İçeriğe Yönlendir

14 Ayın Cezası

Onur Yeşil

Recommended Posts

Onur Yeşil
(düzenlendi)

Sayın forum sakinleri;hafta içi Bursa'daki ikametgah adresime vergi dairesinden bi ödeme emri gelmiş.Ödeme emrine göre vade tarihi 05/10/2011,türü de 9085 olan bi trafik cezam varmış ve ben bunu ödememişim.Babam da gitmiş 200 lira faizle yani 490 lira olarak bu borcu ödemiş.Anlamadığım olay şu;ruhsat babamın üstüne,ama ceza benim adıma.Yani ceza plakaya değil,bizzat bana gelmiş,Polis beni çevirmiş ehliyetimi almış ve cezayı yazmış.Ama benim bundan haberim yok.Bu güne kadar yediğim bütün cezaları sırf erken ödeme indiriminden yararlanmak için ilk fırsatta ödedim.Bu cezayı almış olsaydım hemen öderdim.Ki almışsam da ödemişimdir zaten.Vade tarihinden tam 14 ay sonra,arada hiç bi belge bilgi gelmeden böyle bi ödeme emrinin gelmesi benim kafamı karıştırdı.Bu işlerden anlayanlar bana yardımcı olurlarsa sevinirim.Bu 9085 türü ceza nedir?Şimdiden teşekkürler...

tarihinde Tahir İlter tarafından düzenlendi
Tarih düzeltildi.
Yorum bağlantısı
Ayhan Sırtıkara

Makbuzu vergi dairesinden buldurup imzanız yoksa itiraz edebilirsiniz, fakat imza varsa hatırlarsınız olayı mutlaka.

Yorum bağlantısı
Onur Yeşil

Cezanın ne olduğunu ve nerde yediğimi bilsem evet bendim veya hayır ben öyle bi ceza yemedim diyebilirim aslında.Ama sadece 9085 diye bişey yazıyo ceza türü kısmında.Pztesi gidicem vergi dairesine.

Yorum bağlantısı
Tuncay Ak

Sayın forum sakinleri;hafta içi Bursa'daki ikametgah adresime vergi dairesinden bi ödeme emri gelmiş.Ödeme emrine göre vade tarihi 05/10/2012,türü de 9085 olan bi trafik cezam varmış ve ben bunnu ödememişim.Babam da gitmiş 200 lira faizle yani 490 lira olarak bu borcu ödemiş.Anlamadığım olay şu;ruhsat babamın üstüne,ama ceza benim adıma.Yani ceza plakaya değil,bizzat bana gelmiş,Polis beni çevirmiş ehliyetimi almış ve cezayı yazmış.Ama benim bundan haberim yok.Bu güne kadar yediğim bütün cezaları sırf erken ödeme indiriminden yararlanmak için ilk fırsatta ödedim.Bu cezayı almış olsaydım hemen öderdim.Ki almışsam da ödemişimdir zaten.Vade tarihinden tam 14 ay sonra,arada hiç bi belge bilgi gelmeden böyle bi ödeme emrinin gelmesi benim kafamı karıştırdı.Bu işlerden anlayanlar bana yardımcı olurlarsa sevinirim.Bu 9085 türü ceza nedir?Şimdiden teşekkürler...

Tarih 05/10/2011 olabilirmi ?

Yorum bağlantısı
Tuncay Ak

Süre uzun iyi düşünün derim.Malum vergi dairesine girmek bir dert,çıkmak ayrı bir dert..

Yorum bağlantısı
Onur Yeşil

Ben yediğim bütün cezaları ödedim.Gidicem peşinden bakalım ne çıkacak...

Yorum bağlantısı
Ali Erkan Aktaşgül

9085 trafik cezalarının vergi dairesindeki kodu oluyor sanırım. Yani cezanın içeriğini sırf o numarayla anlayamazsınız.

Park cezası olabilir ya da fahri trafik müfettişleri hatanızı görüp yazmış olabilir diyeceğim ama cezanın ruhsat sahibi olmamanıza rağmen sizin adınıza kesilmiş olması tüm teorilerimi çürütüyor.

Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

Vade tarihi dediğin ne Onur? Tebliğ tarihi mi? Tebligatın düzenlenme tarihi mi? Cezanın kesildiği tarih mi?

Hiç Adıyaman'a gitmemiş arkadaşıma Adıyaman'da kesilmiş trafik cezası geldi.

Başka bir arkadaşıma da o gün Karabük'te çalıştığı halde Adapazarı tarafındaki bir gişeden kaçak geçiş cezası geldi.

İkisi de şikayet üzerine iptal oldu tabi. Yanlış kesilmiş de olabilir, başka bir Onur Yeşil de olabilir. Ama ulaşabilirsen öncelikle; cezanın kesildiği tarih ve tebligatın hazırlandığı tarihi öğren bakalım.

Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

Cezanın düzenlendiği tarih ile tebligatın hazırlandığı tarih arasında da 7 gün olması gerekiyor. Bu da önemli.

Ayrıca anladığım kadarıyla daha trafik cezasının neyle ilgili olduğunu bile bilmiyoruz. Belki de alakasız bir ruhsatın sahibi sıfatıyla yazıldı bu ceza.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Cezanın düzenlendiği tarih ile tebligatın hazırlandığı tarih arasında da 7 gün olması gerekiyor. Bu da önemli.

Ayrıca anladığım kadarıyla daha trafik cezasının neyle ilgili olduğunu bile bilmiyoruz. Belki de alakasız bir ruhsatın sahibi sıfatıyla yazıldı bu ceza.

Anladığım kadarıyla ruhsat babasına ait. Ancak ceza arkadaşın ehliyetine kesilmiş. Burada ceza kesilirken arkadaşın ehliyet bilgileri olması gerekmezmi?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

Anladığım kadarıyla ruhsat babasına ait. Ancak ceza arkadaşın ehliyetine kesilmiş. Burada ceza kesilirken arkadaşın ehliyet bilgileri olması gerekmezmi?

Gelen kağıtta ehliyetteki bilgileri yazıyor mu yoksa sadece Onur Yeşil ve adres mi yazılmış? Bu önemli.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Gelen kağıtta ehliyetteki bilgileri yazıyor mu yoksa sadece Onur Yeşil ve adres mi yazılmış? Bu önemli.

Evet önemli olan o. Arkadaş net bilgi vermemiş.

ehliyetimi almış yazmış.

Yorum bağlantısı
Necat Ertan

Vergi Dairesinden ödeme emri geldiyse, trafik cezası kesinleşmiş, kesinleşme sonrası tahsil için Vergi Dairesine gönderilmiş demektir. Başka herhangi bir maddi hata olabilir. Vergi Dairesine başvurarak bu icranın sebebine bakmak faydalı olur.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Onur Yeşil

Vade tarihi dediğin ne Onur? Tebliğ tarihi mi? Tebligatın düzenlenme tarihi mi? Cezanın kesildiği tarih mi?

Hiç Adıyaman'a gitmemiş arkadaşıma Adıyaman'da kesilmiş trafik cezası geldi.

Başka bir arkadaşıma da o gün Karabük'te çalıştığı halde Adapazarı tarafındaki bir gişeden kaçak geçiş cezası geldi.

İkisi de şikayet üzerine iptal oldu tabi. Yanlış kesilmiş de olabilir, başka bir Onur Yeşil de olabilir. Ama ulaşabilirsen öncelikle; cezanın kesildiği tarih ve tebligatın hazırlandığı tarihi öğren bakalım.

Evime gönderilen emirde takibe alınan borcun;dönemi 09/2011,vadesi 05/10/2011 yazıyo.Ceza benim adıma gelmiş,tamam diyelim ki başka bi onur yeşile gelmiş,ama plaka da yazıyo 16 LAJ 21 diye.Hem adım var hem plakam belgede.

daha önce de bir kaç kez ceza ödedğinizi belirtmişsiniz. o zaman akla şu geliyor, muhtemelen bu ceza mükerrer ödenmiş bir ceza da olabilir. bu güne dek ödediğiniz önceki tüm trf.ceza tutanak ve makbuzlarınızı gözden geçirin.(tabi tarih sırasına göre bir yerde dosyalamışsanız) aynı tarihlerde ödenmiş başka bir ceza mkbz. var mı yok mu bakın ve ceza tutanaklarını karşılaştırın. bakalım sonuç ne çıkacak. artık sonuca göre gerekirse vergi dairesine müraacat eder ve iadesini talep edersiniz.

(bunlar iş hayatında bir çok kez yaşanmış ve tecrübe ediilmiş deneyimlerdir) ;)

Ben de durumun böyle olduğunu düşünüyorum aslında.Ama bu gelen ödeme emrine göre borcu babam ödemiş beni beklemeden.Adamlar demez mi ya arkadaş madem kabul etmiyosun cezayı niye ödedin diye...

Ehliyet bilgileri değil de,kimlik numaram,adım soyadım ve plakam yazıyo belgede.

Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

Cezayı ödemen bir şeyi değiştirmez. Geri alırsın paranı.

En garantisi ceza tutanağına falan ulaşmak. Ya trafik şubeden, ya vergi dairesinden.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Onur Yeşil

Cezayı ödemen bir şeyi değiştirmez. Geri alırsın paranı.

En garantisi ceza tutanağına falan ulaşmak. Ya trafik şubeden, ya vergi dairesinden.

Yarın gidiyorum vergi dairesine.

Yorum bağlantısı
Onur Yeşil

Gidemedim bu gün :s O kadar sıkışık bi gündü ki uğrayamadım,ne olduğunu öğrendiğimde hepinizi aydınlatıcam...

Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...