İçeriğe Yönlendir

Focus 1 - Direksiyonu Çevirince Rölantide Oynama

Cihan Yetişken2

Recommended Posts

Üzeyir Kaya
Borcunuz 50 tl, faturayı adresinize yolluyoruz efenim :elveda:

Tamamdır abi gönderiver faturayı:))) 150 TL yi gözden çıkarmıştım valla.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Abi olay tamamdır. O gün maf sensörünü temizlerken çıkardığım herşeyi tekrar söküp sıkıca tekrar taktım. Daha sonra Çağlar beyin dediği gibi 80 km yol gittim araba saat gibi oldu gene maşallah:D)) Galiba akülerin kutup başlarını sökmem çağlar abinin dediği gibi bişeye sebep oldu. Tekrar hortumları takarkende çok sıkmamışda olabilirim. Mafı saf alkolle temizledim. Sensörlere kulak cöpüyle çok dikkatlice temizledim. Tıkır tıkır oldu çok şükür. Ama Gaz kelebeğini bulamadım hala :) Allah sevdiği kuluna önce malını kaybettirip sonra geri buldururmuş :) Eksik olmayın ikinizde. Çok teşekkür ederim ikinizede:D

Hava filtresinden gelen, üzerinde maf olan kalın hava borusunu sök..

Bu borunun takıldığı yer gaz kelebeğidir.. boruyu sökünce kelebeği görürsün zaten, dikkat et kaçmasın kelebek :elveda:

Bu arada, dip not:

Hava hortumu sökülü iken aracı çalıştırırsanız, mafta hava akışı olmayacağı için mafa zarar verebilirsiniz.. Böyle durumlarda mafın fişi çekilmelidir..

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Belkide kelebek çoktan uçup gitmiştir.Onun için bulamıyordur :nazar:

Benim espiri kadar, seninki de iğrençti Ayhan :police:

Yorum bağlantısı
Üzeyir Kaya

Abi gerçekten kelebek yok ya:D)))))))) Bilmiyoz ya geçin dalganızı:D)) Abi öğretin ya boşuna para vermeyelim. Borçtan kafayı kaldırdık geri girdik borca. Daha 47 tane taksit kaldı. Zaten çocuk gibi seviniyoz ailecek arabamız oldu diye:D)) Ama gerçekten şurda yaptığınız çok güzel bir olay. İnsanlara yardımcı oluyorsunuz. Hepinize teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
(düzenlendi)

soldaki kelebek 1.6 nın da bazı parçalar takılmış. sağdaki resim de focusun kelebeği. tip olarak sizin focustakiyle aynı sayılır. sadece o 2.0 kelebeği o kadar :D

Emme manifoltunun bloğa bağlı kısmında akü tarafında kalır.

tarihinde Mustafa T tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Üzeyir Kaya

Yok abi kelebek melebek karıştırmam daha:D) Bozulana kadar kaputu açmam. Mafı bi temizleyeyim dedim arabayı bozdum sandım.(mafıda yeni öğrendim bu arada:) ama öğrenecem inşallah:D))

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Abdullah Akbulut

Emre bey geçmiş olsun şu anda kuzenimin 2004 focusunda aynı sorunu biz yaşıyoruz sizin yaptırdığınız işlemleri bizde yaptırdık düzelmedi bu gidişle aracın değişmedik parçası kalmayacak siz ne yaptınız sorunu çözebildiniz mi?

Yorum bağlantısı
Emre Aytan

Merhaba Abdullah Bey,

Evet benim sorunum çözüldü. Ama keşke onu bunu yaptım düzeldi cinsten olsa. Ben motor yaptırdım.

Motorun içine 1550 tl sıkışmış. Onu çıkartınca tırın tırın saat gibi çalışmaya başladı. Açıkçası süperde oldu.

Arabamdan soğumuştum. Her hafta sonu vede iş çıkışlarında sanayilerde para harcamak yiyip bitirdi beni...

Açıkçası ben aracımdan yok devir dalgalanmasıydı, yok efendim otomatik şanzımandı derken çok çektim. Tipiydi, yol tutuşuydu parça bulunabilirliği olmasa binecek moral bırakmadı.

Ama şu sıralar aramız iyi gibi...

Bu arada aracınızı kesinlikle bilmeyen adama kurcalatmayın. Paraya kıyın acımayın kesinlikle bilene götürün.

Yorum bağlantısı
Abdullah Akbulut
Merhaba Abdullah Bey,

Evet benim sorunum çözüldü. Ama keşke onu bunu yaptım düzeldi cinsten olsa. Ben motor yaptırdım.

Motorun içine 1550 tl sıkışmış. Onu çıkartınca tırın tırın saat gibi çalışmaya başladı. Açıkçası süperde oldu.

