KADİR NERGİZ 24 Mart 2013 Paylaş 24 Mart 2013 cenk doğru yol bence.. Benim Araç 2001 Focus otomatik aynı sorun benim araçtada var,, Gizerler bana 1000-1500 arasında fiyat söyledi. Yorum bağlantısı
Fatih Oturak 24 Mart 2013 Paylaş 24 Mart 2013 arkadaşlar bendede bu rölanti prob.başladıama bazen yapıyor.benzindede lpg de.de.rolanti 900-1000 arası oynuyor.yani az zannediyorum soketlerdenmi acaba.teşekkür ederim Yorum bağlantısı
KADİR NERGİZ 26 Mart 2013 Paylaş 26 Mart 2013 Fatih Bey sende de aynı sıkıntı olabilir aracı bence önce bir servise götür..sbap değerlerine baktır eğer en fazla 70 lira alırlar ama kafan rahat olur... Yorum bağlantısı
Cenk Aydemir 31 Mart 2013 Paylaş 31 Mart 2013 Fatih bey rölanti değerleriniz çok güzel bence , herkes o değerleri yakalamaya çalışıyor sizin probleminizi yetkili serviste program güncellemesi çözecektir. Yorum bağlantısı
Tarık Şimşek 5 Mayıs 2013 Paylaş 5 Mayıs 2013 hava akış sensörü yada km göstergelerde problemvar onba baktırın.bendede aynı sorun var havaakış sensörüne baktıracağım sırasıyla bakalım.yaptığımız işleri paylaşırsak bu sorunu çözebiliriz. Yorum bağlantısı
Emrah Koyun 6 Mayıs 2013 Paylaş 6 Mayıs 2013 SATTIM KURTULDUM BİR MODEL DÜŞÜĞÜNÜ ALDIM ALIRKEN İLK BAKTIĞIM ŞEY ROLANTİ PROBLEMİYDİ Yorum bağlantısı
Selahattin Atak 6 Mayıs 2013 Paylaş 6 Mayıs 2013 Araca yeni bir proğram attırdım + gaz kelebek sensörü arızalanmış onu değiştirdim. Bir aydır kullanıyorum yaklaşık 300 km yaptım şuan için bir sorun yok... Araca proğram attırılınca lpg. proğramı da gerekiyormuş onuda yaptırdım. Bilginize........ Ankara İvedik Organize Sanayiinde Ali KARAKAYA'ya (0537 286 4954) ve Yasin usta var sağolsunlar ilgilendiler. Ankara da usta soranlara bilgi. Yorum bağlantısı
Rasim Bolat 6 Mayıs 2013 Paylaş 6 Mayıs 2013 (düzenlendi) kardeşim motorun sıkışık gibi zorlanarak çalışıyosa motoru titreterek çalışıyosa bu motorun sübapları sıkışık sıkıyo kendini motor ben 2 buçuk senedir kaç ustaya götürdüm yapamadı bulamadı bugün bi usta buldum adam sesi dinledi üst kapagı söktü sübapları ayarladı ve araba saat gibi çalışmaya başladı arabamdan soğumuştum vallahi önce adam gibi iyi bi usta bulacaksın arkadaşlar motorunuz kendini sıkarak çalışıyosa sübaplardan ben bugün yaptırdım buldum ustayı böyle sorunu olan arkadaş varsa sakarya ya gelme imkanı varsa ustaya götürürüm Kolay mı bahsettiğiniz subap ayarları, maliyeti ne kadar, conta veya benzer bir sıkıntılı uğraştırıcı bir iş mi ilginize teşekkürler... :roportaj: 6 Mayıs 2013 tarihinde Rasim Bolat tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Rasim Bolat 14 Mayıs 2013 Paylaş 14 Mayıs 2013 (düzenlendi) bugün rolanti sorunun çözdük galiba lpg regülatörü değişince arabada stop etme tekleme sorunlarını yaşamadım :ohooh: :ohooh: 14 Mayıs 2013 tarihinde Rasim Bolat tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Cenk Aydemir 14 Mayıs 2013 Paylaş 14 Mayıs 2013 Peki stop etme , tekleme ve rölanti sorunu regülatör değişmeden önce benzinde de yapıyormuydu? Yorum bağlantısı
Tarık Şimşek 15 Mayıs 2013 Paylaş 15 Mayıs 2013 arkadaşlar bendede aynı sorun vardı şükür sonunda bulduk.sorun ne mi? okadar uğraştık didindik paralarımız gitti helali hoş olsun hava akış sensörünün sarsıntıdan dolayı soketi girip çıkmasıymış.. altındaki sabitleyici tırnak kırılınca içindeki soket oynuyor ve haliyle bir çalışıyor bi çalışmıyor.benim rolenti sorunumu böylece aştık.. yalnız bu sefer başka bi sorun çıktı benzinde motorda garip bir titreme ve ses geliyor onuda bugün baktıracağım bakalım altında ne çıkacak.. kolay gelsin.. Yorum bağlantısı
Rasim Bolat 16 Mayıs 2013 Paylaş 16 Mayıs 2013 Peki stop etme , tekleme ve rölanti sorunu regülatör değişmeden önce benzinde de yapıyormuydu? Hayır benzinde tık yok diyebilirim ustanın biri subap yakmış dedi.Lpg ustası da lpg beyni ayar tutmuyor yüksek basınç gönderiyor dedi degiştirdik.Devir saatinde 2 mm kadar bir dalgalanma oluyor ne tekleme, sarsıntı, kalkışlar da stop etme ortadan kalktı diyebilirim.araba daha seri ve güzel oldu. 6 ay boyunca uğraştım araştırdım gaz kelebeği , t hortum kontrolü, buji değişimi, katalizör değişimi, rölanti valfi temizliği,oksijen sensörü temizliği lpg enjektör değişimi aklınıza ne geliyorsa temizledik değiştirdik yinede 2 mm dalgalanma var daha önce 2 cm kadar devir saati dalgalanıyor aracı boşa alıp frene basınca stop ediyor kalkışlarda stop ediyordu buna da şükür... bir daha ford mu tövbe bu kadar sorunlu bir araba daha görmedim bir rölanti için 1250 tl harcadım :kafa: :nazar: Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 16 Mayıs 2013 Paylaş 16 Mayıs 2013 bir daha ford mu tövbe bu kadar sorunlu bir araba daha görmedim bir rölanti için 1250 tl harcadım :kafa: :nazar: Astrası olan arkadaşım da, 6000 lira harcamıştı 1 Yorum bağlantısı
