İçeriğe Yönlendir

Yeni Arabam... Clio Mk4

Sami Demirpaz

Recommended Posts

Barış Kalkan

hayırlı olsun güle güle kullanın

allah kaza bela vermesim :nazar:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Tamam abi beklemedeyim zaten şuan aceleye gerek yok. Asıl görüşmemiz gereken bu gündüz led'leri. Bunlar far yandığı an kapanıyor ama bir sistem yaparsak far açıkken led de kısık bir şekilde yanarsa fena olur :)

Sami ve Servet abi,

LED'lere pek müdahele edebileceğinizi sanmıyorum çünkü direkt beyinden kontrol ediliyor olmalılar. Ben yol bilgisayarımdan kapanıp açılabileceklerini kontrol edebiliyorum zira.

Uzunları çakarken sende led'ler sönüyor mu Sami?

Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz

hayırlı olsun güle güle kullanın

allah kaza bela vermesim :nazar:

Çok teşekkürler :)

Yahu bırak xenonu filan. Mis gibi arabayı apaçileştirme... ;)

Bi-xenon mu yapalım yani :)

Sami ve Servet abi,

LED'lere pek müdahele edebileceğinizi sanmıyorum çünkü direkt beyinden kontrol ediliyor olmalılar. Ben yol bilgisayarımdan kapanıp açılabileceklerini kontrol edebiliyorum zira.

Uzunları çakarken sende led'ler sönüyor mu Sami?

Uzunları yakarken sönmüyor.. Farları yada parkları açınca sönüyor. Birkaç kişide gördüm düz bağlatmışlar sürekli yanar durumda.

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Uzunları yakarken sönmüyor.. Farları yada parkları açınca sönüyor. Birkaç kişide gördüm düz bağlatmışlar sürekli yanar durumda.

Çok fena göz alıyor; aynı şiddette yanınca..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Hımm,o zaman seninki led'lere direkt 12v verilip farlardan falan tetikleniyor olmalı. Sistem benimkinden farklı demekki.

Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz

Çok fena göz alıyor; aynı şiddette yanınca..

İşte oyüzden eğer %40 felan kısamassak yaptırmam. Karanlıkta sadece o led ile yol alabiliyorum çok kuvvetli.

Hımm,o zaman seninki led'lere direkt 12v verilip farlardan falan tetikleniyor olmalı. Sistem benimkinden farklı demekki.

İşte uygun bir zamanda Servet abi ile bakmam lazım duruma. :)

Hayırlı olsun abi, renk model tasarım kombinasyonu çok uymuş. :nazar::)

Mert saol abim. Fuarda gördüğüm arabayı alabilmek için çok uğraştım en son Mersin bayisi yaptırabildi.

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Adana'ya geldiğimde benim arabaya bir el atalım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz

Anlık tork-güç oranını falan görebiliyorsun abi.Belkide hızlanma verilerini falanda gösteriyordur.

Mesela ben vag.com kablosu aldım geçen istediğim özellikleri açıp/kapatabilyiorum arabada.(Misal kitleyince arabayı korna düt desin,Yok frene çok basınca arka fren lambaları yanıp yanıp sönsün,eğer durursamda dörtlüleri açsın...vs gibi şeyler)

Ama beni en çok sevindiren yanı ise anlık tork değerleri.İstediğim şekidle ayarlayabildiğim 0-200metre 0-400 metre hızlanmalar.Ara hızlanmalar hatasız bir şekilde ölçebiliyorum :)

RS tunerde renaultun böyle işleri için olması lazım bnm bildiğim...

Güzel durum ama vag.com gibi olacağını sanmıyorum.. Bakmak lazım tabi.

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Sami ve Servet abi,

Mekanik müdahale etmem zaten. Dediğim gibi serviste yazılımsal bişeler varmı onu araştıracağım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Şunu yapabilsem keşke. Radyo ekranında çıkıyor :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Sami Demirpaz

ya bunlar çok hoşuma gidiyor.Bence çok yakışıklı araba. :nazar: :nazar:

Teşekkür ederim abi :)

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Sami Demirpaz

Güncel tüketim değerlerimi merak ediyorlardı.

