Emrullah Gül 1 Ekim 2012 Paylaş 1 Ekim 2012 Bugün ford servisinden ayrılma bi ustanın yanına gittim bi arkadaşımın tavsiyesi ile ve gaz kelebeğini söküp temizledi rölanti valfini temizledi t hortumuna baktı hepsi sağlam fakat gaz kelebeğinde tp sensörü var meğer o bozukmuş bilgisayara bağladı sorun onda gösteriyo kodu P1125 Ustam ister onu değiştir ister gaz kelebeğini komple değiştir diyo sorunun %90 ondandır diyo Yorum bağlantısı
Emrullah Gül 1 Ekim 2012 Paylaş 1 Ekim 2012 Öncelikle lpg ve benzinde deneyin her ikisinde yapıyosa rolanti valfi,boğaz kelebeği vs. temizliği yaptırın Aynısını yaptımı yazmıştım üstte Yorum bağlantısı
Özcan Keskin 2 Ekim 2012 Paylaş 2 Ekim 2012 Arkadaşlar o ısı sensörü.Geçmiş olsun.T hortumunu kontrol edin. Emrullah Bey oraya el kolay girmiyor.Linkteki sensörü çıkartırsanız hortuma bakmak kolay.(http://www.ebay.com/...150614146969%26)8 numara t lokma anahtarıyla orayı kolaylıkla açarsınız başka bir şeyle denemeyin. ebayda $29.50 diyor burda 300 tl aradaki farka bakarmısınız Yorum bağlantısı
Emrullah Gül 4 Ekim 2012 Paylaş 4 Ekim 2012 Bugün amasya oruçlar ford servisine gittim ve hüseyin usta bu durumu düzeltti araba saat gibi oldu boğaz kelebeğinin altında ince bi ayar varmış ordan ayarladı yazılım yükledi ve bütün bunlardan para almadı 500 ü gözden çıkarmıştım. Tşkler Hüseyin usta Yorum bağlantısı
Yüksel Demir 5 Ekim 2012 Paylaş 5 Ekim 2012 (düzenlendi) Selam arkadaşlar benim aracın rolanti ayarı sabit durmuyor (benzinde) lpg de bi sorun yok bunu daha önce yaşamıştım çözümünü buldum o zaman kutup başını cıkarıp 5 dk bekleyip taktım 150-200 km benzinde kulanıp sorunu giderdim ama şimdi aynı şekilde tekrar benzinde kullandım sorun düzeldi lpg geçip 10-15 km gidince sorun devam ediyor çözemedim gitti. yani benzinde çalıştığında sorun var lpg birşey yok. not:ilk çalıştırmada rolanti dalgalanıp gaz yemiyor (benzindeiken) gaza geçince sorun yok 5 Ekim 2012 tarihinde Mehmet Özyürek tarafından düzenlendi Büyük harf ile mesaj yazmıyoruz... Yorum bağlantısı
Serkan Ünsalan 5 Ekim 2012 Paylaş 5 Ekim 2012 yazılımdan kaynaklanabilir belki yazılımla ilgili işlem yaptırdınızmı? Yorum bağlantısı
Mustafa Acar 10 Ekim 2012 Paylaş 10 Ekim 2012 benim eski focusumada aynı sorun olmuştu servise gidip yazılım attırdım düzeldi kaçtane ustaya götürdüm birsürü para harcadım ama servis halletti bazen arad servise götürmek gerekiyor 2007 yılında 30 tlpara vermiştim Yorum bağlantısı
Serkan Önder 10 Ekim 2012 Paylaş 10 Ekim 2012 abilerimin söylediklerine ek olarak hava akış metre arıza veriyor olabilir Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 11 Ekim 2012 Paylaş 11 Ekim 2012 Lpg kalibrasyonunuz bozuk.. O yaptığınız uygulamayı okudunuz yerde de belirtmişizdir.. Lpg kalibrasyonu bozuk ise benzin haritasını bozar.. Yorum bağlantısı
Barış Özyurt 11 Ekim 2012 Paylaş 11 Ekim 2012 1) Arkadaşlar focus 2001 model aracım var yolda giderken vitesi boşa aldığım zaman rölantim takılıp kalıyor araba resmen böğürüyor hangi viteste gitsem devir saati nerde kaldıysa orda takılıp kalıyor ancak kırmızı ışıkta tamamen durduğum zaman normale dönüyor Bu soruna çözüm bulabildiniz mi ? Yorum bağlantısı
