Hasan Koçu 13 Kasım 2013 Paylaş 13 Kasım 2013 Konunuzu birleştirdim. Hız sensörünüz değiştirildi mi? hızsensörüne bakıldı herhangi bir sorun yok 250-300 km benzinde bin düzelmezse oksijen sensörüne bakacaz dediler başlarından attılar yine konyada 1 kaç yere gittim abuk subuk şeyler söylüyor hepsi bildiğiniz bir usta varmı Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 13 Kasım 2013 Paylaş 13 Kasım 2013 hızsensörüne bakıldı herhangi bir sorun yok 250-300 km benzinde bin düzelmezse oksijen sensörüne bakacaz dediler başlarından attılar yine konyada 1 kaç yere gittim abuk subuk şeyler söylüyor hepsi bildiğiniz bir usta varmı Konya - Aksaray çok uzak değilse: http://www.otoclubturkiye.com/forum/user/264-yasar-demirci/ Yorum bağlantısı
Hasan Koçu 13 Kasım 2013 Paylaş 13 Kasım 2013 Konya - Aksaray çok uzak değilse: http://www.otoclubturkiye.com/forum/user/264-yasar-demir konyanın ilçesinde görev yapıyorum aksaray buraya 250 km falan Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 13 Kasım 2013 Paylaş 13 Kasım 2013 konyanın ilçesinde görev yapıyorum aksaray buraya 250 km falan Bir daha 2bin tl harcamamak için 500km, bir depo. 200TL ye gidebiliyor olmak gerekiyor sanıyorum. Yorum bağlantısı
Bekir Yığrık 14 Kasım 2013 Paylaş 14 Kasım 2013 bekir bey teşekürler acıklamalarınız iin ançak ben şu sente ayarından şüphelenmeye başladdım izmirde sente ayarını gösterebileceğim güvenilir usta tavsiye edermisiniz arkadaşlar.... ECU reset sonrası benzinde düzelme varsa sente'den olacağını zannetmiyorum. Yorum bağlantısı
Mustafa Ceviz 14 Kasım 2013 Paylaş 14 Kasım 2013 ECU reset sonrası benzinde düzelme varsa sente'den olacağını zannetmiyorum. benzinde düzelme var mı evt var ançak sanki benzin durumu daha tolere ediyor sanki saklıyor benzindeykende motordaki o titreşim ve minik vuruntular halinde devam ediyor LPG ye alırsam vuruntu dalgalanma ibre hareketleri resmen iki katına çıkıyor Yorum bağlantısı
Gürol Kıvrak 21 Kasım 2013 Paylaş 21 Kasım 2013 Mrb arkadaşlar halen arabamdaki rolanti sorunu çözemedik dün en son Sente ayarlarına baktık orada da birşey bulunamadı yapılan işlemler bildiğiniz gibi Boğaz kelebeği, egr valfi temizli, buji, buji kabloları, hiç biryerde arza çıkmadı Karter soğutma hotrumu sağlam, usta aracın siboplarında kesinlikle birşey olmadığını söylüyor başka parçalarda diyor arızası ona göre arızası basit birşey ama bulamıyoruz diyor. Sizce başka nerelere bakmam gerekiyor Ustama göre ateşleme bobini, Egr valfinde birşey yok gözükürde ama oda tam emin değil beni masrafa da sokmak istemiyor, sizce stop etmesinin başka ne gibi nedeni olabilir. kalibrasyon işlemleride yapıldı, bu arada bunu yazmayı unuttum Yorum bağlantısı
Tahir İlter 21 Kasım 2013 Paylaş 21 Kasım 2013 Krank pozisyon sensöründe sıkıntı olabilir.Özellikle sola dönüşlerde araç stop eder.Bir de rölanti sensörüne bakılmamış galiba. Yorum bağlantısı
Gürol Kıvrak 21 Kasım 2013 Paylaş 21 Kasım 2013 Merhaba arkadaşlar focusumun rolanti sorunu buldum bu arıza ile karşılaşıldımı şimdiye kadar bilmiyorum bi arkadaşımın arabası ile parçaları söküp tarak 98ab-9c915-ab numaralı sensörün arızalı olduğunu öğrendim fiyatını sorduğumda 500 TL olduğunu ve ancak getirtebileceklerini söylediler Bu sensörün subap yakıt depo buhar arıtma vs diye birşey olduğunu söylediler bu parçayı daha uyguna bulabilir miyim internette bakıyorum ama bulamadım net olarak parçayı daha önce