Vasfi Gişten 14 Haziran 2015 Paylaş 14 Haziran 2015 Benim bildiğim m2 ile yoğuşmalı kombinin bir alakası yok. Yoğuşmalı kombilerde önemli olan ayarlan kazan sıcaklığı. En verimli yoğuşma 40-50 derece arası ayarlanan kazan sıcaklıklarında olduğundan evi bu sıcaklıklarda ısıtabilecek bir sistem kurulması gerekiyor. Ha 50 derecede evi ısıtamazsın 60 dereceye ayarlarsın bu sefer yoğuşma verimi düşer ama en kötü yoğuşmasız normal kombiler kadar yakar fazlasını yakmaz. M2 olayına benim getirebileceğim tek mantıklı açıklama eğer ev küçük bir evse gelen faturada az olacak ve yapılan tasarruf kombiyi ilk alırkenki fiyat farkını ne kadar sürede amorti edecek, birde şu durum var vaillant yoğuşmalı kombilerin yıllık bakımı için daha fazla ücret istiyor diğer markalarda nasıldır bilemiyorum. Tabi ilk yatırım maliyetini göz önüne almazsak ay sonunda faturanın normal kombilere göre daha az gelmesi sevindirici kombiyi alırken ücreti bir kere veriyoruz ama bütün kış fatura geliyor 1 Yorum bağlantısı
Tuna İşgören 14 Haziran 2015 Paylaş 14 Haziran 2015 Ben buderus logamax gb062 yi 2000 tlye aldim. 30Kw sicak su var suda dalgalanma sıfır. Kütüphane sessizliginde. Calisirken kulagini dayamam gerek duyabilmen icin o derece sessiz . kişa petek performansinada bakicaz artik. Yorum bağlantısı
Okan Tansel 14 Haziran 2015 Paylaş 14 Haziran 2015 online olarak ta araştırdığınızda yoğuşmalı kombi için 200 m2 alanın önemi her seferinde vurgulanıryor . ben kombi alırken hatim ettim bu konuyu ve doğru olduğuna inandım çünkü ürünün yoğuşma kapasitesi m2 deki döngüye bağlı tam yoğuşma ve verim ve tasarruf için bu m2 öneriliyor eğer 3 sene içinde bu teknoleji yenilenmediyse . tabi hem onlineda hemde gerçekten amacı müşteri memnuniyeti olan bayiler bunu ön planda tutuyor.baziıları yoğuşmalı takalım diyip aradaki 2 bin civarındaki farkla kar elde ediyor. iyi araştırılmalı Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel 14 Haziran 2015 Paylaş 14 Haziran 2015 yoğuşmalı kombi normanl kanvansiyonel kombilere göre daha verimlidir..Zaten birçok Avrupa ülkesinde yoğuşmalı dışında kombi satışı yoktur.. Bu iş dizel-benzinli araba tercihi gibidir..Sıcak bir iklimde yaşıyorsanız yada m2 olarak eviniz küçükse atıyorum bir kış boyunca 800 m3 gaz tüketiyorsanız yoğuşmalı kombi kullanırsanız (tabi iyi yalıtımlı bir evden bahsediyoruz) 50 derece sıcaklığı geçmediğiniz sürece tasarruf edersiniz..Ortalama %10 tasarruf ederseniz yılda kaba bir hesapla 80 m3 eder..TL değeri 90 TL civarında..Şimdi siz yoğuşmalı kombiye 1.000 TL fark ödeyip yılda 90 TL tasarruf ederseniz sadece çevreye faydalı bir iş yapmış olursunuz..amorti süresi çok uzar.. Yoğuşmalı kombi düşük sıcaklıklarda yoğuşma yapacağı için (verim hesabı genelde 50 derece kazan gidiş- 30 derece sistem dönüş) yılda m3 olarak tüketiminize ve kombinizi kaç derecede kullandığınıza göre tercih yapmanızı tavsiye ederim.. 2 Yorum bağlantısı
Tuna İşgören 14 Haziran 2015 Paylaş 14 Haziran 2015 Tekirdağ da suanda ayda 400 500m3 arasi gaz tuketimi oluyor kış aylarinda.. Daha önce hermetik kombide kullandim baymak falke ve hic memnun degildim. Insallah bu kombi ile yüzüm güler. Hiç kötü yorum okumadım doğrusu Yorum bağlantısı
