Mehmet Paksoy 14 Ekim 2012 Paylaş 14 Ekim 2012 2010 model Focus Titanium HB 115 ps arabam var. Aracımdan çok memmunum. Aracımı genelde şehir içi kullandığım içim son zamanlarda yakıt maliyeti iyice arttı. Lpg dönüşümü yaptırmayı planlıyorum. Bu konuda nacizene fikirlerinize ihtiyacım var. Atiker nasıl bir marka...Fiyatı en uygun olanı... Yorum bağlantısı
Guest Levent Akgöz 14 Ekim 2012 Paylaş 14 Ekim 2012 brc den şaşmayın bence..markadan önce iyi bi usta bulun ; lpg de iyi işçilik ve usta çok önemlidir.Kendi aracımda zavoli var 4. yılında memnunum.. Yorum bağlantısı
Kemal Korkmaz 14 Ekim 2012 Paylaş 14 Ekim 2012 Bende de sizin aractan vardı Brc taktırmıstım 30 bın km hic sıkıntı cıkarmadı. Sonra aracı sattım. Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 14 Ekim 2012 Paylaş 14 Ekim 2012 (düzenlendi) Mehmet Bey markadan daha önemlisi usta. Ben Maraş'ta Temmuz ayında prins taktirdim 1900 tl verdim. Çok memnunum tavsiye ederim. Adnan abi düzeltme için teşekkürler. Cep telefonundan yazmıştım mesajı. 14 Ekim 2012 tarihinde Mehmet Kaya tarafından düzenlendi prens=prins ;) Yorum bağlantısı
Özhan Özkahveci 14 Ekim 2012 Paylaş 14 Ekim 2012 Markadan ziyade işinin ehli bir usta bulmak daha önemli, ben Brc taktırdım son derece memnunum. Yorum bağlantısı
Ünal Doğar 14 Ekim 2012 Paylaş 14 Ekim 2012 (düzenlendi) Lavato işinizi görür.Ama Atiker taktırmayın.Bende de atiker var.Kitin tek artısı garantiden parça değişimi kolaylıkla yapılıyor.Konyalı bir arkadaş her hafta kargoyla bir kamyon değişim için parça geldiğini söylemişti.Enjektör, regültör, ecu,gaz kesicisi arızalarını sıklıkla yaşayabilirsiniz.Ecu programını Polanya'dan STAG diye bir firmadan alıyorlar.Yüzdeyüz Türk malı diye aldanmayın.Lavato ve BRC,Prins gibi firmaların programları daha sıkıntısız kalibrasyon özelliği sunuyor.Tabi bunların dışında işini iyi yapan bir lpg ustası bulmanız lazım. 14 Ekim 2012 tarihinde Ünal Doğar tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 14 Ekim 2012 Paylaş 14 Ekim 2012 Maraş'taki prins ustası(Ahmet Usta Cansu) işinin ehli olduğunu düşünüyorum.Ben Prins taktırdım ve yaklaşık 3 aydır kullanıyorum (7 bin km). İlk takıldığında 3-4 sefer arıza lambası yaktı.Oda fakir karışdı. Onu ayarlattık çok şükür birşey kalmadı. Aynı usta atiker ve landirenzo da takıyor. Birde Maraş'ta Ali usta var. Bir ara Teleflex takıyordu. Ama çok sabırlı biri olmanız gerek. Eli çok ağır. Bir sorun olduğunda da çok yoruyor. 1 Yorum bağlantısı
Yildirim Karaca 14 Ekim 2012 Paylaş 14 Ekim 2012 istanbulda brc nereyi tavsiye edersiniz Yorum bağlantısı
Oğuzhan Deniz 14 Ekim 2012 Paylaş 14 Ekim 2012 Prins. Tek kelime iyi bir usta ve prins. Yorum bağlantısı
Mehmet Paksoy 14 Ekim 2012 Paylaş 14 Ekim 2012 anladığım kadarıyla marka önemli ama usta daha önemli gibi... bu dikkate alacağım... Yorum bağlantısı
Mustafa Öz 15 Ekim 2012 Paylaş 15 Ekim 2012 Arkadaşlar selamlar.Bende aracıma LPG sistemi taktırmaya karar verdim.BURSADA bu işin en iyisi kim? yardımcı olursanız sevinirim saygılar... Yorum bağlantısı
Serkan Gümüşdağ 15 Ekim 2012 Paylaş 15 Ekim 2012 Ben 4 ay önce romano takdırdım. Gayet memnunum. Romano'nun özelliğinden dolayı gaz ayarlamasını kendi yapıyor ustaya yeniden para vermiyorsunuz. Yorum bağlantısı
