İçeriğe Yönlendir

Lastigim Yarıldı

Yusuf Davaz

Recommended Posts

Yusuf Davaz

Bu akşam iş dönüşü eve gelirken caddeden saga döndüm ve soldan başka bir araba geliyordu. mecburen sag taraftan gitmem gerekiyordu ki belediye döner dönmez sagda 20 30 cm derinliginde telefon mu yoksa logar kapagı yerimi neyse artık bir çalışma yapmış ve burası oldugu gibi açıktı. hiçbir uyarı levhasıda yoktu. yagmur yagıyordu ve hava karanlıktı görmeyerek bu çukura düştüm . sag arka lastigim yanaktan yarıldı . inş sadece lastik yarıgı ile sıyrılabiliriz. daha büyük sorunlar olmaz inş. çünkü baya sert bir düşüş oldu. jant ta bir sıkıntı varsa yandık. 17 ghia-x jantı bulunmuyorda. daha 15 gün önce bütün jantları düzelttirmiştim. sikayetvar.com'a şikayette bulundum. ben ne gibi bir hak talep edebilirim sorumlu kişilerden

çukur resmini aşagı ekliyorum

çukur.jpg

Yorum bağlantısı
İhsan Cingil

Uyarı ve ikaz lambalarının eksikliğinden olduğu için belediyeye başvurmanız gerek bu tür olaylar için fon ayırıyorlar. Sonrasında aracınızın hasarını karşılayacaklarını tahmin ediyorum

Yorum bağlantısı
Burak Değer

Geçmiş olsun abi

Önüne gelen kazıyor ve kapatmıyorlar vatandaş mağdur oluyor malesef :(

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Deniz

Sahibinden'de 1 adet istediğiniz janttan mevcut tek çıkma satılıyor.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Geçmiş olsun. Belediyeler için yapacak birşey yok. Maraş'ta arkadaşın başına geldi ve belediyeye bildirdi ama sonuç alamadı. :(

Yorum bağlantısı
Mert Dinçol

Türkiye'nin her köşesinde yolda sürekli tetikte gitmek gerek.

Ben de birkaç ay önce bir yayanın kaldırıma çıkmaması yüzünden yavaş giderken fiber internet için kazılan bir çukura düşmüştüm allahtan lastikte sorun olmadı ama sonuçta mala zarar geliyor belki bir masraf çıkarıyorlar. Ama bence şikayetvar sitesi bir şeyi çözmeyecektir sonuçta devletin işi kim takar siteyi :)

Ne kadar sorumsuzluk varsa hepsi bizde maşallah..

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

bir zamanlar foto ile başvuru yapılabiliyordu, ilgili belediyeye, lastik hasar ödemesi alan olmuştu, olay yeri, araba açık şekilde fotoğrafı varsa. Jant yamulmuşsa da düzelir, geçmiş olsun, lastiği pahalı bir ebat maalesef

Yorum bağlantısı
Yusuf Davaz

Uyarı ve ikaz lambalarının eksikliğinden olduğu için belediyeye başvurmanız gerek bu tür olaylar için fon ayırıyorlar. Sonrasında aracınızın hasarını karşılayacaklarını tahmin ediyorum

ama yapılan işlemlerin yetkili servislerde olması lazım galiba. servis raporu felan. uzun iş. sineye çekecez ( çektik) gibi geliyor bana

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Öncelikle geçmiş olsun.Sanırım en kolay yol kaskodan karşılatmak.

Bu arada biri başlığı düzeltiversin yahu :D

Yorum bağlantısı
Yusuf Davaz

bir zamanlar foto ile başvuru yapılabiliyordu, ilgili belediyeye, lastik hasar ödemesi alan olmuştu, olay yeri, araba açık şekilde fotoğrafı varsa. Jant yamulmuşsa da düzelir, geçmiş olsun, lastiği pahalı bir ebat maalesef

ne yazıkki sadece yolun fotografını çektim sadece . eve 1 2 sokak kalmıştı beklemeden mecbur evin önüne çektim arabayı. çok fena yagmur yagıyordu. foyoyuda zaten lastikçiden gelirken çektim. lastik fiyatları çok yüksek 17 oldugu için. yarın mecbur 2 adet alacaz. 250 şerden 500 TL gitti akşam akşam. cadde oldugu için büyükşehir ilgileniyor. bunun için sonuç almak uzun ve olumsuz olur diye düşünüyorum

Öncelikle geçmiş olsun.Sanırım en kolay yol kaskodan karşılatmak.

