Mehmet Ozyurek 12 Haziran 2011 Paylaş 12 Haziran 2011 Yazılım yada bilgisayarla çözülmez... Egr yada maf sorunu da değildir bu.. Rolanti valfi olma ihtimali de uzak bir ihtimal ama ihtimal dahilindedir tabiki.. Hava fltresini söküp bakın, yerinde duruyor mu ? doğru filtremi.. ? Sonra emme manifoltu gaz gelebeği civarında yer alan tüm hortumları kontrol edin.. Kontrolsüz hava girişidir bu.. Yorum bağlantısı
Üzeyir Kaya 13 Haziran 2011 Paylaş 13 Haziran 2011 Üzeyir Bey, motor ısınınca benzine aldığınızda araç düzeliyorsa, lpg kalibrasyonunuz hatalı demektir.. Abi geçen hafta kalibrasyon yaptırdım gene aynı. Artık görmezden geliyorum. Ankaraya gidersem çıkmacılardan 1 tane maf sensörü birde rolanti valfi alacam bakalım düzelecek mi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 13 Haziran 2011 Paylaş 13 Haziran 2011 Abi geçen hafta kalibrasyon yaptırdım gene aynı. Artık görmezden geliyorum. Ankaraya gidersem çıkmacılardan 1 tane maf sensörü birde rolanti valfi alacam bakalım düzelecek mi Oksijen sensörünü ilk önce değiştir.. Yorum bağlantısı
Fatih Afşar 13 Haziran 2011 Paylaş 13 Haziran 2011 Yazılım yada bilgisayarla çözülmez... Egr yada maf sorunu da değildir bu.. Rolanti valfi olma ihtimali de uzak bir ihtimal ama ihtimal dahilindedir tabiki.. Hava fltresini söküp bakın, yerinde duruyor mu ? doğru filtremi.. ? Sonra emme manifoltu gaz gelebeği civarında yer alan tüm hortumları kontrol edin.. Kontrolsüz hava girişidir bu.. selam abi...bu sorun bi anda oldu ilk gün hava filtresini değiştirdik focus 1 hava filtresi aldık değiştirdik.araötan öıkan hava filtresinin arka tarafı demir süzgec şeklindeydi yeni aldıgımda yoktu o demir parca....ama sorun geçmedi.bu hafta bi daha baktırcam işim dolayısıyla cıkıp baktıramıyorum.nevsehirliymissin abi bende kırşehirde ikamet ediyorum bilgilendirmen için saol. Yorum bağlantısı
Anıl Aslan 14 Haziran 2011 Paylaş 14 Haziran 2011 abi aynı sorun bendede vardı bir titreme rolantide dengesizlik özellikle araba ısındıgı zaman yada farları yada klimayı açtıgımda oluyordu şaşmazdaki ustamıza götürdük usta gaz kelebegını ve rolanti valfini söktü bir güzel temizledi taktı şimdi neredeyse belli belirsiz sviyede oluyor gibi. arabanın kalkışı bile değişti bu işlemden sonra. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 14 Haziran 2011 Paylaş 14 Haziran 2011 selam abi...bu sorun bi anda oldu ilk gün hava filtresini değiştirdik focus 1 hava filtresi aldık değiştirdik.araötan öıkan hava filtresinin arka tarafı demir süzgec şeklindeydi yeni aldıgımda yoktu o demir parca....ama sorun geçmedi.bu hafta bi daha baktırcam işim dolayısıyla cıkıp baktıramıyorum.nevsehirliymissin abi bende kırşehirde ikamet ediyorum bilgilendirmen için saol. Demir parçası önemli değil... Siz sökün bakın... filtre küçük olabilir.. Yanlışlıkla fiesta filtresi takılmış olabilir.. Evet Ben Nevşehir'deyim.. Yolunuz düşünde Kayseri'de Yaşar Usta'ya götürün baksın... Yorum bağlantısı
Üzeyir Kaya 16 Haziran 2011 Paylaş 16 Haziran 2011 Oksijen sensörünü ilk önce değiştir.. Olur abi önce ona bakarım. Yorum bağlantısı
