Serkan Toker 12 Aralık 2013 Paylaş 12 Aralık 2013 Birde yukarıda ki vanayı tam kapatınca tam soğuma oluyor peteklerde. Aşağıda ki vanayı tam kapatıp denemedim hiç.. Aşağıdaki vana kapatılınca ondan sonraki peteklere su akışı tamamen kesiliyorsa bağlantı düzgün mü demektir ? Kombinin orada dağıtım ne şekilde Ayhan ? Benim kombinin altında her peteğe ayrı giden borular var ve üstlerinde vanalar var...Yani gıcık bir misafir gelse gece o odaya giden peteği kombinin altından kapatıp yok ya dün akşam o kadar soğuk yoktu diye kafa yapabilirim... Peteklerin havalarını almışsındır belki ama yine de bir daha kontrol et.. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 12 Aralık 2013 Paylaş 12 Aralık 2013 Kombinin orada dağıtım ne şekilde Ayhan ? Benim kombinin altında her peteğe ayrı giden borular var ve üstlerinde vanalar var...Yani gıcık bir misafir gelse gece o odaya giden peteği kombinin altından kapatıp yok ya dün akşam o kadar soğuk yoktu diye kafa yapabilirim... Peteklerin havalarını almışsındır belki ama yine de bir daha kontrol et.. Yok abi bende eski sistem vana falan yok..Peteklerin havaları falan da kontrol edildi.Yanmasında aslında bir sıkıntı yok ama ben merak ediyorum yine de.. Yani alt vanalar ne işe yarıyor üst vanalar ne işe yarıyor bir terslik var mı diye.. Salonda 2 petek var birisi çok güzel yanıyor diğeri parçalı bulutlu Yatak odası da çok iyi ısıtmıyor ama son petek haliyle soğuk olur onu kabul ediyorum. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 12 Aralık 2013 Paylaş 12 Aralık 2013 Bizim evin altında da salon kısmı yanmıyor..Bu çok bariz belli. Sırf bu yüzden, apartmanın ısıtmasını doğal gaza geçirmekten tırsıyorum.. 1 Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 12 Aralık 2013 Paylaş 12 Aralık 2013 Sırf bu yüzden, apartmanın ısıtmasını doğal gaza geçirmekten tırsıyorum.. Abi bilinçli tüketici zaten bunu böyle yapmıyor. Yani petekleri oda da yada salonda kapatmak o kısmın duvarlarının daha da soğumasına sebep oluyor. Kapı altından soğuk geliyor vs.. Aslında tüketimi düşüreyim derken daha da çok tüketime sebep oluyor. Bence tüm evde kışın rolanti dediğimiz en düşük ayarda tüm petekler yakılmalı..Gerektiğinde sıcaklık artırılmalı.. Ama maalesef bazıları biz zaten bir oda da oturuyoruz geri kalan kısımlar gereksiz diye kapatıyor. Bu da alt ve üst komşuyu da olumsuz etkiliyor. 1 Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 12 Aralık 2013 Paylaş 12 Aralık 2013 Bizim petek boyları kısa olduğu için 40 derecede falan ısınmamız mümkün olmuyor, 60a kadar çıkıyoruz. Yorum bağlantısı
Tahir İlter 12 Aralık 2013 Paylaş 12 Aralık 2013 Kullanılmayan odaları kapatmak saçma bence. Evin ısısını düşürmekten başka bir işe yaramaz ki, mesela salonu kapattınız , salonda ki petek en fazla 160 cm dir.Bu da toplamda % 1 lik bir tasarruf anca sağlar bence. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 12 Aralık 2013 Paylaş 12 Aralık 2013 2011 yılında yeni ev aldım. Başkent gaza giderek abonelik işlemleri için sıraya girdim, sıra bana geldiğinde ön ödemeli sayaç için 1.200 TL, faturalı sayaç için ise 800 TL abonelik parası istediler. Bende hiç düşünmeden faturalı sayaç istedim. Adamların işi ne gelsin okusunlar sayaçtan. Şimdi kafam rahat, yok doğal gaz bitti bitecek, yok bu ayı çıkarırmı, doğal gaz alım kuyruğu uzunmu gibi şeyler düşünmüyorum. Kota uygulaması zaten işin tuzu biberi. Artık kartlı sayacın bir avantajı kalmadı. Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 12 Aralık 2013 Paylaş 12 Aralık 2013 Kullanılmayan odaları kapatmak saçma bence. Evin ısısını düşürmekten başka bir işe yaramaz ki, mesela salonu kapattınız , salonda ki petek en fazla 160 cm dir.Bu da toplamda % 1 lik bir tasarruf anca sağlar bence. Salona gerek yok, şu an oturduğum evde tuvalet havalandırması sebebiyle tüm ev soğuyor. Ev merkezi sistem ama sobalı gibi, tuvalete giderken iki kat daha giyinip gidiyoruz. Yorum bağlantısı
Tahir İlter 12 Aralık 2013 Paylaş 12 Aralık 2013 Salona gerek yok, şu an oturduğum evde tuvalet havalandırması sebebiyle tüm ev soğuyor. Ev merkezi sistem ama sobalı gibi, tuvalete giderken iki kat daha giyinip gidiyoruz. Benim evin tuvaletini görsen abi Rahat 1 tane çek yat sığar ilk giriş kısmına :D Keşke petek koysalarmış bir tane 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 12 Aralık 2013 Paylaş 12 Aralık 2013 Benim evin tuvaletini görsen abi Rahat 1 tane çek yat sığar ilk giriş kısmına :D Keşke petek koysalarmış bir tane Yatarak mı ...? Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 12 Aralık 2013 Paylaş 12 Aralık 2013 Salona gerek yok, şu an oturduğum evde tuvalet havalandırması sebebiyle tüm ev soğuyor. Ev merkezi sistem ama sobalı gibi, tuvalete giderken iki kat daha giyinip gidiyoruz. Kapatsanız orayı..Az bir boşluk kalsa yeterli olur kış günleri için en azından.. Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 12 Aralık 2013 Paylaş 12 Aralık 2013 Kapatsanız orayı..Az bir boşluk kalsa yeterli olur kış günleri için en azından.. Havalandırmanın tamamını iki kat naylon arasına kalın kumaş (peluş) koyarak kapattım ama duvarlar soğuk olduğu için ısınmıyor. 1 Yorum bağlantısı
Tahir İlter 12 Aralık 2013 Paylaş 12 Aralık 2013 Yatarak mı ...? İster açık ister kapalı çok rahat sığar abi Lavobo kısmı falan da durur rahat rahat kullanırsın Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 12 Aralık 2013 Paylaş 12 Aralık 2013 İster açık ister kapalı çok rahat sığar abi Lavobo kısmı falan da durur rahat rahat kullanırsın Bir nevi altına yatırım yapmak yani 1 Yorum bağlantısı
Sevgin Yılmaz 13 Aralık 2013 Paylaş 13 Aralık 2013 Arkadaşlar kombimin pompası gitmek üzere,üzerinde şu resimdeki pompa var.Kombi Ariston marka bacalı tip ama oldukça eski model.Aynısını veya eşdeğerini arıyorum. http://imageshack.us/content_round.php?page=done&l=img34/8148/fqbh.bmp&sa=0 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 14 Aralık 2013 Paylaş 14 Aralık 2013 Yok abi bende eski sistem vana falan yok..Peteklerin havaları falan da kontrol edildi.Yanmasında aslında bir sıkıntı yok ama ben merak ediyorum yine de.. Yani alt vanalar ne işe yarıyor üst vanalar ne işe yarıyor bir terslik var mı diye.. Salonda 2 petek var birisi çok güzel yanıyor diğeri parçalı bulutlu Yatak odası da çok iyi ısıtmıyor ama son petek haliyle soğuk olur onu kabul ediyorum. iyi ısınanları ısıtması azalana kadar vanadan kapatın. sonra azcık geri açın. Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz 15 Aralık 2013 Paylaş 15 Aralık 2013 Gaz faturası bu ay erken geldi, 22 günlük fatura kesmişler, acaba neden erken kesildi faturalar. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 15 Aralık 2013 Paylaş 15 Aralık 2013 Gaz faturası bu ay erken geldi, 22 günlük fatura kesmişler, acaba neden erken kesildi faturalar. Bende de tam tersi 13ünde gelmesi lazımdı ama yok.. Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 15 Aralık 2013 Paylaş 15 Aralık 2013 Sizce aynı şartlarda ,sürekli 45 derece ayarda çalışan mı?, yoksa ara ara çalışan, 60 derece üstünde çalışan ( oda termostatı ile) ayarda mı daha az enerji harcanır? Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 15 Aralık 2013 Paylaş 15 Aralık 2013 (düzenlendi) "ara ara" kelimesi sihirli. aralar uzun ise evet 60 derece az yakar. zamanlı termüstattan bahsediyorsak. Yoksa aralar termostat dur kalkları ise, hayır çok yakar. 15 Aralık 2013 tarihinde Mehmet Göktürk tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Engin Karadayan 15 Aralık 2013 Paylaş 15 Aralık 2013 (düzenlendi) Sizce aynı şartlarda ,sürekli 45 derece ayarda çalışan mı?, yoksa ara ara çalışan, 60 derece üstünde çalışan ( oda termostatı ile) ayarda mı daha az enerji harcanır? Ev kalabalık ise oda termostatıyla 60 derecede az yakar.Yok sayı az ise çok yakar ama ısınırsın.45 derece de oda kalabalıksa az yakar ama oda hamam olur.Oda kalabalık değilse yine az yakar ama ısıtmaz Valla benim tecrübelerim böyle 15 Aralık 2013 tarihinde Engin Karadayan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 16 Aralık 2013 Paylaş 16 Aralık 2013 Ayda ne kadar fatura geliyor ? Kartlının avantajı yazın biriktirip kışın harcamak 2011 senesinden buyana şimdiye kadar ödediğim en yüksek fatura 280 TL idi. Yüksek girişte oturuyoruz ve altımız bodrum. Kota uygulamasından sonra malesef artık yazın biriktirme olamıyor. Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 2 Şubat 2014 Paylaş 2 Şubat 2014 Arkadaşlar yeni bir eve taşınacağım, ev yeni ev ve kombili. Yapan firma ariston matis 24 kombi takmış, brüt 155 (net 115-120) m2. Salon güneye, oturma odası güney ve doğuya, mutfak, çocuk odası, yatak odası doğuya bakıyor. Dış cephede yalıtım var, katlar arasında da ses ve ısı yalıtımı var deniliyor. Peteklere gelince (ölçüler karışla alındı, yani yaklaşık değerler. her petekte termostatik vana var.) Salon 120 cm Oturma odası 140cm Mutfak 110 cm çocuk odası 100 cm yatak odası 120 cm giriş 50 cm banyoda havlupan var. Bu evde ısınmam nasıl olur? Kombi-petek uyumu nasıldır, yeterli midir? Yorum bağlantısı
Engin Karadayan 2 Şubat 2014 Paylaş 2 Şubat 2014 Kombi tesisatındaki suya kombinin üstünden bir hava basılıyor biliyorsunuzdur bizde o hava bitti kombici elaman geçerken basarım dedi unuttu gitti bir şikayet yok ısınmadan fakat kombi kapalıyken basınç 1 e düşüyor açıkken 1.7- 1.8 eskiden hep sabitti bu olay benim gözüme hoş gözükmüyor ne dersiniz illa kombiciyi çağırıp hava bastırıyım mı ? Bir sorun çıkarır mı böyle ? Basınç çok yükselirse içindeki suyu boşaltabilir.Bizim kombide de aynı durum var şuan.Pompayı bulsaydım basacaktım havayı. Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı 2 Şubat 2014 Paylaş 2 Şubat 2014 3 oda 1 salon evde 3 petek yakıyorum. Oturduğum odalar. Diğer odaların petekleri merkez vanalarından kapalı. Açık haliyle, kapalı hali arasında faturada 100 TL fark var. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts