İçeriğe Yönlendir

Focus 1 - Direksiyonu Çevirince Rölantide Oynama

Cihan Yetişken2

Recommended Posts

Çağlar Bayur

buna zaten stop etti deriz :D yolda giderken motorun stop etmesi sonucunda anında durmaz, tekerlekler çevirir pistonu, gösterge lambaları da bu yüzden yanar, debriyaja basılmayınca, vurdurma gibi motor tekkrar çalışır.

Yorum bağlantısı
Sami Aktaş

Her zaman testlerin en basitinden başlayın...Akü - buji kabloları - bobin - dinamo - sensör (varsa)...Belki de sadece aküde sorun var...Bu haliyle de çok fazla kullanmak tehlikeli bile olabilir...

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

fordun o cihazı ve yazılımı için iyi lisans parası ödüyor servisler.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
irfan Türk
(düzenlendi)

Öncelikle herkese merhaba.Bundan 1 yıl önce aldım arabayı.

Sorun: motor ilk çalıştırmada 13,14 devirlerde çalışıyor. 2,3 dk sonra motor ısınınca devir normale dönüyor bir de ışıklara yaklaşınca boşa aldığımda devir 9 dan 12 ye çıkıyor iniyor.Adana'da göstermediğim yer kalmadı desem yalan olmaz çoğu ustaya götürdüm yok subap yok beyin yok başka şey denemedik şey kalmadı rölanti valfine kelebek takılıp denendi sorun devam etti.Kafa bırakmadı bu sorun bende en son usta tarafından söylenen beyin sorunlu kesin çözülecek çünkü denenmedik yer kalmadı bir subaplar kaldı bir de beyin pazartesi bırakacağım arabayı.

Sizin çözümünüz nedir.Pazartersiye kadar zamanım var.Değerli fikirlerinizi alabilirmiyim şimdiden teşekkürler.

tarihinde Adnan Çakır tarafından düzenlendi
İmla kurallarına ne noktalamaya uyunuz.
Yorum bağlantısı
Ersin Berber
(düzenlendi)

Aynı sorun benim arabada da mevcut seninkinden fazlası rolantide çalısırken hafiften titremeli çalışıyor debriyaj fren pedalına bile hafiften dokunuyor kelebek kıh kıh diye hava veriyor motorun içinden hokurdamalı bir ses geliyor.Çok usta baktı hepside bir şey söledi,rolanti normalden az kalktığında sorunlar düzeliyor rolanti valfi değişecek dediler rolantiyi ayarlayamıyormuş parçada 380tl civarında.

İmla kurallarına uyunuz.
Yorum bağlantısı
irfan Türk
(düzenlendi)

Çok yüksek çalışıyor önceden öyle değildi.Normal ilk çalıştırmamda 10 da çalışır daha sonra 9 a düşerdi fazlada sürmezdi şimdi 2 dk. 3.dk. sonra düşüyor bir de ısı müşürü mü ne onu değiştirmiştim.

Ersin bey rölanti valfi denedik sıfırda taktık çıkmada taktık olmadı gene sorun devam etti.

İmla
Yorum bağlantısı
Sezgin Yılmaz

Eee servis lpg li diye aracı almıyor , başka yerde yapılırmı bu.

Dostum merhaba bu senin sorunlarını ben 3 sene önce yaşadım iş klima kompesör ve pompayı değiştirmeye kadar gitti bu da yetkili seviste oluyor gerekirse ozelden isim yazarım kötü reklam olmasın yine 3-4 iyi elektrikçi gezdim en sonunda özel bir ford servisine gösterdim anlatım 10-15 kez gaz boşaltma doldurma yapıldını ve komresörün degişiceni söylediklerini açık-açık dedim eğer beni sen de oyalayacaksan al şu 20 lirayı ben hiç sinirlenmeden gideyim burdan abi dedi senin paran haram bana sen git kartal oto sanayiye orda <star klima> var senin çözüm orda gittim ve usta 15 dakikada buldu arızayı ben 3 ay gezdim sağa sola 200lira masraf yaptım.arıza şuymuş fanın 2 devre kablosu erimiş radiatorun sağ üst tarafta soket var ve keyfi devreye girip çikıyor oda yakaladı bunu ve o kabloya ayrı baypas yaptı ve ozamandan beri sorun yok . klima gazı ısınınca fanın 2 devresi devreye girmiyor ve kompresör devre dışı kalıp kendini korumaya alıyor fakat içeriden sen klimaya çaliş demişsin oda tekrar deveye giriyor ve bu kısır döngü devam ediyor özelikle rolantide çalışırken ışıkta beklerken stop etiği de oluyordu. BU SOKETİ kontrol ettir derim.

