İçeriğe Yönlendir

Tek Amfi Çıkışından İki Çıkış Olur Mu?

Enver Çatak

Recommended Posts

Enver Çatak

Aracıma ana ünite, ön kapılara komponent ve 4 kanal amfi montajı yaptırdım. Arka şapkalıkta da bir çift koaksiyel vardı. Kontrol ettiğimde ana ünite ön hoparlör amfi çıkışından hem ön kapıdaki komponentlere hem de Y kablo ile arka koaksiyellere amfiden bağlandığını gördüm. Teypteki rear/sub amfi çıkışı boşta. Montajı yapan ses kalitesinin fark etmeyeceğini, bana ek masraf çıkmaması için böyle yaptığını söyledi.

Ses kalitesi fark etmez mi gerçekten?

Yorum bağlantısı
Uğur Çınar
:D resmen uğraşmaktan kaçmış 3 çıkış varsa bi tane rca alınıp takılacak masraf dediği maksimum 20 lira ydi ilk başta :D ama şimdi işcilikte isterler :D + olarak :D el beceriniz varsa alıp kendiniz yapın
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Enver Çatak

Bana "yarışmaya mı girecen" diyor! 4 hoparlörü de amfiyle besleyebilmek için tek çıkışlı teybimi değiştirdim. Başka bir dükkana sordum o da aynı şeyi demesin mi...

Yorum bağlantısı
Uğur Çınar

Bana "yarışmaya mı girecen" diyor! 4 hoparlörü de amfiyle besleyebilmek için tek çıkışlı teybimi değiştirdim. Başka bir dükkana sordum o da aynı şeyi demesin mi...

istanbulun neresindensiniz :D onu diyen şahsi merak ettim kaç yıldan beridir yapıyolar bu işleri :D :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

teypten 2 adet anfi kablosu bagaja çekilir, anfinin ön/arka girişine bağlanır

anfinin ön çıkışı 4 kapıya dağıtılır, arka çıkışı, pandizoddaki ovallere gider

anfiden ön / arka (varsa) frekans ayarı ayrı ayrı yapılır

ses ikiye katlanırsa, tükkanı kapasın ses sistemci arkadaş, katlanmassa, anfi hediye ederim ona.

Sesin katlanmasını geçtim, şu anda nispeten, ses kaliteniz de düşük, yani 100 TL harcadı iseniz, 30 TL lik kalite, 50 TL lik ses alıorsunuz

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Enver Çatak

Zaten ses kalitesi beklediğimin altında. "İşçilik olmadan kabloyu çekmeyi teklif etti ama ben sinirlenmiştim ve başka yerde yaptırırım dedim. En azından yaparken sorabilirdi bana. Şirinevler, Karaoğlan caddesinde internette meşhur büyük sanal mağazası var. Gerekirse isim de veririm.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

kzıgın sirke, küpüne zarar derler

işçilik ten tasarruf edin, kabloları çektirin.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Enver Çatak

Artık güvenemiyorum oraya.

Diğer kusurları;

*Orj. tweeter kapağı çatlatılmış.

*Torpido altında çekilen kablolar toplanmamış, sarkıyor.

*Motor bölümünde akünün + kutbundan çıkan kablodaki sigorta sabitlenmemiş.

*Önceki teybi kendim klemens kullanarak bağlamıştım, onlar aynen duruyor tesisatcı da kullanmış.

*Teybin arkası yuvada havada duruyor, söylediğimde "abi daha önce bu yuvaya teyp takmadım bilmiyorum, sen tak" dedi.

*Asık surat...

Yorum bağlantısı
Uğur Çınar

Artık güvenemiyorum oraya.

Diğer kusurları;

*Orj. tweeter kapağı çatlatılmış.

*Torpido altında çekilen kablolar toplanmamış, sarkıyor.

*Motor bölümünde akünün + kutbundan çıkan kablodaki sigorta sabitlenmemiş.

*Önceki teybi kendim klemens kullanarak bağlamıştım, onlar aynen duruyor tesisatcı da kullanmış.

*Teybin arkası yuvada havada duruyor, söylediğimde "abi daha önce bu yuvaya teyp takmadım bilmiyorum, sen tak" dedi.

*Asık surat...

abi sen nereye gittin ya :D merdiven altı dedikleri yer anlattın :D resmen en acemi bile bu kadar hata yapmaz ya ben olsam o kapıdan içeri bi daha girmezdim

Yorum bağlantısı
Enver Çatak

"Firmamız 1971 yılından bu yana elektronik sektöründe faaliyet göstermektedir..." diyor :( Bu arada Avrupa yakasında yer tavsiye ederseniz sevinirim..

Yorum bağlantısı
Enver Çatak

Teybin arka amfi çıkışından ayrı bir deck kablo ile amfinin diğer kanalına bağlantı yapıldı fakat teybin çıkışında rear / sw yazmasına karşın ayarlarından rear'e geçiş yapamadık. Arka hoparlörler subwoofer olarak çalıyor. Yardım lütfen :( Teyp Pioneer MVH-1400UB.

Yorum bağlantısı
Ali Ulvi KESKIN

ovallerde sadece bas olmasi zamanla problemlere yok acar ovaller adina. aslinda sub cikisinida normal cikis olarak degistirebilmesi lazim teybin kendisi. ama degistirmiyorsa rear cikisindan y kabloyla cogaltilmasi gerek.

Yorum bağlantısı
Enver Çatak

Değiştirebildim sonunda. Kapalıyken src'ye basılı tutularak setup menüsünden preout: sw/rear ayarlaması yapılıyor.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...