İrfan Aşcıoğlu 16 Aralık 2012 Paylaş 16 Aralık 2012 (düzenlendi) arkadaşımın bi otomatik 2002 mondeo ghia sı var. bundan bir yıl kadar önce vites topuzu iyice çürümüş yanlardan kırılmaya başlamıştı... bir gün tam olarak fırladı yerinden. Yetkili serviste vites başlığı siparişi verildi. Ama vitesin içindeki pim kırılmıştı.. el yordamıyla yapıştırılıp yerine takıldı. ama parkta iken vitese geçirmek için yandaki düğmeye basılamıyor içine gitmiyor anlıycanız... bunun tamiratı ile uğraştık bu gün. Ama önceden ingiltereden çıkma bir mondeo vites konsolunu sipariş ettik geldi... tek sorun ingilterede trafiğin sağdan akması... yani kolun yönü değişik. Bizde içindeki pimi alalım uyan parçaları değiştirelim istedik ve besmele çekip başladık tamire.......... herşeyi söktük en başta... bu sarı çubuğun içindeki pim kırılmış bu vitesin kapağının altındaki kapak... bu parçanın üzerindeki metal pim içine çökünce vites geçiyor yoksa vitesi geçiremiyorsunuz... elimde olan ingiltereden gelenin parçası idi bu ise arabanın kendisinde olan. Aslında bunun üzerine manuel olarak basabileceğiniz bir delik var vitesin yanında.. üzeri kapaklı.. o kapağı kaldırıp içindeki metal plastiği iterek bu pim içeri itilebiliyor böylece araçta viteste bir sıkıntı olduğunda buradan geçiş yapabiliyorsunuz vitese... bu da bizim kırılmış olan pim... en son uzun uğraşlar sonucu kapatabildik açtığımız yerleri... Ama sorunumuz devam ediyor... Araç parkta iken vitese geçiremiyoruz... Bide bu manuel geçirme plastiğini iyice itip oraya bantladık... Yani şu an her parka gelişte otomatik olarak manuel tuşuna basılmış gibi oluyor... burdaki acaba vitese geçmeme sıkıntısı neden dir? servis komple o vites konsoluna 1000TL istiyor... Acaba elimde gösterdiğim pimli olan mekanizmada mıdır sıkıntı ? 16 Aralık 2012 tarihinde İrfan Aşcıoğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin 16 Aralık 2012 Paylaş 16 Aralık 2012 Vites kolunun bulunduğu yerden bir dizi kablo çıkıyor, muhtemelen o bölümde vites seçici var. Vites kolunun hareketiyle elektrik uçlarını birbirine irtibatlayan bir parça. Kablolara bakılırsa vites seçici mondeoda kolun hemen altındaymış, bazı modellerde vites kolunun hareketi halatlar yardımıyla altta, şanzımanın yan tarafında bulunan vites seçiciye iletiliyor. Benim tahminim, vites seçici içinde bulunan platinlerde aşınma var,bu nedenle vitese geçmiyor. Yorum bağlantısı
İrfan Aşcıoğlu 16 Aralık 2012 Yazar Paylaş 16 Aralık 2012 seçici dediğiniz elimde gösterdiğim parça mı? burdan tam halat çıkıyor. Yorum bağlantısı
Misafir 16 Aralık 2012 Paylaş 16 Aralık 2012 Cevabınızı üstede yazmışsın zaten o parçayı çökerten başka bir çentik muhakkak var onun üzerinde yogunlaşacaksınız. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 16 Aralık 2012 Paylaş 16 Aralık 2012 frene basınca, vitesin oradan tık diye bir ses geliyor mu? topuz kilidini açan elektrikli parça var? 2 Yorum bağlantısı
İrfan Aşcıoğlu 16 Aralık 2012 Yazar Paylaş 16 Aralık 2012 hah... çağlar abi derdimi en iyi sen anladın. aslında ingiltereden gelen parçayla değiştirecektim ama kabloları o konsolun altından geçiyor.. sökemedim... alttan bi yerden sökülecek ama aracın altından da olabilir... kaplamanın altında da... ama firene basınca hiç bir ses yok... bazen bindebir geçebiliyor vites... kablolara baktım kopuk falan yok görünen kısımda... WD-40 sıkıp kapattım en son... oktay abi dediğin çentik bu... vites koluna basınca bunu itip içine çökertiyor... Ama bu içine girmiyor yani frene basınca içine doğru girmesi lazım ama girmiyor... Yorum bağlantısı
Misafir 16 Aralık 2012 Paylaş 16 Aralık 2012 Demekki elektrik verince çökertiyormuş 1 Yorum bağlantısı
İrfan Aşcıoğlu 16 Aralık 2012 Yazar Paylaş 16 Aralık 2012 bana öyle geliyor ki kablo aksamında yada fren kısmında bi sıkıntı var gibi Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 16 Aralık 2012 Paylaş 16 Aralık 2012 kolun içinde bi motor ve çark var galiba. bizim focusta da bozulmuştu. Ben iptal etmiştim. Sizin bantladığınız yerdeki acil durum zımbırtısını güçlü yapıştırıcı ile yapıştırmıştım. ama bizde kolun basma işlevinde sıkıntı yoktu. sadece içinde sanırım bi motor var o dişli sıyırmış cırcır ediyor ama vitesi P den bırakmıyordu. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 16 Aralık 2012 Paylaş 16 Aralık 2012 Hocam sen bildiğimiz usta olmuşsun Ellerine sağlık hocam. 1 Yorum bağlantısı