Emrullah Gül 11 Ekim 2012 Paylaş 11 Ekim 2012 Bu soruna çözüm bulabildiniz mi ? Evet buldum fakat servis buldu anlatabiceğim bişey yok keşke yardımcı olabilseydim benim focus saat olmuş valla bugün amasyadan ankaraya gittim aynı gün geri döndüm çokmu çok memnunum aracımdan amasya oruçlar ford servis ve hüseyin ustam gerçketen fordun doktoru bu adam Yorum bağlantısı
Yüksel Demir 12 Ekim 2012 Paylaş 12 Ekim 2012 2 GÜNDÜR BENZİNDE KULLANIYORUM HİÇ BİR SORUN YOK LPG KULLANDIĞIMDA YİNE SORUN YOK SADECE MARŞ BASINÇA ROLANTİ DALGALANMASI OLUYOR ODA BENZİNDEN LPG GEÇENE KADAR DALGALANIYOR.ŞU AN BENZİNDE KULLANDIĞIM İÇİN MARŞ BASTIĞIMDA DA ROLANTİ DALGALANMASI YOK.BU İŞTEN BİRŞEY ANLAMADIM. DUR Bİ BAKALIM TEKRARDAN 200-250 KM BENZİNDE BİNELİM BELKİ DÜZELİR GEÇMİŞTE AYNI HATAYI YAPMIŞTI 200-250 KM BENZİNDE BİNDİM DÜZELMİŞTİ abilerimin söylediklerine ek olarak hava akış metre arıza veriyor olabilir ŞU AN BENZİNDE KULLANIYORUM HAVA AKIŞI OLSA YİNE YAPMAZMI yazılımdan kaynaklanabilir belki yazılımla ilgili işlem yaptırdınızmı? YAZILIM DERKEN LPG YAZILIMIMI HERHANGİ BİR YAZILIM İŞLEMİ FALAN YAPTIRMADIM Lpg kalibrasyonunuz bozuk.. O yaptığınız uygulamayı okudunuz yerde de belirtmişizdir.. Lpg kalibrasyonu bozuk ise benzin haritasını bozar.. BENZİN HARİTASI BOZULUNCA BENZİNDE ROLANTİ DALGALANIR VE ARAÇ TEKLEME YAPAR BUNLAR OLUYO. AMA BEN 2 GÜN ÖNCE KUTUP BAŞINI CIKARIP 5 DK BEKLETİP TAKTIM VE ŞU AN BENZİNDE KULLANIYORUM ARAÇ MÜKEMMEL benim eski focusumada aynı sorun olmuştu servise gidip yazılım attırdım düzeldi kaçtane ustaya götürdüm birsürü para harcadım ama servis halletti bazen arad servise götürmek gerekiyor 2007 yılında 30 tlpara vermiştim ARAÇTA LPG VARMIYDI? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 12 Ekim 2012 Paylaş 12 Ekim 2012 2 GÜNDÜR BENZİNDE KULLANIYORUM HİÇ BİR SORUN YOK LPG KULLANDIĞIMDA YİNE SORUN YOK SADECE MARŞ BASINÇA ROLANTİ DALGALANMASI OLUYOR ODA BENZİNDEN LPG GEÇENE KADAR DALGALANIYOR.ŞU AN BENZİNDE KULLANDIĞIM İÇİN MARŞ BASTIĞIMDA DA ROLANTİ DALGALANMASI YOK.BU İŞTEN BİRŞEY ANLAMADIM. DUR Bİ BAKALIM TEKRARDAN 200-250 KM BENZİNDE BİNELİM BELKİ DÜZELİR GEÇMİŞTE AYNI HATAYI YAPMIŞTI 200-250 KM BENZİNDE BİNDİM DÜZELMİŞTİ Öncelikle forumda büyük harf ile mesaj yazmıyoruz.. Bunu ancak birine bağırırken yaparız... İkinci olarak... Daha fazla benzinle kullanıp masraf etmeyin, lpg kalibrasyonunuz bozuk, benzinde kullandığınız sürece sorun olmayacak, lpg'ye geçince aynı şeyler yine başlayacak... Lpg'ye geçmeden bu halde iken lpg'ciye gidip kalibrasyon yaptırın, tabi ki biliyorsa... Yorum bağlantısı
Ünal Doğar 12 Ekim 2012 Paylaş 12 Ekim 2012 Mehmet Abi hay ağzına sağlık Lpg kalibrasyonu ülkemizde şans işi gibi bir şey.Halbuki çok basit bir işlem.Ben kablomu aldım kalibrasyonu kendim yapıyorum.Şehirdışı 7.8 Şehiriçi 8.6 ortalama yakaladım.Arıza ışığı da 1200 km oldu daha yanmadı.Ama işi öğrenene kadar arıza lambası baya yanıp söndü.Sonuç olarak iyi bir lpg kalibrasyonu en az 20 dakika alıyor.5 dakikada kalibrasyon yaptım hadi git diyenin yanına bir daha uğramayın. Yorum bağlantısı
