Kubilay Evis 8 Aralık 2012 Paylaş 8 Aralık 2012 Merhaba FordClubTr ailesi. Sorunum dizel aracımızın aşırı derecede su eksiltmesi. Depoda hiç su kalmıyor. Kaçak felan aradım ama gözle görünür bir sebep bulamadım. Antifriz koymayı düşünüyordum ama bu sorunu çözmeden koymamaya karar verdim. Bu konuda tecrübeli abilerimden, kardeşlerimden yardım istiyorum. İlgilenenlere şimdiden teşekkür ederim. 1 Yorum bağlantısı
Kubilay Evis 8 Aralık 2012 Yazar Paylaş 8 Aralık 2012 Hiç bakmadım. Onunla alakalı ne tür sıkıntılar olabilir? Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 8 Aralık 2012 Paylaş 8 Aralık 2012 Devirdaim pompasından su kaçırıyorsa su eksiltme yapar. Bunu en iyi aracı çalıştırmadan devirdaim pompasının etrafına bakın orada antifriz lekesi var mı yok mu. Sonra pompanın etrafını elinizle kontrol edin ıslaklık var mı. Bu şekilde anlarsınız. Yorum bağlantısı
Ümit Mavigöz 8 Aralık 2012 Paylaş 8 Aralık 2012 tarifler conta yakmış gibi inşallah öyle degildir... Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 8 Aralık 2012 Paylaş 8 Aralık 2012 aşırı su eksilten motorda leke su izi mutlaka olur 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 8 Aralık 2012 Paylaş 8 Aralık 2012 tarifler conta yakmış gibi inşallah öyle degildir... Conta yakması büyük sorun değilde. Contanın nasıl yandığı ve yandıktan sonra hararet yapıp yapmaması. En iyi ihtimal hortumlar veya devirdaimpompası ama contaysa o biraz riskli. Yorum bağlantısı
Hüseyin Dönmez 8 Aralık 2012 Paylaş 8 Aralık 2012 aşırı dediğinize göre su ilave edip bu şekilde kullanıyorsunuz arabayı herhalde.hortumlardan birinde küçük bir delik varsa basınç artınca buradan hızlı şekilde su tahliyesi olur. Yorum bağlantısı
Tahir İlter 8 Aralık 2012 Paylaş 8 Aralık 2012 Devirdaim pompasından su kaçırıyorsa su eksiltme yapar. Bunu en iyi aracı çalıştırmadan devirdaim popmasının etrafına bakın orada antifriz lekesi varmı yokmu. Sonra popmanın etrafını elinizle kontrol edin ıslaklık varmı. Bu şekilde anlarsınız. Devirdaim pompasını görebiliyor muyuz abi? Benim açıkta değil trigerin bulunduğu kısımda diye aklımda kalmış. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 8 Aralık 2012 Paylaş 8 Aralık 2012 su akıtınca görürüsün nerede olduğunu, kendini belli eder hiç utanmaz 2 Yorum bağlantısı
Kubilay Evis 8 Aralık 2012 Yazar Paylaş 8 Aralık 2012 Devirdaim pompasından su kaçırıyorsa su eksiltme yapar. Bunu en iyi aracı çalıştırmadan devirdaim popmasının etrafına bakın orada antifriz lekesi varmı yokmu. Sonra popmanın etrafını elinizle kontrol edin ıslaklık varmı. Bu şekilde anlarsınız. Yarın sabah ilk işim bunu kontrol etmek olacak teşekkürler. Bir de aracımız hiç hararet yapmadı bununla da ilgili başka bir sıkıntısı olabilir mi? tarifler conta yakmış gibi inşallah öyle degildir... Conta yakıp-yakmadığını nasıl anlayabiliriz? aşırı dediğinize göre su ilave edip bu şekilde kullanıyorsunuz arabayı herhalde.hortumlardan birinde küçük bir delik varsa basınç artınca buradan hızlı şekilde su tahliyesi olur. Dediğiniz gibi de olabilir. Bunu ustamıza danışacağım, teşekkürler. aşırı su eksilten motorda leke su izi mutlaka olur Benim sorunuma benzer başka bir sorunu okumuştum orada siz motor yağıyla karışabileceğini söylemişsiniz. Dediğiniz tariflere göre sabah baktım yağda da bir köpürme, sararma, artma gibi bir problem söz konusu değil. Umarım hortumlarla ilgili olur da başımız çok ağrımız. Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 8 Aralık 2012 Paylaş 8 Aralık 2012 Devirdaim pompasını görebiliyor muyuz abi? Benim açıkta değil trigerin bulunduğu kısımda diye aklımda kalmış. Bizde V kayışı açıkta ve net bir şekilde görünüyor. Sadece kayışın takıldığı kasnak var önünde. Aracı çalıştırmadan o kasnağın alt kısmına elini değdirdiğinde ıslaklık var olup olmadığına bakarsın. Ancak Çağlar abimin dediği gibi o kadar fazla eksiltme varsa zaten belli olur. Ellemeye gerek kalmaz. Yorum bağlantısı
Kubilay Evis 9 Aralık 2012 Yazar Paylaş 9 Aralık 2012 Bizde V kayışı açıkta ve net bir şekilde görünüyor. Sadece kayışın takıldığı kasnak var önünde. Aracı çalıştırmadan o kasnağın alt kısmına elini değdirdiğinde ıslaklık var olup olmadığına bakarsın. Ancak Çağlar abimin dediği gibi o kadar fazla eksiltme varsa zaten belli olur. Ellemeye gerek kalmaz. Dediğiniz şekilde bugün baktım ve yoğun olarak ıslaklık gördüm. Peki şimdi nasıl bir işlem sonrası bu sorunumu atlatabilirim? İlgi ve alakalarınız için çok teşekkür ederim. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 9 Aralık 2012 Paylaş 9 Aralık 2012 Dediğiniz şekilde bugün baktım ve yoğun olarak ıslaklık gördüm. Peki şimdi nasıl bir işlem sonrası bu sorunumu atlatabilirim? İlgi ve alakalarınız için çok teşekkür ederim. En basit sorun ve en kısa sürede değişmesi gerekli. Devirdaim pompasından ise (öyle görünüyor ) Degisecek. Değiştirirken V kayışa da baktırın derim. Yorum bağlantısı
Mehmet Atlihan 9 Aralık 2012 Paylaş 9 Aralık 2012 benim iki kere basima geldi, birincisinde hortumlaradan kaciriyordu ,ikincisinde termostat yuvasindan geliyordu etrafi kirmizi sogutma suyu olmustu Yorum bağlantısı
Çağdaş Kesgin 5 Mayıs 2013 Paylaş 5 Mayıs 2013 Forumda antifiriz eksiltme üzerine bir konu gördüm ama aradığım cevabı bulamadım. Aracı bakıma götürdük ve antifirizni değiştirdik usta antifirizi döktüğünde depo max seviyesine kadar ulaştı, ama aradan 1 hafta geçtikten sonra min seviyesine indi bizde biraz daha aynı renk antifiriz ve üzerindeki talimatlara uygun bir şekilde saf su ekleyerek takviyede bulunduk.1 ay sonra araba motor arızası verdi bizde tamire götürdük ve yağ ile antirifizin karıştığını bu sistemin değişmesi gerktiğini söylediler ve yaptılar araba gayet iyiydi şimdi yine eksiltiyor ve ustaya götürdük normal dedi ama arabanın çekişinde düşüklük varmış gibi geliyor bu konuda beni ankara iyi bir ustaya veya durum hakkında bilgilendirecek forddaşlarıma =) şimdiden teşekkür ederim . Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 5 Mayıs 2013 Paylaş 5 Mayıs 2013 Forumda antifiriz eksiltme üzerine bir konu gördüm ama aradığım cevabı bulamadım. Aracı bakıma götürdük ve antifirizni değiştirdik usta antifirizi döktüğünde depo max seviyesine kadar ulaştı, ama aradan 1 hafta geçtikten sonra min seviyesine indi bizde biraz daha aynı renk antifiriz ve üzerindeki talimatlara uygun bir şekilde saf su ekleyerek takviyede bulunduk.1 ay sonra araba motor arızası verdi bizde tamire götürdük ve yağ ile antirifizin karıştığını bu sistemin değişmesi gerktiğini söylediler ve yaptılar araba gayet iyiydi şimdi yine eksiltiyor ve ustaya götürdük normal dedi ama arabanın çekişinde düşüklük varmış gibi geliyor bu konuda beni ankara iyi bir ustaya veya durum hakkında bilgilendirecek forddaşlarıma =) şimdiden teşekkür ederim . Sayın Çağdaş Kesgin Açmış olduğunuz konu forumumuzda daha önce açılmış olduğundan, mesajınız ilgili konuyla birleştirilmiştir. Konuyla ilgili detaylı bilgi http://www.fordclubt...i-konu-acarken/ linkinde bulunmaktadır. Lütfen yeni konu açmadan önce forumda arama yapınız, benzer konu varsa oradan devam ediniz. Göstereceğiniz hassasiyet için teşekkür ederiz. - Ford Club Türkiye Yönetimi 1 Yorum bağlantısı
Çağdaş Kesgin 13 Mayıs 2013 Paylaş 13 Mayıs 2013 Üstadlar konunun üzerinden baya bir zaman geçmiş ama ben yinede bir umut sorunumdan bahsedeyim aracım dizel atifriz biz koyuyoruz o eksiltiyor geçenlerde ustaya götürdük oda baktı kaçak bulamadı motorla alakalı birşeyler söyledi ama ben tam emin olmadım bu konu hakkında beni ankarada yönlendirebileceğiniz bir yer varmı ? not:gerçekten bu işten çok iyi anlayan bir usta lazım. Yorum bağlantısı
Hüseyin Maviş 13 Mayıs 2013 Paylaş 13 Mayıs 2013 Üstadlar konunun üzerinden baya bir zaman geçmiş ama ben yinede bir umut sorunumdan bahsedeyim aracım dizel atifriz biz koyuyoruz o eksiltiyor geçenlerde ustaya götürdük oda baktı kaçak bulamadı motorla alakalı birşeyler söyledi ama ben tam emin olmadım bu konu hakkında beni ankarada yönlendirebileceğiniz bir yer varmı ? not:gerçekten bu işten çok iyi anlayan bir usta lazım. Ankara'da önerilen birçok özel servis var ama ben Şaşmaz'da Yiğit Oto'yu önerebilirim size. Yorum bağlantısı
Çağdaş Kesgin 13 Mayıs 2013 Paylaş 13 Mayıs 2013 Evet onu bende çok duydum aslında bir ustaya dötürdüm hiçbir kaçak olmadığını elindeki ışıkla bakarak söyledi ve aracın motorunun değişmine gidecek kadar arza çıkarmtma ihtimalinden bahsetti bu yüzden biraz kar amacından kaynaklandığını düşünüyorum sizin çevrenizde böyle bir şeye şahit olan oldumu önce ? Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 13 Mayıs 2013 Paylaş 13 Mayıs 2013 conta yakmıştır, o da büyük masraf açar. Yorum bağlantısı
Çağdaş Kesgin 13 Mayıs 2013 Paylaş 13 Mayıs 2013 hocam araç dizel başka bir konuda dizelde conta olmadığını söylediler,farklı bir contamı yoksa bu Yorum bağlantısı
Kubilay Evis 13 Mayıs 2013 Yazar Paylaş 13 Mayıs 2013 Konunun sahibi olarak kendi aracımızda uygulanan hiç bir işlem olmadan yani kısacası radyatör suyuna bir ilaç atıldı üzerine su eklendi 1 hafta araç yoğunlukla kullanıldı sonra antifriz ve saf su eklenerek sorunumuz giderildi. Toplam maliyet 35 tl ve buna aracın yoğunlukla kullanılmasında yakılan yakıtta dahil. Umarım sizde kolay bir şekilde sorununuzu çözersiniz... Yorum bağlantısı
Çağdaş Kesgin 13 Mayıs 2013 Paylaş 13 Mayıs 2013 Bakalım inş. büyük bir sorun olmadan halledilir ama biraz araştırdım motor bloğu üzerindeki su kanallarında çatlak varsa işler sıkıntıya girecek gibi.Tam emin olmak için bir kaç usta ve servise daha gideceğim . Yorum bağlantısı
Recommended Posts