İrfan Aşcıoğlu 16 Aralık 2012 Yazar Paylaş 16 Aralık 2012 Mustafa Tüfekçi yazdı: kolun içinde bi motor ve çark var galiba. bizim focusta da bozulmuştu. Ben iptal etmiştim. Sizin bantladığınız yerdeki acil durum zımbırtısını güçlü yapıştırıcı ile yapıştırmıştım. ama bizde kolun basma işlevinde sıkıntı yoktu. sadece içinde sanırım bi motor var o dişli sıyırmış cırcır ediyor ama vitesi P den bırakmıyordu. aynısını yaptım bende mustafa bey... Elektrik bandı ile oraya bantladım sıkıca o acil durum zımbırtısını. (manuel shift oluyo galiba) kullandıktan sonra bir sıkıntı yaptı mı sizde... bizdeki de parktayken bırakmıyor vitesi Mehmet Kaya yazdı: Hocam sen bildiğimiz usta olmuşsun Ellerine sağlık hocam. hocam orta konsolu komple çıkardım... senin vites kaplamasının yakından bi fotosunu yükler misin? bakıyım bi aşınmaya... bizde var ama ingiltereden gelen senin resmin üzerinden açıklarım farkını... 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 16 Aralık 2012 Paylaş 16 Aralık 2012 tıktık sesi yoksa, önce fren pedalının ordaki switch görev yapıyor mu bakıalcak, sonra vites altındaki sokete bu sinyal geliyor mu bakılcak, en son parça arızalı denecek 2 Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 16 Aralık 2012 Paylaş 16 Aralık 2012 hayır. sadece o valf galiba onun yuvasında sabitlerseniz sıkıntı olmaz. bende önce bant ile yapmıştım ama sıcakta yumuşayıp atınca metal yapıştırıcı ile yaptım bi sıkıntı olmadı 1 Yorum bağlantısı
İrfan Aşcıoğlu 16 Aralık 2012 Yazar Paylaş 16 Aralık 2012 Mustafa Tüfekçi yazdı: hayır. sadece o valf galiba onun yuvasında sabitlerseniz sıkıntı olmaz. bende önce bant ile yapmıştım ama sıcakta yumuşayıp atınca metal yapıştırıcı ile yaptım bi sıkıntı olmadı Çağlar Bayur yazdı: tıktık sesi yoksa, önce fren pedalının ordaki switch görev yapıyor mu bakıalcak, sonra vites altındaki sokete bu sinyal geliyor mu bakılcak, en son parça arızalı denecek Mustafa Tüfekçi yazdı: hayır. sadece o valf galiba onun yuvasında sabitlerseniz sıkıntı olmaz. bende önce bant ile yapmıştım ama sıcakta yumuşayıp atınca metal yapıştırıcı ile yaptım bi sıkıntı olmadı Çağlar abi harikasın valla... yanlız artık bundan sonrası beni aşar galiba... anladım şemayı ama ne yaparsın... bant bırakana kadar devam etsin de... Alıştım nede olsa bi daha açarım... Keşke video çekseydim diyorum... Daha iyi olurdu... Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 16 Aralık 2012 Paylaş 16 Aralık 2012 bu vites kolunu dağıtıp miline kadar girene, pedal switchi hiç gelir 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 16 Aralık 2012 Paylaş 16 Aralık 2012 İrfan Aşcıoğlu yazdı: aynısını yaptım bende mustafa bey... Elektrik bandı ile oraya bantladım sıkıca o acil durum zımbırtısını. (manuel shift oluyo galiba) kullandıktan sonra bir sıkıntı yaptı mı sizde... bizdeki de parktayken bırakmıyor vitesi hocam orta konsolu komple çıkardım... senin vites kaplamasının yakından bi fotosunu yükler misin? bakıyım bi aşınmaya... bizde var ama ingiltereden gelen senin resmin üzerinden açıklarım farkını... Tamam hocam . Yarın fotoğraf çeker gönderirim mail adresine. Çağlar Bayur yazdı: bu vites kolunu dağıtıp miline kadar girene, pedal switchi hiç gelir Çağlar abime katılıyorum. Bu kadarı söktüysen sen hocam. Gerisini de yaparsın. Yorum bağlantısı
İrfan Aşcıoğlu 16 Aralık 2012 Yazar Paylaş 16 Aralık 2012 (düzenlendi) Çağlar Bayur yazdı: bu vites kolunu dağıtıp miline kadar girene, pedal switchi hiç gelir abi nasıl kontrol edeceğimi bilmiyorum. ne ile bakacam oraya elektrik geliyomu diye?... Birde bu switch i bulabilirmiyiz internetten? 16 Aralık 2012 tarihinde İrfan Aşcıoğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 16 Aralık 2012 Paylaş 16 Aralık 2012 genelde vitesin ordaki motor arıza yapar, soketleri temizlemek lazım önce Yorum bağlantısı
İrfan Aşcıoğlu 16 Aralık 2012 Yazar Paylaş 16 Aralık 2012 Çağlar Bayur yazdı: genelde vitesin ordaki motor arıza yapar, soketleri temizlemek lazım önce o motordan yedekte var bizde ingiltereden gelenin motoru aynı.. kabloları alttan geçiyordu koparmak istemedim çünkü o aksamın somunları döşemenin alt tarafında kalıyor. yeni olan belki hiç çalışmaz diye kurcalamadım onu Yorum bağlantısı
Onur Yaman 22 Şubat 2013 Paylaş 22 Şubat 2013 kardeş o vitesin sadece topuzundan bana da bulabilir misin acaba ben baya aradım netten ama bulamadım Yorum bağlantısı
Bayram Ōzdemir 2 Temmuz 2014 Paylaş 2 Temmuz 2014 Acaba farkli bi vites topuzu takabilirmiyiz bizim mondeo otomatikler Yorum bağlantısı
Recommended Posts