Yüksel Demir 17 Ekim 2012 Paylaş 17 Ekim 2012 Öncelikle forumda büyük harf ile mesaj yazmıyoruz.. Bunu ancak birine bağırırken yaparız... İkinci olarak... Daha fazla benzinle kullanıp masraf etmeyin, lpg kalibrasyonunuz bozuk, benzinde kullandığınız sürece sorun olmayacak, lpg'ye geçince aynı şeyler yine başlayacak... Lpg'ye geçmeden bu halde iken lpg'ciye gidip kalibrasyon yaptırın, tabi ki biliyorsa... lpg ciye gittim ama değerlerin cok normal olduğunu söyledi kalibirasyona gerek yok bende su an aracın kalibirasyonundan cekişinden memnunum sıkıntı yok yeniden kalibirasyon yaptırırsam şu anki değerler bozulabilir anlamdım bu işten benzinde kullandığımda herşey normal lpg de herşey normal sadece ilk çalıştırdığımda lpg ye geçene kadar sıkıntı yani 15 saniyelik bir zamandan bahsediyorum 2 GÜNDÜR BENZİNDE KULLANIYORUM HİÇ BİR SORUN YOK LPG KULLANDIĞIMDA YİNE SORUN YOK SADECE MARŞ BASINÇA ROLANTİ DALGALANMASI OLUYOR ODA BENZİNDEN LPG GEÇENE KADAR DALGALANIYOR.ŞU AN BENZİNDE KULLANDIĞIM İÇİN MARŞ BASTIĞIMDA DA ROLANTİ DALGALANMASI YOK.BU İŞTEN BİRŞEY ANLAMADIM. DUR Bİ BAKALIM TEKRARDAN 200-250 KM BENZİNDE BİNELİM BELKİ DÜZELİR GEÇMİŞTE AYNI HATAYI YAPMIŞTI 200-250 KM BENZİNDE BİNDİM DÜZELMİŞTİ ŞU AN BENZİNDE KULLANIYORUM HAVA AKIŞI OLSA YİNE YAPMAZMI YAZILIM DERKEN LPG YAZILIMIMI HERHANGİ BİR YAZILIM İŞLEMİ FALAN YAPTIRMADIM BENZİN HARİTASI BOZULUNCA BENZİNDE ROLANTİ DALGALANIR VE ARAÇ TEKLEME YAPAR BUNLAR OLUYO. AMA BEN 2 GÜN ÖNCE KUTUP BAŞINI CIKARIP 5 DK BEKLETİP TAKTIM VE ŞU AN BENZİNDE KULLANIYORUM ARAÇ MÜKEMMEL ARAÇTA LPG VARMIYDI? var Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 17 Ekim 2012 Paylaş 17 Ekim 2012 Peki bu 15 saniyelik zaman motor soğuk yada sıcakken fark ediyor mu? Motor sıcakken stop edin lpg kapalı halde benzinde çalıştırın normal mi yoksa yine dalgalanma var mı? Yorum bağlantısı
Yüksel Demir 17 Ekim 2012 Paylaş 17 Ekim 2012 Peki bu 15 saniyelik zaman motor soğuk yada sıcakken fark ediyor mu? Motor sıcakken stop edin lpg kapalı halde benzinde çalıştırın normal mi yoksa yine dalgalanma var mı? motor soğuken dalgalanma oluyor sıcak olduğundaise cok az yapıp hemen lpg geçiyor Peki bu 15 saniyelik zaman motor soğuk yada sıcakken fark ediyor mu? Motor sıcakken stop edin lpg kapalı halde benzinde çalıştırın normal mi yoksa yine dalgalanma var mı? motoru stop edip benzinde calıştırıp kullandığımda dalgalanma cok az oluyor ama araba cekmiyor gaz yemiyor fazla basınca yığılıp sonra roket gibi hızlanıyor Yorum bağlantısı
Yüksel Demir 17 Ekim 2012 Paylaş 17 Ekim 2012 Benzin pompasında da sorun olabilir.. arıza lambasını söndürtüp yaklaşık 10 gündür benzinde kullanıyorum hiç bi sorun yok benzin ponpası olacağını tahnin etmiyorum Yorum bağlantısı