bu sensörle sıkıntı yaşayan arkadaş oldumu bu sorununu nasıl çözdü yardımcı olursanız sevinirim Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 21 Kasım 2013 Paylaş 21 Kasım 2013 Boğaz kelebeği, egr valfi temizli, buji, buji kabloları, hiç biryerde arza çıkmadı Karter soğutma hotrumu sağlam, usta aracın siboplarında kesinlikle birşey olmadığını söylüyor kalibrasyon işlemleride yapıldı, bu arada bunu yazmayı unuttum Buji ve kabloları değişerek denedi mi ? Rolanti sorununu ne zaman nasıl yaşadığınızı tekrar bi yazabilir misiniz. ? Tam olarak. Yorum bağlantısı
Gürol Kıvrak 21 Kasım 2013 Paylaş 21 Kasım 2013 Mehmet Bey Aracımdaki rolanti dengesizliği birden başladı diyebilirim ışıklarda gaz pedalına kısa basıp çekmelerde normalde rolantide 700 de durması gerekirken 500'lere kadar düşüyordu. Bazende stop ediyordu. Arıza bu şekilde başladı. 5-6 tane ustaya gittim ve hepsi gaz kelebeği rolanti valfi dediler temizlendi olmadı daha sonra bujilerle birlikte buji kabloları değişti yine araçta değişen birşey olmadı ustalar buseferde sente atlamış dediler açtık baktık sente atlamamış, diğer ustalar siboplar dedi. forta usta olan bi arkadaş bu subaplarında sorun olmadığını söyledi arızasının farklı bir yerden oludğunu söyledi. Aynı arkadaş baktı o da tam emin olamadı aynı işleri birde kendisi yaptı farklı olarak bilgisayara soktu arıza varmı diye baktı birşey bulamadı bide kalibrasyon yaptı ama düzelme olmadı yine daha sonra bi ford focus bulduk. bulduğumuz araçtaki sırasıyla ateşleme bobini, rolanti valfinde arıza devam etti daha sonra ismini bilmediğim fakat 500 TL olduğunu söyledikleri 98ab-9c915-ab numaralı parçayı değiştirince stop etmeyi rolanti düşürmeyi kesti araç, ustaya sorduğumda parçanın görevini tam anlamasamda rolanti valfi ile bağlantılı bi parça olduğunu anladım, fiyatı yüksek olduğu için araştırmak istedim o yüzden şuan değiştirmedim, arızaya sebap olan 98ab-9c915-ab seri numaralı parça temizlenebiliyor ama tepesinde bulunan parça nette gördüğüm kadarıyla sensör o temizlenmiyor ustanın dediğine göre hata bu sensörde ama ayrı satılmıyor galiba, parça ve sensör konusunda Yardımcı olursanız sevinirim mehmet bey ve grup uyesi arkadaşlar Yorum bağlantısı
Bekir Yığrık 21 Kasım 2013 Paylaş 21 Kasım 2013 (düzenlendi) benzinde düzelme var mı evt var ançak sanki benzin durumu daha tolere ediyor sanki saklıyor benzindeykende motordaki o titreşim ve minik vuruntular halinde devam ediyor LPG ye alırsam vuruntu dalgalanma ibre hareketleri resmen iki katına çıkıyor Sorun başka nedenlerden de kaynaklanıyor olabilir. Ama LPG kalibrasyonu iyi yapılmamışsa ve kullanılan kit+işçilik idare eder cinsinden yapılmışsa bu tarz sorunlar çok sık ortaya çıkıyor. Merhaba arkadaşlar focusumun rolanti sorunu buldum bu arıza ile karşılaşıldımı şimdiye kadar bilmiyorum bi arkadaşımın arabası ile parçaları söküp tarak 98ab-9c915-ab numaralı sensörün arızalı olduğunu öğrendim fiyatını sorduğumda 500 TL olduğunu ve ancak getirtebileceklerini söylediler Bu sensörün subap yakıt depo buhar arıtma vs diye birşey olduğunu söylediler bu parçayı daha uyguna bulabilir miyim internette bakıyorum ama bulamadım net olarak parçayı daha önce bu sensörle sıkıntı yaşayan arkadaş oldumu bu sorununu nasıl çözdü yardımcı olursanız sevinirim Linkteki ürün galiba . Yanılıyor muyum. Yurt dışında fiyatı çok uygun.30 TL http://www.ebay.co.uk/itm/Ford-Focus-MK1-Vacuum-Valve-98AB9C915AB-/360750805385?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item53fe6c7189 21 Kasım 2013 tarihinde Bekir Yığrık tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 21 Kasım 2013 Paylaş 21 Kasım 2013 fakat 500 TL olduğunu söyledikleri 98ab-9c915-ab numaralı parçayı değiştirince stop etmeyi rolanti düşürmeyi kesti araç, Bu parçayı ilk defa duyuyorum.. Üzgünüm.. Bilen arkadaşlarımız yardımcı olacaktır.. Yorum bağlantısı