Hikmet Demirtaş 13 Ocak 2016 Paylaş 13 Ocak 2016 İçinde ki suyun sıklıkla değiştirilmesi radyatörlerin daha hızlı paslanmasına neden olacağını duymuştum. Makine mühendisi arkadaşlar buna bir yorum yaparalar mı? Hazır paylaşım yaparken bir şeylerden bahsetmek istiyorum:::::Gaz kaçağı ihbarı nedeni ile eve gelen ekipin sisteme girmesi ile kış günü sıkıntılı bir durum çıktı ; 16 yıldır oturduğum evin hermetik kombisi; sistemde(BAŞKENT DOĞALGAZ) bacalı gözüküyor, bugün merkeze gidip, araştırma yapacağım , umarım ters birşeylerle karşılaşmam( projesiz -yaanlış işleme v.b). Elimde proje falan veya hiç bir evrak yok , evi satın alırken hiç aklıma gelmedi.. Yorum bağlantısı
Hikmet Demirtaş 14 Ocak 2016 Paylaş 14 Ocak 2016 İçinde ki suyun sıklıkla değiştirilmesi radyatörlerin daha hızlı paslanmasına neden olacağını duymuştum. Makine mühendisi arkadaşlar buna bir yorum yaparalar mı? Hazır paylaşım yaparken bir şeylerden bahsetmek istiyorum:::::Gaz kaçağı ihbarı nedeni ile eve gelen ekipin sisteme girmesi ile kış günü sıkıntılı bir durum çıktı ; 16 yıldır oturduğum evin hermetik kombisi; sistemde(BAŞKENT DOĞALGAZ) bacalı gözüküyor, bugün merkeze gidip, araştırma yapacağım , umarım ters birşeylerle karşılaşmam( projesiz -yaanlış işleme v.b). Elimde proje falan veya hiç bir evrak yok , evi satın alırken hiç aklıma gelmedi.. Maalesef, bugün aldığım habere göre sadece ocak gözüküyor, yeni bir kombi gibi işlem yapılacak , fakat kombi eski bakalım ne olack .. karışık bir durum.. Yorum bağlantısı
Hikmet Demirtaş 18 Ocak 2016 Paylaş 18 Ocak 2016 Maalesef, bugün aldığım habere göre sadece ocak gözüküyor, yeni bir kombi gibi işlem yapılacak , fakat kombi eski bakalım ne olack .. karışık bir durum.. Evet, cuma günü keşfe gelen firmaya güvenerek, (evdeki mevcut ECA kombinin 20 yıllık olduğu,onay almasının mümkün olmadığı ve bu nedenle de boşa masraf yapmaya gerek olmadığı) Vailant vuw242-5/3 turbotec pro 24 kw modeli tesiistaki tadilat ve işçilik, proje dahil, 3000 TL ye işi verdim. Hiç piyasa ve cihaz araştırması yapacak vaktim ve ortamım olmadı umarım bir sıkıntı yaşamadan çarşamna günü işi tamamlarız. yaptığım mastaftan çok kış günü doğalgazsız kalmak beni çok korkuttu... 1 Yorum bağlantısı
Hikmet Demirtaş 18 Ocak 2016 Paylaş 18 Ocak 2016 Hikmet Abi bu kadar işe girişmişken kombi için oda termostatı taktırmayı ihmal etmeyin bence. Belirli bir oradan tasarruf olduğu gerçekten aşikar. Birde bina yalıtımlı ise gerçkten fark ediyor. Ayrıca peteklerin arkasına http://www.koctas.com.tr/radyator-ve-havlupanlar/izocam-izopan-radyator-arkaligi/1819/ bu üründen koyun. Petek arkasındaki duvardan dışarı olan kaçaklar gerçekten fazla. Bir de perdelerinizin petekleri kapatmasına engel olun... İlginize teşekkürler. Şu an için yapamayacağım. Ancak, ileride kombiyi balkona çıkarmayı planlıyoruz, o zaman komple tadilat falan da gerekecek, farklı şeyler da yaptıracağız. Amacımız, şimdilik gazı kestirmeden kışı geçirmek. Yorum bağlantısı
Tahir İlter 18 Ocak 2016 Paylaş 18 Ocak 2016 İlginize teşekkürler. Şu an için yapamayacağım. Ancak, ileride kombiyi balkona çıkarmayı planlıyoruz, o zaman komple tadilat falan da gerekecek, farklı şeyler da yaptıracağız. Amacımız, şimdilik gazı kestirmeden kışı geçirmek. Seçtiğin kombi seni üzmeyecek ve uzun yıllar hizmet eder.Hayırlı olsun abi. 1 Yorum bağlantısı
