İçeriğe Yönlendir

Focus 1 - Direksiyonu Çevirince Rölantide Oynama

Cihan Yetişken2

Recommended Posts

Mehmet Yılmaz Ak

Teşekkür ederim iyi yapmışsınız ancak forumda yeni olduğum için epey zorlandım mevcut konuyu bulmak için :)

Birde sağ farın altından cizzzzzzzzzzzz diye tiz bir ses sürekli var. Ford aldığıma pişman olacak gibiyim:(  benim araçta   vardı sağdaki motor kulağı  hidrolik olan değişti sorun kalmadı

Bu aracı satsam en iyisi olacak galiba :) Ampül patladıktan sonra bu ses gelir mi? ( cizzzzzz'dan bahsediyorum)

Yorum bağlantısı
Mustafa Ceviz

benim sorunum tam olarak bu işte arkadaşlar.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Bekir Burak Aydos

Hocam aynı problemin tıpatıp aynısının düşük seviyelisini bende yaşıyorum.Bende bu titremeleri benzinde değil sadece LPG de yapıyor.

Yorum bağlantısı
Tufan Yıldız

aynısı

Yorum bağlantısı
Mehmet Yılmaz Ak

aynısını yaşıyorum ilk çalıştırmada ve bazen almıyor ilk marşta.Daha sonra alıyor ve yukardaki video'nun daha az gürültülü hali var ve sanki horlayarak çalışıyor. Cızırtı kesildi sanırım patlak ampülden kaynaklanıyormuş ampülü değiştirdim sorun çözüldü.İnşallah bu çalışmama, ilk marşta horultulu çalışma ya da yukardaki videoda olduğu gibi dalgalı devir (ilk çalışmada) çözersem sorun kalmayacak :))

Yorum bağlantısı
Bekir Burak Aydos

Bizdeki ampül titremesi ampülden değil rölantiden kaynaklı.Araba her homurdadıkça araca bağlı tüm elektrik aksam gidip geliyor.

Yorum bağlantısı
Emre Demir

Sevgili arkadaşlarım ilk mesajım bu konuya kısmetmiş ;

Aynı sorun bende de hasıl olmuştu

Araba stop edecek gibi oluyor beyin gaz veriyor döngü halinde tekrarlıyordu ustama gittim gösterdim direk rolanti motoru arızalı olduğunu söyledi 150 tl karşılığında sıfır rolanti motoru takıldı şuan rolanti ile ilgili bir sıkıntı yok.

Umarım en kısa sürede siz de sorununuzu çözüme kavuşturursunuz.

Yorum bağlantısı
Bekir Burak Aydos

Sevgili arkadaşlarım ilk mesajım bu konuya kısmetmiş ;

Aynı sorun bende de hasıl olmuştu

Araba stop edecek gibi oluyor beyin gaz veriyor döngü halinde tekrarlıyordu ustama gittim gösterdim direk rolanti motoru arızalı olduğunu söyledi 150 tl karşılığında sıfır rolanti motoru takıldı şuan rolanti ile ilgili bir sıkıntı yok.

Umarım en kısa sürede siz de sorununuzu çözüme kavuşturursunuz.

Hoş geldin goca moolalı dedikten sonra :) , sizin araçta benzindeykende yapıyormuydu yoksa sadece lpg deyken mi vardı ?

Yorum bağlantısı
Emre Demir

Sevgili Bekir Burak Aydos ;

Hem benzin hem de LPG de aynı sorundan muzdariptim Rolanti motoruna sıkışan 150 tl ile sorun halloldu .

Yorum bağlantısı
Mehmet Yılmaz Ak

Şimdi sıralı sistemde ilk benzinde çalışıyorsa ki öyle o halde benim arabada benzinde bu sorunu yapıyor. Daha sonra gaza geçince otomatik olarak(yada araba ısındığı zaman) sorun ortadan kalkıyor ve bir daha aynı şeyi yapmıyor, soğuyuncaya kadar. Sizce bende ki sorunun kaynağı ne olabilir ? + bunu da her zaman yapmıyor.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ayan

Herkese merhaba. Benim sorunumda aracım soğuk sıcak farketmez farlarım açıkken ic ve dış Aydınlatma lar bi kısılıyor bi aydınlanıyo ve aracım stop etcekmiş gibi duruma geldiginde kendini gazlayarak stop etmesini engelliyor.sehir halindeykende farlar selektör yapıyo gibi aydınlık bi yükselip bi düsüyor.yardımınıza ihtiyacım var.tesekkürler

Yorum bağlantısı
Mehmet Ayan

evet emre bey yapıyo.önceden çok nadir başıma geliyodu fakat bu aralar sıkça yapmaya başladı.bide gündüzleri değilde akşamları oluyo bu durum.

Yorum bağlantısı
Emre Demir

Sayın Mehmet Ayan ;

Daha önceki sayfalar da bende yazmıştım benim sorunum rolanti motorunu değiştirince geçti bir baktırın derim.

Akşamları olmasını pek anlayamadım belki gece gezmeyi sevmiyordum sizin focus 

Yorum bağlantısı
Bekir Burak Aydos

bahsettiğiniz durumu biliyorum, aynısı bendede var.Farların açık olması(elektrik kullanan donanımın aktif olması) bozuk olan rölantinin yük altına girerek dahada bozuk olmasını destekliyor.Yoksa gece gündüz ayırt eden bir durum değil.Sürekli var araç gazda olduğu sürece.

