Abdullah Sak 5 Şubat 2013 Paylaş 5 Şubat 2013 Merhabalar Geçenlerde focus 2 dizel aracımın sağ ön tekeri çukura düştü .Daha sonra çıkardım ama direksiyon sağa sola çok zor dönmekteydi.Tanıdığım ustaya götürdüm direksiyon hidroliğine giden borulardan biri yerinden kopmuş.Hidroliği çıkararak boruyu oraya kaynattılar ve hidrolik yağını doldurdular , direkisiyonum eski haline geldi,ama aracı kullanırken ya da rölantide direksiyonu sağa sola çevirirken vınlama sesi geliyor .Motorun sesinde de artma meydana geliyor.Çözüm ne olabilir.Teşekkür ederim Yorum bağlantısı
Yusuf Ziya Deniz 5 Şubat 2013 Paylaş 5 Şubat 2013 Ben de benzer bir problem yaşıyorum bu günlerde. Başta sağ taraftan çukura düştüm.Fakat benim ön kısımda herhangi bir kırılma filan olmadı.Direksiyonda herhangi bir sertleşme de olmadı Fakat direksiyonu özellikle çok sağa veya çok sola kırıp kalkış yaptığımda direksiyonda bahsettiğiniz gibi bir titreşim hissediyorum. Bugün belki işe yarar diye rot-balans yaptırdım ama düzelmedi. Rot-balans ustasına sordum problemi. Bizlik bir şey değil dedi. Şimdi hangi ustaya göstereceğimi bilemedim. Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban 5 Şubat 2013 Paylaş 5 Şubat 2013 Normalde direksiyon hidrolik pompası bir miktar ses yapar ,sesin fazla olması ve rölantide oynama bana göre, vasfı bozulan hidrolik neticesinde zorlanan pompa kaynaklıdır. Öncelikle mobil ATF 320 ile hidroliği yenileyin sonra tamir edilen boru doğru yapılmış mı kontrol edin.Yağ gecişte zorlanıyorsa da bu durum oluşabilir 3 Yorum bağlantısı
Abdullah Sak 5 Şubat 2013 Yazar Paylaş 5 Şubat 2013 Ben de benzer bir problem yaşıyorum bu günlerde. Başta sağ taraftan çukura düştüm.Fakat benim ön kısımda herhangi bir kırılma filan olmadı.Direksiyonda herhangi bir sertleşme de olmadı Fakat direksiyonu özellikle çok sağa veya çok sola kırıp kalkış yaptığımda direksiyonda bahsettiğiniz gibi bir titreşim hissediyorum. Bugün belki işe yarar diye rot-balans yaptırdım ama düzelmedi. Rot-balans ustasına sordum problemi. Bizlik bir şey değil dedi. Şimdi hangi ustaya göstereceğimi bilemedim. Evet direksiyonu tam sağ ya da tam sol yaptığımda ses ve tireşim ben de de var,acaba bu sesin gitmesi için motorun öne alınması mı lazım bilemiyorum. Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci 5 Şubat 2013 Paylaş 5 Şubat 2013 kaynak olan boruyu degiştirmeniz gerekiyor 1 Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol 5 Şubat 2013 Paylaş 5 Şubat 2013 Gaza basmadan direksiyonu çevirdiğinizde hem rölantide hemde direksiyon pompasının sesinde değişim olması gaz verilmeyişinden dolayı normaldir bildiğim kadarı ile, şayet gaz verdiğinizde bu olay olmuyorsa problem yok demektir...... 1 Yorum bağlantısı
Yusuf Ziya Deniz 5 Şubat 2013 Paylaş 5 Şubat 2013 Gaza basmadan direksiyonu çevirdiğinizde hem rölantide hemde direksiyon pompasının sesinde değişim olması gaz verilmeyişinden dolayı normaldir bildiğim kadarı ile, şayet gaz verdiğinizde bu olay olmuyorsa problem yok demektir...... Ben de gaza basıp kalkış yaparken oluyor. Yorum bağlantısı
