İçeriğe Yönlendir

Focus 1 - Direksiyonu Çevirince Rölantide Oynama

Cihan Yetişken2

Recommended Posts

İnan Karacan

Bendekide aynı sorunmu tam anlayamadım. Ben sabah işe giderken aracı çalıştırdığımda aracın devri 30 kadar çıkıp stop edecekmiş gibi düşüyo. Sanki gazı bi basıp bi bırakıyor gibi. 2-3 dk sonra düzeliyor. Sonra hareket ettiğimde ise mesela ışıklara gelince boşa attığımda 1-2 sefer hafif düşüp geri düzeliyor. Özellikle yazın sıcaklarda yapıyor.

Bilgilendirirseniz sevinirim.

Yorum bağlantısı
Ümit Aydın

dediğim testi bi yaptırın çok basit bir test bu. Denemekten zarar çıkmaz bence.

Siz rolanti Ayarlayıcı ve kelebeğide bir baktırın belki kirlenmişde olabilir.

Yorum bağlantısı
İnan Karacan

Servistemi baktırmak daha iyi acaba? Yoksa özel ustayamı götüreyim.

Yorum bağlantısı
Hakan Yağlı

bende çok rtolanti sorunu yaşadım çok usta gezdim araba tatmin edecek kadar olmasada bi nebze düzeldi.. ben de bu şekilde biniyorum artık ..

Yorum bağlantısı
Ümit Aydın
Servistemi baktırmak daha iyi acaba? Yoksa özel ustayamı götüreyim.

İstanbul da olsaydın yardımcı olurdum ama Ankaradasın,,

Yorum bağlantısı
İnan Karacan
İstanbul da olsaydın yardımcı olurdum ama Ankaradasın,,

İlginiz için teşekkürler. Artık başımın çaresine bakacam. :)

Yorum bağlantısı
İnan Karacan
İvedik sn. 534 sokak. Güven Oto Ramazan usta. Bir baktırın.

Ford'un özel servisimi yoksa her marka araçlara bakıyorlarmı?

Yorum bağlantısı
Ümit Aydın

Merak etmeyin bu formu takip ediyorlarsa rahatlıkla sorunu bulurlar :-)

Bende bu formu okudukça Ford servisimi açsam die düşünmeye başladım :-)

Yorum bağlantısı
İnan Karacan
(düzenlendi)

Teknik arızalardan anlamazken form sayesinde tecrübeli arkadaşlardan yararlanarak baya bi sorun tespiti yapmaya başladım :)

tarihinde ?nan Karacan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Yakup Başaran
(düzenlendi)

Benim araçta ta rolantide de hızda da blop blop sesler geliyor. Rolanti düşme eğilimine giriyor. Aylardır bu şekilde geziyorum. Bu testi bir uygulayalım bakalım. Yalnız bir şey soracağım, diyelimki kelebeğe giden havayı kapadık, eğer bir yerden hava sızıntısı var ama az ise motor yine duracaktır? Değil mi? Öyle olunca ne yapacağız. Örneğin bir SÜRE koyma şansımız var mı? Veya hava az gelsede motor illaki çalışır diye bir şey var mı?

tarihinde Yakup Ba?aran tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Fatih Ardıç

bence 2.5 yıl dır aynı sorunla aracı kullanmak pek mantıklı degil yanlış insanlarla bu işi çözmeye çalışmışsınız işi bilene yaptırmak en önemlisi egitim şart en tehlikeliside birşeyi bildigini zannedenle işi çözmeye çalışmak şimdilik geçmiş olsun

Yorum bağlantısı
Umut Karataş

Bahsedilen hortum fotoda işaretli olan değil mi arkadaşlar? Ben bu hortumu sökerek testi yaptım ama stop falan etmedi motor. Hortumu çıkarınca devir yükselip alçalıyo motordan garip bi hava sesi geliyo (blop blop şeklinde), elimle kapatınca hortumun bağlı olduğu yeri normale dönüyor, hortumu takınca gene normale dönüyor.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Hayır Umut bey.. Bu hortum bahsedilen hortum değil...

Mehmet abi yinede sen bilirsin ama istersen resimleri ekledikten sonra bu konuyu sabitlersen rölanti sorunu yaşayan diğer arkadaşlara belki bi nebze katkımız olur.

Bu durum çok sık rastlanabilen bir durum değil.. Tabi yine de sabitleyebiliriz.. Sonuçta kimsenin aklıan gelmeyecek bir nokta..

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran
Bahsedilen hortum fotoda işaretli olan değil mi arkadaşlar? Ben bu hortumu sökerek testi yaptım ama stop falan etmedi motor. Hortumu çıkarınca devir yükselip alçalıyo motordan garip bi hava sesi geliyo (blop blop şeklinde), elimle kapatınca hortumun bağlı olduğu yeri normale dönüyor, hortumu takınca gene normale dönüyor.

Umut söküp test yapman gereken hortum fotoğrafın sağındaki demir kelepçeli kalın hortum.Yani hava hortumu.Boğaz kelebeğine girdiği kısımdan söküp boğaz kelebeğinin ağzını elinle tıkayacaksın.Stop ederse başka yerden hava almıyor demektir.Eğer motor çalışmaya devam ederse bir ustaya göster.Kaçak nerede o bulsun.

Yorum bağlantısı
Umut Karataş

Abi o hortum değil boru resmen. Hortum deyince ben rölanti valfinin oradaki en çok hortuma benzettiğim şeyi çıkartmıştım. Deneyim diyecem ama o kelepçeyi söküp takarken muhtemelen zorlanırım. Teşekkürler cevaplar için...

Yorum bağlantısı
Aytaç Emre

Buda ülkemizdeki ustaların tecrübe seviyesini gösteriyor.bendede aynı şey olmuştu 4 5 usta baktı onu değiştirdi bunu değiştirdi yok.gazdan kaynaklı dediler gaz ayarına gittiğimde ''çırak''dedikleri çocuk sizin dediğiniz gibi hava girişini eliyle tıkadı ıslık sesiyle araba çalışıyordu sonrada 2 3 yeri sıkıp ''usta''dediğimiz insanın yapamadığını yaptı.Hayret etmiştim o anda buna tabi :D

Yorum bağlantısı
Umut Karataş

Evet, bahsedilen hava borusunu çıkarıp deneme yaptım, motor stop etti. Gerçi bende zaten rölanti sorunu yoktu ama emin olmuş oldum böylelikle. Yalnız elle kapatılan bölgede güçlü bir hava emişi var, ilk anda tırstım biraz...

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Umut bu bahsettiğin hortum sanırım LPG ile alakalı bir hortum çünkü bende o bölgede bu hortum yok.Daha üst kısımdan çıkan bir hortum var.Sen bunu bir takip et bakalım nereye gidiyor?

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran
neresi bozulabilir abi normal bir boru gibi görünüyor sensör var sanırsam sadece hava filitresinin orda başka dikkat edebilecek bir yer varmı abi sökerken dikkat edim=?

Mehmet abi kelepçeden bahsetti sanırım...Birde bazı araçlarda map bu borunun içinde olması lazım.

Yorum bağlantısı
Umut Karataş
Umut bu bahsettiğin hortum sanırım LPG ile alakalı bir hortum çünkü bende o bölgede bu hortum yok.Daha üst kısımdan çıkan bir hortum var.Sen bunu bir takip et bakalım nereye gidiyor?

Evet Ayhan Lpg ile ilgili bir hortum. Ben de testi yapıp motor stop etmeyince takip ettim ve arka tarafta LPG ile ilgili cihazlardan birine girdiğini gördüm.

Yorum bağlantısı
Mehmet abi kelepçeden bahsetti sanırım...Birde bazı araçlarda map bu borunun içinde olması lazım.

benim araçta hava filtresi tarafındaki gerdirme kelepçeleri boşta duruyo işini yapmıyor.bu sorunun rolasnti haricinde neye etkisi olur

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran
Evet Ayhan Lpg ile ilgili bir hortum. Ben de testi yapıp motor stop etmeyince takip ettim ve arka tarafta LPG ile ilgili cihazlardan birine girdiğini gördüm.

Ok şimdi kafamızda soru işareti kalmadı :D

benim araçta hava filtresi tarafındaki gerdirme kelepçeleri boşta duruyo işini yapmıyor.bu sorunun rolasnti haricinde neye etkisi olur

Hava filtresinin tam yerine oturmamasına veya süzülmemiş hava girişine sebebiyet verebilir..Ama çok önemli olacağını düşünmüyorum.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...