İçeriğe Yönlendir

Hangi Otogaz Kullanılmalı.?

Cihangir Küçük

Recommended Posts

Cihangir Küçük

Arkadaslar kolay gelsin, duyduğuma göre katkılı otogaz kullanmak tıkanıklığa neden oluyormuş, ben yakıtımı Opet ten otogazımı da Aygaz dan alıyorum. Sizce tercihim doğrumu? Hangi yakıtı ve otogazı tavsiye edersiniz? Tecrübelerinizi Bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Serkan Danış

Shell otogaz bence en iyisi, şimdi aracım dizel, eskiden hep shell den alırdım. :good1:

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Semih İzgi

Shell'den alırım herzaman. Shell yoksa aygaz, o da yoksa ipragaz veya total. En son alacağım ise POgaz

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Aygaz katkılı bir yakıttır, var mı bir tıkanıklık.. ?

Ayrıca bu bilgi eksik.. Katkılı otogaz tıkanıklığa sebep olmuyor.. Rast gele gaz kullanıp, pis tortulu gazlarla depo ve borular kirlendi ise katkılı gaz koyulduğunda bu pislikleri çözüp enjektörler gönderiyor.. Geçerse yanıyor, geçmez ise enjektörlere yapışıp kalıyor..

Sürekli kaliteli lpg kullanıyorsanız katkılı gaz kullanmanızda bir sakınca yoktur...

Ben milangaz kullanıyorum...

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Uğur Çınar

marka diye bir şey yok kanımca :D en dandik yerde bile alsan bzen en kalitelisi çıkıyor

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu
(düzenlendi)

Benim için farketmez ,gaz gazdır, bir zamanlar aracımda 12 kiloluk mutfak tüpü bile kullanmıştım... :biggrin:

tarihinde Şahin Topaloğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ahmet Gül

Bütün gazlar hemen hemen aynı dikkat edilmesi gereken pompa. İstasyonlar LPG'de daha rahat üç kağıt yapabiliyorlar. Pompanın hava sıcaklığına göre yoğunluğunu ayarlayan cihazını kapattıklarında, 42 litre aldığınız gaz esasen 40 litre olabiliyor, buna dikkat edilmeli ve mümkünse soğuk havalarda yakıt alınmalı. Belki bazı arkadaşlara faydalı olur diye iki yıllık tecrübelerim ışığında istasyonlara göre menzil kıyaslamalarını aşağıya yazıyorum:

Araç: Toyota Corolla 1.6 Sol Hatchback 42 lt(net) gaz alımında

İstasyon Menzil

Aygaz....................... 415km

Po Gaz..................... 435km

Total......................... 470km

Bp.............................450km

Shell..........................435km

Milangaz...................475km

Yukarıdaki yazdığım km değerleri yaklaşık değerlerdir. Defalarca tekrarlanan alımlar neticesinde subjektif olarak genel kanıya göre oluşmuştur. Amaç sadece tecrübe paylaşmaktır. Şahsi fikrime göre, Aygaz katkılı euro Lpg ,farklı oranda bütan ve propan bileşiminden oluştuğu için daha performanslı. Menzil ise daha kısa.

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Aklı kelden, benzini (yakıtı) shellden alacaksın.

Not: Kel değilim

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Ali Karadağ

Milangaz menzil/performans olarak beni en çok tatmin eden yakıt oldu bu güne kadar. Total de bir sonraki sırada gelir ;)

Yorum bağlantısı
Ünal Doğar

Arkadaşlar pek duymamış olabilirsiniz ama Güvenalgaz adlı firmanın gazı da her yönden çok iyi .Rastlarsanız mutlaka deneyin derim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cihangir Küçük

Aygaz katkılı bir yakıttır, var mı bir tıkanıklık.. ?

Ayrıca bu bilgi eksik.. Katkılı otogaz tıkanıklığa sebep olmuyor.. Rast gele gaz kullanıp, pis tortulu gazlarla depo ve borular kirlendi ise katkılı gaz koyulduğunda bu pislikleri çözüp enjektörler gönderiyor.. Geçerse yanıyor, geçmez ise enjektörlere yapışıp kalıyor..

Sürekli kaliteli lpg kullanıyorsanız katkılı gaz kullanmanızda bir sakınca yoktur...

Ben milangaz kullanıyorum...

Şimdilik tıkanıklık yok abi, ama bi söylenti var iste katkılı gaz tıkanıklık yapar almayın gibilerinden bende ilerde sorun yaşamak istemiyorum.

Yorum bağlantısı

Arkadaşlar pek duymamış olabilirsiniz ama Güvenalgaz adlı firmanın gazı da her yönden çok iyi .Rastlarsanız mutlaka deneyin derim.

BRC sistem LPG olan 2400 cc 200 hp Accord aracımda bazı gaz markaları rölanti düşüklüğüne sebep oluyordu. Ankaraya uğradığımda samsunda 2010 yazında 2,02 olan gaz lt fiyatı anakrada genel olarak 1,81 idi. Arkadaşım Güvenal gazın kendi (Ostim) yerine götürdü ve gazı aldım araç resmen şahlandı rölanti düzeldi. Ama simit lpg olunca o kadar bagajda zıplamama rağmen 1,55 olan lt fiyatıyla sadece 33 lt alabildim :( :( :elveda:

Şimdiki aracımı Ankaradan aldım ve direk güvenalgaza çektim :) 60 lt lpg aldım ve 2,39 dan :):seytan: Söyleceğim hem ucuz hem de gayet memnun kaldım. Ankaradakilere tavsiyemdir.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

İstasyon Menzil

Güzel veriler...

Yorum bağlantısı
Cihangir Küçük

milangaz alacam da ankarada ostim de var diğer istasyonlara göre fiyatı düşük.?

BRC sistem LPG olan 2400 cc 200 hp Accord aracımda bazı gaz markaları rölanti düşüklüğüne sebep oluyordu. Ankaraya uğradığımda samsunda 2010 yazında 2,02 olan gaz lt fiyatı anakrada genel olarak 1,81 idi. Arkadaşım Güvenal gazın kendi (Ostim) yerine götürdü ve gazı aldım araç resmen şahlandı rölanti düzeldi. Ama simit lpg olunca o kadar bagajda zıplamama rağmen 1,55 olan lt fiyatıyla sadece 33 lt alabildim :( :( :elveda:

Şimdiki aracımı Ankaradan aldım ve direk güvenalgaza çektim :) 60 lt lpg aldım ve 2,39 dan :):seytan: Söyleceğim hem ucuz hem de gayet memnun kaldım. Ankaradakilere tavsiyemdir.

Saygılarımla.

tam olarak nerde acaba ostim de?

Yorum bağlantısı

Lpg kitini taktırdıktan sonra araç teslim edilirken, usta Aygaz ve Shell'den gaz alma onlar katkılı olduğu için yıkanma yapıyor demişti. Koca Aygaz ile Shell düşünememiş, bizim usta mı olayı çözmüş dedim kendi kendime. Çoğu zaman Aygaz'dan alıyorum gazı, şimdiye kadar en ufak bir problemle karşılaşmadım. Tamamen uydurma bana kalırsa.

Yorum bağlantısı
Mustafa Gökmen

Ticari takside yıllarca çeşitli istasyonlardan lpg kullandık,aygazın katkılı gazına geçtik ve enjektör sıkıntılarıyla baya bir uğraştık...Şuan hep aygazın katkılı gazı kullanılıyor ve hiç bir sıkıntı problem yok...

Yorum bağlantısı
Önder Kuru

Balıkesir'de de var Güvenalgaz... Önceki aracımda hep ordan alırdım, c-max'a lpg takıldıktan sonra BP ile shell'i önerdiler, yaklaşık 1200 km shell ve Bp kullandım son zamanlarda bir kaç kez rölanti 2-3 saniyeliğine sarsıntılı çalıştı, gaz tamamen bittikten sonra güvenalgazdan fulledim hem rölanti sorunu kayboldu hemde tahmini olarak 15-20 km menzil artışı olduğunu farkettim.