Fatih Afşar 17 Haziran 2011 Paylaş 17 Haziran 2011 Demir parçası önemli değil... Siz sökün bakın... filtre küçük olabilir.. Yanlışlıkla fiesta filtresi takılmış olabilir.. Evet Ben Nevşehir'deyim.. Yolunuz düşünde Kayseri'de Yaşar Usta'ya götürün baksın... selam abi...rölanti sorunu için bugün fırsatım oldu tamirciye götürdüm...rölanti valfinden dedi baglantı fişi varmış onu çekti devir 3000 de takılma sorunu yaşıyorduk artık yapmıyor ama şimdide devir 1000 in altına düşüyor.hatta bazen akü lambası yanıp stop edecek miş gibi oluyor.ben tekrar taktım fişi içim rahat etmedi.bu parcayı nerden temin etcez...bide tamiri mümkünmüdür_? Yorum bağlantısı
Engin Ünal 3 Temmuz 2011 Paylaş 3 Temmuz 2011 Klimanın rolantide çalışması normal ama gaz verince devreye girip çıkıyor seyir halindede bir kaç defa girip çıktığını hissettim soğutma güzel kaçak kontrolü yapıldı kaçak yok , yeniden gaz basıldı gene gaz verince devreden çıkıyor tekrar giriyor.Rolantide sorun yok gaz verince devreden çıkıp tekrar devreye girmesi normalmi yoksa arızamı var. 2005 focus 1 Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin 3 Temmuz 2011 Paylaş 3 Temmuz 2011 Klimanın rolantide çalışması normal ama gaz verince devreye girip çıkıyor seyir halindede bir kaç defa girip çıktığını hissettim soğutma güzel kaçak kontrolü yapıldı kaçak yok , yeniden gaz basıldı gene gaz verince devreden çıkıyor tekrar giriyor.Rolantide sorun yok gaz verince devreden çıkıp tekrar devreye girmesi normalmi yoksa arızamı var. 2005 focus 1 durduğu yerde yapıyorsa normal, klima kompresörü devreye girip çıkıyordur. Yorum bağlantısı
Engin Ünal 3 Temmuz 2011 Paylaş 3 Temmuz 2011 durduğu yerde yapıyorsa normal, klima kompresörü devreye girip çıkıyordur. Evet araç durduğu yerde yapıyor kaput açık motor çalışır durumda kaputta açıktı , tesadüf elimle bi gaz vereyim dedim klima durup durup yeniden çalışıyor , rolantide devreden çıkma yok. Normal diyorsunuz yani. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 3 Temmuz 2011 Paylaş 3 Temmuz 2011 Dip gazdaydı galiba, hem kendini korumak hemde performans etkilenmesin diye klima devreden çıkıyordu. Sonra yine devreye giriyordu. Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin 3 Temmuz 2011 Paylaş 3 Temmuz 2011 (düzenlendi) buraya yorum yaptım yola çıktım, Pendik'e hanımın ananesi ameliyat oldu onun yanına gittik, yolda açtım klimayı oda ne resmen sıcak üflüyor hadi dedim kış boyu çalıştırmadık, arabaya da 15 gündür hiç binmedim ondandır dedim neyse git gel yolda bi kaç sefer açtım kapadım klimayı yine sıcak hatta 30 dakikaya yakın camları açıp klimayı da en soğuğa aldım ama yok yine sıcak üfledi galiba arıza var bir yerde. aslında geçenlerde denemiştim soğuk üflüyordu ama şimdi neden üflemiyor anlamadım. evin önüne geldim denedim klimayı açınca çat sesi gelmiyor ve fan devreye hiç girmiyor öyle bir tespitim oldu ve çok sinirlendim. bu arada ücretsiz yaz kontrolünde klimaya normal yani sorun yok demişlerdi. ne yapmak lazım arkadaşlar? 