İçeriğe Yönlendir

Topuklu Ayakkabı ve Terlik İle Araç Kullanımının Olumsuz Etkileri

Mehmet Göktürk

Recommended Posts

Mehmet Göktürk

Trafikte topuklu ve terlik giymek diye başlık açmaya çalışıyorum method not implemented yazıyor. birisi açabilir mi yeni konu:

Bu başlıkta yüksek topuklu ayakkabı ve terlik ile araç kullanımının zararları konusunda okurları bilgilendireceğiz.

Öncelikle başarılı bir şöförün ayaklarının pedallara olabildiğince yakın olmaıs gerektiği otomobil otoriteleri ve yarışçılar tarafından dile getirilmektedir. Yarışçıları dikkatle izlediğimizce patik kullandıkları gözlenir.

astars-shoe-design-1.gif

Buradan hareketle öncelikle pedallara uzaklığını ve açının bozulması nedeniyle topuklu ayakkabı ve boğazı hareketi engelleyen bot konusu üzerinde düşünülmesi gereken konu.

Birçok bayan fren yerine gaza basabiliyor bu nedenle.

Bu haberde Çin'de bir bayanın topuklu ayakkabı ile araç sürdüğü için trafik cezası aldığı yazıyor:

http://news.softpedia.com/news/Chinese-Girl-Is-Fined-for-Driving-with-High-Heels-On-290284.shtml

Chinese-Girl-Is-Fined-for-Driving-with-High-Heels-On-2.jpg?1346920594

Üçüncü olarak terlik meselesi. Terlik takılıyor araya giriyor ayağınızın hareketini değiştiriyor. Çekemiyorsunuz vs vs.

Bu konuda da yazılanlar var. p_Flipflops2_2.jpg

• Beğen 7
Yorum bağlantısı
Nihat Palolu

Terlikle kesinlikle araba kullanmıyorum. Birkaç kez kullanmaya çalıştım çok güvensiz geldi.

Denize falan gidiş dönüşte hep terliği çıkarıp ayakkabı giyiyorum millet gülüyo bu ne ya diye :D

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Hadi Küçükoğlu

Yararlı bilgi teşekkürler ama bu konudaki en büyük sıkıntı ayak altındaki paspaslarda. Sürekli debriyajı engelliyorlar. Birde su şişesini asla arka koltuğa ve yere koymamak lazım, yuvarlanıp pedal altına girebiliyorlar.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Mümkün mertebe, topuksuz düz ayakkabılar tercih ederim.. Hatta çok hoşuma giden bir tane vardı.. 10 yıl falan onunla kullandım ama sadece araç kullanırken giyerdim..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Guest Coşkun Uçar

Özellikle yumuşak derili ayakkabı giymeye çalışırım diğerleriyle kullanamıyorum ne kadar gaza bastığğımı bile hissedemiyorum'ki benim için çok önemli gaz pedalını hissetmeliyim...

Yorum bağlantısı
Hakan Çark

Ben yüzme hocası olduğum için yazları hep terlik kullanırım ve arabaya da terlikle binerim.Malesef kötü alışkanlıklarımdan biri :(

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Mümkün mertebe, topuksuz düz ayakkabılar tercih ederim.. Hatta çok hoşuma giden bir tane vardı.. 10 yıl falan onunla kullandım ama sadece araç kullanırken giyerdim..

Topuklu tercih ettiğini bilmiyordum abi :shok::p

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Ayakkabı seçimimde terlik hariç diğer hiçbir ayakkabı sürüş güvenliğimi etkilemedi. Benim en çok dikkat ettiğim, günümüz hava şartlarında altı dişli ayakkabı ile araca binmeden çal çamurları temizlemektir. Pedalların kayma riski çok yüksek.

Bayanların ayakkabı seçimine gelince, bayanların topuklu ayakkabıları ile 5 metre yürüyemeyiz ama onlar son sürat koşabiliyorlar. Dolayısı ile sürüş güvenliklerini pekte etkileyeceğini düşünmüyorum.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
(düzenlendi)

Çorapla kullandığım oldu uzun yolda amerika'dayken uzun süre. iyi gelirdi.