Bu arada Balıkesir'de gazın litresi güvenalgaz'da 2,70 tl... BP'de falan 2,81 hatta başka bp'de 2,91...

Yorum bağlantısı
Fazlı Özdemir

İstasyon Menzil

Değerler fikir verici olmuş. Ancak mevsim(hava sıcaklığı) da çok değiştiriyor tüketimi. Bunu da dikkate almak lazım.

Yorum bağlantısı
Seçkin Kaçar

ben arcımı aldığımdan beri aygaz kullanırım,fakat iki ay önce amcaoğlu ipragaz tavsiye etti. Gitim ordan aldım,aygaza göre biraz daha uzun menzil yaptım.

Yorum bağlantısı
Ahmet Gül

Değerler fikir verici olmuş. Ancak mevsim(hava sıcaklığı) da çok değiştiriyor tüketimi. Bunu da dikkate almak lazım.

Hava sıcaklığı ve sürüş koşulları başlı başına etkiliyor tabi. Bu söylediğim değerler kış değerleri ama. Yaz değerleri için ortalama 30 km fazla eklenmesi lazım. Örneğin Aygaz Euro LPG ile kışın 415 km yaparken yazın 440 km yapıyordum. Rekorum ise Total Gaz ile 540 km yaptım 42 lt ile yazın. Fiyat performans olarak bence en uygunu Total.

Yorum bağlantısı
Ersin Bahar

2006 Focus'umda sürekli Aygaz Euro LPG (katkılı) kullanıyordum (Hep aynı istasyondan). Kışın havalar soğuyunca aracım gaza geçtikten sonra hareket halindeyse silkeleme yapıyor-devir saati düşüp yükseliyor, rölantide bekliyorsam stop ediyordu. LPG montajını yapan ustaya gidince ilk sorduğu şey "Gazı Opet'ten mi alıyorsun?" oldu. Araba çalışır vaziyette iken LPG hortumunu söktü ve çıkan gazın soğuk yüzeyde nasıl donduğunu gösterdi. Benden önce aynı sıkıntıdan gelen araçlarında gazı Opet'ten (Ya da katkılı gaz satan diğer firmalardan) aldığını söyledi. LPG borularını ve enjektörlerini temizledikten sonra depom biter bitmez SHELL'den almaya başladım gazı ve sorun düzeldi. Bi daha da Opet'ten gaz almadım. 2000 model Fiesta 1.25 aracıma 90.000 km LPG ile bindim ve Shell dışından hiç gaz almadım. Hiçbir sıkıntıda yaşamadım

Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
Bahri Tepegöz

2006 Focus'umda sürekli Aygaz Euro LPG (katkılı) kullanıyordum (Hep aynı istasyondan). Kışın havalar soğuyunca aracım gaza geçtikten sonra hareket halindeyse silkeleme yapıyor-devir saati düşüp yükseliyor, rölantide bekliyorsam stop ediyordu. LPG montajını yapan ustaya gidince ilk sorduğu şey "Gazı Opet'ten mi alıyorsun?" oldu. Araba çalışır vaziyette iken LPG hortumunu söktü ve çıkan gazın soğuk yüzeyde nasıl donduğunu gösterdi. Benden önce aynı sıkıntıdan gelen araçlarında gazı Opet'ten (Ya da katkılı gaz satan diğer firmalardan) aldığını söyledi. LPG borularını ve enjektörlerini temizledikten sonra depom biter bitmez SHELL'den almaya başladım gazı ve sorun düzeldi. Bi daha da Opet'ten gaz almadım. 2000 model Fiesta 1.25 aracıma 90.000 km LPG ile bindim ve Shell dışından hiç gaz almadım. Hiçbir sıkıntıda yaşamadım

iyide abi usta LPG hortumunu söküp biryere tutarsa gaz normal olarak donacaktır. LPG bu Doğal gaz değilki ?

Yorum bağlantısı
Ayhan Asil

Fazlı tespitin çok doğru kardeş benim araba da Milangazdan alındığında en uzun mesafeyi katediyor, bu arada sanayi sitesinin içerisindeki halen uygun mu....

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...