İçeriğe Yönlendir

Kombi-Isınma-Doğalgaz

Mustafa Çayır

Kombi markası  

113 oy

Bu ankete oy verme veya sonucunu görme izniniz yok Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Mustafa Çayır

Aynen abi ben biraz araştırma yapayım yan komşuya ve alta bir sorayım. Artık Mustafa yaptırırım yabancıya gitmesin paralar :)

seni döverim olm. bak basarım evini barkını görürsün :) niye aramıyon sen beni? yapmıyom lan :D :D

Yorum bağlantısı
Mustafa Çayır

Havalar soğudu, kombi sorunlarını yazmaya başlayalım.

Evi mart sonunda teslim almıştık ve o zaman havalar soğuk ve bina yeni olduğu için kombiyi bir haftadan uzun süre yakmıştık. Bir sıkıntı yoktu. Bu sıralar tekrar yakmaya başladık ancak sık sık su eklemek zorunda kalıyoruz çünkü basınç düşüyor. Akşam 2 bar yaptığım su sabah kaltığımızda neredeyse sıfır oluyor. Kombide tecrübeli de değiliz. 

Baktığımda gözle görünür bir kaçak yok. Sadece kombi altındaki kırmızı hattan peteğin birine giden boruda pas lekesi var.

Sorun ne olabilir? Ayrıca basınç sıfır olursa kombiye ne olur? 

Bir de şunu ekleyim, termostatik vanalar acaip ses yapıyor, ben bir kış deli olurum.

muhakkak ki bir yerden kaçak var. sanırım evinizde pe-x sistem uygulanmıştır. sıkıntı büyük. değişmesi epey iş. işini bilen birinin yapması şart.

kombi de basınç olmazsa çalışmaz.

termostatik vanaları biraz açın. ses azalır. geçmiş olsun.

buraya yazdım ama cevap vermemişsin bende unuttun gittim benimd evde durduğum yok ki dağ bayır gezer oldum :)

ben de oturamıyom ki bilgisayar başında. yeni gördüm.

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

muhakkak ki bir yerden kaçak var. sanırım evinizde pe-x sistem uygulanmıştır. sıkıntı büyük. değişmesi epey iş. işini bilen birinin yapması şart.

kombi de basınç olmazsa çalışmaz.

termostatik vanaları biraz açın. ses azalır. geçmiş olsun.

ben de oturamıyom ki bilgisayar başında. yeni gördüm.

pe-x sistem nedir?

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Akşam eve gidince kendimce bir deneme yapıp kaçağın hangi peteğin hattında olduğunu bulmaya çalışacaktım. Havalar çok soğumadığı için oturma odası, yatak odası ve termostatik vana olmadığı için banyo yanıyordu. Diğer peteklere giden suyu kırmızı ve mavi hattan kesip eksilmeyi takip edecektim. Vanaları kapatmak için elimi uzatınca su damlama sesi duydum. Gözle görülmüyordu ancak ışık tutarak bakınca gördüm. Mavi hattan kaçak var. Yarın sabah inşaatı yapan firmanın şantiye şefini arayıp durumu bildireceğim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce
(düzenlendi)

Bir araştırma görevlisinin yaptığı incelemeye göre yoğuşmalı kombi + % 5 tasarruf sağlıyormuş. Basit bir hesap ile yılda benim gibi 120 metrelik evde 1300-1400 tl civarında gaz tüketen biri için 65 TL tasarruf sağlayacaktır. Yoğuşmalı kombi aynı marka ve 20,000 lik bir cihazda 1000 tl civarı  daha pahalı. Bu farkı avantaja çevirmesi için 15 sene gerekiyor. Yani kombinin ömrü yetmiyor o farkı çıkarmaya. Tüketim rakamı ve ev büyüklüğü hesap işinde çok önemli. Soğuk bölgede 150 metre üstünde bir evde yılda 2000 tl üstünde olmalıki kendini kurtarsın...

tarihinde M.Fatih Yüce tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

%5 çok az bir rakam. Bu durumda hiç bir şekilde tercih edilmez. Araştırmanın detayları var mı? Çünkü kombinin yanma sıcaklığı tasarruf ile orantılı. 

Yorum bağlantısı
Mustafa Çayır

Akşam eve gidince kendimce bir deneme yapıp kaçağın hangi peteğin hattında olduğunu bulmaya çalışacaktım. Havalar çok soğumadığı için oturma odası, yatak odası ve termostatik vana olmadığı için banyo yanıyordu. Diğer peteklere giden suyu kırmızı ve mavi hattan kesip eksilmeyi takip edecektim. Vanaları kapatmak için elimi uzatınca su damlama sesi duydum. Gözle görülmüyordu ancak ışık tutarak bakınca gördüm. Mavi hattan kaçak var. Yarın sabah inşaatı yapan firmanın şantiye şefini arayıp durumu bildireceğim.

