İçeriğe Yönlendir

Focus 1 - Direksiyonu Çevirince Rölantide Oynama

Cihan Yetişken2

Recommended Posts

Serdar Taze

Selam arkadaşlar malum fordlarda olduğu gibi bende rölanti problemi vardı. Ancak ben Direksiyon basınç müşirünü çektirdim, eskiye nazaran rolanti fazla dalgalanmıyor. Özelikle dönüşlerde. Asıl merak ettiğim bu basınç mişürünün fişini çektim ya bana veya arabaya herhangi bir zararı olur mu?

aynı dert bende de var.. başka forumlarda da direksiyon basıç müşürünün fişini çektiklerinden bahsedenler var. açıkcası ben cesaret edemedim. sonuçta o sensörün bi görevi vardır. konuya hakim birisinin bizi bilgilendirmesi lazım:)

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

aynı dert bende de var.. başka forumlarda da direksiyon basıç müşürünün fişini çektiklerinden bahsedenler var. açıkcası ben cesaret edemedim. sonuçta o sensörün bi görevi vardır. konuya hakim birisinin bizi bilgilendirmesi lazım:)

Direksiyon basınç sensörünün fişi çekilirse, rolanti halinde iken direksion çevrildiğinde araç stop edebilir...

Amaç,

direksiyon çevrildiğini beynin algılaması ve motora güç vermesini sağlamaktır.. Fişi çekilmez...

14,145,140,90 olarak ölçüldü değeri 90 olan silindire yağ damlatılarak tekrar ölçüm yapıldı sonuç yine 90 oldu.usta sorunun subaplarda olduğunu değişmesi gerektiğini söyledi bende ne gerekiyorsa yapmasını söyledim. aracın motor söküldü

Doğru karar, doğru müdahale..

ilk yapılması gereken e buydu zaten... Geçmiş olsun..

Yorum bağlantısı
Serdar Taze

Direksiyon basınç sensörünün fişi çekilirse, rolanti halinde iken direksion çevrildiğinde araç stop edebilir...

Amaç,

direksiyon çevrildiğini beynin algılaması ve motora güç vermesini sağlamaktır.. Fişi çekilmez...

Doğru karar, doğru müdahale..

ilk yapılması gereken e buydu zaten... Geçmiş olsun..

mehmet bey bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim.. ufuk bey rolanti dalgalanmaması için müşürü iptal etmiş ama inşallah sorun yaşamaz..

Yorum bağlantısı
Mustafa Ceviz

mehmet bey teşekürler. bu arada subap değişiminden sonra belli bir süre rodaj süresi filan var mı yada belli km sonraya kadar aracı pek zorlamamam gerekir mi usta bu konuda bişey söylemedi.henüz 5-6 km yaptım araçta titreme vs. kesilikle yok çalışması stabil ançak sanki biraz gaz yemiyor gibi geldi bana hani alışma sürecinde bu normal mi ?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Gaz yememesine bişey diyemeyeceğim ama.. Bir çok parça değişti.. Biraz alışsa iyi olur..

Yorum bağlantısı
Mehmet AYDIN

Arkadaşlar tekrar merhaba sorunuma cevap yazan olmamış ama ben de yasadıklarımı tekrar yazayım.Rölanti valfi serviste 3-4 gün sorunsuz bindim.Tekrar aynı sıkıntı baş gösterdi.arıza lambası yandı servise gittim. lpgden yandııgını zengin karışım olduğunu söylediler. ford servisinde aracın benzinle binilmesi gerektiği söylendi.ama daha önce böyle bir sıkıntı yoktu.lpg ciye gidiyorum bizle alakası yok diyor.su an araç benzinde dalgalanma geçti.

umarım anlatabilmişimdir.yardım eder misiniz?