Ferhat Genç 16 Ekim 2012 Paylaş 16 Ekim 2012 2008 model Albea'ya bayiden alır almaz ATIKER taktırdık. Şu an 180.000 km oldu. Sorun nedir görmedim. Gerisi size kalmış. Yorum bağlantısı
Mustafa Öz 17 Ekim 2012 Paylaş 17 Ekim 2012 Zavoli hakkında bilgisi olan var mı?burada 1500 tl. fiyat verdiler .Bozkurt otomotiv,aynı zamanda skoda nın genel servisi. Yorum bağlantısı
Oğuzhan Deniz 17 Aralık 2012 Paylaş 17 Aralık 2012 Hortlatalım konuyu Her zaman Kurtuluş - Shell gaz kullanıyorum. Alışkanlık hemde yakıtı güzel. Bir kez Opet'ten aldım çok kötü çıktı geçenlerde mecburiyetten tekrar Opet aldım az aldım 20TL ama bilmiyorum kötü değildi. Milangaz aldım iki üç kez uygun deneyeyim dedim çok az bi performans farkı var Shell'e göre onun dışında da başka hiç bir firma değiştirmedim. Sadece Shell LPG kullanıyorum. Yorum bağlantısı
Aydın Keskinrüzgar 20 Aralık 2012 Paylaş 20 Aralık 2012 iyi günler ford focus 2005 comfort kullanmaktayım. benzinle şehir dışı 390 lira şehir içi 510 lira tüketimim var . lpg taktırmayı düşünüyorum.bir kaç sorum var ; 1. lpg kiti olarak brc nasıl sizce yuzde 40 daha tasarruflu oldugu iddia ediliyor kullananlar yardımcı olursa sevinirm 2. sıralı sistem benzin gereksinimi nasıldır? 3. tüpün 1 lt si ile benzinin 1 lt si eşit km mi götürmektedir? Yorum bağlantısı
Oğuzhan Deniz 20 Aralık 2012 Paylaş 20 Aralık 2012 1. Markalara göre değilde genelde pompa fiyatına göre tüketimde %40 ile %50 arasında tasarruf söz konusu. Örneğin Ankara'da minimum 2.38TL maksimum 2.6TL gaz fiyatı var buda oranı etkiler. 2.Ben genelde arabamın tüpe geçmesini beklerim yola çıkmam hemde motor ısınır ve benzin yakmaz. Kış aylarında ayda 50 tl falan benzin alırsanız yeter ama bunuda marşa basmak artırır. 3.Araçlar benzinde 10LT yakıyorsa gazda 11.4LT gaz yakar. Aslında lt bakımından LPG daha fazla yakar ama lt fiyatı ucuz olduğu için daha tasarrufludur yani 1lt benzin 1lt gazdan daha fazla yol yapar. Fiyat işin içine girince LPG'nin avantajı çıkar ortaya. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 20 Aralık 2012 Paylaş 20 Aralık 2012 markadan ziyade, takacak bayinin köklü olmasına bakın, tüketimde de %25 e kadar kadar tüketir, şaşırmayın, lt bazında. bu arada şehir dışı 8.6lt/100km gibi bir tüketim yazmışsınız, bu çok fazla? 2 Yorum bağlantısı
Metin Çilo 20 Aralık 2012 Paylaş 20 Aralık 2012 (düzenlendi) Kardeş BRC iyi denilecek markalardan. Ama LPG kullanıma bağlı olarak tasarruf sağlar. Kış aylarında sehir içi pek tasarrufu yok diyebilirim ama yazın ve uzun yolda tasarrufu %30- %40 civarında. İyi bir LPG kiti olarakda ben PRİNS derim fiyatı biraz yüksek ben kendi aracıma BRC taktırdım. İyi bir kit için mutlaka arkadaşlar fikir belirteceklerdir. 20 Aralık 2012 tarihinde Metin Çilo tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Hami Erışık 20 Aralık 2012 Paylaş 20 Aralık 2012 bendede focus 2004 var,kesinlikle atıker TAKTIRMAYIN kaputu açınca motarda şıkırdama sesi yapıyor hemde focusa uyumsuz bence tabi,birde az yaksın diye ayar yaptırıncada busefer,arıza lambası başa bela oluyor.servis de çok önemli tabi mesela benim arabaya,önceki sahibi atıker taktırmış servis sagolsun beyni 6 silindirli motora göre beyin takmış ( kendi söyledi servisteki usta) abartısız büyüklügü ajanda kadar var beyinsiz obeyni birde,akü kutusunun içine koymuş,akü kapagıda kapanmıyor.sonuç atıker Yorum bağlantısı