3 Temmuz 2011 tarihinde Osman Y tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 4 Temmuz 2011 Paylaş 4 Temmuz 2011 Klima öyle kolay bozulmaz, klimayı açın ve rolantide iken motor fanına bakın, devrede değilse klima ya hiç açmaz yada kısa kısa açıp kapar, ilk önce fan ve müşürü kontrol edilmelidir, sorunluysa klima anında ısındığından açılmayacaktır. Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin 4 Temmuz 2011 Paylaş 4 Temmuz 2011 Klima öyle kolay bozulmaz, klimayı açın ve rolantide iken motor fanına bakın, devrede değilse klima ya hiç açmaz yada kısa kısa açıp kapar, ilk önce fan ve müşürü kontrol edilmelidir, sorunluysa klima anında ısındığından açılmayacaktır. fan hiç çalışmıyorsa ne yapmalı? Yorum bağlantısı
Zafer Ofli 4 Temmuz 2011 Paylaş 4 Temmuz 2011 fan hiç çalışmıyorsa ne yapmalı? Fan hiç çalışmıyorsa sistemde gaz yoktur. Bir yerlerde kaçak vardır. Tabii fan müşürü arızalı ise ve sinyal göndermiyorsa yine çalışmaz tabii Yorum bağlantısı
Engin Ünal 4 Temmuz 2011 Paylaş 4 Temmuz 2011 fan hiç çalışmıyorsa ne yapmalı? Sağ farın altına yat klima borusunuda üzerinde fiş takılı bir sensör (müşür) var onun fişini kontrol et. Yorum bağlantısı
Ahmet Aydınlar 4 Temmuz 2011 Paylaş 4 Temmuz 2011 arkadaşalr bende uzun yola çıktım klimayı rölantide devreye aldım. biraz sürdüm hararet max. çıktı kenara çektim baktım bişey yok. klimayı kapattım hararet normale döndü biraz gittim klimayı araç seyir halindeyken tekrar açtım bu sefre normal çalıştı biraz rampaya sardım 4. vitesle tekrar max. hararet gösterdi klimayı kapattım bir süre sonra düze çıktım devreye aldım normal çalıştı bu şekilde rampalarda zorlama yaparmı. veya devirsiz araç süreme.. Yorum bağlantısı
Fatih Kasa 4 Temmuz 2011 Paylaş 4 Temmuz 2011 Gaz eksik muhtemelen. Önceki halinde de gazınız muhtemelen eksikti simdi bitti. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 27 Temmuz 2011 Paylaş 27 Temmuz 2011 Mehmet abi, benim lpg tek nokta enjeksiyon, regülatör mikserli tip, regülatör üzerinde rolanti ayar vidası var. Rolanti ayar vidasını sıkınca rolantiyi düşürebiliyorsun ama yükseltirken bir yere kadar yani 800-900 dd. kadar yükseliyor ve orada kalıyor. Mikserli tipte, bir kaç yerden rolanti ayarı yapabilirsin... Ama en doğrusu, emisyonu kontrol ederek ayar yapmaktır. Yoksa, tüketimi aşırı artırarak ayar yaparsınız.. Yorum bağlantısı
Sercan Varol 29 Temmuz 2011 Paylaş 29 Temmuz 2011 zetec motorda bu isaretli yer degilmi denememiz gereken yer? Yorum bağlantısı
Abdullah Akbulut 6 Ekim 2011 Paylaş 6 Ekim 2011 çok güzel paylaşım bazı ustalar bile bu sorunu çözemiyor ellerinize sağlık Yorum bağlantısı
Misafir 13 Ekim 2011 Paylaş 13 Ekim 2011 vayy be neler öğreniyorum. çok teşekkürler hepinize.. Yorum bağlantısı
Orhan Tenekeci 17 Ekim 2011 Paylaş 17 Ekim 2011 bobin kontrol edildi, buji ve buji kabloları fomoco takıldı, rolanti dengeleyeci ve kelebek temizlendi, sibob kompresyonuna bakıldı. ama hala devir dengesizliği ve çekiş zayıflığı devam ediyo. Ne yapmam lazım, oksijen sensöründe falan sorun olabilir mi? hava ile ilgili bir sorun mu? Yorum bağlantısı
Recommended Posts