Rasim Bolat 5 Şubat 2016 Paylaş 5 Şubat 2016 (düzenlendi) Bosch Condens 2500 TEKNİK ÖZELLİKLERİ W 24 Kw (20,000 Kcal) Yoğuşmalı Kombi 24kW ısıtma ve kullanım suyu hazırlama kapasiteli Yoğuşma teknolojisi ve modülasyonlu brülör sayesinde yüksek verimli 3 Yıldız kullanım suyu konforu Donma koruması Alüminyum - Silisyum alaşımı döküm ısı bloğu BUS teknolojisi ile çift yönlü iletişim Yeni geniş arka aydınlatmalı LCD ekran ile sıcaklık gösterimi ve hata teşhisi Tüm komponentlere önden ulaşılabilirlik ile kolay ve hızlı bakım Tüm Bosch EMS tabanlı Fx kumanda üniteleri ile kullanılabilen gelişmiş elektronik Tam modülasyonlu fan ve ön karışımlı brülör sayesinde yüksek verim Sessiz isletim (38 dBA) Yeni kompakt hidrolik ile hızlı ve kolay montaj 3 yıldızlı sıcak kullanım suyu konforu Açık ve net LCD kullanıcı arayüzü ile kolay kullanım Logamax plus GB012 TEKNİK ÖZELLİKLERİ Yoğuşma teknolojisi ile çok yüksek verim ve daha düşük gaz tüketimi (Verim %103) Tam emniyet sistemi ile güvenli işletim Kalorifer suyuna, kullanım sıcak suyuna ve oda sıcaklığına göre üç tam modülasyon Dijital ön panel ile 12 arıza tespiti Tuş kilidi ile kontrol dışı fonksiyon değişikliğinin önüne geçme Düşük ses seviyesi Bağlantı kiti sayesinde güneş enerjisi kollektörü ile kullanabilme (solar kit ile) Geniş ve fonksiyonel dijital ekran Kablolu oda termostatı ile uzaktan kumanda imkânı Donmaya karşı koruma Hermetik ve bacalı kullanıma uyğun bu iki kombi arasında kaldım yorumlarınızı bekliyorum ama asıl kullanmak istediğim bosch :fiuw: :fiuw: 5 Şubat 2016 tarihinde Rasim Bolat tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce 5 Şubat 2016 Paylaş 5 Şubat 2016 Buderus sessiz ve sorunsuz bir kombi'dir. Bosch kullanan hiç tanıdığım yok yorum yapmam çok doğru olmaz. 1 Yorum bağlantısı
Guest Misafir 5 Şubat 2016 Paylaş 5 Şubat 2016 Bosch kombi hakkinda hicbir fikrim yok. Viesmann kullaniyoruz, memnunuz. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 5 Şubat 2016 Paylaş 5 Şubat 2016 (düzenlendi) bosch comfort condens 3500 modeli (en büyük boy) eski evimde (şu a kirada) mevcut. hiçbir tık demiyor ses yapmıyordu. 3. senesinde. bazıları yerli bazıları manisa. her ikisi de aynı. ses meselesini iyi inceleyin onun dışında sıkıntı çıkmaz zaten çoğu kombide. tesisat dar ve uzun ise sanki bosch biraz daha nazlı deniyordu devridaimde. buderus biraz daha kallavi devridaim pompası var. gerçi her halukarda alt vanalardan ayar yapılır devridaim sağlanır. şu an evimde viessmann vitodens 100 var ve fakat parçaları pahalı diye öğrendim. bozulursa kombi parası anakart. 5 Şubat 2016 tarihinde Mehmet Göktürk tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Cemal Cangöner 5 Şubat 2016 Paylaş 5 Şubat 2016 bosch comfort condens 3500 modeli (en büyük boy) eski evimde (şu a kirada) mevcut. hiçbir tık demiyor ses yapmıyordu. 3. senesinde. bazıları yerli bazıları manisa. her ikisi de aynı. ses meselesini iyi inceleyin onun dışında sıkıntı çıkmaz zaten çoğu kombide. tesisat dar ve uzun ise sanki bosch biraz daha nazlı deniyordu devridaimde. buderus biraz daha kallavi devridaim pompası var. gerçi her halukarda alt vanalardan ayar yapılır devridaim sağlanır. şu an evimde viessmann vitodens 100 var ve fakat parçaları pahalı diye öğrendim. bozulursa kombi parası anakart. Bende ve çevremdeki tüm arkadaşlarımda Viessmann vitodens 100 var. Bendeki yedinci seneye girdi. Problemsiz çalışıyor. Dikkat etmeniz gereken bir konu var. Servis çağırıp, tesisatta asitle kireç- tortu temizliği yaptırmayın. Yaptıranların problemleri başlıyor. (eşanjör delinmesi, 3 yollu vana arızası, radyatör delinmesi, metal boruyla yapılan tesisatta boru patlağı gibi.) Anakart arızasıyla hiç karşılaşmadım bu güne kadar. Ancak gelen servis ne derece dürüst ? - Basit arızaları ana kart arızası diye gösterebilir. Ana kartla ilgili sorun yaşarsanız mutlak surette başka servisle de irtibat kurun. 