Mehmet Atak 5 Şubat 2013 Paylaş 5 Şubat 2013 Kaynak sırasında borunun çapı azaladığı için yağ basıncında düşme olabilir mi? 1 Yorum bağlantısı
Misafir 5 Şubat 2013 Paylaş 5 Şubat 2013 Gaza basmadan direksiyonu çevirdiğinizde hem rölantide hemde direksiyon pompasının sesinde değişim olması gaz verilmeyişinden dolayı normaldir bildiğim kadarı ile, şayet gaz verdiğinizde bu olay olmuyorsa problem yok demektir...... Bende böyle biliyorum. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 5 Şubat 2013 Paylaş 5 Şubat 2013 sağ önden çukura düşme var, sizdeki pompa, sağ önde alt tarafta elektriklidir, hangi hortuma ne oldu? pompa yerinden oynadı mı? rot/rotil ne durumda? detaylı kontrol şart, pompanın tamiri yok, pahalı bir parça, ids ile kodlanması gerekebilir, çok basit işler değil, ehil bir yerde kontrol ettirin. 1 Yorum bağlantısı
Abdullah Sak 5 Şubat 2013 Yazar Paylaş 5 Şubat 2013 kaynak olan boruyu degiştirmeniz gerekiyor Normalde kopan boru plastik hidrolik yağı dolu olan plastik kaba orijinal monteli idi .Mecburen boru çapına yakın metal bir boruyu monte ettiler .Acaba havası falan alınması gerekiyor mu hidroliğin ve bu nasıl yapılıyor. Yorum bağlantısı
Kutay Akçar 6 Şubat 2013 Paylaş 6 Şubat 2013 Merhabalar Geçenlerde focus 2 dizel aracımın sağ ön tekeri çukura düştü .Daha sonra çıkardım ama direksiyon sağa sola çok zor dönmekteydi.Tanıdığım ustaya götürdüm direksiyon hidroliğine giden borulardan biri yerinden kopmuş.Hidroliği çıkararak boruyu oraya kaynattılar ve hidrolik yağını doldurdular , direkisiyonum eski haline geldi,ama aracı kullanırken ya da rölantide direksiyonu sağa sola çevirirken vınlama sesi geliyor .Motorun sesinde de artma meydana geliyor.Çözüm ne olabilir.Teşekkür ederim Benzeri problem benim eski focus 1 ghia da oldu. Anlattığınız durumda eğer hidroliği boşalttıktan sonra aracı çok kullandıysanız (servise gitmek için bile 10 KM üzeri bol dönüşlü yol gittiyseniz) direksiyon içi bilyalarına ve hidrolik pompasına biraz zarar vermiş olabilirsiniz. Benim başıma gelince sadece yağ eksilmiştir diyip ilk benzicinden hidrolik yağı alıp ekledim o şekilde eve gittim (2-3KM yol). Ben ankaradayım, benim has ustam mersinde başıma geldikten sonra onu aradım durumu tarif ettim ya hortum yada yağ müşürüdür dedi, peki ostime gitsem bişey olurmu dedim 30KM e yakın var bizim evden, öbür yandan yetkili serviste 2KM mesafede, 30KM yolu sakın yapma dedi bilyaları ve pompayı yersin, sonra bide pompa ve direksiyon kutusuda elinde kalır dedi ve servise gittim baktılar yağ müşürü dendi o günde acil bi işim vardı yağ ekleyerek 5-10KM yol yapsam sıkıntı olurmu dedim dikkatli olun olabilir dediler. Nitekim yeni yağ eklememe rağmen servisten çıkar çıkmaz 1KM içinde ses arttı kaputu bi açtım hafif