Hüseyin Dilsiz 21 Aralık 2012 Paylaş 21 Aralık 2012 Aracımda 4508 tarihli fabrika çıkışlı michelin primacy lastikler var.Aracım 43000 km.de.Kanal derinlikleri iyi durumda ama lastiklerin yanaklarında çok küçük kılcal çatlaklar var.Sizce lastikleri değiştirmem gerekirmi?Lastiklerin ömrü 4 mü 5 yılmı?Bu konuda görüşlerinizi bekliyorum.İyi forumlar. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 21 Aralık 2012 Paylaş 21 Aralık 2012 Artık yol tutuş beklemeyin derim bu lasitklerden. 1 Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 21 Aralık 2012 Paylaş 21 Aralık 2012 Lastiğin yaşı çok önemli fazla kilometre yapan birisi değilim ancak ben daha dişleri eridi diye lastik değiştirmedim, bir kaç yılda mutlaka değiştiririm. Yorum bağlantısı
Hakan Çark 21 Aralık 2012 Paylaş 21 Aralık 2012 Ben olsam değiştirirdim, içim rahat ederdi. Yorum bağlantısı
Mehmet Pınar 21 Aralık 2012 Paylaş 21 Aralık 2012 Sertleşmeye başlamıştır.Soğukların etkisiyle çatlamalar oluşur.Bence değiştirmenizde fayda var. 1 Yorum bağlantısı
Serkan Yıkıcı 22 Aralık 2012 Paylaş 22 Aralık 2012 lastikte tutunmayı sağlayan kavçuk maddesi var,max.5 yıl kullanılmasa bile raf ömrü var.5 yıldan sonra özelliğini kaybediyor. değiştirseniz iyi olur... 1 Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman 22 Aralık 2012 Paylaş 22 Aralık 2012 Vakit harcamadan değiştirin.. Özellikle bu hava koşullarında çok daha önemli... Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 22 Aralık 2012 Paylaş 22 Aralık 2012 Kış lastiği alın derim. eldeki lastikleri yazın yine biraz daha kullanmak mümkün olabilir(mi?). Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 22 Aralık 2012 Paylaş 22 Aralık 2012 O lastikler kazık gibi olmuştur..Diş derinlikleri iyi olabilir ama yola asla tutunmazlar.. Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya 22 Aralık 2012 Paylaş 22 Aralık 2012 Sıkı bir formula 1 tutkunuyum,orda lastikleri ısıtmak rakiplerine bariz fark atmak demek,lastikler ısınınca yol tutuşuda artıyor ısınamıyan lastik yola tutunamıyor,özelliğini yitiren lastik yeni gibi görünsede ısınamayacağı için yol tutuşuda olmayacak tabi formula 1 de kullanılan lastiklerle bizim kullandıklarımız aynı değil ama mantık aynı ısınan lastik yolu kavrar.Benim motora bayat lastik taktık daha doğrusu bilmedim satıcı verdi lastiği taktık motorla vites düşüp viraja girdiğimde savuruyor lastiklerin yanakları binlerle çatlak doldu 1 senelik olmasına rağmen sizin araçtaki lastiklerinde yol tutuşu benim motodakinden farklı olmayacak. Yorum bağlantısı
Cihan Beliceli 22 Aralık 2012 Paylaş 22 Aralık 2012 Aynısını bende yaşadım değiştirdiğim lastikler bir o kadar km daha giderlerdi ama 5 yaşındaki bir lastik sertleşmeye ve yolda tutuşuunda zayıflamaya başlıyor. Değiştirmenizde fayda var. Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 22 Aralık 2012 Paylaş 22 Aralık 2012 Aracımda 4508 tarihli fabrika çıkışlı michelin primacy lastikler var.Aracım 43000 km.de.Kanal derinlikleri iyi durumda ama lastiklerin yanaklarında çok küçük kılcal çatlaklar var.Sizce lastikleri değiştirmem gerekirmi?Lastiklerin ömrü 4 mü 5 yılmı?Bu konuda görüşlerinizi bekliyorum.İyi forumlar. Kış lastiğine geçiş için bahane olur. Yorum bağlantısı
Hüseyin Dilsiz 22 Aralık 2012 Yazar Paylaş 22 Aralık 2012 Yorumlarınız için teşekkürler.Lastikler gerçektende çok çok sertleşti.Ama yol tutuşu gerçektende iyi.Özellikle test ettim ıslak ve kuru yollarda.Sadece gümleme ihtimalinden korktuğum için değiştireceğim. Yorum bağlantısı
