İçeriğe Yönlendir

Termoslar


Hakan Çark

Recommended Posts

Erhan Doruk

Decathlon un termosu stanley ile neredeyse aynı performansı veriyor. Stanley e o kadar para vermeye gerek yok. 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu

2001 yılında Stanley 1,9 lt almıştım halen mükemmel sadece çocuklar düşürmüş altı eğilmiş ona bağlı küçük ödplı pas var.

Yorum bağlantısı
Arif Aykın

2 ay önce Stanley 1.9 lt Classic vakumlu termos aldım en uygun Amazon da görünüyordu hala o şekilde gerçi 1120 tl almıştım mavi olanını. Enterasan şekilde yeşil renk ile arasında 400 tl fiyat farkı vardı. Şu anda 1800 tl olmuş. Gayet memnunuz. Karabük’ten Trabzon’a geldik yaklaşık 12 saat boyunca sıcak kahve içtik ve içersinde kalan kahveyi 24-26 saat sonrasında içtiğimizde hala sıcaktı o kadar kapak açılmasına rağmen çok iyi sıcaklığı korudu.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay

Stanley çok iyi bir termos. Bende Contigo var. Sabah çayı koyuyorum, öğleden sonra bile (16-17 civarı) hala içilecek sıcaklıkta oluyor.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Ben de stanley 1,9lt’den aşırı memnunum. Herkese de tavsiye ederim. 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
İbrahim Aslıoğlu
Arif Aykın yazdı:

2 ay önce Stanley 1.9 lt Classic vakumlu termos aldım en uygun Amazon da görünüyordu hala o şekilde gerçi 1120 tl almıştım mavi olanını. Enterasan şekilde yeşil renk ile arasında 400 tl fiyat farkı vardı. Şu anda 1800 tl olmuş. Gayet memnunuz. Karabük’ten Trabzon’a geldik yaklaşık 12 saat boyunca sıcak kahve içtik ve içersinde kalan kahveyi 24-26 saat sonrasında içtiğimizde hala sıcaktı o kadar kapak açılmasına rağmen çok iyi sıcaklığı korudu.

Aynısının yeşil renkli olanını aldım. Tanıtımında yazılan değerler doğru fakat, ben daha sıcak seviyorum. 6-7 saat sonra çayın tadı ve sıcaklığı değişiyor. Soğuk su 24 saat sonra da soğuk oluyor, buz gibi olmasa da.

Yorum bağlantısı
Arif Aykın
(düzenlendi)
İbrahim Aslıoğlu yazdı:

Aynısının yeşil renkli olanını aldım. Tanıtımında yazılan değerler doğru fakat, ben daha sıcak seviyorum. 6-7 saat sonra çayın tadı ve sıcaklığı değişiyor. Soğuk su 24 saat sonra da soğuk oluyor, buz gibi olmasa da.

Ben sıcak kullanacaksam kullanmadan önce komple kaynar su ile doldurup 1 saat kadar bekletip döküyorum ve çayıda kaynar kaynar dolduruyorum. Saat tutmadım fakat kampa gideceğimiz zaman sabah demlediğim çay akşam hala baya baya sıcaktı derece olmadığından ölçüm yapmadım. Soğukta da aynı işlemi yapıyorum. Buzlu su dolduruyorum ve yolculuk esnasında kullanmak için 2 LT'lik soğuk kahve yapıyorum. Tabi şunu unutmamak lazım içerisindeki sıvı miktarı azaldıkça soğuk-sıcak tutma süresi değişmekte :nea:

tarihinde Arif Aykın tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Erhan Doruk yazdı:

Decathlon un termosu stanley ile neredeyse aynı performansı veriyor. Stanley e o kadar para vermeye gerek yok. 

stanley e o kadar neden para isterler o da ayrı soru.

bende bir tane eşantiyon termos var kışın bagaja koyuyorum su tüm sezon boyu soğuk kalıyor. nefis. performansı çok yüksek........