Gürol Kıvrak 22 Kasım 2013 Paylaş 22 Kasım 2013 Evet bu parça arkadaşlar yurt dışında 30 TL ama türkiyede 430 + KDV dediler Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 22 Kasım 2013 Paylaş 22 Kasım 2013 Yurt dışından alın 15-20 günde gelir.. Yorum bağlantısı
Tahir İlter 22 Kasım 2013 Paylaş 22 Kasım 2013 http://www.ebay.co.uk/itm/FORD-FOCUS-MK1-MK2-VACUUM-VALVE-SENSOR-ONLY-98AB-9C915-AB-/121158948593?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item1c35a2d6f1 Sanırım size lazım olan kısmı ayrı olarak bu şekilde. satıcını Türkiye gönderimi de var 1 Yorum bağlantısı
Gürol Kıvrak 22 Kasım 2013 Paylaş 22 Kasım 2013 Evet tahir bey bana lazım olan sensör o ama internet sitesinde sorun yaşıyorum Yorum bağlantısı
Bekir Yığrık 23 Kasım 2013 Paylaş 23 Kasım 2013 Yukarıda verdiğim mesajdaki kullanılmış ürünmüş. Yeni olanı şimdilik bunu buldum. Ebay'de sizde araştırabilirsiniz. 95Ş Fiyatı 46Ş da kargo(USPS ile). 140Ş 280TL Yine de fiyat Türkiyedekinin yarısı. http://www.ebay.com/itm/BRAND-NEW-OEM-FUEL-VAPOR-PURGE-VALVE-2000-2010-FORD-FOCUS-2-0L-YS4Z-9C915-AB-/230822911876?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item35be1e1f84&vxp=mtr Yorum bağlantısı
Ünal Doğar 23 Kasım 2013 Paylaş 23 Kasım 2013 (düzenlendi) Daha önce yurtdışından rolanti sensörü ve ısı müşürü getirtmiştim.50+35 tl tutmuştu. Burda 220+100 tl'ydi.Ama yurtdışı işi şans işi, ürünün size gelmesi 30 günü bulur. Uğraşırsanız yanlış veya bozuk üründe paranız paypala yatar, ürünü iade edersiniz..Forumda Almanya'dan parça gönderen bir arkadaş vardı, onunla da irtibata geçebilirsiniz.Bir seçenek de Ankara'dan çıkma parça istetmek.Bu seçenekleri göz önünde bulundurun.Kararınızı çıkmadan yana kullanabilirsiniz, aradığınız ürün kolay arıza yapan bir ürün değil.Bence fiyatının tuzlu olmasının nedeni de bu. 23 Kasım 2013 tarihinde Ünal Doğar tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 23 Kasım 2013 Paylaş 23 Kasım 2013 Bu parçayı ilk defa duyuyorum.. Üzgünüm.. Bilen arkadaşlarımız yardımcı olacaktır.. evaparatör, benzin buharı geri kazanım sistemi ama türkiye ye gelenelrde bu yazılımdan iptal dir? Yorum bağlantısı
Serkan Ünsalan 23 Kasım 2013 Paylaş 23 Kasım 2013 (düzenlendi) Bu parça benim araçtada var Ustada ne olduğunu bilmiyor he bende bilmiyordum .öğrenmiş oldum şimdi.baya pahali birşeymiş yahu 23 Kasım 2013 tarihinde Serkan Ünsalan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 23 Kasım 2013 Paylaş 23 Kasım 2013 yazılımdan iptaldir parça çalışmıyor ki normalde? giriş çıkış hortumlarında sorun varsa hava alabilir olmadık yerden belki? Yorum bağlantısı
Gürol Kıvrak 25 Kasım 2013 Paylaş 25 Kasım 2013 Direksiyon pompası rolantide sorun yaratırmı peki bilginiz var mı Yorum bağlantısı
Mustafa Ceviz 26 Kasım 2013 Paylaş 26 Kasım 2013 evaparatör, benzin buharı geri kazanım sistemi ama türkiye ye gelenelrde bu yazılımdan iptal dir? bu parçanın temizliği yapılır mı? Yorum bağlantısı
Recommended Posts