Bu arada biri başlığı düzeltiversin yahu :D

teşekkür ederim. ama halen kasko yaptırmadım. 1600 2500 arası fiyat veriyorlar kasko için. mecbur acısını çekecek lastiklerin

Yorum bağlantısı
Mehmet Pınar

Geçmiş olsun.Resimlerle beraber bir dilekçe belediyeye başvurun.Olmadı kaskoyu devreye sokarsınız.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

kaskonun, lastiğe eskime payı düeşrek ödeyeceği meblağ, genelde hasarsızlık indirimine değmez

Yorum bağlantısı
Yusuf Davaz

Türkiye'nin her köşesinde yolda sürekli tetikte gitmek gerek.

Ben de birkaç ay önce bir yayanın kaldırıma çıkmaması yüzünden yavaş giderken fiber internet için kazılan bir çukura düşmüştüm allahtan lastikte sorun olmadı ama sonuçta mala zarar geliyor belki bir masraf çıkarıyorlar. Ama bence şikayetvar sitesi bir şeyi çözmeyecektir sonuçta devletin işi kim takar siteyi :)

Ne kadar sorumsuzluk varsa hepsi bizde maşallah..

evet ankarada bide fiber çukurları var. onlar zaten ayrı bir bela. yagmur yagınca bütün çukurlar tehlike saçıyor. kış gelmeden bi el atmaları lazım bu işlere ama nerdeeee

Yorum bağlantısı
Yusuf Davaz
kaskonun, lastiğe eskime payı düeşrek ödeyeceği meblağ, genelde hasarsızlık indirimine değmez

kaskom zaten yok :)

Geçmiş olsun.Resimlerle beraber bir dilekçe belediyeye başvurun.Olmadı kaskoyu devreye sokarsınız.

bakalım yarın bi lastigi degiştirelim . daha başka bir sorun yok ise gerekli belgelerle belediyeye başvuru yapacaz artık. belki bişi çıkar.

geçmiş olsun.arabanın o haldeki fotosunu çekseydiniz keşke belki faydası olurdu

fotografla olacak ise çekerim sorun deil. çukurda orda lastikte burda nasılsa.

Yorum bağlantısı
Gökhun Batur

Öncelikle geçmiş olsun. Masrafı kasko'dan karşılatabilirsiniz tahmin ediyorum ama belediye ile uğraşmak biraz zor. Sonuçta (geçen yıllarda haberlerde izlemiştim) belediyenin açık bıraktığı ve uyarı levhası da koymaya tenezzül etmediği bir çukura düşüp hayatını kaybeden vatandaşın gıyabında -kaldırımdan değil yolun kenarından yürümesinden mütevellit SUÇLU olduğu- kararı çıkan bir ülkede yaşıyoruz. Benim de annemin evinin sokağında onlarca çukur var. Her yağmurda birkaçından kaçıp bir tanesine illa ki düşüyorum. Büyük şehirlerimize yakışmıyor maalesef. Mail atmadığım daire kalmadı... Fen İşleri, Belediye, Karayolları vs. vs. Sonuç : Birkaç saat önce annemi ziyarete giderken yine aynı çukurlardan birine düştüm. :angry:

Yorum bağlantısı
Yusuf Davaz

Öncelikle geçmiş olsun. Masrafı kasko'dan karşılatabilirsiniz tahmin ediyorum ama belediye ile uğraşmak biraz zor. Sonuçta (geçen yıllarda haberlerde izlemiştim) belediyenin açık bıraktığı ve uyarı levhası da koymaya tenezzül etmediği bir çukura düşüp hayatını kaybeden vatandaşın gıyabında -kaldırımdan değil yolun kenarından yürümesinden mütevellit SUÇLU olduğu- kararı çıkan bir ülkede yaşıyoruz. Benim de annemin evinin sokağında onlarca çukur var. Her yağmurda birkaçından kaçıp bir tanesine illa ki düşüyorum. Büyük şehirlerimize yakışmıyor maalesef. Mail atmadığım daire kalmadı... Fen İşleri, Belediye, Karayolları vs. vs. Sonuç : Birkaç saat önce annemi ziyarete giderken yine aynı çukurlardan birine düştüm. :angry:

