İçeriğe Yönlendir

Focus 1 - Direksiyonu Çevirince Rölantide Oynama

Cihan Yetişken2

Recommended Posts

Çağlar Bayur

birkaç f1 im oldu ruhsat olarak çevremde de var. rölantisi düzensiz olan . arızalanıp ta yapılmayan görmedim. arızlanan da az gördüm. bakımsal mıdır yöreselmidir bilemedim bu sorunu

Yorum bağlantısı
SELAMİ AKTAŞLI

birkaç f1 im oldu ruhsat olarak çevremde de var. rölantisi düzensiz olan . arızalanıp ta yapılmayan görmedim. arızlanan da az gördüm. bakımsal mıdır yöreselmidir bilemedim bu sorunu

Çağlar abi benim aldığım araç kötü kullanılmıs zaten muhtemelen ondan kaynaklanıyordur.Bu sorunlar peki kelebek bogazı ve rolantı motoru degısımıyle duzelır mı ?

Yorum bağlantısı
Sezgin Yılmaz

merhaba daha önce de yazmıştım benim araçta 2004 ford focus sabah sadece soğuk motorda rölanti dalgalanması oluyor ve motor stop ediyor tekrar yazmayayım yaptığım işlemleri düzelme yok fakat tesadüf şunu gördüm akü den kutupları söktüğümde araç 1-2 ay düzeliyor ve sonra aynı durum ben de kendince yok b. kelebeği temizledim düzeldi ,yok benzin pompası değiştirdim düzeldi benim arabada durum bu, beyinde mi bir şey var nedeni ne olabilir akü söktükten sonra neden düzeliyor araç anlamadım gitti yardımlarınızı bekliyorum  

Yorum bağlantısı
Ufuk Bingöl

merhaba daha önce de yazmıştım benim araçta 2004 ford focus sabah sadece soğuk motorda rölanti dalgalanması oluyor ve motor stop ediyor tekrar yazmayayım yaptığım işlemleri düzelme yok fakat tesadüf şunu gördüm akü den kutupları söktüğümde araç 1-2 ay düzeliyor ve sonra aynı durum ben de kendince yok b. kelebeği temizledim düzeldi ,yok benzin pompası değiştirdim düzeldi benim arabada durum bu, beyinde mi bir şey var nedeni ne olabilir akü söktükten sonra neden düzeliyor araç anlamadım gitti yardımlarınızı bekliyorum  

Sezgin bey acaba akü başlarında oksitlenme mi var. Bence bir elektrikçi ustasına gösterin

Yorum bağlantısı
Mehmet Pınar

Önceki focus aracımda lpg kaynaklı bu tip sorunlar oluyordu.Bu aracıma lpg taktırmadım.Yakıt biraz fazla ama hiç sıkıntısız kullanıyorum. Yapılan masrafları görünce üzüldüm.Birde yanında can sıkıntısı ve araçtan soğuma olayı hepsinden kötü

Yorum bağlantısı
Rasim Bolat

benzer bir durum yaşamıştım krank sensörü değişince maşallah stop etme sorunu kayboldu 

Yorum bağlantısı
Sezgin Yılmaz

Sezgin bey acaba akü başlarında oksitlenme mi var. Bence bir elektrikçi ustasına gösterin

Yanılmışım arıza devam ediyor sinir etti artık , ayrıca tekrar belirteyim benim sorun sadece soğuk motor da aşırı silkelenme ve stop etme var motor ısı 40c geçtimi sorun kesinlikle yok.

Yorum bağlantısı
Enver Sedat Çetinkaya

Arkadaşlar gaza gecince dalgalanma oluyor ilk calismada oluyor tek ayar yaptrdm değişmedi aynı yine

Yorum bağlantısı
Sezgin Yılmaz
(düzenlendi)

oksitlenme yok

benzer bir durum yaşamıştım krank sensörü değişince maşallah stop etme sorunu kayboldu 

bir o kaldı bakılmadık neyse ki fiyatı ucuz onu da değiştirelim de bakalım ne olacak ve tekrar belirtiyorum sadece sabah ilk çalıştırmada oluyor bu silkeleme LPG de kesinlikle problem yok saat gibi çalışıyor.