Ünal Doğar 17 Ekim 2012 Paylaş 17 Ekim 2012 Benzinde problem yoksa sorununuz büyük ifhtimal lpg elemanlarından biriyle alakalı olabilir. Lpg ustanızın elinde deneme amaçlı lpg enjektörü, beyni veya regülatör vardır.Deneme amaçlı sırasıyla bu elemanları bir değiştirip deneyin derim. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 17 Ekim 2012 Paylaş 17 Ekim 2012 lpg ciye gittim ama değerlerin cok normal olduğunu söyledi kalibirasyona gerek yok bende su an aracın kalibirasyonundan cekişinden memnunum sıkıntı yok yeniden kalibirasyon yaptırırsam şu anki değerler bozulabilir anlamdım bu işten benzinde kullandığımda herşey normal lpg de herşey normal sadece ilk çalıştırdığımda lpg ye geçene kadar sıkıntı yani 15 saniyelik bir zamandan bahsediyorum Sorunu görse zaten yapar, göremeyince de yok ki diyordur... motor soğuken dalgalanma oluyor sıcak olduğundaise cok az yapıp hemen lpg geçiyor motoru stop edip benzinde calıştırıp kullandığımda dalgalanma cok az oluyor ama araba cekmiyor gaz yemiyor fazla basınca yığılıp sonra roket gibi hızlanıyor Kalibrasyon bozuk... Benzinde problem yoksa sorununuz büyük ifhtimal lpg elemanlarından biriyle alakalı olabilir. Lpg ustanızın elinde deneme amaçlı lpg enjektörü, beyni veya regülatör vardır.Deneme amaçlı sırasıyla bu elemanları bir değiştirip deneyin derim. Araç lpg'de sorunsuz, sabah benzinle çalıştığında sorun oluşturuyor... Buna sebep de benzin haritasının bozuk olması, bunu bozan da lpg kalibrasyonu... Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 17 Ekim 2012 Paylaş 17 Ekim 2012 Lpg bayiliği al Emmi, işletmesi benden, ÜrgüLüpg koyarız ismini Yorum bağlantısı
Kamil Can 17 Ekim 2012 Paylaş 17 Ekim 2012 bendede aynı sıkıntı var.akuyu 15 dk söküp takayım.insaallah düzelir Yorum bağlantısı
Talip Eren 17 Ekim 2012 Paylaş 17 Ekim 2012 Yüksel bey lpg de iken rölantide arıza lambası yanıyor mu? Yorum bağlantısı
Mustafa Acar 18 Ekim 2012 Paylaş 18 Ekim 2012 2 GÜNDÜR BENZİNDE KULLANIYORUM HİÇ BİR SORUN YOK LPG KULLANDIĞIMDA YİNE SORUN YOK SADECE MARŞ BASINÇA ROLANTİ DALGALANMASI OLUYOR ODA BENZİNDEN LPG GEÇENE KADAR DALGALANIYOR.ŞU AN BENZİNDE KULLANDIĞIM İÇİN MARŞ BASTIĞIMDA DA ROLANTİ DALGALANMASI YOK.BU İŞTEN BİRŞEY ANLAMADIM. DUR Bİ BAKALIM TEKRARDAN 200-250 KM BENZİNDE BİNELİM BELKİ DÜZELİR GEÇMİŞTE AYNI HATAYI YAPMIŞTI 200-250 KM BENZİNDE BİNDİM DÜZELMİŞTİ ŞU AN BENZİNDE KULLANIYORUM HAVA AKIŞI OLSA YİNE YAPMAZMI YAZILIM DERKEN LPG YAZILIMIMI HERHANGİ BİR YAZILIM İŞLEMİ FALAN YAPTIRMADIM BENZİN HARİTASI BOZULUNCA BENZİNDE ROLANTİ DALGALANIR VE ARAÇ TEKLEME YAPAR BUNLAR OLUYO. AMA BEN 2 GÜN ÖNCE KUTUP BAŞINI CIKARIP 5 DK BEKLETİP TAKTIM VE ŞU AN BENZİNDE KULLANIYORUM ARAÇ MÜKEMMEL ARAÇTA LPG VARMIYDI? hayır aracın kendisine yazılım güncellettim opc mi ne deniyor direksiyonun altında kapağın altında bir soket var oraya chazı bağladılar ve sorun halloldu ford yetkili servisine gidin aracın yazılımının güncellemesini söyleyin o size yardımcı olur sorununuz yüzde doksan düzelir tahminim evet araçta lpg vardı aracın kendisine yazılım güncellettim opc mi ne deniyor direksiyonun altında kapağın altında bir soket var oraya chazı bağladılar ve sorun halloldu ford yetkili servisine gidin aracın yazılımının güncellemesini söyleyin o size yardımcı olur sorununuz yüzde doksan düzelir tahminim Yorum bağlantısı
Recommended Posts