o çükur orda 1 haftadan fazladır varmış. ordaki dükkan sahibi senin gibi 8 10 kişi daha lastik yardı dedi. inş bizde sadece lastik yarıgı ile kurtulabiliriz. çünkü çok sert bi düşüş yaptım. sag ön ve arka lastik 2 si birden düştü arka yarıldı önde sabah belli olur inik felan olursa. zaten en kortugum şey su ile kamufle olmuş çukur ve dikkat dışında kalan büyük çukurlar. dediginiz gibi kamu ile ugraşmak ölüm. haklı oldugun anda haksız olursun.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Çilo

Arkadaşlar bu ülkede hukuk sadece haksızları korumaz. Haksızları diyorum malesef hukuktan yararlanan hep haksızlar olmuştur.

Arkadaşım dava aç belediyeye dilekçe ile başvur aynı zamanda savcılığa şikayet et ama bunları yapmadan önce mekanın fotoğrafların çek tutanak tut oradaki kişler ile ayrıca polis tutanagıda tuttur. Ver mahkemeye bak bakalım belediye ne yapıyor.

Bunu yaparsan hakkını ararsın. ama belediye uğraşmam dersen zaten haklı olsan kaybetmişsindir.Bimer başvur her yolu dene zamanın varsa.

Farklı bir olay başıma geldi dava açtım yolluk davası herkes açma kaybedersin dedi ama kazandım.

Yorum bağlantısı
Yusuf Davaz

Arkadaşlar bu ülkede hukuk sadece haksızları korumaz. Haksızları diyorum malesef hukuktan yararlanan hep haksızlar olmuştur.

Arkadaşım dava aç belediyeye dilekçe ile başvur aynı zamanda savcılığa şikayet et ama bunları yapmadan önce mekanın fotoğrafların çek tutanak tut oradaki kişler ile ayrıca polis tutanagıda tuttur. Ver mahkemeye bak bakalım belediye ne yapıyor.

Bunu yaparsan hakkını ararsın. ama belediye uğraşmam dersen zaten haklı olsan kaybetmişsindir.Bimer başvur her yolu dene zamanın varsa.

Farklı bir olay başıma geldi dava açtım yolluk davası herkes açma kaybedersin dedi ama kazandım.

dogru söylüyorsunuz. haklı olunan bir konuda haksız konuma düşmek zaten delil yetersizligi , olayı ispatlama , görgü tanıgı vb şeylerin eksikliginden oluyor. şimdi ben polis çagırıp tutanak tuttursam illaki mahkemeye başvurmam gerekecek ve iş uzayacak. dolayısıyla harcıyacagım para sineye çektigim paraları katlayacak. kısa yoldan bir başvuru ve sonuç alınabilecek bir durum olsa hakkımı her türlü arardım. ama bu uzun işler vakit kaybından çok başka bir işe yaramaz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yusuf Davaz

2 adet Toyo marka 205/50/17 kış lastigi aldım. 400 TL ye mal oldu bana. bu lastikleri öne öndeki geçen sene alınmış lastikleride arkalara takdık. yanlız araçta bir titreme felan yok ama direksyon simidi hafif saga dogru dönmüş. rot ayarımı kaymış olabilir mi yoksa başka bir şeymi var ?. ön lastikte bir yarık vs söz konusu deildi ama arka lastik ön kadar şanslı deildi. inş ilerleyen zamanlarda yürüyen aksamlarda başka sorunlara yol açmaz. . Allah bizi belediyelerin açıpta kapatma gereksinimi duymadıgı çukurlara düşmekten korusun.

Yorum bağlantısı
Nihat Palolu

Geçmiş olsun.

Bu tip durumlarda kesin ısbat için resime o ilin o güne ait yerel bir gazeteside eklenirse çok iyi olur.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...