Yorum bağlantısı
Önder Kuru

Arkadaşlar tekrar merhaba sorunuma cevap yazan olmamış ama ben de yasadıklarımı tekrar yazayım.Rölanti valfi serviste 3-4 gün sorunsuz bindim.Tekrar aynı sıkıntı baş gösterdi.arıza lambası yandı servise gittim. lpgden yandııgını zengin karışım olduğunu söylediler. ford servisinde aracın benzinle binilmesi gerektiği söylendi.ama daha önce böyle bir sıkıntı yoktu.lpg ciye gidiyorum bizle alakası yok diyor.su an araç benzinde dalgalanma geçti.

Ben de şöyle bir sorun vardı, benzinde herşey normalken lpgde sorun oluyordu. Lpg hortumlarinda(sensorlere giden, manifolddan LPG regülatörüne giden ince hortumlar) çatlaklar kırılmalar olusmus. Hepsini yeniledik, düzeldi. Sonra araç geç çalışma ve duzensiz çalışma farklı bir şekilde baş gösterdi, bu kez de LPG regülatörü değişti, (manifolda LPG salıyormuş)... Ayrıca bujilerde yenilendi su an araç İsviçre saati gibi. Benzinde sağlıklı çalışan araçta LPG de sapitiyorsa muhakkak lpg tesisatinda bir sorun vardır. En ince ayrıntısına kadar bakin baktirin...
Yorum bağlantısı
Mustafa Ceviz

rolanti valfinin olduğunu düşünmüyorum eğer valf bozuksa LPGde de bozuktur benzinde de bozuktur birinde düzelip diğerinde bozulmaz.benzinde rolantinin bozuk olduğunu nasıl tespit ettiniz aracı bir kaç gün benzinde binerek mi tespit ettiniz yoksa aracı ilk çalışırken LPG ye geçme sürecinde (soğuk motorda ) benzinde çalışırken mi?

Yorum bağlantısı
Mehmet AYDIN

Simdi soyle arkadaslar

Arac motor sogukken sadece benzinde dalgalanma yapiyor.lpg ye gecince yada ilk lpg ile calistrnca yapmiyor.motor isindimi sorun olmuyor.

3-5 gun benzinde bindim duzeldi tekrar lpg ye alinca bozuldu.su an benzinde sknti yok.ama lpgye gecince sorun bas gostereck diye korkuyorum.lpg atiker.

Yorum bağlantısı
Önder Kuru

Simdi soyle arkadaslar

Arac motor sogukken sadece benzinde dalgalanma yapiyor.lpg ye gecince yada ilk lpg ile calistrnca yapmiyor.motor isindimi sorun olmuyor.

3-5 gun benzinde bindim duzeldi tekrar lpg ye alinca bozuldu.su an benzinde sknti yok.ama lpgye gecince sorun bas gostereck diye korkuyorum.lpg atiker.

Yukarıda da yazdım. Lpg kapalı iken sıkıntı bitiyorsa LPG regülatörüne baktirin. Mümkünse sıfırı ile deneme için değiştirin...

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Simdi soyle arkadaslar

Lpg ye geçince aynı şeyler yine başlayacak.

Konya merkez atikerle görüşün.

Bu sorun lpg hatası ve düzeltmek zorundalar.

merhabalar

2 ay önce bende ford sahibi oldum. aracım 2002 focus ghia. sizlerin sayesinde forumdan çok şey öğrendim.

benimde bir çok arkadaş gibi tekleme,silkeleme gibi sorunlar vardı. araç gitmiyormuş gibiydi. özel bir ford servisi var burda. ateşleme sistemini komple deneyerek değiştirdik. düzelme olmadı tekrar eskilerini taktık.

bu forumdan okuduklarıma dayanarak bu hafta sonu önce rölanti valfini söküp, balata spreyi ile temizledim. sonra boğaz kelebeğini temizledim ve ecuyu resetledim( akü kutup başını 1.5 saat çıkarttım.) şu anda 30 km oldu. eskiden bu kadar rölanti oynaması olmazdı ama şu anda çok oluyor. vites değiştirirken bazen 2 seviyelerinde kalıyor devir saati. silkeleme biraz azaldı gibi ama tam geçmedi. (bu arada resetten sonra hep benzinde kullanıyorum)

resetten önce arıza lambası yanıyordu ama gauge menüde dtc-none yazıyordu. resetten sonra 1 km yaptıktan sonra tekrar yandı. gauge menüden arıza koduna bakayım dedim. dtc- none yazıyor. ama lamba yanıyor. arıza kodu yazmadan da bu lamba yanar mı? cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Gauge menüye aldanmayın.

