İçeriğe Yönlendir

2005 Mondeo.Jatcosu Esp Si Içinde :)

Akan Belen

Recommended Posts

Serkan Toker

Serkan sen arabayı satana kadar o klima seni idare eder. ;)

Benim klimadan yana şansım yoktur abi..Ben bu klimayı bozarım... :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Akan Belen

abi adresini mesaj Atarmısın..! Izin yaklaştı emanetin var bende.

Kardeşim unutmadın mi sen o nu daha :)

Mesaj atarım sana

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Akan Belen

Kayış sesi geliyor dedik ustaya geldik.V kayısı değişecek dediler.Tamam dedik degişsin.De bu is bu kadar zormudur yahu.1 saattir kayısı sokemediler daha :) nerdeyse motoru indirecekler aşağı.Bu is böyle mi oluyor gerçekten.

Şimdi gördüm şarj dinamosuda söküldü

[emoji33]

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Akan Belen

Benzinlide motor takozunu söküyor o kadar.

Valla bilmiyorum oldukça uğraştılar.Belkide daha kolay bir yolu varmıştır aslında.

V kayışı değişti.3 rulman sanırım küçük tekerlek gibi :D onlarda değişti.Yanlız 2 tanesinde orjinal bulamadık farklı takıldı daha metal vari bir şekli var.Kasnak da sorun olmadığı için onu ellemedik.Değişmeye gerek yok dedi usta.Toplamda v kayışı 3 rulman (sanırım) ve işçilik olarak 150 tl ye mal oldu bana.

Aynı gün şanzuman yağınıda değiştirdim.130 tl de onun maliyeti tuttu.:D

Yorum bağlantısı
Akan Belen

V kayış gerginin orjinali 350 lira.

Senin dediğin sanırım üstünde 3 tane tekerlek gibi birşeylerin olduğu parça abi.Benim üstünde bağlı olan küçük tekerlekler değişti :D

Ustaya söyledim zaten tanıyorum artık.Madem söküldü yapılması gereken yada değişmesi gereken bir parça varsa söyle dedim.Benim kafama takılan sadece resimde görünen parça mecburen farklı takıldı usta sıkıntı olmaz merak etme dedi ama bilemiyorum artık

haranane.jpg

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Ben zaten kayış sesi geliyor diye gitmiştim.Rolantide yapıyordu ve klimayı açınca.Şimdi ses kesildi.

Sen farklı bir ses mi soruyorsun

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Valla abi çok dinlemeye çalıştım extra bir ses yok gibi geliyor.Sadece motor sesi biraz daha farklı gibi geldi bana ama emin de olamıyorum.Biraz daha net dinlemem lazım sanırım.Rulman nasıl ses çıkarır onuda bilmiyorum

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Ses olsa bilirdin heralde. harr hırr eder durur bozuk olsa.. 

Yok öyle bir ses yok abi.Sökülen rulmanlardan iki tanesinin kenar kısımlarında plastik kısımlarında ufak kırıklar vardı zaten.Kayış komple çatlamıştı.Az bir kenardan da sökülmeye başlamıştı.

Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

değişmeyen ne kaldı bu araçta Akan? son olsun artık, keyifle kullan.

Yorum bağlantısı
Akan Belen

değişmeyen ne kaldı bu araçta Akan? son olsun artık, keyifle kullan.

Arabayı yeniledim komple :D Değişen kayış olsun.İşin ilginç tarafı bu arabadan soğumadım gitti.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Akan Belen

Bu hafta yağ - yağ filtresi ,hava filtresi değişti.120 tl verdim.

Yine bu hafta Osman usta da 4 amortisör ve takozlari viraj lastikleri ve en önemlisi direksiyon pompası değişti ufak tefek işlerle birlikte 2050 tl de bunlara verdim.Amortisörlerin miadlari dolmuştu artık.Çok ses geliyordu araçtan şimdi çok daha konforlu bir hal aldı aracım.Gerçi amortisörler saks marka ile değişti ve internet fiyatlarına göre daha pahalıya mal oldu ama yapacak birşey yok.

Hayırlı olsun bana.

Tabi buradan 4 ay önce direksiyon pompasini tamir eden ustayada ayrıca sevgilerimi!!!!! Gonderiyorum

usahadan.jpgBu arada daha 7000 km olan hava filtresinin hali de bu

• Beğen 2
Yorum bağlantısı

Bu hafta yağ - yağ filtresi ,hava filtresi değişti.120 tl verdim.

Yine bu hafta Osman usta da 4 amortisör ve takozlari viraj lastikleri ve en önemlisi direksiyon pompası değişti ufak tefek işlerle birlikte 2050 tl de bunlara verdim.Amortisörlerin miadlari dolmuştu artık.Çok ses geliyordu araçtan şimdi çok daha konforlu bir hal aldı aracım.Gerçi amortisörler saks marka ile değişti ve internet fiyatlarına göre daha pahalıya mal oldu ama yapacak birşey yok.

Hayırlı olsun bana.

Tabi buradan 4 ay önce direksiyon pompasini tamir eden ustayada ayrıca sevgilerimi!!!!! Gonderiyorum

Bu arada daha 7000 km olan hava filtresinin hali de bu

Hayırlı olsun, güle güle kullan. Senin araç da neredeyse sıfırlandı. :good1:

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Güle güle kullan Akan abi, sıfır oldu valla araba. devlet 2014 model vergisi isterse şaşırmam :D

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Abi nerede kullanıyorsun aracı 7.000 km göre bu kadar kirlenmesi normal değil gibi geldi.Acaba hava filtresinin kapağı tam kapanmıyor mu ?

Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce

Şanzıman yağını bir kere daha değiştirdinmi sanırım yapacak bir iş kalmıyor bu araçta satılığa çıkarabilirsin artık. :) yada güzel günlerde uslu uslu kullanırsın. Hava filtresi hakikaten garip geldi ben 17,000 km.kullansam böyle olmaz...Kullandığın yollarda hafriyat var galiba...

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...