Arabamdan soğumuştum. Her hafta sonu vede iş çıkışlarında sanayilerde para harcamak yiyip bitirdi beni...

Açıkçası ben aracımdan yok devir dalgalanmasıydı, yok efendim otomatik şanzımandı derken çok çektim. Tipiydi, yol tutuşuydu parça bulunabilirliği olmasa binecek moral bırakmadı.

Ama şu sıralar aramız iyi gibi...

Bu arada aracınızı kesinlikle bilmeyen adama kurcalatmayın. Paraya kıyın acımayın kesinlikle bilene götürün.

hayırlı olsun halletmişsiniz ama iyi para harcamışsınız kuzenin araç 120.000 km de herhalde bu km de motor bitmez lpg de yaklaşık 20.000 km önce takılmış.Ankara da heryer ford servisi ama rolanti deyince bakıyorlar bakıyorlar bu arabalarda normal diyorlar bugüne kadar birçok masraf etti her yaşadığı arıza bu araçlarda sık sık oluyor sözü oldu

Yorum bağlantısı
Ali Yerlikaya

2001 focus ghia aracımda rölanti düşmesi var fakat sadece ani frenlerde rölanti stop edecekmiş gibi düşüp çıkıyor sonra normale dönüyor. benzinde az lpgde daha fazla yapıyor. boğaz kelebeği rölanti valfi temizlendi t hortumu ve sibabı yeni bujiler yeni.

sorunu çözemedim. halen devam ediyor. aynı sorunu bulan arkadaşlar varsa yardımlarınızı bekliyorum

Yorum bağlantısı
Guest Fatih Y?lmaz

1999 FOCUS GİHA 140 BİNDE RÖLANTİDE SORUN VAR. BİR USTAYA DENK GELDİM. ÇÖZÜM BULAMADI BİR SÜRÜDE PARAMI ALDI. KELEBEK TEMİZLENDİ BAYPASA BAKILDI. AMA ÇÖZÜM YOKKKK NE YAPABİLİRİM.

YARDIMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM EDİNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN

Yorum bağlantısı
Üzeyir Kaya

Lpg de titremeye başladı araç keşke aküyü sökmeseydim. Aküyü sökmeden önce tüpte tıkır tıkır saat gibi çalışıyordu. Şimdi ne yaptıysam lpgde motor rolantide titriyor. :D acaba lpg kalibrasyonu mu bozuldu ki?

Yorum bağlantısı
Üzeyir Kaya
Şu anda benzinde düzgün çalışmaya başladı mı?

Abi benzin düzeldi lpg başladı. Benzinde gayet güzel çalışıyor. Lpg de kırmızıda dururken vitesi boşa alınca 900 devirde belirgin bir şekilde birer saniye aralıklarla titreme yapıyor. Acaba Rolantisini biraz artırmak mümkün mü? Bide soğukken ilk marşa basarken gaza basmayınca stop etmeye başladı. Eskiden böle bir sorunu da yoktu.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Bide soğukken ilk marşa basarken gaza basmayınca stop etmeye başladı. Eskiden böle bir sorunu da yoktu.

Bu lpg de mi benzinde mi oluyor...

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Cüneyt Topçu

aynı sorun bendede vardı bugüne kadar kelebek temizlendi rolanti valfi temizlendi karter havalandırma hortumu ve sibop değişti aynı sorun yine devam bende almanyada bir yakınımdan rolanti valfi istedim oda cuma günü geldi 35 euro sıfır burda 200 tl neyse bugün taktım rolanti 900 de sabit stop titreme falan kalmadı yalnız gaza basıp çekince rolanti 3 sn kadar 1500 de kalıyor ve sonra 900'e iniyor titreme stop yok alttan gelen lok lok seside gitti çok mutluyum böyle kalır inşallah

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Benzinde oluyor abi.

Üzeyir Bey, motor ısınınca benzine aldığınızda araç düzeliyorsa, lpg kalibrasyonunuz hatalı demektir..

Yorum bağlantısı
Fatih Afşar

forum kullanıcılarına selam.ben yeni üye oldum daha doğrusu yeni ford focus sahibi oldum.doğru yeremi yazıyorum onuda bilmiyorum kusç bakmayın. 4 ay kadar oldu 2000 model focus ghia 2.0 aldım..aracım şuan rölanti sorunu yaşıyor hızlı giderken boşa atmamla birlikte 3000 devirde takılı kalıyor bazende kendi kendine debriuajdan ayağımı kesince yükseliyor bi türlü anlamadım gittigim tamirci egr valfinde sorun olabilir dedi...forumdanda bakıyorum rölanti valfi diyenler var bu malzeme aynısımı ikiside....sorunu nasıl çözebilirim.bilgisayara bağlatmak yazılım yükletmek sorunu çözermi acaba.yardımcı olursanız sevinirim.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...