tarihinde Sezgin Yılmaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
İsmail Özler

arkadaşlar benim aracımda sabahları motor soğukken rölantide sürekli dalgalanma oluyordu ve uzun yolda debriyaja basıp vites boşa çıktığında arac stop ediyordu buda çok tehlikeli bir durumdu arada sırada yapıyordu ama çok tehlikeliydi.

ben sorunu şu şekilde çözmüştüm ;

ilk önce yetkili servise gidip durumu söyledim usta bana normalde lpgli araca bakmıyoruz ama elimizden geleni yapalım dedi ve aracı aldı. aracımın pc güncellemesi ve kalibrasyon ayarları yapıldı kelebek falan temizlendi. aracımı teslim almaya gittiğimde benzinde test sürüşü yaptık ve aracım benzinde sorunsuzdu usta bana şunu söyledi lpgli araclar kanser gibi araca zarar veriyor dedi ve beni iyi bir lpg ustasına gönderip lpg ayarı yaptırmamı istedi aracım benzinde düzelmişti. birde yarım depo benzinin içine benzin katkı maddesi aldım würthünkini aracım ok gibiydi gaz pedalına basar basmaz arabanın fişeklemesi herşeyin stabil hale gelmesini görebiliyordunuz. bu şekilde yarım depoyu bitirdim ve tamam dedim araba düzeldi sıra lpgciye gidip ayar yaptırmak ve lpgde binmekti. amma velakin lpgciye gidip ayar yaptırtıktan sonra arabanın o verdiği tat 3 gün sonra lpg kullanmamla beraber bitmişti ve aynı sorunlar devam ediyordu...

Yorum bağlantısı
Ünal Doğar
(düzenlendi)

Size tavsiyem şu olacak.Benzinde problem olmadığını varsayıyorum.

Maddi imkanınız varsa (sanırım çorumda iyi bir lpg ustası vardı ismini hatırlamıyorum) lpg ön kitindeki elemanları teker teker değiştirmeniz.Problemin kaynağı yüksek ihtimal:

1.Regülatör

2 Enjektörler

3 Lpg Map sensörü

4. Ecu ve ecu bağlantı tesisatından birisi lpg sistemi aslında çok basit bir sistem zaten lpg takanların yüzde sekseni hiç müşteri bulamayan oto elektrikçileri veya işten anlamaya kişiler.

Benzer bir sorunu olan fiesta araçta  lpg ecu resetlemesi ve yolda kalibrasyon yaparak sorunu çözmüştüm.Bütün bu yazdıklarımı benzinde binerken sorun olmadığını varsayarak yazıyorum.Büyük ihtimal lpg sisteminiz 5 yılını doldurmuştur.

tarihinde Ünal Doğar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
İsmail Özler

Ben kartel havalandırma hortumundan yana kullanıyorum cevap hakkı mı

pahalı bir malzememi bu

Yorum bağlantısı
İsmail Özler

Motor arıza lambası sisteme arıza kodu bırakmıştır ids den neyle ilgili olduğunu tespit edebilirsiniz en azından fikir verir.

bu ışığın sebebi fakir yakit ve abs ile ilgili birseymis sondurduk ama yine yandi

Size tavsiyem şu olacak.Benzinde problem olmadığını varsayıyorum.

Maddi imkanınız varsa (sanırım çorumda iyi bir lpg ustası vardı ismini hatırlamıyorum) lpg ön kitindeki elemanları teker teker değiştirmeniz.Problemin kaynağı yüksek ihtimal:

1.Regülatör

2 Enjektörler

3 Lpg Map sensörü

4. Ecu ve ecu bağlantı tesisatından birisi lpg sistemi aslında çok basit bir sistem zaten lpg takanların yüzde sekseni hiç müşteri bulamayan oto elektrikçileri veya işten anlamaya kişiler.