Yorum bağlantısı
Mehmet Yılmaz Ak

Arabamda sorun kendiliğinden kayboldu.Aracın benzinini bitir dediler ( ki 3 aydır depodaki benzini kullanıyordum) benzini bitirdim gittim tazesini aldım sorun kalmadı.Acaba benzin eskiyince bu sorunu çıkarabilir mi?

+ Dönüşlerde lastiklerden sanki lak lak gibi bir ses geliyor (virajlarda) ve sağ arka lastik cukura düşünce luk luk gibi ilginç bir ses çıkarıyor.Arabanın direksiyonunu bırakınca da araba sola çekiyor. Balans yaptırdım ama root ayarı yaptırmadım. Bundan herhalde ne dersiniz?

Yorum bağlantısı
Tufan Bozkurt

Merhaba arkadaşlar gecen yıl kardeşimden  2001 model focus 1 ghıa aldım motorum zetec-s ( ESP) li model arcdan çok memnunum seri atak bir motoru var  aracıma brc marka lpg takılı km 20 25 krş yakıyor forumu baya araşdırdım focus 1 lerdeki kronik hararat sorununu şuana kadar yaşamadım harareti yarıyı hiç geciremedim gecen ay antifiriz koydum şansıma hava yapmadı aracımdan rolanti dalgalanması yok şimdi gelelim zurnanın zırt dedigi yere klima acıkken kırmızı ışıklarda bazen stop ediyor araç boşdayken 3000 devirde ayagımı gazdan cekince silkelenme yapıyor stop edicek gibi olyor benzindede gazdada yapıyor bunu bugün interntden spariş verdigim orjinal motocraft buji ve kablolarını taktım rolanti valfini temizledim potansimetre ve az kelebegini  temizledim fakat sorun düzelmedi fakat buji ve kablolar degişdikden sonra çekişi artdı demem oki bu stop etme silkeleme sorunu başka biyerden kaynaklanıyor şimdi oksijen senserünü degişdirmeyi düşünüyorum yeşil olanı manifotdaki sensörü birtanede katalitikkonvertörün çıkışında var mavi bu konuda deneyimli arkadaşlardan yardım riça ediyorum şu noktadan sonra yapmam gereken nedir oksijen sensörünü degişdirmelimiyim . sevgiler saygılar herkese .

Yorum bağlantısı
Bekir Burak Aydos

Son zamanlar Ankara'da ve yurt genelinde hava sıcaklıklarının sıfırın altına düşmemesinden dolayı aracımdaki rölanti problemi minimum düzeylerde seyrediyor.Buda beni sorunu çözme konusunda tembelliğe sürüklüyor açıkcası.Eğer canıma tak ederde üstüne gidersem ve çözersem herkesi bildiricem. :good1:

Yorum bağlantısı
Mehmet Ayan

benim aracımda gündüz hiç sorun yok gibi ne oluyosa akşamları far açık işten eve dönerken 4 km kadar yol yaptıktan sonra başlıyo sorun.acaba elektiriksel bi sorunmu

Yorum bağlantısı
Tufan Bozkurt

benim aracımda gündüz hiç sorun yok gibi ne oluyosa akşamları far açık işten eve dönerken 4 km kadar yol yaptıktan sonra başlıyo sorun.acaba elektiriksel bi sorunmu

Merhaba mehmet bey aracınızdaki rolanti dalgalanması geceleri daha fazla olmasının nedeni bence zayıflamış olan akü farlar yandıgı için dalgalanma sırasında bujilere aktarılan akımda inişli cıkışlı oluyor akü yeni olsa bu durumu gizleyebilir sadece bence aracınızda normal rolanti dalgalanması var farklı bir durum yok bendeki sorun yüksek devirlerde debriyaja basdıgımda rolanti normalden aşagı seviyeye düşmesi dalgalanma kesinlikle yok bendeki sorun daha farklı .

Yorum bağlantısı
Mustafa Ceviz

focus lpg yi sevmiyor artık buna kanaat getirdim araçın motorunun içinde çakıl taşı varmış gibi çalışması gerçekten iğrenç bi durum :(

Yorum bağlantısı
Mustafa Ceviz

üstatlara bir soru sormak istiyorum rolanti valfi veya rolanti motoru dediğimiz bu zımbırtı bir sensörmüdür, yoksa bir mekanik parçamıdır ? işlevi mekanik olarak hareket eden parçalardan mı oluşur yoksa elektronik (ısı, basınç vs. gibi)  değerleride ölçen bi sensörmüdür?  incelediğim kadarıyla içinde hareketli parçalar da var sensörü andıran bi yapısı da var gibi ?

Yorum bağlantısı
Tufan Bozkurt

Rolanti valfinde haraketli valf sistemi var silindirlerin hareketine göre acıp kapıyor aynı zamanda sivic vasıtasıyla motora bilgi gönderiyor bu parcayı bende temizledim aracın rolantisi teklemeli calışıyordu şimdi düzeldi lpg birçok markada sıkıntı veriyor sağlamlıgı ile övülen japon arabalarının bircogunda sibopları yakdıgını forumlarda okuyorum düzelmeyen rolanti yüzünden toyotalarını satan vatandaşları gördüm çok şaşırdım üstelik parca masrafları bizden kat kat fazla şuan en mantıklısı 1.3 benzinli araç kullanmak  :  dizelleri araşdırdım enjektör turbo masrafları dudak ucuklatan cinsten oyüzden focus a iyi bakmaya karar verdim ilerde satarsamda 1.25 yeni fiasta alıp benzinde kullanmayı düşünüyorum .

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...