İçeriğe Yönlendir

97 Mondeo Lastik Seçimi

Cem Yılmaz

Recommended Posts

Cem Yılmaz

Arkadaşlar 97 mondeo aracıma yeni lastik ihtiyacım var, şuan aracın üzerinde aldığımda üzerinde bulunan 185/65 R14 86T lastikler var.

Öncelikle acaba bu ebatlar 97 mondeo için yazlık- kışlık standart ve uygun ebatlar mı , çünkü alacağım yeni lastikleri de bu ebatlarda olacağım ,yaşadığım şehir bursa , ilk karar veremediğim nokta kışlık , yazlık ayırıp ayrı ayrı lastik mi almam, yoksa 4 mevsim lastik mi almam

buralar da sert kış yok kar olduğu oluyor nadiren ama çok kararsız kaldım kışlık mı yoksa 4 mevsim lastik mi bu konudaki önerilerinizi rica ediyorum

Bir diğer konu lastik seçimi konusunda kararsızım araştırmalarıma göre yokohoma ve nokian arasında gidip geliyorum ama yokohoma ya daha yakınım gibi

yokohama w-drive v903

http://yokohamalastik.com/binek-otomobil/yokohama-w-drive-v903-lastik-185-65-14-86t.html

Tavsiyeleriniz nedir arkadaşlar yukarıda ki 185/65 r14 86t ebatları kışlıkta değişiyor mu acaba benim hangi ölüçüler de almam sağlıklı olur yardımcı olabilirseniz çok sevinirim teşekkürler

Yorum bağlantısı
Ercan Mürtezaoğlu

98 mondeomda goodyear efficientgrip kullanıyorum ben goodyear efficientgrip diyorum başka birsey demiyorum

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cem Yılmaz

bir yazısında Mehmet 'bey 195/60/15 uygundur demiş ama bende treddütte kaldım hangi lastik ve hangi ebat olması konusunda yada kışlık yerine bursada 4 mevsim mi alsam diye

Yorum bağlantısı

kardeşim günaydın, hiç kışlık lastik almana gerek yok bursa koşullarında aynı ebat lastiği alabilirsin gönül rahatlığıyla, aracın lastikleri değiştiği zaman araçta çok büyük fark hissedeceksin, ben geçen yıl antifirizini yeni değişmiştim mobil antifiriz koymustum kışlık bakım yaptırdığında antifirizi değişmene gerek yok, bu arada usta buldunmu?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

kışlık lastik almaya gerek yok? Bursa da Hem de?

mondeo glx ler 185/65/14 tür, Gihalarda 195/60/15 kullanıldı, aluminyum jant ile

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Cem Yılmaz

kardeşim günaydın, hiç kışlık lastik almana gerek yok bursa koşullarında aynı ebat lastiği alabilirsin gönül rahatlığıyla, aracın lastikleri değiştiği zaman araçta çok büyük fark hissedeceksin, ben geçen yıl antifirizini yeni değişmiştim mobil antifiriz koymustum kışlık bakım yaptırdığında antifirizi değişmene gerek yok, bu arada usta buldunmu?

günaydın kardeşim, bir yer buldum bursa'da fordextra forumdan tavsiye ettiler sağ olsunlar akşama bırakacağım tüm kontroller için , ön kontrolde yağlarda eksiklik falan çıktı, birde sıkışık trafikte durkalklar da tekrarlayan devir yükselmesi gazla birlikte (sanki kısa bir takılma gibi) bir sorun baş gösterdi ara sıra oluyor, sonrasında birkaç gaz verip çekince düzeliyor, bunun içinde sadece sökülüp kontrolü için 100 tl tutar dediler birçok bölüm sökülecekmiş, parça değişmesi gerekirse tahmini parça fiyatı 300 tl ler de (parçanın adını hatırlamıyorum) bunu değiştiremem zaten temizleyince düzelir belki dediler ümit ediyorum inşallah düzelir bakalım göreceğiz.

Asıl olay biliyorsun direksiyondaki uğuldama bunun direksiyon pompasından kaynaklandığını söylediler bir kaç yeri aradılar parça yok dendi sonra bir yerden haber bekliyorlar, ama fiyatı çok yüksek sanırım bu uğultuyla yaşamaya bir süre daha devam edeceğim gibi görünüyor :( Açıkçası bu kadar para versem kesin düzelecek mi ondanda emin değilim)

tüm kontrol bakım vs için yağlar filtreler vs ve diğer kalemler için (kalem kalem elimde yok yazamıyorum o yüzden) 210tl fiyat verdiler , şu trafikteki devirde ve gazdaki yükselip alçalma içinde sökme takma temizleme içinde 100tl fiyat verdiler genel olarak nasıl fiyatlar bilemiyorum