Ünal Doğar 16 Mayıs 2013 Paylaş 16 Mayıs 2013 Araçlarımızın hiçbiri lpg için dizayn edilmemiş.Lpgli araç kullanırken bazı sorunlara razı olmamız lazım.Yanlış kalibrasyon veya hatalı montaj sonucu araçta bir süre sonra sıkıntılar ortaya çıkıyor. Yorum bağlantısı
Rasim Bolat 17 Mayıs 2013 Paylaş 17 Mayıs 2013 Astrası olan arkadaşım da, 6000 lira harcamıştı mehmet bey 18000 bin liralık araca bu masraflar çok; ford'un parçaları gerçekten çok pahalı Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 17 Mayıs 2013 Paylaş 17 Mayıs 2013 Yoo bence pahalı değil... Astra da 18000 liralıktı... Ecu aldı 2400 liraydı galiba.. Fordun parçasını yetkili servisten alırsanız pahalı.. Bunu kabul edebilirim sadece.. 1 Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 18 Mayıs 2013 Paylaş 18 Mayıs 2013 Ford parçaları bence piyasa da çok uygun fiyatlı bulunabiliyor.Hatta ben ilk başlarda şaşırmıştım bile Yorum bağlantısı
Rasim Bolat 18 Mayıs 2013 Paylaş 18 Mayıs 2013 Ford parçaları bence piyasa da çok uygun fiyatlı bulunabiliyor.Hatta ben ilk başlarda şaşırmıştım bile Batıda büyük şehirlerde olabilir ama güneydoğuda zor Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 18 Mayıs 2013 Paylaş 18 Mayıs 2013 Batıda büyük şehirlerde olabilir ama güneydoğuda zor İnternet ortamı var artık..Kargoyla kapınızda. 1 Yorum bağlantısı
Rasim Bolat 18 Mayıs 2013 Paylaş 18 Mayıs 2013 İnternet ortamı var artık..Kargoyla kapınızda. ben ayda bir gider aracımı kontrol ettiririm yolda kalmaktan nefret ederim ama yinede geçen yıl otobanda lpg ye geçmedi arızalandıyolda kaldım, lpg ısı müşürü arızlanmış 20 tl için normalde 120 tl ye gittiğim memlekete 250 tl benzin yaktım aracımda hiç bir zaman 20 lt benzinin altına inmem, dolu lpg tankıyla gezerim ama yinede madur oldum ama aracın ne zaman nerede arızalanacağı belli olmuyor aracımın her gün çalışması gerek parça 5 günü buluyor bende elinde ne varsa parçacılarda mecbur taktırıyorum. ama kış bakımı zamanı sponsorumuzla görüşecem sırf burdakiler fatura kesmiyor devlet vergi kazansın orjinal parça almak için... Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu 19 Mayıs 2013 Paylaş 19 Mayıs 2013 2000 model Ford focus sedan,Rolanti dengesizliği var.Özellikle kırmızı ışık durmalarında rölanti dengesizliği mevcut,Hele bir el atıverin bakayım neden oluyorkine bu,,,,, Yorum bağlantısı
Rasim Bolat 19 Mayıs 2013 Paylaş 19 Mayıs 2013 2000 model Ford focus sedan,Rolanti dengesizliği var.Özellikle kırmızı ışık durmalarında rölanti dengesizliği mevcut,Hele bir el atıverin bakayım neden oluyorkine bu,,,,, lpg mevcut mu Yorum bağlantısı
Mert Çalışkan 19 Mayıs 2013 Paylaş 19 Mayıs 2013 lpg de iken rölanti sorunu birçok focus da var.araçlarımız lpg için pek uyumlu değil anlaşılan.aracıma 6 aydır 1 litre lpg almadım.motor kendine geldi.ama şuan rölanti devri 0.8-.0.9 seviyesinde. Yorum bağlantısı
Misafir 12 Haziran 2013 Paylaş 12 Haziran 2013 2003 model focus ghia sahibiyim. aracıma hiç tüp takılmadı , şu an 130000 km. de. yaz kış farketmeden ilk çalıştırdığımda aracı rolanti 2 nin üzerinde.. 5 dk. civarında ancak 1 civarlarına düşüyor. fazla beklemeden hareket edince biraz motor ısısı arttığında normal seviyeye geliyor. bazen ışıklarda durunca devir hafif yükselip tekrar normal seviyeye iniyor. stop etme durumunu hiç yaşamadım ama.. aracın sorunu ne olabilir? Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 12 Haziran 2013 Paylaş 12 Haziran 2013 tüm tepkiler normal sayılır. belki kartel havalandırma sübabı değişirse daha az tepki verir. bir de hava filitreniz vs orjinal mi? Yorum bağlantısı
Recommended Posts