz büyük bir sigortadır genel de elektrik bantı ile sarılı dır.

Akünün yanındaki sigorta atsaydı, LPG'ye hiç elektrik gelmezdi bence :)

Yorum bağlantısı
Cihangir Küçük

sabah denedim motor ısındıktan sonra ilk sefer gaza geçti bi kaç km. gittikten sonra tekrar benzine geçti ve yine lpg ye geçmedi geçecek gibi olup turuncu ısık yanıo sonra tüm ısıklar sönüp kırmızı yanıyo böyle devam ediyor :D

Yorum bağlantısı

sabah denedim motor ısındıktan sonra ilk sefer gaza geçti bi kaç km. gittikten sonra tekrar benzine geçti ve yine lpg ye geçmedi geçecek gibi olup turuncu ısık yanıo sonra tüm ısıklar sönüp kırmızı yanıyo böyle devam ediyor :D

dediğim şekilde olmalı. Ya ısı sensörü ya da gaz kesici devreye girmiş. ;)

Yorum bağlantısı
Cihangir Küçük

dediğim şekilde olmalı. Ya ısı sensörü ya da gaz kesici devreye girmiş. ;)

öğlen arası gidiyorum bakalım ne kadara patlıcak :s

Yorum bağlantısı
Cihangir Küçük

Tamam işte benim yaşadığım sorunun aynısı. :) Çözümü ise 3 mt'lik bir elektrik kablosu. :D

hangi serviste yaptırdın ne kadara mal oldu? yakın zamandamı?

Yorum bağlantısı
Çetin Kılıç

Benim başımdan geçen olay da lpg ye elektrik geliyordu ışıklar falan yanıyor sesli ikaz da veriyor du manuel olarak dahi lpg ye geçmiyordu tabi herkezin de arızası aynı olacak diye birşey yok. :)

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Regülatöre bağlı bir ısı sensörü var.Büyük ihtimalle sorun orada..Eğer orada sıkıntı yoksa bahsedildiği gibi gaz kesici kapalı kalmıştır.Gaz gelmediği içinde sistem kendini benzine atıyordur.

Yorum bağlantısı
Cihangir Küçük

arkadaslar öğlen arası tecimeroğlu servisine gittim BRC yetkili servisi aynı zamanda. Gaz kelebeği kirli gazdan tıkanmıs onu temizlediler birde kalibrasyonunu yaptılar. Sorunum simdilik çözüldü bana maliyeti 45 lira oldu..

Yorum bağlantısı

arkadaslar öğlen arası tecimeroğlu servisine gittim BRC yetkili servisi aynı zamanda. Gaz kelebeği kirli gazdan tıkanmıs onu temizlediler birde kalibrasyonunu yaptılar. Sorunum simdilik çözüldü bana maliyeti 45 lira oldu..

Hocam Öncelikle geçmiş olsun. Sorunun düzeldiğine sevindim ama,

Gaz kelebeği mi?

Gaz Filtresi mi?

Çünki kelebek tıkanmaz galiba, sanırsam.. :unsure2:

Yorum bağlantısı
Cihangir Küçük

gaz kelebeği tıkanmış dedi usta onu temizledik dedi. zaten bir ay önce filtre bakımını yaptırmıstım Mavi Denizlerde.. pis gaz almıssın ondan tıkanmıs dedi.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...