Antifirizi söylerim geçen sene eklendiğini teşekkürler

4 mevsim uygun lastik olarak ne tavsiye edersiniz, lastik fiyatları almış başını gitmiş,

18 /65/14 ebat mı bakayım , hatta kullanılır sıkıntı olmaz diyorsanız 195 /60 /15 mi baksam, birazcık bile yükselse araba iyi aslında benim için eğer 195 olunca yükselme olacaksa , ama yok 185 / 65 / 14 olsun değişme ebatını derseniz performans ve kullanım için 185 te kalayım

Şimdiden çok teşekkürler

Yorum bağlantısı

kardeşim kesinlikle kendi ebatını tak derim eğer yükselmesini istiyosan biliyosunuz mondeo zaten alçak araba 4 helezonun değişmesi yeterli olacaktır 15 yıllık orjinal yayı hale üstünde zamanla tabi mukavemeti azalıp yumuluyo o yüzden 4 helezon değişirsen araç ciddi oranda yükselir antifirizine ekleme yapmadım geçen yıl komple değiştirmiştim, lastik ler gerçekten pahalı mıchelın 4 mevsimini tavsiye ederim yada good year bu ikisinden şaşma bence 4 lastik 550 600 arası ama iyice gezmen lazım aynı lastikte aynı üründe çok fiyat farkediyo birde lastik alırken en önemli olan şey imal yılını sorun ve satıcının bunu size göstermesini isteyin depoda yatan lastik kullanılmasada ömründen gidiyo çünkü, pompadaki uğultu büyük bi ihtimal pompa bakımı yapıldığında giderilecek bir sorun yağ eksiltme yok çünkü sanmıyorum komple pompa değişimine gidileceğini ankara istenbulda dreksiyon pompası tamiratı yapanlar var sadece bence onların işi o kadar para verip değiştirmeye değmez bence,ikinci bişey aracın yağ filtresini değişmeyin o iki yağ değişiminde değişir geçen sefer ben değişmiştim bu sefer değilde bidahaki yağ değişimine değiştirin,carbon clean yapacaklar bildiğim kadarıyla yani boğaz kelebeğini söküp temizleme işlemi yapacaklar bunada 100 tl normal dir , eğer bu yüksek devirde çalışma ilk çalıştırmada oluyosa arabayı elletmeyin motor ısındıktan sonra oluyosa bi baktırın derim,210 tl neye dediler ben orayı anlamadımyağ değişimi ve bakım işiyse bu para çok kalem kalem bilirsek sana net bişey söyleyebiliriz,arabayı bırakıpişi bitince alırım deme sakın,işi bitene kadar başında ol kardeşim ne söktü ne taktılar gözle mutlaka sana tavsiyem,,, anladın sen onu:) saygılar...

Yorum bağlantısı
Hamdi Gökhan Atasoy

kışlık lastik almaya gerek yok? Bursa da Hem de?

mondeo glx ler 185/65/14 tür, Gihalarda 195/60/15 kullanıldı, aluminyum jant ile

çağlar bey benim araçta 205 * 55 * 15 ebatlı lastikler var ne gibi sıkıntı yaratır orjinal ebatta olmaması (97 mondeo ghia)

Yorum bağlantısı

Ayakkabınızdan pay biçin,

41 numara giyiyorsanız,44numara giyin.

Yürümeye çalışın,sonrada koşmaya.

Balon yapma riski yüksek.

Çukurları hissetme Muazzam derecede Yakıt konusunu hiç hesaba katmıyorum bile.

Alçak bi araba olsaydı sürterdide davlunmbazlara, ama ghia yüksek.

Yorum bağlantısı
Hamdi Gökhan Atasoy

hakan bey yeni lastik alacağım arkadaş 205 60 15 takalım yerden yükselsin ayrıca konforu artar diyor 205 60 15 takacağım v serisi az geniş olması daha iyi yol tutar ve fren mesafesi kısaltır diye düşünüyorum ama yakıt tüketimini arttırır o kesin

Yorum bağlantısı
Cem Yılmaz
(düzenlendi)

arkadaşlar yokohoma c drive 2 almayı düşünüyorum görüşleriniz nelerdir acaba fiyat 192 yazıyor bayi sitesinde

http://yokohamalasti...-65-14-86h.html

aslında birde bu var Yokohama BluEarth AE01 bunun fiyatıda 160 yazıyor daha uygun ama bilemiyorum

http://www.yokohama.com.tr/datafiles/fiyatlistesi/2012/kasim/fiyat-listesi.htm

aradaki 30 tl den toplamda 120tl ye değermi acaba

tarihinde Cem Yılmaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

205/55/15 benimde mondeoda çok keyif aldığım bir ebad,, kullanım tarzına bağlı

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar

195/60/15 orjinal ebattır...ghıalar için.ama glx lerde olmaması bu lastiği takarsam bir sıkıntı olurmu sorusunu aklınıza asla getirmesin...lastik ebatı hariç diğer tüm parçaları aynıdır...15 jant la daha güzel olacağı kesin...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

