Mustafa Demirci 5 Ocak 2012 Paylaş 5 Ocak 2012 bence bi yetkili servise gidip yazılımı güncellettirin Yorum bağlantısı
Mehmet Acar 5 Ocak 2012 Paylaş 5 Ocak 2012 Krank yatağını ben değiştirmiştim, 50-60 tl birşeydi. Özellikle dönüşlerde motor sağa-sola kaydığı için krank sensörüne basıyor ve stop ediyordu araç. Yatak değiştikten sonra düzeldi. Yalnız usta aynı 2000 tl meselesini söylemişti. Yatağı değiştirmezseki ya da geç kalırsak 2000 lirayı bulacak masraf olur demişti. Bir de herkesin dediği gibi kranktan dolayı rölanti bozulmaz. Yorum bağlantısı
Mehmet Saat 5 Ocak 2012 Paylaş 5 Ocak 2012 Krank yatağını ben değiştirmiştim, 50-60 tl birşeydi. Özellikle dönüşlerde motor sağa-sola kaydığı için krank sensörüne basıyor ve stop ediyordu araç. Yatak değiştikten sonra düzeldi. Yalnız usta aynı 2000 tl meselesini söylemişti. Yatağı değiştirmezseki ya da geç kalırsak 2000 lirayı bulacak masraf olur demişti. Bir de herkesin dediği gibi kranktan dolayı rölanti bozulmaz. ankarada nerde yaptırdınız yönlendirme yapabilirmisiniz ? Yorum bağlantısı
Mehmet Saat 5 Ocak 2012 Paylaş 5 Ocak 2012 az önce eve geldiğimde rolanti dalgalanması devam ediyordu.. kendim kontrol ederken sanırım maf sensörünün soketi, biraz kendime doğru çektim araba iyice silkelendi iceri ittim birazdaha silkelendi sonra sinirle (patlarsan patla len dedim )çektim çıkardım rolanti düzeldi.... umarım bundandır.. soket içi resimlerdeki gibi paslı bu sensörü yarın deneme amaçlı yerine takmasam herhangi bir sıkıntı olurmu... ve bu soketi neyle temizlememi önerirsiniz tamirciye gitmek istemiyorum, eğer sorun bundansa tamirciye saldırabilirim....içeride kalan kısmını sökmeden temizlemek sıkıntı gibi sanki http://imgur.com/0cMKf http://imgur.com/ovsSE http://imgur.com/oELkL http://imgur.com/piqvz Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 5 Ocak 2012 Paylaş 5 Ocak 2012 resimdeki maf değil gibi geldi bana. mafı sökünce arıza lambası yanar map mı acaba maniifoltun oralarda imiş ben hiç map görmediğim için bend emin değilim ama soketi temizlemekte fayda var Yorum bağlantısı
Mehmet Saat 5 Ocak 2012 Paylaş 5 Ocak 2012 mustafa temizlemeden önce deneme amaçlı bir iki gün binsem sıkıntı olur mu.. Manifoltun hemen altında sarj dinamoşunun sağında Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 5 Ocak 2012 Paylaş 5 Ocak 2012 o maf değil eminim maf olsa idi arıza lambası yakardı. çünkü araca giren havayı ölçemiyor. map ise yine bir ihtimal arıza lambası yakması lazım. çünkü hava -yakıt karışımını o sensörün bilgisine bakarak yapıyor araç. hava filitresinin kutusunun orada emiş hortumunun üzerinde benzer soketli bir sensör var mı sizde. yok ise bir ihtimal rolanti sıkıntısı için yetkili serviste son yazılım sürümü ile rolanti ile ilgili sıkıntı giderilebilir. garantisi veremem. tamamen kişisel yorum araçta buji kablolarının üstünde küçük bir plastik kapak var mı üzerinde zetec-s yazan? sizin motor bunun gibi sanırım yani zetec-se maf sensörsüz o soket zetec-sde de var gibi araca gidip bakmak lazım buda zetec-s motor maf sensörü hava filitesinin girişinde görülüyor Yorum bağlantısı