Mahmut abi kusura bakmayın. çok yoğunum. arada bakabiliyorum. eğer vananın dibinde ise kaçak olan yer. korkmayın. hemen giderilir. şap altından gider bu hatlar. üzerine çivi çakılmadıkça hiç bişi olmaz. pex sistem şu. 

mobil-isitma-sistemi-montaj-resim-1.jpg

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Mahmut abi kusura bakmayın. çok yoğunum. arada bakabiliyorum. eğer vananın dibinde ise kaçak olan yer. korkmayın. hemen giderilir. şap altından gider bu hatlar. üzerine çivi çakılmadıkça hiç bişi olmaz. pex sistem şu. 

Aynı dediğin gibi bir tane mavi bir tane de kırmızıda kaçak vardı, sıkmıklar gitmişler. Dün akşamdan beri takip ediyrorum, basınç hiç değişmedi. Korkulan olmadı çok şükür.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

yüzde 5 çok az abi, böyle bir teknolojiyi mantıksız kılar, benim okuduğum yüzde 20 civarı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Mustafa ben peteğin birini sökerken yanındaki krom boruyu kırdım, şöyle 50 cm. kadar boyunda petek ile yerden gelen boruyu bağlayan krom kaplı bir boru... Sende var mıdır öyle bir şeyler, buralarda bulamadım.. Eskiden bir tanesini su kaçırıyor diye değiştirmiştim o zaman bulduk şimdi yok piyasada ya da ben denk getiremedim...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Harun Çalışkan

Bendede proterhm kombi var gecen sene su veren muslugunu degistirmistik ondan sonra oldu sorunlar zaten simdi kombinin barini su vererek ayarliyorum daha sonra petekleri actigimda bar kendi kendine yukseliyor ama sicak su kullaniminda böyle bir sıkıntı yok yani bar sabit kalıyor acaba sıkıntısı nedir arkadaşlar.

Yorum bağlantısı
Mustafa Çayır

Mustafa ben peteğin birini sökerken yanındaki krom boruyu kırdım, şöyle 50 cm. kadar boyunda petek ile yerden gelen boruyu bağlayan krom kaplı bir boru... Sende var mıdır öyle bir şeyler, buralarda bulamadım.. Eskiden bir tanesini su kaçırıyor diye değiştirmiştim o zaman bulduk şimdi yok piyasada ya da ben denk getiremedim...

resmini çek abi. bide ölç. aynından buluruz. sorun yok ;)

Bendede proterhm kombi var gecen sene su veren muslugunu degistirmistik ondan sonra oldu sorunlar zaten simdi kombinin barini su vererek ayarliyorum daha sonra petekleri actigimda bar kendi kendine yukseliyor ama sicak su kullaniminda böyle bir sıkıntı yok yani bar sabit kalıyor acaba sıkıntısı nedir arkadaşlar.

kış aylarında kombinin kalorifer kısmını açtığınızda su yükselir. sıcak su basınç yapar. sorun yok yani

Yorum bağlantısı
Rasim Bolat

Bir kaç yerle görüştük ama 5200 tl ile 4800tl arasında komple kuruluma tesisat ve petekler dahil gibi fiyatlar aldık

Yorum bağlantısı
Fatih Emre

F/P olarak ECA Confeo veya ECA Confeo  Premix tavsiye ederim. Yine peteklerde ısı yayılımı konusunda ve termostatik vanada,standart petek vanalarında da ECA kalite oalrak 1 numara.

Yorum bağlantısı
Harun Çalışkan

Ama baya yukseliyor 1.7'ye ayarliyorum sonra 2.5 cikiyor bar kendi kendine sonra hata veriyor

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Ama baya yukseliyor 1.7'ye ayarliyorum sonra 2.5 cikiyor bar kendi kendine sonra hata veriyor

Genleşme tankı havası azalmıştır. 80 dereceye dahi çıksa petek suyu o kadar basınç farkı olmaz. Yada peteklerde hava var

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Yükselmenin nedeni hatlar tıkalı olmasın? devridaim çalışınca normalde 0.3 bar felan oynuyor özellikle yüksek devirde ise.