Geçenlerde pedalda bri anormallik var takılıyor felan birkaç kez gaza yanlış bastım. ne oluyor derken anladım ki ayakkabım delik.. Ekonomi işte.. fren pedalı deliğe takılıyormuş.

tarihinde Mehmet G&#246ktürk tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Bazı bayanlar ayakkabılarını çıkardıklarında ayakları havada dolaşır.

Çorap otomatik araçta.

Yorum bağlantısı
Önder Özcan

terlik çok riskli.topuktan tutmadığı için ayağınızı pedallardan geri çekerken terliğin topuğu yere takılıyor ve geri gelmiyor.çok kez,kısa süreli terlikle kullanmak yerine çıplak ayakla kullanmışlığım vardır.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

Geçen hafta sonu Discovery Channel da ki Mytebusters da topuklu, kar botu vs ayakkabilarla test yaptılar

Sonuç: bir fark yoktu.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Çorapla kullandığım oldu uzun yolda amerika'dayken uzun süre. iyi gelirdi.

Geçenlerde pedalda bri anormallik var takılıyor felan birkaç kez gaza yanlış bastım. ne oluyor derken anladım ki ayakkabım delik.. Ekonomi işte.. fren pedalı deliğe takılıyormuş.

Hocam, ekonomi adına öğrencilerin diline düşersiniz...

724020081024043009186.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Bir kere terlikle sürmek istedim, çok kötüydü, terliği çıkardım, çıplak ayakla kullandım. İlk yarım saat biraz garip geldi ama sonrasında pedallara dolayısıyla da araca daha hakim olduğumu hissettim.

Kışın botla geziyoruz maalesef ama araç kullanmak zor oluyor. Bu nedenle botu bol bağlıyorum, bileğimi sıkmıyor. Ama tabanı yine ratahsız ediyor. Ayağımın altında pedalı hissetmek istiyorum.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Bayanlar topuklu ayakkabı ile kullanırken birden bire topuk kırılsa ne olur ? Bence çok tehlikeli.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Fevkaladenin fevkinde kullanırım deniyorsa, ayakkabıyı çıkarın ve 1-2 kalkış duruş yapın, stop ettirmeden, frende direksiyona yapışmadan durabiliyorsanız, ilk denemede başardı iseniz iyi demektir :D

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz

Botla araba kullanırken rahat edemiyorum. Diğer ayakkabılarda bir problem yaşamadım.

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Fevkaladenin fevkinde kullanırım deniyorsa, ayakkabıyı çıkarın ve 1-2 kalkış duruş yapın, stop ettirmeden, frende direksiyona yapışmadan durabiliyorsanız, ilk denemede başardı iseniz iyi demektir :D

Ben stop ettirmedim ama alışmak biraz zaman aldı. Alıştıktan sonra ise çok keyifli.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Yeri geliyor ayakkabı taban değişiklikleri bile alışkanlık gerektiriyor araç kullanırken.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Topal

Kesinlikle konuya katılıyorum. Dalışa giderken terlik giyiyorum bende bikaç kez denedim cidden çok rahatsız ve güvensiz hissettirdi, ve gerçekten takılıyor pedallara. Sorunu deniz ayakkabısı ile çözdüm incecik tabanı var ve müthiş hissettiriyor, tavsiye ederim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Toker

çorapmı ? ayaklarınız acımadımı onca yol yaparken ?

Terlikle kullanmadım ancak Antalya' dan Ankara' ya çıplak ayakla geldim..Klimasız C15 kapalı kasa kamyonet ile sabah çıkıp öğlen Ankara' ya gelmek hele mevsimlerden yaz ise sıcak oluyor...Çıplak ayakla kullanmakta süper oluyor, denemelisin...:)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Akan Belen

Yaz döneminde denemişliğim var terlikle olmadı çıkardım çıplak ayakla olmadı rahat hissettirmedi beni.Mecbur giydik ayakkabıyı. :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...