Mehmet Saat 5 Ocak 2012 Paylaş 5 Ocak 2012 (düzenlendi) benim motor bu... sensörün yerini işaretledim.. yani o soketten yapmaz mı demek istiyorsun (yazılım güncellemesi sorunu çözer derken).... o soketi çıkarmadan öce rolantim hep 3. çizginin altlarında kalıyordu, soketi çıkarınca 3. çizginin milim üstünde sabitlendi kaldı.. ileri geri hareket ettim hiç kımıldamadı... 5 Ocak 2012 tarihinde Mehmet Saat tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Saat 5 Ocak 2012 Paylaş 5 Ocak 2012 ben yanlış biliyor da olabilirim... peki o soket ne yin soketi ve ne işe yarar Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 5 Ocak 2012 Paylaş 5 Ocak 2012 tamam benim tahmin ettiğim gibi araç maplı o sensörün soketini kontak spreyi ile temizle abi. aracı o soket sökülü halde 1-2 km sürdün mü. benim tahminim araçta eğer arıza lambası normalde yanmıyorsa. ilk gaza basmanda arıza lambası yakmalıydı. senin araç şase nosunu bi özelden mesaj atar mısın üretim tarihini merak ettim. 2001 ylıl üretimi ise makyajlı kasaya geçmeden önce o motorlar son parti makyajsızlarda kullanılmaya başlamış. ve 2002 sonrasında serviste rolanti ile ilgili bir yazılım güncellemesi var. o soketi güzelce temizleyip yazılım güncellemesi yapılsa rolanti ile ilgili iyileşme olabilir bence. ben yanlış biliyor da olabilirim... peki o soket ne yin soketi ve ne işe yarar dediğim gibi mapı hiç elleyip gözle görmedim. çünkü bizdekiler hep maflı idi. sadece 1-2 araçta maf olmadığını görmüştüm ama kurcalayıp hangisi map diye bakamadım yeni bilgisayarda da TIS açılmıyor map hangi sokette ona da bakamıyorum ama bence o map soketi manifoltta olduğu biliyorum çünkü Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 5 Ocak 2012 Paylaş 5 Ocak 2012 mehmet bey, sabah direk frene bastım pedal yumuşaktı 3-4 basıstan sonra sertleşti... bugün servise gittim(şansımı servisten yöne kullanmak için) lpg araca bakmıyorlarmış lpg ustaları yokmuş.. bende iyi siz o zaman sadece dizel lere bakın o zaman dedim çıktım.. yarın sabah başka bir servise olmazsa yine sanayi yolları gözüküyor.... Tamam, sağlam demekki.. az önce eve geldiğimde rolanti dalgalanması devam ediyordu.. kendim kontrol ederken sanırım maf sensörünün soketi, biraz kendime doğru çektim araba iyice silkelendi iceri ittim birazdaha silkelendi sonra sinirle (patlarsan patla len dedim )çektim çıkardım rolanti düzeldi.... umarım bundandır.. soket içi resimlerdeki gibi paslı bu sensörü yarın deneme amaçlı yerine takmasam herhangi bir sıkıntı olurmu... ve bu soketi neyle temizlememi önerirsiniz tamirciye gitmek istemiyorum, eğer sorun bundansa tamirciye saldırabilirim....içeride kalan kısmını sökmeden temizlemek sıkıntı gibi sanki http://imgur.com/0cMKf http://imgur.com/ovsSE http://imgur.com/oELkL http://imgur.com/piqvz O soket maf soketi değil.. Neyi söktün ki ? Resmi yeni gördüm.. orada ne soketi var bilmiyorum.. Temizle ve tak.. yine bozuk çalışırsa kabloyu takip et bakalım nereye gidiyor.. Yorum bağlantısı