saygılar

Yorum bağlantısı
Engin Ünal

Dostum merhaba bu senin sorunlarını ben 3 sene önce yaşadım iş klima kompesör ve pompayı değiştirmeye kadar gitti bu da yetkili seviste oluyor gerekirse ozelden isim yazarım kötü reklam olmasın yine 3-4 iyi elektrikçi gezdim en sonunda özel bir ford servisine gösterdim anlatım 10-15 kez gaz boşaltma doldurma yapıldını ve komresörün degişiceni söylediklerini açık-açık dedim eğer beni sen de oyalayacaksan al şu 20 lirayı ben hiç sinirlenmeden gideyim burdan abi dedi senin paran haram bana sen git kartal oto sanayiye orda <star klima> var senin çözüm orda gittim ve usta 15 dakikada buldu arızayı ben 3 ay gezdim sağa sola 200lira masraf yaptım.arıza şuymuş fanın 2 devre kablosu erimiş radiatorun sağ üst tarafta soket var ve keyfi devreye girip çikıyor oda yakaladı bunu ve o kabloya ayrı baypas yaptı ve ozamandan beri sorun yok . klima gazı ısınınca fanın 2 devresi devreye girmiyor ve kompresör devre dışı kalıp kendini korumaya alıyor fakat içeriden sen klimaya çaliş demişsin oda tekrar deveye giriyor ve bu kısır döngü devam ediyor özelikle rolantide çalışırken ışıkta beklerken stop etiği de oluyordu. BU SOKETİ kontrol ettir derim.

saygılar

Benim fanın her iki devreside sağlıklı çalışıyor , benim dengesizlik klimayı ilk açınca yaklaşık 10-15 dakika içerisinde rolantiye düştüğünde oluyor , 10-15 dakika çalıştıktan sonra rolanti oynama yapmıyor.

Yorum bağlantısı
Ersin Berber

Aracınıza yazılım güncelleme yaptırdınız mı yetkili serviste?

ben hiç yaptırmadım.motor kısmından elimle rolantiyi hafif kaldırdığımda bütün sorunlar düzeliyor birşey kalmıyor.ilk çalıştırdığımdada 12 gibi çalışıyor 1 dk..motor ustasının bana söylediği rolanti valfi bozuk cok düşük çalıştırıyor.bu yüzden titreme meydana geliyor diyor.yolda giderkende rolanti dalgalanmalı calısıyor.yıne aynı rolanti valfine bağlıyorlar.

Yorum bağlantısı
Sezgin Yılmaz

benimki de öyleydi sağlıklı çalışıyordu ama sen yine de kendin soketi sök ve kabloları kontrol et arka kısımlarda erime var mı kararma var mı hiç olmazsa varsa kontakt sprey sık kolay gelsin

Yorum bağlantısı
Engin Ünal

benimki de öyleydi sağlıklı çalışıyordu ama sen yine de kendin soketi sök ve kabloları kontrol et arka kısımlarda erime var mı kararma var mı hiç olmazsa varsa kontakt sprey sık kolay gelsin

Teşekkürler , bi kontrol etmekte fayda var.

Yorum bağlantısı
Talip Eren
(düzenlendi)

Klimayı açtığınızda radyatör fanı çalışıyormu?Rölantide iken klima kompresörü devreye girip çıkma yapıyormu?

tarihinde Talip Eren tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Engin Ünal

Klima fanı çalışıyor , rolantide devreye girip çıkmıyor , çalışıyor sürekli.

Sezgin bey , fan fişine baktım ancak sökemedim ben onu :) nasıl sökülüyor. dışından baktığımda kablolarda erime yok ancak içine bakamadım. Sökmeyi beceremedim.

Yorum bağlantısı
çağrı burçağ

Merhaba,

Dostlar ne yapacağıma karar veremedim çaresiz kaldım. Aracımda sürekli ( soğukken daha fazla ) rölanti dalgalanması var ve trafikte giderken hızla yavaşlayıp firen yapınca bazen yapmadan da motor stop ediyor. Klimanın açık yada kapalı olması farketmiyor. rölanti valfini söküp temizledi usta çare olmadı kelebek dedi ona da bir şey sıktı yüksek devirde temizlendi dedi ama nafile. Ne yapabilirim bana yol gösterin ne olur yarın tekrar ustaya gideceğim.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

İkinci bir frene basınca stop etme olayını şu an için bünyemiz kaldıramaz :(

Daha birini çözemedik..