Yorum bağlantısı
Fatih Çağlar

Buderus gb 072 kendi evimi alır almaz aldığım kombi. Ramazan dan bu yana kullanıyorum havalar yeni yeni soğumaya başladı yaklaşık 2-3 gündür açık. Alırken söyledikleri ve özellikle sordukları şu eviniz kaç m2. Benim evim 183 m2 bu yüzden gb 072 aldım ancak 150 m2 ve altı evler için 072 daha çok yakar diyorlar onun yerine 046 galiba rakamlar doğru olmayabilir tam hatırlamıyorum ismini onu kullanalım dediler. Fiyat olarak termostat dahil 3250tl ye anlaşmıştık şu an fiyatlar kışa girme sebebiyle artmış olabilir :) Isıtma konusunda bi sıkıntı yaşamıyorum şu an. Evim 6. kat yani en üst kat 4 cepheside açık ısı yalıtımını sordum sandviç duvar olduğundan ısı testlerinde gerek yok dediler. Umarım yardımcı olabilmişimdir.  Eca konusuna gelince kayınpederim 1 yıl eca kullandı memnun kalmadı ardından weissman a geçti şu an memnun. Almadan önce 3 markayı önerdiler bana Buderus Vaillant ve Weissman . Ne kadar doğrudur bilemem ama en iyiler bunlarmış :)

Yorum bağlantısı
Mustafa Çayır

Genleşme tankı havası azalmıştır. 80 dereceye dahi çıksa petek suyu o kadar basınç farkı olmaz. Yada peteklerde hava var

:good1:

Yorum bağlantısı
Rasim Bolat

Buderus gb 072  için kimle görüştüysek fiyat aldıysak bu size lüks ve gereksiz dedi bizde kafa bir milyon oldu buderus GB 012 25 KW için bir düşünce oluştu. bu seri için görüşleriniz nelerdir. 

Yorum bağlantısı
Murat Aydın

buderus, vaillant, vissman aslında üçü de iyi kombi elbette serileride  önemli. kombi alımında ilk verdiğiniz ücret ne kadar önemliyse ,gelecek zamanlarda kombi bakım onarım içinde vereceğiniz  ücrette o kadar önemlidir. bizler yoğuşmalı kombileri genellikle yerden ısıtma sistemlerinde daha çok öneriyoruz ,yoğuşmalı kombilerin maksimum  ısıtma tesisatı sıcaklıkları firmadan firmaya değişebilir 55 santigrat derecedir. bu sıcaklıkta  yoğuşma verimi %109 lar seviyesindedir. eğer ılıman bir iklimde

yaşıyorsanız ve  kombi onarım güçlüğüde çekmek istemiyorsanız bilindik daha tutulan markaları tercih etmeniz bütçeniz açısından doğru olur. elbette tercih sizindir.

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Hocam, 45-55 derecede sürekli yakmak konforlu oluyor bizim evde. Fakat 55-65 gibi derecelerde yakarsak daha az yakarım gibi geliyor, tam ölçemedim. ( oda termostatı var) Hemen ısıtıp daha az çalıştığı için. Hangisi mantıklı? :)

Yorum bağlantısı
Murat Aydın

yoğuşmalı kombilerde yoğuşmanın en yüksek olduğu sıcaklık 55 derece bunun üstündeki sıcaklıklarda baca gazları yoğuşamadan buharlaşıp bacadan atmosfere gidiyor , oda termostatının esas görevi daha az yakıt yakmaktan çok daha konforlu bir ısıtma sağlamaktır. onun için biz bu termostatları ( kablolu manuel olanlardan bahsediyorum)en çok kulandığımız odanın kuzey duvarına montaj ediyoruz. yeni teknoloji bulututlu dijital olanlar ise bu konuda tüketiciye avantaj sağlıyor seyyar oldukları için oda sıcaklıklarına daha uyumlular. evinizdeki konfor (bence) yoğuşmalı kombi kullanmaktan değil daire büyüklüğüne göre kW olarak düzgün kombi seçmenizden kaynaklanıyor, üstüne termostatta konulunca konfor kendiliğinden geliyor. yakıt tassarrufu düşünürseniz termostatlı radyatör vanaları tam tasarruflu vanalardır. gerektiğinde çok daha az kullandığınız odaları çok az ısıtarak tassarruf edebilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Murat Aydın

enerjini en önemli özelliği şudur, fizik kanunları bunu söylüyor en azından bu güne kadar aksi ispat edilemedi  1birim enerjiden hiç bir şekilde 1.1 birim ve üstü enerji elde edilebilmiş değil. onun için % 109 verim  tam olarak 100 birim enerjiden 109 birim enerji aldığı anlamına gelmez. enerjiden kaybedilen bir miktar ısının geriye alınması denebilir. yanlış hatırlamıyorsam alarkonun  sayfasında hesaplarla ilgili açıklayıcı bilgi bulabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...