İhsan Cingil 20 Aralık 2012 Paylaş 20 Aralık 2012 Ben 2.0 focusumda kullanıyorum atiker hiç arızası sıkıntısı yok bence. Arıza lambası falanda yakmıyor sanırım sizin ustada bi sıkıntı var. Ses yapma olayına gelince şıkırtı var. 1 Yorum bağlantısı
Oğuzhan Demir 21 Aralık 2012 Paylaş 21 Aralık 2012 Benim 2004 Focusta Atiker vardı, Bursa'da takılmıştı. Yakıtta muazzam ekonomikti 1.4 dizellerden ekonomikti ve çok güzel çekişi vardı. Öyle ki arabayı hiç benzinde denemeden sattım. Ama 5 aylık beyin bozuldu garanti değişti servis iki haftada eski ayarı anca tutturabildi. Unutmadan Atikerin seside gerçekten bi süre sonra iyice rahatsız ediyor. 1 Yorum bağlantısı
Serkan Ünsalan 21 Aralık 2012 Paylaş 21 Aralık 2012 bende atiker taktırdım sadece 2 sefer arıza ışığı yaktı.beynide akünün yanına koymalarını ben söyledim.akü değiştikten sonra zaten kapak tam kapanmıyordu.ortada görüntü kirliliği kalmadı.ses olayına hiç dikkat etmedim.çekiş olarak hiç sorun yok bence.şuan yakıt olarak 2,56 dan 11,71 lt yani=30 tl gaz ile şehir içi 154 km yapıyor. 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 21 Aralık 2012 Paylaş 21 Aralık 2012 bendede focus 2004 var,kesinlikle atıker TAKTIRMAYIN kaputu açınca motarda şıkırdama sesi yapıyor hemde focusa uyumsuz bence tabi,birde az yaksın diye ayar yaptırıncada busefer,arıza lambası başa bela oluyor.servis de çok önemli tabi mesela benim arabaya,önceki sahibi atıker taktırmış servis sagolsun beyni 6 silindirli motora göre beyin takmış ( kendi söyledi servisteki usta) abartısız büyüklügü ajanda kadar var beyinsiz obeyni birde,akü kutusunun içine koymuş,akü kapagıda kapanmıyor.sonuç atıker Hami bey anlatıklarınızda usta problemi görüyorum. Arıza lambası kalibrasyon hatası demektir. Ben daha önce Atiker kullanıyordum şimdi aynı arabada Prins kullanıyorum aynı yakıt yakıyor. Prins daha performanslı o ayrı bir konu. Ben atikerde 30bin km yol yaptım hiç arıza lambası yakmadı ancak ustanın bir biryeriyle oynadı ayarını kurcaladı. Ondan sonra kaç sefer arıza lambası yaktı. Ben bir çok mondeo da dahil olmak üzere bir çok focusta (f1-f2) atiker gördüm. Gelelim şakırtı olayına. Şakırtı enjektör seçimindeki hatadan dolayı sessiz enjektör dedikleri (Adını markasını bilmiyorum ) enjektör takılırsa bir sorun kalmaz. Atikerin en büyük dezavantajlarından biri ilk çıkan ve çok çabuk yaygınlaşan bir marka olduğu için önüne gelen atiker servisi açtığı için ehil ustalardan ziyader eli tornavida tutan bir çok kişi bu işe girişti. Gelelim konuya BRC kaliteli ve yaygın servis ağına sahip bir kit markası. Bir arkadaşımm 2010 model sedan focusa taktırdı bir defa sorun oluştu oda hatalı enjektör takılmış fabribakının geri toplattığı onu değiştirdiler düzelmişti. LPG taktırırken markadan ziyade çok iyi bir usta bulmak şart. Unutmadan Atikerin seside gerçekten bi süre sonra iyice rahatsız ediyor. Enjektörlerin seçiminde sessiz enjektör takılsaydı o seste olmazdı. Yorum bağlantısı
Recommended Posts