Mehmet Saat 5 Ocak 2012 Paylaş 5 Ocak 2012 mehmet bey, benim tamirci manifolt basınç sensörü diyor.... şimdi rolantide dalgalanma olacak mı diye dolaşmaya çıktım arıza lambası yandı... gage menüden arıza koduna baksam ne sensörü olduğu belli olurmu ? Yorum bağlantısı
Mehmet Saat 5 Ocak 2012 Paylaş 5 Ocak 2012 map işte lamba yaktırdı. map nedir.. ne işe yarar Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 5 Ocak 2012 Paylaş 5 Ocak 2012 mafın sizdeki versiyonu. manifolt basıncını ölçüp araca ne kadar hava girdiğini beyne iletiyor ki yakıt hava karışımı ayarlansın. Yorum bağlantısı
Mehmet Saat 5 Ocak 2012 Paylaş 5 Ocak 2012 mafın sizdeki versiyonu. manifolt basıncını ölçüp araca ne kadar hava girdiğini beyne iletiyor ki yakıt hava karışımı ayarlansın. o tam görevini yapamadığı için rolanti dalgalanıyor. doğrumudur..?(ben öyle umuyorum..inşallah ) peki ben soketi sökünce havayı algılmıyor nasıl çalışıyor bu araba daha dengesiz çalışması gerekmez mi Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 5 Ocak 2012 Paylaş 5 Ocak 2012 ezbere çalışıyor ecü aklımdan bi sayı tuttum diyor şu an bolca zengin bir karışım olabilir 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Saat 5 Ocak 2012 Paylaş 5 Ocak 2012 soketi temizledikten sonra ecu aklındaki sayıyı tekrar unutmasında, tutsun birdaha bırakmasın 2 gündür benzinde biniyordum, şimdide zengin karışım ohhh demiştir motor.. sonra benzine alışıp da gazda çalışmam demesin soketi temizleyip takınca arıza lambası sönermi, söndürmek mi gerekir... bu soketi balata spreyiyle temizleyip üstünede wd-40 sıksam temizlenir mi 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 5 Ocak 2012 Paylaş 5 Ocak 2012 wd40 değilde o tip yerler için kontak spreyi öneriyolardı. ben arıza lambası sağlam mı diye mafı sökmüştüm bi kere takınca sönüyor Yorum bağlantısı
Yakup Amanvermez 6 Ocak 2012 Paylaş 6 Ocak 2012 Mehmet Bey map sensörünü temizleyince sonuçtan haberdar edin bizi de. Yorum bağlantısı
Yakup Amanvermez 6 Ocak 2012 Paylaş 6 Ocak 2012 Mustafa Bey o paraç Map sensörü mü? Pardon, parça olacaktı. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 6 Ocak 2012 Paylaş 6 Ocak 2012 Mehmet bey rolanti valfinin üzerinden geçen hortum ne hortumu? LPG için mi kullanılmış? Yorum bağlantısı
Mehmet Saat 6 Ocak 2012 Paylaş 6 Ocak 2012 Mehmet bey rolanti valfinin üzerinden geçen hortum ne hortumu? LPG için mi kullanılmış? ayhan bey, gazın hortumuymuş, tüpcü manifoltun hava basıncını ölçüyor dedi.. map sensörüyle aynı işi giriyor.. bizim ecu de de aynısından var dedi Yorum bağlantısı
Mehmet Saat 6 Ocak 2012 Paylaş 6 Ocak 2012 map sensör soketi temizliği yapıldıktan sonra rolanti dalgalanmam düzeldi ... iki aydır bir soket için uğraşmısım soketin içerisinde bulunan contasını çıkarmak zorunda kaldım.. soketin tırnağıda kırıldı takarken.. sennsörden ayrı satılmadığı için o şekilde taktım.. sensör fiyatı 150 tl diyince kalsın şimdilik dedim... umarım bir sorun çıkarmaz........ yardım eden herkese teşekkür ederim... Yorum bağlantısı
Recommended Posts