  • Beğen 1
  • Mutlu 3
Yorum bağlantısı
İbrahim Aslıoğlu
Arif Aykın yazdı:

2 LT'lik soğuk kahve yapıyorum

Soğuk kahvenin tarifini alabilir miyim. Yollarda aldığım kahve şekerli oluyor, zoraki içiyorum.

Doğan Arşiray yazdı:

stanley e o kadar neden para isterler o da ayrı soru.

Ben ömür boyu garantisi var diye tercih ettim. İnşallah doğru okumuşumdur.

Yorum bağlantısı
Arif Aykın
İbrahim Aslıoğlu yazdı:

Soğuk kahvenin tarifini alabilir miyim. Yollarda aldığım kahve şekerli oluyor, zoraki içiyorum.

Benim yaptığım kahveler değişiyor. Şöyle bende moka pot cezvesi mevcut onunla 4 adet moka pot yapıyorum akşamdan ve buzdolabına kaldırıyorum ve yola çıkacağım zaman 1.5 lt ye yakında süt ekliyorum. Süt eklemesini parça parça yapıyorum ki kahve yoğunluğu gitmesin diye. kahve ilk başta sert oluyor biraz çünkü içerisine ekleyeceğimiz buz küpleri de sulanmaya başladıkça tadını yumuşatacağından dolayı. Şeker oranını da isteğinize bağlı hareket edersiniz biz şekersiz kullanıyoruz.

 

Granül kahve ile ise önce 4 - 5 yemek kaşığı granül kahve ve sütü bir kavanozda karıştırıyorum çalkalayarak. Bunu robot-mikser ile de yapabilirsiniz ama çok köpürüyor öyle yapıldığında. Sonra yine süt ile yumuşatıyoruz yine hafif sert bırakıyoruz ve buz ekliyoruz. Yine buzlar eridikçe kahve yumuşayacağından böyle yapıyoruz. BU oranları sizler deneye deneye tadına bakarak kendinize göre ayarlamanızı tavsiye ederim. Bizler sek olarak moka içtiğimizden sert kahve seviyoruz o yüzden oranlara takılmayın :) 

Akşamdan termos içerisine buzlu su doldurarak bekletiyorum buz dolabında :) Kahveden önce döküyorum içi soğuk olmuş oluyor diğer türlü termos içi ortam ısısında olduğundan dolayı hemen kahve ısı dengesi değişiyor.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Arif Aykın
Adnan Çakır yazdı:

Onun yerine termos içindeyken içerisine izocam sıkıştırsın daha çok etki alır bence 😌yada ince bir tabaka izocam onun üzeri folyo ile dışarıda kaplayacaksın daha iyi olur. Ama termosların soğuması sadece dış etken değil kapağının ne kadar sıklıkla açıldığı termosun ne kadar sıvı ile doldurulduğu etken.

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Arif Aykın yazdı:

Benim yaptığım kahveler değişiyor. Şöyle bende moka pot cezvesi mevcut onunla 4 adet moka pot yapıyorum akşamdan ve buzdolabına kaldırıyorum ve yola çıkacağım zaman 1.5 lt ye yakında süt ekliyorum. Süt eklemesini parça parça yapıyorum ki kahve yoğunluğu gitmesin diye. kahve ilk başta sert oluyor biraz çünkü içerisine ekleyeceğimiz buz küpleri de sulanmaya başladıkça tadını yumuşatacağından dolayı. Şeker oranını da isteğinize bağlı hareket edersiniz biz şekersiz kullanıyoruz.

