İçeriğe Yönlendir

Focus 1 - Direksiyonu Çevirince Rölantide Oynama

Cihan Yetişken2

Recommended Posts

Ayhan Onaran

Regulatör için hava alınıyor ama sizde biraz saçma yerden alınmış gibi.Bana sorarsanız LPG tesisatınız yüzünden sıkıntı yaşıyor olma ihtimaliniz yüksek.

map sensör soketi temizliği yapıldıktan sonra rolanti dalgalanmam düzeldi :nazar: ... iki aydır bir soket için uğraşmısım :D soketin içerisinde bulunan contasını çıkarmak zorunda kaldım.. soketin tırnağıda kırıldı takarken.. sennsörden ayrı satılmadığı için o şekilde taktım.. sensör fiyatı 150 tl diyince kalsın şimdilik dedim... umarım bir sorun çıkarmaz........ yardım eden herkese teşekkür ederim...

İnşallah geçici bir düzelme olmamıştır.Geçmiş olsun..

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

ebayda ucuza bulunabilir map sensörü.

Ayhan abi o hortum lpg map sensörü için ise normal

Yorum bağlantısı
Mehmet Saat

arabayi satacaktım birazdaha bineyim artık :) ayhan bey rölanti sorunum benzinde de vardı 3 gündür benzinde biniyordum düzelmemisti şimdi benzino lpg fark etmiyor rölanti sabit

Yorum bağlantısı
Yakup Amanvermez

2004 focusta da aynı yerde bu sensör mü var arkadaşlar?

Yarın ben de baktıracağım da serviste bu rölanti sorununa.

Yorum bağlantısı
Yakup Amanvermez

Kimse yok mu?Herkes akşam yemeğinde sanırım.

Yorum bağlantısı
Yakup Amanvermez

Arkadaşlar makyajlı focus I lerdeki map sensörünün yerini bilen yok mu?

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

resimdeki map sensörü işte. manifolttun orada

Yorum bağlantısı
Mehmet Saat

Regulatör için hava alınıyor ama sizde biraz saçma yerden alınmış gibi.Bana sorarsanız LPG tesisatınız yüzünden sıkıntı yaşıyor olma ihtimaliniz yüksek.

İnşallah geçici bir düzelme olmamıştır.Geçmiş olsun..

kabus geri gelecek gibi :shok:

Yorum bağlantısı
Yakup Amanvermez

Resimdeki parçaya gaz kelebeği potansiyometresi diyenler de var.Kafam karıştı.

Yorum bağlantısı
Ali Toprak

2000 model focus ta aynı şey var mıdır? acaba benim rolanti sorunu çözülürmü? acep.

Yorum bağlantısı
Mehmet Saat
2000 model focus ta aynı şey var mıdır? acaba benim rolanti sorunu çözülürmü? acep.

Benim rölanti geri gelecek gibi oluyor bazen yarın gelmez umarım... Kontrol ettirmen gerekiyor bir sonuç elde edersen paylaşırsan sevinirim..

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

motor resmi varsa map var mı anlarız

Yorum bağlantısı
Ali Toprak
(düzenlendi)

resim bu ama lpg siz hali.inşallah böyle bir şey vardır.

dsc00185u.jpg

tarihinde Ali Toprak tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran
(düzenlendi)

Ali bey sizde map yok Maf sensörü var..Hava filtresinin hemen çıkışındaki soketli kısım.

Resimdeki parçaya gaz kelebeği potansiyometresi diyenler de var.Kafam karıştı.

Gaz kelebeği potansiyometresi rolanti valfinin hemen sağındaki soketli kısım.

tarihinde Ayhan Onaran tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Toprak
(düzenlendi)

Teşekkür ederim.Bu gün söküp temizledim. Şimdilik sıkıntı yok gibi, rolantide dalgalanma olmadı.

Gaz kelebek potansiyometresi boğaz kelebeğinden aldığı pozisyonu beyine mi iletiyor?

Yorum bağlantısı
Mehmet Saat

Teşekkür ederim.Bu gün söküp temizledim. Şimdilik sıkıntı yok gibi, rolantide dalgalanma olmadı.

Gaz kelebek potansiyometresi boğaz kelebeğinden aldığı pozisyonu beyine mi iletiyor?

sokette kirlenme varmıydı....

Yorum bağlantısı
Yakup Amanvermez

Boğaz kelebeği temizliği sonrası adaptasyon şart mıdır?Temizlik sonrası rölantinin normale değere inmesi eskiye nazaran daha aheste hale gelmişse bu normal midir?

Yorum bağlantısı
Ali Toprak

Biraz var gibi idi.Ben sensörü komple temizledim.ilk önce balata spreyi ardından kontak cleaner sıktım.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

rolanti sorununa çözüm buldum... aracı sattım :)

Hayırlı olsun..Peki alan kişiye sorundan bahsettiniz mi?

Yorum bağlantısı
Mehmet Saat

Hayırlı olsun..Peki alan kişiye sorundan bahsettiniz mi?

ayhan bey,

kendisine söyledim, sürmesinide istedim, kendisi sürdü ve gördü..satışı pazartesi vereceğim... kapora vereyim dedi.. almadım, sonradan aklına takılır almaktan vazgeçebilirsinde dedim...vazgeçersende zaten kaporunu ben geri veririm almamın da bir anlamı yok dedim...

Yorum bağlantısı
Ali Toprak

Rolanti dalgalanmasının nedenini buldum. Frene bastığım sürece rolanti 200 ile 1000 devir arasında gelip gidiyor.Ve biraz zorlayınca motor stop ediyor.Şimdi arızayı nerede aramalıyım.Teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Rolanti dalgalanmasının nedenini buldum. Frene bastığım sürece rolanti 200 ile 1000 devir arasında gelip gidiyor.Ve biraz zorlayınca motor stop ediyor.Şimdi arızayı nerede aramalıyım.Teşekkür ederim.

Ateşlemede arayın...

Yorum bağlantısı
Ali Toprak
(düzenlendi)

Ateşleme ve vakum hortumuna bakalım inşallah düzelir

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...