İçeriğe Yönlendir

Kalorifer Ilık Hava Üflüyor

Mustafa AKTÜRK

Recommended Posts

Mustafa AKTÜRK

Bir haftadır kalorifer ılık hava üflüyor.Ancak kaloriferi kapatıp üst devirlerde gidince kaloriferi açıyorum sıcak hava veriyor o da bir süre sonra geçiyor.Bugün elektrikçiye gösterdim 60-70 tl ye hallederiz dedi.Normalde 170 lira gider dedi peteğin değişmesi gerek göğsün sökülmesi gerek dedi.Ama ben 60-70 liraya hallederim dedi.Bu problem neyden kaynaklanıyordur?

Yorum bağlantısı
Guest Coşkun Uçar
(düzenlendi)

"Ancak kaloriferi kapatıp üst devirlerde gidince kaloriferi açıyorum sıcak hava veriyor"....Büyük ihtimal kalorifer peteği tıkanmıştır düşük devirde pompa yetmediği için sıcak su devir daim yapamıyordur, sanırım kalorifer peteğinin giriş ve çıkışını sökecek peteğe basınçlı su verip kanalların bir miktar açılmasını sağlıyacak...

tarihinde Coşkun Uçar tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Emin Taşdelen

Hararet durumu nedir acaba? Aracınızda hararet göstergesi mevcut mu? Eğer varsa oradan motor sıcaklığını takip edin. Belki açık kalmış bir termostat arızasıdır.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Karadağ

Nasıl halledecekmiş bir sorun ; Soğutma suyuna porçoz vs dökmesinde :angry:

Aslında porçöz düzgün oranla suya karıştırılıp kullanılırsa başarılı sonuç elde edilebilir ama bizim bazı iyi(!) ustalar direk porçöz'ü döküyor, peteklerde korozyon ve direnç kaybı oluyor zamanla patlıyor tabi ki.

Aslında en başından beri antifiriz konmuş olsa sıkıntı yaşanmayacak. Neyse geçmiş olsun Mustafa, umarım işinin ehli bir usta çözebilir işini.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı

Benim arabanında kaloriferinin yeterli ısıtmadığını fark ettim, eski fiestada içerisi hamam gibi olyuordu. Araştıröalarına göre kadarıyla kalorifer peteği tıkanmış, petek giriş ve çıkışındaki hortumlar sökülerek temizlenebiliyormuş. Becerebilirsem kendim yapıcam, beceremezsem sanayi yolu göründü. :)

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Soğutma suyunuz yeterli mi aracın? Hareretiniz yokuş aşağı viteste gaz vermeden indiğinizde düşüyor mu?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa AKTÜRK
(düzenlendi)

"Ancak kaloriferi kapatıp üst devirlerde gidince kaloriferi açıyorum sıcak hava veriyor"....Büyük ihtimal kalorifer peteği tıkanmıştır düşük devirde pompa yetmediği için sıcak su devir daim yapamıyordur, sanırım kalorifer peteğinin giriş ve çıkışını sökecek peteğe basınçlı su verip kanalların bir miktar açılmasını sağlıyacak...

Petek giriş çıkışları tıkanmış olabilir dediğiniz gibi

Nasıl halledecekmiş bir sorun ; Soğutma suyuna porçoz vs dökmesinde :angry:

Yarın getir arabayı bırak dedi abi yarın gittiğimde sorarım.

Hararet durumu nedir acaba? Aracınızda hararet göstergesi mevcut mu? Eğer varsa oradan motor sıcaklığını takip edin. Belki açık kalmış bir termostat arızasıdır.

Hararet durumu normal onu gözlemledim zaten motor sıcaklığı normalde sürekli.

Aslında porçöz düzgün oranla suya karıştırılıp kullanılırsa başarılı sonuç elde edilebilir ama bizim bazı iyi(!) ustalar direk porçöz'ü döküyor, peteklerde korozyon ve direnç kaybı oluyor zamanla patlıyor tabi ki.

Aslında en başından beri antifiriz konmuş olsa sıkıntı yaşanmayacak. Neyse geçmiş olsun Mustafa, umarım işinin ehli bir usta çözebilir işini.

Antifiriz geçen yılki vardı içerisinde bu yıl almadım.Büyük ihtimalle bundan kaynaklı tıkanma oldu.Sağol abi.

Benim arabanında kaloriferinin yeterli ısıtmadığını fark ettim, eski fiestada içerisi hamam gibi olyuordu. Araştıröalarına göre kadarıyla kalorifer peteği tıkanmış, petek giriş ve çıkışındaki hortumlar sökülerek temizlenebiliyormuş. Becerebilirsem kendim yapıcam, beceremezsem sanayi yolu göründü. :)

60-70 tl dedi.Yapabilirseniz kardasınız :)

Soğutma suyunuz yeterli mi aracın? Hareretiniz yokuş aşağı viteste gaz vermeden indiğinizde düşüyor mu?