 

Granül kahve ile ise önce 4 - 5 yemek kaşığı granül kahve ve sütü bir kavanozda karıştırıyorum çalkalayarak. Bunu robot-mikser ile de yapabilirsiniz ama çok köpürüyor öyle yapıldığında. Sonra yine süt ile yumuşatıyoruz yine hafif sert bırakıyoruz ve buz ekliyoruz. Yine buzlar eridikçe kahve yumuşayacağından böyle yapıyoruz. BU oranları sizler deneye deneye tadına bakarak kendinize göre ayarlamanızı tavsiye ederim. Bizler sek olarak moka içtiğimizden sert kahve seviyoruz o yüzden oranlara takılmayın :) 

Akşamdan termos içerisine buzlu su doldurarak bekletiyorum buz dolabında :) Kahveden önce döküyorum içi soğuk olmuş oluyor diğer türlü termos içi ortam ısısında olduğundan dolayı hemen kahve ısı dengesi değişiyor.


abi ben de yapıyorum mokapot çay falan ama bu kadar uğraşsam sanırım yapmam :) 

 

 

  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Arif Aykın
Tansu Kalafatoğlu yazdı:


abi ben de yapıyorum mokapot çay falan ama bu kadar uğraşsam sanırım yapmam :) 

 

 

Moka pot ile evet baya zahmetli oluyor ama lezzeti değiyor :) Yok ki bizde espresso makinesi ne yapalım :D 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
İbrahim Aslıoğlu
Arif Aykın yazdı:

Benim yaptığım kahveler değişiyor. Şöyle bende moka pot cezvesi mevcut onunla 4 adet moka pot yapıyorum akşamdan ve buzdolabına kaldırıyorum ve yola çıkacağım zaman 1.5 lt ye yakında süt ekliyorum. Süt eklemesini parça parça yapıyorum ki kahve yoğunluğu gitmesin diye. kahve ilk başta sert oluyor biraz çünkü içerisine ekleyeceğimiz buz küpleri de sulanmaya başladıkça tadını yumuşatacağından dolayı. Şeker oranını da isteğinize bağlı hareket edersiniz biz şekersiz kullanıyoruz.

 

Granül kahve ile ise önce 4 - 5 yemek kaşığı granül kahve ve sütü bir kavanozda karıştırıyorum çalkalayarak. Bunu robot-mikser ile de yapabilirsiniz ama çok köpürüyor öyle yapıldığında. Sonra yine süt ile yumuşatıyoruz yine hafif sert bırakıyoruz ve buz ekliyoruz. Yine buzlar eridikçe kahve yumuşayacağından böyle yapıyoruz. BU oranları sizler deneye deneye tadına bakarak kendinize göre ayarlamanızı tavsiye ederim. Bizler sek olarak moka içtiğimizden sert kahve seviyoruz o yüzden oranlara takılmayın :) 

Akşamdan termos içerisine buzlu su doldurarak bekletiyorum buz dolabında :) Kahveden önce döküyorum içi soğuk olmuş oluyor diğer türlü termos içi ortam ısısında olduğundan dolayı hemen kahve ısı dengesi değişiyor.

Arif bey, anlatımınız kahveyi ne kadar özenle hazırladığınızı gösteriyor. Ben biraz daha basit olur diye düşünmüştüm. Kahveyi sütle karıştırıp soğutmak gibi.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Arif Aykın
İbrahim Aslıoğlu yazdı:

Arif bey, anlatımınız kahveyi ne kadar özenle hazırladığınızı gösteriyor. Ben biraz daha basit olur diye düşünmüştüm. Kahveyi sütle karıştırıp soğutmak gibi.

Granül kahve ile yapılan işlem birnevi o şekilde. Granül kahve soğuk süt ile kolay çözülmüyor o yüzden baya kavanozda çalkalamak gerekmekte. Anlatım da zor gibi geliyor granül ile hazırlanan 5 dk uğraştırmıyor beni 😌

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu


dışarı çıkınca kahveyi değirmenle çekmek zahmetli oluyor. Yoksa güzel tabi :) 


bi tane de pilli değermen almalıyım :)

  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:


dışarı çıkınca kahveyi değirmenle çekmek zahmetli oluyor. Yoksa güzel tabi :) 


bi tane de pilli değermen almalıyım :)

illa bi starbaks vardır her köşe başında var

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

illa bi starbaks vardır her köşe başında var


Macar dört çekerle gidilebilen yerlerde vardır tabi :) 

 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:


Macar dört çekerle gidilebilen yerlerde vardır tabi :) 

 

basliksiz-1.jpg

  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...