Benzer bir sorunu olan fiesta araçta  lpg ecu resetlemesi ve yolda kalibrasyon yaparak sorunu çözmüştüm.Bütün bu yazdıklarımı benzinde binerken sorun olmadığını varsayarak yazıyorum.Büyük ihtimal lpg sisteminiz 5 yılını doldurmuştur.

sizce hangi parcadan baslamali degisime en mantiklisi hangisi olur birde trigeri degistirmistim kus sesi gibi motor sogukken otuyor bir turlu gecmedi sebebi ne olabilir?

bu ışığın sebebi fakir yakit ve abs ile ilgili birseymis sondurduk ama yine yandi

sizce hangi parcadan baslamali degisime en mantiklisi hangisi olur birde trigeri degistirmistim kus sesi gibi motor sogukken otuyor bir turlu gecmedi sebebi ne olabilir?

videoda duyuluyor
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Mustafa Ceviz

Herkese merhaba arkadaşlar.Size başına gelen bi durumdan bahsetmek istiyorum.Araç ilk kalkislarda 1. Viteste silkeleme ve titreme yapıyordu sağlıklı bir kalkış yapmıyordu.özellikle sakin kalkış yapmak istendigin de bu durum belirginlesiyordu.ustaya gittim aracı pc ye bağladı ve program üzerinden KAM diye bu seçeneğe geldi yazılımla ilgili biseyler yaptı ve araç nerdeyse yağ gibi yumuşak kalkışlar yapmaya başladı.ancak zaman geçtikçe bu durum tekrar eski haline geldi ve 2 hafta olmadan araç yine 1. Vites kalkislarinda silkelemeye başladı sizce sorun nedir. Araç 2004 focus suan 123bin km de. 85 binde baskı balata değişti.

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
çetin kılıç

Arkadaşlar aranıza yeni katıldım aracım 2004 focus ghia.atiker marka lpg var üzerinde .araç benzinde ve tüpte ani duruşlarda veya ışıklarda durunca rolanti si düşüyor titreyip tekrar düzeliyor....neden acaba

Arkadaşlar aranıza yeni katıldım aracım 2004 focus ghia.atiker marka lpg var üzerinde .araç benzinde ve tüpte ani duruşlarda veya ışıklarda durunca rolanti si düşüyor titreyip tekrar düzeliyor....neden acaba

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Murat Küpeli

bu konuda bi yazı okumuştum fren motordan güç aldığı için rolanti düşüyor benim focusdada var aynısı

Yorum bağlantısı
Cihan Efe

bu konuda bi yazı okumuştum fren motordan güç aldığı için rolanti düşüyor benim focusdada var aynısı

Murat kanka ben sana dedim Hatchback al diye dinlemedin beni o nasıl araba ole fren e basınca rolanti düşüyor vs :D

Yorum bağlantısı
Cem Yilmaz

%90 rolanti valfiniz arızalıdır. Düzgün çalışan bir aracınki ile kolayca deneyebilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Onur_Aydın

Herkese selam,benim sıkıntın Araba 2003 focus motor üflemesi var deniliyor yağ çubuğunu çekincede belli oluyor hava filtresini yağ dolduruyor ama çekişte performansta yakıt tüketiminde bi sıkıntı yok şimdilik uzun yolda yapıyor bi sıkıntı gözükmyrdu yağ eksiltiyor, son zamanlarda sürekli stop etmeye başladı rolantide durmuyor gazdan çeker çekmez stop ediyor vites değiştrirken şuan motor yaptırmcm 1 2 ay kadar bu süre zarfında kullnmam gerekli bu stop etme neden olur ne yapmam gerekir yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler

Yorum bağlantısı
Koray Demir

Herkese selam,benim sıkıntın Araba 2003 focus motor üflemesi var deniliyor yağ çubuğunu çekincede belli oluyor hava filtresini yağ dolduruyor ama çekişte performansta yakıt tüketiminde bi sıkıntı yok şimdilik uzun yolda yapıyor bi sıkıntı gözükmyrdu yağ eksiltiyor, son zamanlarda sürekli stop etmeye başladı rolantide durmuyor gazdan çeker çekmez stop ediyor vites değiştrirken şuan motor yaptırmcm 1 2 ay kadar bu süre zarfında kullnmam gerekli bu stop etme neden olur ne yapmam gerekir yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler

Stop etme sadece lpg de oluyorsa lpg ayar ve ekipmanlarına bakılmalı. Hem benzin hem lpg her ikisinde de mevcutsa çeşitli sebepleri olabilir önce yağlı ve yağsız bir kompresyon testi yaptırın.
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...