duman vardı soğumasını bekliyip servise döndüm ve yaptırdım. Kısacası ara ara yağ eklememe rağmen toplamda 6-7Km yol gittim bu halde. Yağ müşürü değişti, yağ yenilendi direksiyon kaymak gibi oldu ama sanki eskisine nazaran direksiyon çevirme sesi az biraz belli belirsiz arttı. Muhtemelen birkaç KM daha zorlasam o ses çok daha kötü hallere gelirdi. Normalde kopan boru plastik hidrolik yağı dolu olan plastik kaba orijinal monteli idi .Mecburen boru çapına yakın metal bir boruyu monte ettiler .Acaba havası falan alınması gerekiyor mu hidroliğin ve bu nasıl yapılıyor. Havasını otomatik alıyor diye biliyorum... Bence sizin sıkıntınız yukarıda belirttiğim şekilde, siz yinede bir servise götürün... Bir sıkıntı yok derlerse ve bu ses sizi çok rahatsız etmiyorsa o şekilde kullanın. Servise gittiğinizde gelen sesten şikayet ederseniz kutuyu veya pompayı değiştirmeyi tavsiye edecektir sanırım size. Yorum bağlantısı
Edip Aydın 7 Şubat 2013 Paylaş 7 Şubat 2013 direksiyonu çevirirken metalin metale sürtmesi benzeri bir ses geliyor nedendir acaba? Yorum bağlantısı
Mehmet Volkan Gündüz 7 Şubat 2013 Paylaş 7 Şubat 2013 Bu sesin kaynağı direksiyon pompası ve muhtemelen bozulmuştur. Benimki de bozuk direksiyonu çevirirken vınlıyor Yorum bağlantısı
Edip Aydın 7 Şubat 2013 Paylaş 7 Şubat 2013 benim aracın pompası garantiden değişeli daha birkaç ay oldu, Yani gene mi bozuldu bu pompa ya sabır Yorum bağlantısı
Levent Kılıc 9 Şubat 2013 Paylaş 9 Şubat 2013 Ben yaklaşık bir ay önce ford focus aldım. Servise yıllık bakımına götürdüğümde arabada bir vınlama sesi olduğunu farkettim. Bunu ustaya anlattığımda bu sesin elektrik pompasından gelen normal bir ses olduğunu söyledi. Benim sorunum şu: Yukarıda arkadaşlar direksiyonu çevirince ses geldiğini söylüyorlar fakat benim aracım rolantide çalışırken de yani direksiyonu çevirmediğim durumlarda da aynı ses geliyor. Fikri ve tecrübesi olan arkadaşların yorumlarını bekliyorum. Yorum bağlantısı
Mehmet Volkan Gündüz 9 Şubat 2013 Paylaş 9 Şubat 2013 Ben yaklaşık bir ay önce ford focus aldım. Servise yıllık bakımına götürdüğümde arabada bir vınlama sesi olduğunu farkettim. Bunu ustaya anlattığımda bu sesin elektrik pompasından gelen normal bir ses olduğunu söyledi. Benim sorunum şu: Yukarıda arkadaşlar direksiyonu çevirince ses geldiğini söylüyorlar fakat benim aracım rolantide çalışırken de yani direksiyonu çevirmediğim durumlarda da aynı ses geliyor. Fikri ve tecrübesi olan arkadaşların yorumlarını bekliyorum. benim aracın sesi rolantide de hissediliyor. dediğim gibi direksiyon pompası bozuk Yorum bağlantısı
Levent Kılıc 10 Şubat 2013 Paylaş 10 Şubat 2013 benim aracın sesi rolantide de hissediliyor. dediğim gibi direksiyon pompası bozuk Mehmet bey siz değiştirdiniz mi direksiyon pompasını, sorun halloldu mu? Daha 12 binde arabanın direksiyon pompası nasıl bu kadar çabuk bozulur anlamıyorum.Ayrıca vınlama sesinin normal olmadığına ustayı ikna etmek lazım. Yorum bağlantısı