3 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 5 Şubat 2016 Paylaş 5 Şubat 2016 evi aldığımızda kombi çalışmadı. açılış montajına gelen çocuk açıp baktığında kartın fişleri söküktü. hemen uyandık başka daire ile değişmiş. çünkü evde 6 senedir kimse oturmamış yapıldığından beri. Fişleri taktık çalışmadı. Kaça diye sordurduk 900 TL. anakart (geçen yıl). Sonra satılmamış başka bir dairenin kartı ile biz değiştirdik. en son alanda patlayacak. gerçi satıcı müteahhit yapacaktı. biz sadece gecikme olmasın diye değiştirdik. 1 Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel 6 Şubat 2016 Paylaş 6 Şubat 2016 Viessmann kullanıyorum 2009 Temmuzdan beri vitodens 100 26 kw..ne bakım yapıldı ne tık dedi.ancak yedek parça fiyatları yüksektir..bir tane regülatör alın kombiye bağlatın (tunçmatik var bende) ağırlıklı arıza kombilerde elektrik kaynaklı.. 1 Yorum bağlantısı
Gökhan Öz 6 Şubat 2016 Paylaş 6 Şubat 2016 Kombi ve doğalgazlı ısıtma sistemleri ile ilgili olarak yardımcı olabilirim isteyenlere... Bilgilerinize... Yorum bağlantısı
Rasim Bolat 9 Şubat 2016 Paylaş 9 Şubat 2016 4 adet termostatik vana ( demirdöküm) 10 mt demirdöküm plus petek Buderus gb o12 kombi Doğalgaz tesisatı ve abonelik dahil 5500 tl 4 adet termostatik vana ( demirdöküm) 10 mt dedirdöküm plus petek Bosch condence 2500 kombi Doğalgaz tesisatı ve abonelik dahil 5750 tl bosch markayı düşünmekteki sebep premix yoğuşmalı olması ve buderustaki karşılığı buderus gb 062 olması ayrıca termostatik vana mı? oda termostatı mı? daha verimli olur Yorum bağlantısı
Tahir İlter 9 Şubat 2016 Paylaş 9 Şubat 2016 Termostatik vananın daha verimli olacağını düşünüyorum. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 9 Şubat 2016 Paylaş 9 Şubat 2016 (düzenlendi) oda termostatı daha iyidir. gece gündüz ayrı operasyona ayarlarsınnız. termostati vana sabit sabit sıcaklık hedeflidir. İyi peki sabit sıcaklık istemiyoruz ama. misal çalışan aile: 09:00-16:00 = 18C 16:00-22:00 = 24C 22:00-06:00 = 20C 06:00-09:00 = 24C hafta sonu gündüz 23C bunu termostatik vana ile nasıl yapacaksınız? 9 Şubat 2016 tarihinde Mehmet Göktürk tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel 9 Şubat 2016 Paylaş 9 Şubat 2016 oda termostatı daha iyidir. gece gündüz ayrı operasyona ayarlarsınnız. termostati vana sabit sabit sıcaklık hedeflidir. İyi peki sabit sıcaklık istemiyoruz ama. misal çalışan aile: 09:00-16:00 = 18C 16:00-22:00 = 24C 22:00-06:00 = 20C 06:00-09:00 = 24C hafta sonu gündüz 23C bunu termostatik vana ile nasıl yapacaksınız? Danfoss living eco ile..Oda termostatından çooook daha iyi bir ürün..her odayı istediğiz sıcaklığa istediğiniz programla getirebilirsiniz..fiyatı görece olarak pahalı ama konfora değer bence. Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel 9 Şubat 2016 Paylaş 9 Şubat 2016 o farklı bir kategori Sonuçta dijital termostatik vana.. Oda termostatı sevmiyorum..referans aldığı oda iyide farklı cephe yada yalıtım nedeniyle odalar arasında sıcaklık farkı olabiliyor.. Sanalpazarda 130 liraya kadar vardı..en fazla 8 petek olsa 1000 TL civarına olabilecek en iyi ısı konforu elde ediliyor..ha oda termostatı modülasyon yaptırır az yaktırır vs vs de 3-5 fazla ödeyeyim sıcaklık her odada istediğim gibi olsun tarafındayım ben Yorum bağlantısı
Recommended Posts