Evet yeterli abi.Hayır hararette bir anormallik olmuyor.Hepsini denedim ama hararet göstergesi normal seyrinde.

tarihinde Mustafa AKTÜRK tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mustafa AKTÜRK
(düzenlendi)

Polen filtrenizi değiştirdiniz mi?

Evet yeni değişti.Ama ben yinede bugün bir bakayım.Ağaç yaprakları falan giriyordu bir ara içerisine.

Sıcak soğuk ayar düğmesi görevini tam yerine getirmiyor olabilir ;)

Onu da denedim abi soğuğa getirince buz gibi oluyor içerisi.Sıcakta ılık üflüyor.

tarihinde Mustafa AKTÜRK tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Kalorifer musluğunuz da arızalı olabilir. Bu durumda boruları direkt bağlayacaktır ancak önerilmiyordu.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

termostat kaçırıyordur, ne ilginç bir ustaymış, ne yapacağını söylemeden para istiyor, motoru bile yakar bunlar

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Zafer Ofli

Öncelikle termosta da baktırın diycem ama yüksek devir de bir müddet gittikten sonra kaloriferi açtığım da sıcak veriyor dediğiniz için petekte sıkıntı var muhtemelen

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Dün kardeşime aldığım arabada da aynı sorun vardı ve ortalama dediğiniz fiyatları tuttu.

İlk olarak termostata her halükarda baktırmanızı tavsiye ederim, fayda etmiyorsa petek tıkalı. Ve tıkalı peteği de açtırmak için onun özel bir makinesi var çeşitli kimyasallar kullanılıp temizleniyor. Kendi makinesine bağlatılıp yaptırılmasını tavsiye ederim.

Benim sorunum çözüldü :)

Yorum bağlantısı
Mustafa AKTÜRK

Bugün farklı bir ustaya gittim.Adam baktı bunun peteği tıkanmış olabilir dedi.Musluktaki boruları söküp içerisine su verdi.10 lira da el emeği aldı.Şu an kalorifer gayet iyi ısıtıyor.Dünkü elektrikçi 60-70 liraya hallederiz diyordu :)

Yorum bağlantısı

Bugün farklı bir ustaya gittim.Adam baktı bunun peteği tıkanmış olabilir dedi.Musluktaki boruları söküp içerisine su verdi.10 lira da el emeği aldı.Şu an kalorifer gayet iyi ısıtıyor.Dünkü elektrikçi 60-70 liraya hallederiz diyordu :)

Sorunu çözdüğünüze sevindim. Eğer paslanma varsa makineye bağlatıp temizletmenizi öneririm.

Geçmiş olsun :)

Yorum bağlantısı
Mustafa AKTÜRK

Sorunu çözdüğünüze sevindim. Eğer paslanma varsa makineye bağlatıp temizletmenizi öneririm.

Geçmiş olsun :)

Sağol abi, antifiriz yoktu arabada almamıştım yarın alacağım ama paslanmanın olup olmadığını bilmiyorum olsa bile makine Kilis'te yoktur abi :)

Yorum bağlantısı

Sağol abi, antifiriz yoktu arabada almamıştım yarın alacağım ama paslanmanın olup olmadığını bilmiyorum olsa bile makine Kilis'te yoktur abi :)

:vroom:

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Taner Kızılkor

Dün kardeşime aldığım arabada da aynı sorun vardı ve ortalama dediğiniz fiyatları tuttu.

İlk olarak termostata her halükarda baktırmanızı tavsiye ederim, fayda etmiyorsa petek tıkalı. Ve tıkalı peteği de açtırmak için onun özel bir makinesi var çeşitli kimyasallar kullanılıp temizleniyor. Kendi makinesine bağlatılıp yaptırılmasını tavsiye ederim.

Benim sorunum çözüldü :)

Şaşmazda mı temizlettiniz.? Orada bir dükkan da var diye duydum iletişim bilgilerini verirmisiniz? Bir de ne kadara patladı bu iş size?

Yorum bağlantısı
Misafir

Şaşmazda mı temizlettiniz.? Orada bir dükkan da var diye duydum iletişim bilgilerini verirmisiniz? Bir de ne kadara patladı bu iş size?

Yok hayır ostimde. Kendi akrabamın çalıştığı bir yer. Elektrik Bobinaj üzerine. Bilgilerini ÖM atıyorum. Selamımı söylemeniz yeterli olur :)

Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor

Yok hayır ostimde. Kendi akrabamın çalıştığı bir yer. Elektrik Bobinaj üzerine. Bilgilerini ÖM atıyorum. Selamımı söylemeniz yeterli olur :)

Çok teşekkür ederim Tolgahan bey.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...