Ünal Ercan 24 Aralık 2012 Paylaş 24 Aralık 2012 aracın lastiği yeni olsun kapalı garajda hiç kullanmasanız bile 4 yıl sonunda değiştirmelisinız. Zaten muayeneden de geçemezsiniz. Km'den bağımsız 4 yıl. km ile de 60bin km civarı Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 24 Aralık 2012 Paylaş 24 Aralık 2012 5 yıllık tekerime bir şey diyeceklerini sanmıyorum. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 24 Aralık 2012 Paylaş 24 Aralık 2012 tüvturk üretim tarihine ne zamandır bakıyor? Yorum bağlantısı
Hüseyin Dilsiz 24 Aralık 2012 Yazar Paylaş 24 Aralık 2012 tüvturk üretim tarihine ne zamandır bakıyor? Bende yeni duydum.Benim bildiğim sadece kanal derinlikleri ölçülüyor.Yanlışım varsa yada bilmediğim birşey lütfen düzeltin. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 24 Aralık 2012 Paylaş 24 Aralık 2012 3 yıllık mişlenlerimi 6 mm diş derinliği varken, yol tutuş özelliğini tamamen yitirdiği için söktürmüştüm.. Ancak, sürüş stili önemli faktördür.. Ben fren yapmayı bilmem.. Benim için lastiğin yol tutması önemlidir.. 1 Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar 24 Aralık 2012 Paylaş 24 Aralık 2012 Fren mi ? ... hiç bir zaman sık kullanılanlara eklemedim... Yorum bağlantısı
Fatih Kose 26 Aralık 2012 Paylaş 26 Aralık 2012 Benim lastikler 7 yılılk . elim sıkışık olduğu için ve sakin kullandığım için idare ediyorum. yanlız benim lastiklerin yanaklarında çatlaklar oluşmadı henüz Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin 26 Aralık 2012 Paylaş 26 Aralık 2012 Benim lastikler 7 yılılk . elim sıkışık olduğu için ve sakin kullandığım için idare ediyorum. yanlız benim lastiklerin yanaklarında çatlaklar oluşmadı henüz İlk fırsatta değiştirin zira Allah korusun bir kazada lastik parasından çok daha fazlasını cepten çıkarmak zorunda kalabilirsiniz, ihmale gelmez. Yorum bağlantısı
Mehmet Keleş 27 Aralık 2012 Paylaş 27 Aralık 2012 aynı sorun bende de oldu. 2010 da aldım aracı. 1 kış kışlık lastik almadım soğuktan 4 lastik birden sizin dediğiniz gibi yarıldı ince kılcal yarılma oldu daha 10 bin km yapmamıştım mecburen değiştirdim hatta foruma resimlerini de atmıştım 4 lastik birden kılcal olarak boydan boya yarıldı tavsiyem lastikleri değiştirin ama kışım kışlık yazın yazlık takın yoksa problem devam eder Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce 27 Aralık 2012 Paylaş 27 Aralık 2012 Hala michelin kullanmaya devam edin Yorum bağlantısı
Aynur Kaplan 5 Nisan 2013 Paylaş 5 Nisan 2013 Herkese selam ben yeni uye oldum.Arabalardan cok anlamam ama yardima ihtiyacim var.2012 model focus 1.6 kullaniyorum on iki lastigim bir arkadasimin sayesinde kapana girdi ve patladi su an kapinin onunde stepneyle duruyor..Ogrenmek istedigim nasil lastik almaliyim ve bana ne kadara malolur ortalama.Birde bu islemi kapimin onunde yetkili servis yapabilirmi ? Istanbul Anadolu yakasinda oturuyorum..Ilgililere simdiden tesekkurler.. Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun 5 Nisan 2013 Paylaş 5 Nisan 2013 Herkese selam ben yeni uye oldum.Arabalardan cok anlamam ama yardima ihtiyacim var.2012 model focus 1.6 kullaniyorum on iki lastigim bir arkadasimin sayesinde kapana girdi ve patladi su an kapinin onunde stepneyle duruyor..Ogrenmek istedigim nasil lastik almaliyim ve bana ne kadara malolur ortalama.Birde bu islemi kapimin onunde yetkili servis yapabilirmi ? Istanbul Anadolu yakasinda oturuyorum..Ilgililere simdiden tesekkurler.. ön iki lastik patladı demişsiniz, birine stepneyi taktınız, öbürü nasıl duruyor, patlak vaziyette mi? Yorum bağlantısı
Recommended Posts