şuan 195/60/15 goodyear efficient grip kullanıyorum 1998 ghia aracımda.önceki lastiklerim 205/60/15 goodyear eagle f1 di. efficient grip'i birçok kişinin tavsiyesi üzerine aldım ancak ben pek memnun kalmadım açıkçası.patinaja düşme(çok çabuk asrnin devreye girmesi) ve frenlemede çabuk abs'ye geçme sorunlarıyla karşılaştım.Oysa ki önceki lastiklerimde hiç bu sorunlarla karşılaşmıyordum. Ayrıca 195 e düşürdüğüm için de pişmanım,en güzeli 205/55/15 olmasıdır.Özellikle virajlarda ve yüksek hızlarda yol tutuş ve fren mesafesi için.Tabi bu durumda %10'luk yakıt artışını da göze almanız gerek.

Yorum bağlantısı
Cem Yılmaz

97 glx de 205/55/15 in daha iyimi performans verebileceğini mi söylüyorsunuz %10 luk yakır sarfiyatı dışında, 185/65/14 yerine 205/55/15 dahamı mantıklı acaba

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

effc. grip in yol tutuş üstünlüğü yoktur, normal olmuş yaşnanlar. 205/55/15 bu kasada çok güzel sonuç veriyor

Yorum bağlantısı

97 glx de 205/55/15 in daha iyimi performans verebileceğini mi söylüyorsunuz %10 luk yakır sarfiyatı dışında, 185/65/14 yerine 205/55/15 dahamı mantıklı acaba

Cem bey ;

Araç güçlü bir araç.o yüzden lastik taban kısmının büyük olması iyidir.Tabi yüksek hızlarda kullanıyorsanız avantajını çok göreceksiniz.(yol tutuş,manevra kabiliyeti).Ben yeni lastiklerimi taktığımda %10 luk bir yakıt düşüşü oldu sadece.ama tabi bununla birlikte yol tutuş,frenleme vb bahsettiğim konularda da sıkıntılarım olmaya başladı.185 bizim araçlarımız için bence çok dar bir taban.195 idealdir,ama 205 bence en güzeli.Zaten 205 sonrası davlumbazlara sürtmeye başlıyor dönüşlerde.

Yorum bağlantısı
Cem Yılmaz

peki üstad 97 glx'e 205 / 55 / 15 takıldığında biraz yükte sürtme falan yapmasın sonra, zaten alet baya bir alçak normalde de

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Jant orjinalse, veya aksuar da olsa ET değeri normalse sürtmez, ET35 e kadar sürtmez mesela

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

benim şuanda 195/60/15 ,standart jantlar ve yaylar,ancak iki kişi olduğunda bile özellikle kasislerde ufaktan sürtme meydana geliyor.Tabi yavaş geçtiğim için sıkıntı yaratmıyor ama yine de alttan hafif bi dokunuyor.

Jant orjinalse, veya aksuar da olsa ET değeri normalse sürtmez, ET35 e kadar sürtmez mesela

Çağlar bey ;

ET değeri dediğiniz nedir?

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Taner Kızılkor

Bir güzellik oldu. Ama ne kadar güzellik bakalım karar vereceğim artık.Geçen yıldan kalan yazlık lastiklerim bir daha araca takılacak durumda değiller. Lastik bakıyordum arkadaşımda elimde 205 50 16 lastik var kendine jant bul vereyim kullan diyor.

1 yaz boyu kullanıp aracını satmıştı.

uygun bir jant buldum kormetal'in mondeo st lerin jantına benziyor. Ama bijon aralığı 98 mondeo Ghia' da neydi onu bilmiyorum? 4x100 müydü acaba??

Üstad sen hatırlıyor musun bijon aralığını, birde bu lastik jant ebadına ne dersin sürter mi?? Et değerine dikkat et demişsin bir arkadaşa yukarıda ben nasıl bir et değeri almalıyım neye göre hesaplanır bu?

Çok yakar diyecek olan arkadaşlar için yazayım; biliyorum ve zaten trafiksiz uygun bir güzergahta geziniyorum ve zaten oldukça az yakıyor aracım ;)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...