Mehmet Volkan Gündüz 10 Şubat 2013 Paylaş 10 Şubat 2013 Mehmet bey siz değiştirdiniz mi direksiyon pompasını, sorun halloldu mu? Daha 12 binde arabanın direksiyon pompası nasıl bu kadar çabuk bozulur anlamıyorum.Ayrıca vınlama sesinin normal olmadığına ustayı ikna etmek lazım. Bu ses benim arabada 2 yıldır var vınlamadan başka hiç bir zararı yok. Focuslarda görulen teknik sorunlardan biri. Ben 600-700 TL yi bulur dediler değiştirmedim. Yorum bağlantısı
Edip Aydın 10 Şubat 2013 Paylaş 10 Şubat 2013 direksiyon pompası sorunlu bir parça. benim aracın direksiyon pompası değişirken servis yedek parçada bulunan sıfır pompa bile bozuk çıktı. otosandan tekrar pompa sipariş ettiler. benim aracın direksiyonundaki sağ sol yaparken ki kütlemeye de servis normal dedi. zaten bugüne kadar aracımda değişen uzun listenin hiçbirine bozuk demediler. Onlara göre herşey normal. Serviste hep aynı tutumu sergiliyor. Onlara göre bu araçlar böyle, bunlar sorun değil. kütleyen direksiyonda, çıtlayan aksta, traktör gibi titreyen araçta hepsi normal. Çünkü para onların cebinden çıkmamış. Yorum bağlantısı
Abdullah Sak 10 Şubat 2013 Yazar Paylaş 10 Şubat 2013 Herkese Teşekkür ederim..Ben de kronik bir sorun olduğu kanısına vardım artık ses sanki daha az gelmeye başladı . ) Yorum bağlantısı
Yunus Çoban 11 Şubat 2013 Paylaş 11 Şubat 2013 Arkadaşlar benim aracımdada rolantide çalışırken pervane sürtme sesi gibi bir ses geliyor hafif gaz verdiğimde ses kesiliyor.Aynı sesi direksiyonu hafif sağ sol yaptığım zamanda geliyor.Ses pervane sürtme sesi veya biyerden hava kaçırma sesi gibi tam anlıyamadım sesi her zamanda yapmıyor yardımcı olabilir misiniz teşekkürler. Yorum bağlantısı
Levent Kılıc 12 Şubat 2013 Paylaş 12 Şubat 2013 O kadar para verip araba alıyoruz, vınlama sesi dinliyoruz! Servise sorunu anlatıyorsun normal bir ses deyip bizi geri gönderiyorlar. Böyle kronik bir sorun olduğunu bilsem fordun 'f' sine bile bakmazdım. Acaba koskoca ford bu soruna çare bulamıyor mu? Yorum bağlantısı
Recep Yaylacı 19 Ağustos 2013 Paylaş 19 Ağustos 2013 Ben yaklaşık bir ay önce ford focus aldım. Servise yıllık bakımına götürdüğümde arabada bir vınlama sesi olduğunu farkettim. Bunu ustaya anlattığımda bu sesin elektrik pompasından gelen normal bir ses olduğunu söyledi. Benim sorunum şu: Yukarıda arkadaşlar direksiyonu çevirince ses geldiğini söylüyorlar fakat benim aracım rolantide çalışırken de yani direksiyonu çevirmediğim durumlarda da aynı ses geliyor. Fikri ve tecrübesi olan arkadaşların yorumlarını bekliyorum. hocam sıkıntı devam ediyor mu? çözebildiniz mı aynı sorun bendede var ses göğüs içinden geliyor gibi yardımcı olursanız sevinirim Yorum bağlantısı
Kenan Aydemir 20 Ağustos 2013 Paylaş 20 Ağustos 2013 aynı sorun bende de var bir vınlama sesi. hidrolik yağının eksilmesiyle bir alakası olabilir mi? Yorum bağlantısı
Recommended Posts