Levent Kılıc 26 Ağustos 2013 Paylaş 26 Ağustos 2013 hocam sıkıntı devam ediyor mu? çözebildiniz mı aynı sorun bendede var ses göğüs içinden geliyor gibi yardımcı olursanız sevinirim Vınlama sorunu focuslarda klasik bir sorun. Ama servis bunun normal bir ses olduğunu söylüyor. Direksiyon pompası ilk akla gelen şey ama pompa değiştirseniz bile çok ciddi bir fark olmuyor. Boşuna paranızı ve emeğinizi harcamayın. aynı sorun bende de var bir vınlama sesi. hidrolik yağının eksilmesiyle bir alakası olabilir mi? Direksiyon pompasının, elektirkli sistem olması ile alakalı bir ses olduğunu söylüyorlar. Hidrolik yağı ile alakalı olduğunu düşünmüyorum. Ama yinede hidrolik yağını kontrol etmek de fayda var. Yorum bağlantısı
Kenan Aydemir 26 Ağustos 2013 Paylaş 26 Ağustos 2013 Direksiyon pompasının, elektirkli sistem olması ile alakalı bir ses olduğunu söylüyorlar. Hidrolik yağı ile alakalı olduğunu düşünmüyorum. Ama yinede hidrolik yağını kontrol etmek de fayda var Umursamamak en iyisi sanırım Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 26 Ağustos 2013 Paylaş 26 Ağustos 2013 diresiyon sistemide arıza başlangıcı barsa müdahele/tamirat gecikirse masraf büyüyebilir Yorum bağlantısı
Ahmet Coşkun 18 Eylül 2013 Paylaş 18 Eylül 2013 Arkadaşlar araç durduğu yerde direksiyonu sağa yada sola tam kırdığınızda gaz verin hareket edin kütküt ses geliyor sürtme sesi geliyorsa bu sürtme sesi ıslık gibide olabilir. O zaman aks milinizin değişme zamanı gelmiştir. Aynı problemi yaşadım uzun Aks milini değiştirdik sorun bitti Ama umarım sorununuz kısa milde çıkar çünkü sağ taraftaki uzun mil biraz tuzlu Yorum bağlantısı
Recep Yaylacı 21 Eylül 2013 Paylaş 21 Eylül 2013 arkadaşlar bugün farkettim arabanın direksiyonun ortası airbeğin olduğu yer baya bir sıcaktı ısınmıştı yani.bu normalmidir?bu konu hakkında bilgi sahibi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.araç benzinli focus2 Yorum bağlantısı
Recep Yaylacı 21 Eylül 2013 Paylaş 21 Eylül 2013 2005 benzinli lpg focus2.aracın çalıştırdığım andan itibaren ön göğüsten rolentide bile vınlama(uğultu) sesi gelmesi kesin direksiyon pompasımıdır?direksiyonun ortasının airbeğin olduğu yerin ısınması normalmidir pompayla veya d.kutusuyla işkilimidir.direksiyonu sağa-sola çevirince vınlaması ve direksiyonun biraz sert olması ve kontak kapalıyken direksiyonun yerinden bile oynamayacak kadar sert olması normal mi?araç yavaşlarken yada vites düşürdüğümüzde(büyük otobüslerin fren yaptığında motordan gelen)sese benzer bir ses gelmesi normal mi? yardımcı olursanınz sevinirim Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 21 Eylül 2013 Paylaş 21 Eylül 2013 Aracınız kliması manuel galiba.. Ses forumda çözüm bulmak zordur.. Tabiki kesin pompadır diyemeyiz.. Airbag kapağının ısınması normal değildir.. Orada ısınacak bir parça yok.. Pompa yada direksiyon kutusuyla mekanik bağı vardır.. Ancak bu ısınma sağlamaz.. Fordların direksiyonu biraz serttir.. Kontak kapanınca normalden çok sert olması normaldir.. Son bahsettiğiniz ses ilk gaza basıldığında gelir ama fren yapıldığında bunu duymanız normal değil.. Belki sizden önceki sahibi elektronik bişeyler takmıştır.. Yorum bağlantısı
Recep Yaylacı 21 Eylül 2013 Paylaş 21 Eylül 2013 Aracınız kliması manuel galiba.. Ses forumda çözüm bulmak zordur.. Tabiki kesin pompadır diyemeyiz.. Airbag kapağının ısınması normal değildir.. Orada ısınacak bir parça yok.. Pompa yada direksiyon kutusuyla mekanik bağı vardır.. Ancak bu ısınma sağlamaz.. Fordların direksiyonu biraz serttir.. Kontak kapanınca normalden çok sert olması normaldir.. Son bahsettiğiniz ses ilk gaza basıldığında gelir ama fren yapıldığında bunu duymanız normal değil.. Belki sizden önceki sahibi elektronik bişeyler takmıştır.. evet abi klima manuel ama klima kapalıyken de ses yapıyor. son bahsettiğim ses büyük otobüsler frene bastıklarında bir vuvvvvv diye bir ses varya onun gibi birşey gaza basınca yada ilk kalktığımda sıkıntı yok.kırmızı ışık veya kasisten geçmek için yavaşladığımda geliyor ses. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 21 Eylül 2013 Paylaş 21 Eylül 2013 Dijital klimalı olanların ön göğüste bir fanı vardır ve o sürekli çalışır.. onu diyecektim ama manuelse o olmaz.. O sese yorum yapamayacağım.. Frene basınca gelen sesin bir hava sesi olması teknik olarak pek mümkün değil.. balata sesi olmasın ? Yorum bağlantısı
Recep Yaylacı 22 Eylül 2013 Paylaş 22 Eylül 2013 memet abi ses yavaşlayan aracın motor sesi olur ya onun gibi ama bariz fazla bir ses. Yorum bağlantısı
Talat Erdem 30 Eylül 2013 Paylaş 30 Eylül 2013 Merhaba Arkadaşlar. Bendede 2008 TDCI focus var. yaklaşık 4 senedir kullanıyorum ve bu ses aldığımdan beri mevcut. belli bir süre sonra pek rahatsız etmiyor. yalnız geçen cuma arabayı stop etmeden önce manevra yaparken direksiyonu çok sola yada sağa dayayınca tüm elektrikler kesiliyor ve yeniden açılıyor sonra ekranda elektrik direksiyon arızası diyor. bunun sebebi nedir neden olabilir bilgisi olan yada daha önce yaşamış bir arkadaşım varsa yardımınızı bekliyorum. yalnız o gün trafikte yaklaşık 2 saat dur kalk yaptım. cumartesi sabahı ilk iş aracımı çalıştırdım tekrarlayacak mı diye herhangi bir sıkıntı olmadı. kazasız belasız iyi günler. Yorum bağlantısı
Tarık Beyen 22 Kasım 2015 Paylaş 22 Kasım 2015 https://www.youtube.com/watch?v=3ZO7HEGAcgQ Yorum bağlantısı
Recommended Posts