Okuyun lüffen.. Ama tamamını okuyun... O mondeo, benim aracım focus demeyin, motorlar aynı sistemle çalışır..

http://www.fordclubt...__fromsearch__1

Yorum bağlantısı
Emre Gur

Abi rolanti valfini denizlideki ustalarla temizlemiştik, fakat ford servisine gittiğimde rolanti valfi temizlenmez yine aynısını yapar demişlerdi. Aynende öyle oldu yeni rolanti valfi aldım sorun halloldu, belki işinize yarar diye düşündüm, servise gidip deneyin :)

Yorum bağlantısı
çağrı burçağ

Abi rolanti valfini denizlideki ustalarla temizlemiştik, fakat ford servisine gittiğimde rolanti valfi temizlenmez yine aynısını yapar demişlerdi. Aynende öyle oldu yeni rolanti valfi aldım sorun halloldu, belki işinize yarar diye düşündüm, servise gidip deneyin :)

ben de yaptırdım aynen tekrarladı bakacaz sonuç ne olacak...

İkinci bir frene basınca stop etme olayını şu an için bünyemiz kaldıramaz :(

Daha birini çözemedik..

Okuyun lüffen.. Ama tamamını okuyun... O mondeo, benim aracım focus demeyin, motorlar aynı sistemle çalışır..

http://www.fordclubt...__fromsearch__1

Mehmet Abi okudum son 1 saattir boğularak zaman zaman gülerek okudum ve bitti bitirdi beni... öyle görünüyorki işimiz zor Mehmet Hocam hala çözememiş ki biz daha yolun başındayız.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Mehmet Abi okudum son 1 saattir boğularak zaman zaman gülerek okudum ve bitti bitirdi beni... öyle görünüyorki işimiz zor Mehmet Hocam hala çözememiş ki biz daha yolun başındayız.

Ateşleme sisteminden başla..

Boğaz kelebeğini temizlet..

Rolanti valfinden devam et..

İşin güzel yanı şu ki... Senin manifoltunda kelebek yok ve yine senin karter havalandırma hortumun kolay yerde...

westing hause bağlantılarının kontrolü kolay..

Sen daha kolay çözersin..

Yorum bağlantısı
çağrı burçağ

Ateşleme sisteminden başla..

Boğaz kelebeğini temizlet..

Rolanti valfinden devam et..

İşin güzel yanı şu ki... Senin manifoltunda kelebek yok ve yine senin karter havalandırma hortumun kolay yerde...

westing hause bağlantılarının kontrolü kolay..

Sen daha kolay çözersin..

İnşallah Mehmet Abi.

Yorum bağlantısı
Ali Toprak

aynı sıkıntılara benzer problem bendede vardı.Rolanti valfini değiştirerek kurtuldum.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Enez Güner

Arkadaşlar merhaba bu konuda çok başlık var bi çoğuna baktım ama denilenlere yapsamda fayda yok durumu şöyle anlatayım..

Motor soğukken arabayı çalıştırayım rolanyi 1400devirde duruyo ve ısınınca 700lere iniyor onda sıkıntı yok ama inmesi bayabi sürüyür bide bu sıkcakta yaklaşık 4 dk falan. Yola giderken araç iyice ısındıktan sonra 100km hızla giderken boşa atatım ilk önce 700lere iniyor hemen ardından kendi kendine tekrar çıkıyor 1400-3000 arası bi yere boşta yine ilerlerken gaz vereyim bırakayım hop aynısını baştan yapıyor inip tekrar çıkıyor başta dediğim gibi.

En çok sıkıntı yaşadığım konuda şehir trafiğinde herkes diyelim 2. vitesle rolantide ilerlio bizim araaba gaz verir gibi gidio 1300-1500 devir arasında duruyo rolantı yada yine trafıkte giderken böyle gazı keseyim bizim araç yine aynı devirde koşturuyo dur durak yok ne yapmam gerek ve klima açıncada kalkışlarda iyice bi titretiyodu araçı ama klima pek kullanmam sıkıntı değil.

bunla ilgili yaptıklarım rolantı sensörünü temizledim alkolle ve yağsız kontak spreyinle pırıl pırıl oldu içi bir de akışmetre ve kelebek sensörü temizlendi.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Hortumlara bak...

araç durunca rolanti düzgün, hareket halinde yükseliyorsa hava alıyordur..

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...