Elm ile cep telefonuyla bağlansanız daha çok veri alırsınız.

En güzeli bir serviste IDS cihazına bağlanmasıdır.

Anladığım kadarıyla. Rolanti valfiniz bozuk yada bozdunuz.

Boğaz kelebeğini nasıl temizlediniz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet AYDIN

Onder bey atiker bayine lpg de sorun oldugunu kabul etmiyo.benzinde dalgalanma oldugu icin sorunu motor ustasi cozcek diyolar.lpg ciye ne demeliyim regulator icin

Simdiden tsk ederim.

Mehmet ozyurek bey ilginiz icin tesekkur ederim.tavsiyenize uyacagim .

Yorum bağlantısı
Mehmet AYDIN

Peki mehmet bey sorun lpg kalibrasyonu olabilir mi sizce.tupe gecince lamba yaniyor ve zengin karisim diyor motor sogukken sadece benzinde dalgalanma var.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Peki mehmet bey sorun lpg kalibrasyonu olabilir mi sizce.tupe gecince lamba yaniyor ve zengin karisim diyor motor sogukken sadece benzinde dalgalanma var.

Kesinlikle kalibrasyon...

rölanti valfini söktükten sonra içine balata spreyi sıktım ve kuruttum sadece. boğaz kelebeğini ise hava giriş hortumunu söktüm. araç çalışmazken gaza basarak kelebeğin yan dönmesini sağladık. temizdi zaten ama yine az balata spreyi ile sildim fazla kurcalamadan. 

Benzinde de düzensiz..

Ve anlattığınıza göre motora kontrol hava giriyor... En büyük suçlu da rolanti valfi...

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

yani valf tam kapatmıyor anlamında mı? ecu yu resetlemiştim. onunla bir alakası da olabilir mi?

Ecuyla alakası yoktur...

Fabrika ayarlarına döner resetleyince..

... sökünce birşey dikkatimi çekmişti. valfin motora oturduğu yerde conta çıkmadı. yani metal metal üstüne idi. conta olması gerekiyor muydu?

Contayı hatırlamıyorum. olması gerekir diye düşünüyorum...

Fişini çekin...

Rolanti değişecek mi gözleyin...

Yorum bağlantısı
Mustafa Ceviz

sökünce birşey dikkatimi çekmişti. valfin motora oturduğu yerde conta çıkmadı. yani metal metal üstüne idi. conta olması gerekiyor muydu?

daha önce bende söktüm  bende de conta çıkmadı sanırsam orda conta yok!

Yorum bağlantısı
Mehmet AYDIN

Mustafa hocam ben de aydındayım.En son gittiğim ustama güvenemediğimden servise gittim.Tavsiye edeceğiniz bir usta -Dürüst biri- var mı? Bir lpg ci ben de atiker var ne zamandır Aydın otogaz var oraya gidiyorum.Bu ara başları kalabalık olduğundan başlarından savıyorlar?

Bir kez daha gideceğim eğer ilgilenmezlerse atiker konyayı arayacağım Mehmet beyin tavsiyesi üzerine....

Yorum bağlantısı
Mustafa Ceviz

Mustafa hocam ben de aydındayım.En son gittiğim ustama güvenemediğimden servise gittim.Tavsiye edeceğiniz bir usta -Dürüst biri- var mı? Bir lpg ci ben de atiker var ne zamandır Aydın otogaz var oraya gidiyorum.Bu ara başları kalabalık olduğundan başlarından savıyorlar?