Artık araba 7.000 km yi geçti değerler yerine oturdu.

Aldığımdan beri her depoyla İstanbul şehiriçinde 850 km gittim.

Bu son aldığım depoda dikkat ederek kullanıyorum.

Tüketim ortalamamı, sıfırladığımdan itibaren yaptığım yolu ve tükettiğim litreyi görebilirsiniz.

foto11F0raf1_zpsa850ed5f.jpg

foto11F0raf2_zpscf75ffc5.jpg

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Ali Gürsoy

Valla maşallah kardeşim . Arabamdan soğudum resmen :D Gerçi benimkide az yakıyor , ortalama 13-11 lt :fiuw:

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz

Biz buna yakmıyor kokluyor diyoruz :D

Zaten bu tüketim motorun felan değil abi, silecek çalıştırmak, cam açıp kapatmak müzik dinlemek için. Yoksa motor yakmıyor : :fiuw:

Valla maşallah kardeşim . Arabamdan soğudum resmen :D Gerçi benimkide az yakıyor , ortalama 13-11 lt :fiuw:

Ali abi 2.0 benzinli araba ne yakcak sanki ideal ideal :) :)

Şehir içi 3.7 ha :) Muhteşem :)

Bu dikkat ederek kullanım ama. Trafikte sakinleştirici alarak araç kullanıyorum resmen :) Normalde düşünmeden sıkarak bindiğimde 4.7 idi. Oda bir depo ile 840 - 850 km yapıyordum hep depoda 40 - 41 litre alıyor doldurduğumda.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Valla Megane 55lt, şehir içi 850 yapıyor, 6.4lt yakıyor.

Sanıyorum yakında yazılımlarım, en azından yaktığına değer :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

sizin şehrin içinde hiç trafik ışığı yok mu len :)

Ah yazmayı unuttum.

Şu stock halimle bile f3'ler aynamda kalıyordu, nedense seni görünce hatırladım doktor amca :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Akan Belen

Yok zaten bu fransız motorları garip şekilde az yakıyor.Kasmadan kullanımda bile 5 i bulmuyorsa daha ne olacak ki.Ben öyle kullansam sanırım 16-17 rahat görürüm şehir içinde

Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz

Valla Megane 55lt, şehir içi 850 yapıyor, 6.4lt yakıyor.

Sanıyorum yakında yazılımlarım, en azından yaktığına değer :)

Yakıyorsa gidecek :)

Yakmadan giden bu var şimdilik eheheh :)

sizin şehrin içinde hiç trafik ışığı yok mu len :)

Yok Florya'dan Taksim'e trafik olmasın diye TEM'den gidiyorum.. Olmamı abi sabah biraz oluyorda akşam çıktığımda daha fazla oluyor ama öyle öldüren trafik yok çok fazla.

Bu arada haftada 1 2 kerede Maslak yapıyoruz sağa sola gidiyoruz forum ziyareti.. :)

Harika değerler...clio'dan da bu beklenirdi zaten...

Saolasın Hakan abi.

Senin işe gidiş geliş trafiği dahil mi bu?

İstanbul'da bir daha benzinli araba alanın...

2 haftada bir dolduruyorum 850 km yapıyorum ayda yaklalık 1700 km.. İster istemez trafik oluyor.

bu değerlere en büyük katkı araçtaki start ve stop özelliği. Eğer İstanbul'da yaşıyor iseniz start stop şart:) :)

Mert arabada ECO mod var, yakıtı düşürüyor arabanın beygirini kısıyor. Onu bir iki depoda kullandım sevmedim çok atak araba olmalı benim için. Start Stop'u zaten kapalı tutuyorum genelde. Sürekli durması hoşuma gitmiyor. Zaten klima açıkken girmiyor devreye.

Yorum bağlantısı
Misafir
Bu konu kapalıdır.
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...