Bir kez daha gideceğim eğer ilgilenmezlerse atiker konyayı arayacağım Mehmet beyin tavsiyesi üzerine....

Yorum bağlantısı
Cem Yilmaz

Rolanti valfi karşılığında gözlük şeklinde yeşil conta olmalı.

Yorum bağlantısı
Mustafa Ceviz

mehmet bey benim aracımda Brc marka kit yeni sanayide (2. sanayi) (kaykallar murat bey ) birde alt sanayide sezginler ( okan bey) var. Bu arkadaşlar brc kitlere bakıyorlar ayrıca atiker de mevcut ise bilmiyorum. ama şunu belirtmek isterim benim araç yazın sürekli motor ışığı yaktı sorunun neyden kaynaklandığını bir türlü bulamadık (sezginler okan bey ile) önce aracın LPG map sensörünü değiştirdik olmadı.defalarca yeni ayar yapıldı olmadı daha sonra enjektörleri ve regülatörü değiştirdim  yine olmadı :vurduvara:  daha sonra okan bey LPG  ECU süne reset atarak  LPG kaliprasyon ayarını sil baştan yeniden yaptı ve onla birlikte sorun çözüldü. Ha bu arada bir LPG ciye 2 den fazla gidersen yüzleri asılıyor bu bir gercek en azından aydın da bu durum böyle!

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet AYDIN

Mustafa bey 6-7 aydir ben de bu sorunla ugrasiyorum bugun yine kalibrasyon yaptik bakalim.aydinda ford tamircileriyle ilgili hic olumlu seyler yasamadim.bazilari resmen dolandrmaya kalktilarsiz yilmazlara mi gidiyrsnz memnun musunuz hayrullah usta daha once gonulde mi calisiyodu...

Yorum bağlantısı
Mustafa Ceviz

Mustafa bey 6-7 aydir ben de bu sorunla ugrasiyorum bugun yine kalibrasyon yaptik bakalim.aydinda ford tamircileriyle ilgili hic olumlu seyler yasamadim.bazilari resmen dolandrmaya kalktilarsiz yilmazlara mi gidiyrsnz memnun musunuz hayrullah usta daha once gonulde mi calisiyodu...

hayrullah usta  uzun ca bir süre zafer yetkili serviste çalışmış daha sonrada gönül ve adnan ford özel servislerde çalışmış..yaklaşık 2 yıldır da kendi yerinde çalışmakta hayrullah ustadan menmunum abartı işçilik fiyatları istemiyor neyse emeğinin karşılığı onu söylüyor, müşterisine zaman ayırıyor, değişmesi gereken bir yer olursa kafasına göre iş yapmıyor sizi bilgilendiriyor kısacası ben menmunum mehmet bey.

Yorum bağlantısı
Mehmet AYDIN

Mustafa hocam sizin selamınızla gidebilr miyim Hayrullah beye..Tesekkür edderim simdiden...

Yorum bağlantısı
Mustafa Ceviz

Mustafa hocam sizin selamınızla gidebilr miyim Hayrullah beye..Tesekkür edderim simdiden...

tabikide gidebilirsiniz "işkurdan mustafa"  derseniz tanıyacaktır.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Akın Çakar

Arkadaşlar aracım focus 2.0 sport trend, sorunu şöyle özetliyeyim aracım rolantide titreşimli çalışıyor. Pıt pıt pıt şeklinde stop edicekmiş gibi, gauge test den değerlere baktım 0.680-0.710 rpm arasında gelip gidiyor. Size sormak istediğim rolanti çok mu düşük? Düşükse eğer;Ustalar rolantisini ayarlıyamıyoruz rolanti valfi ni değiştirmem gerektiğini söylüyorlar. Başka çözümü yok mu? Değiştirsem kesin düzelirmi? Not : rolanti dalgalanması dediğimiz olay çok ufak şekilde bir iki saniye sürecek kadar oluyor. Şimdiden cevaplar için teşekkürler

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...