İçeriğe Yönlendir

Kombi-Isınma-Doğalgaz

Mustafa Çayır

Kombi markası  

113 oy

Bu ankete oy verme veya sonucunu görme izniniz yok Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Zafer Ayvacı
(düzenlendi)

Oda termostatı yaramaz, ne tip kullanıyorsun? Set ettiğin sıcaklığa göre kombiyi mi kapatıyor?

Benim dediğim termostatik vana, set ettiğin oda sıcaklığına göre peteği otomatik kaptıyor açıyor vs.

Allah sağlıkla sıhatle oturmayı nasip etsin yavru

Ayarladığım sıcaklık derecesinin (22,5) 0,5 derece altında yakıp, 0,5 derece üstünde kombiyi söndürüyor. Ayrıca haftalık program yaptım, örneğin gece 00:00'da daha düşük sıcaklığa ayarlı (21). Bu derecenin altına düşerse yanıyor. Sabah 05:00 itibariyle de tekrar 22,5 dereceye göre yakıp söndürüyor. Gün içinde de belli saatlerde 21'e göre işlem yapıyor. Uzun süre evde olmayacaksam 7 dereceye ayarlı konuma alıyorum. Kombiye yazın dahil el sürmem hiç. 

Allah razı olsun biraderim. Eksik olma. Rabbim olmayana da nasip etsin inşallah.

tarihinde Zafer Ayvacı tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tahir İlter

2008 yılından beri en düşük seviyede hep ama arkdaşın biri kapatsana deyince aklım karıştı :)

Ev 1+1 olunca şunu deneyebilirsin aslında.Sayaçta ki en son miktara bak ve kapat eve gelinde 50-60  derece civarı yak ( ısınma durumuna göre daha az veya fazla yakabilirsin) Bir süre bu şekilde gaz tüketimine bak. Kısık bırakmakla bu şekilde yakmak arasında ki sarfiyatı karşılaştır.  

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Thermostatik vana ve oda termostatı candır. Evde olalım olmayalım kombi 60 derecede olur. Dr a vereceğim parayı gaza veririm.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Thermostatik vana ve oda termostatı candır. Evde olalım olmayalım kombi 60 derecede olur. Dr a vereceğim parayı gaza veririm.

İkisi de yok bende kombi de tırt :D Geçen tesisatçı geldi ilave petek taktırmak zorunda kaldı 350 liralık gaz tüketimine rağmen ısınamayınca... Tesisata baktı kombiye baktı ve 350 lirayı mucize olarak nitelendirdi en az 500 lira yakmanız lazım bu kadar kötü bir tesisata dedi.

Tesisatçı thermostatik vanayı tavsiye etmedi ama niye etmedi anlayamadım.

Yorum bağlantısı
Özdemir Deniz

İkisi de yok bende kombi de tırt :D :Dçen tesisatçı geldi ilave petek taktırmak zorunda kaldı 350 liralık gaz tüketimine rağmen ısınamayınca... Tesisata baktı kombiye baktı ve 350 lirayı mucize olarak nitelendirdi en az 500 lira yakmanız lazım bu kadar kötü bir tesisata dedi.

Tesisatçı thermostatik vanayı tavsiye etmedi ama niye etmedi anlayamadım.

marka ne? ben DD ile uyumlu tasarladım bir termostat 0,3 derece hassasiyetli. onu deneyelim senin kombide :D

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Alt katım, evde 2 yaşını doldurmamış çocuk var yakmıyorlar gazı. Üst katım çok şükür boş artık.

Dün 60 derecede yinede ısınmadı ev, yalıtım ve alt üst katlar çok önemli.

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

marka ne? ben DD ile uyumlu tasarladım bir termostat 0,3 derece hassasiyetli. onu deneyelim senin kombide :D

Alarko trendy 24 diye dandirik bir kombi.Yoğuşmasız, tek eşanjörlü tırt birşey senin anlayacağın :D

Şeytan al düzgün bir kombi taktır diyor. Giderken söküp götürürüm :) Şu evde ne kadar kalacağımı ve buradan kendi evime mi yoksa tekrar kiraya mı çıkacağı bir kestirebilsem.

Yorum bağlantısı
Özdemir Deniz

Alarko trendy 24 diye dandirik bir kombi.Yoğuşmasız, tek eşanjörlü tırt birşey senin anlayacağın :D

Tamam o da olur, süper bir kobay :crazy:

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Tamam o da olur, süper bir kobay :crazy:

Oda termostatı benim kombiye ve sayaca kafayı yedirtir abi.Alt boş, üst boş yalıtım yok  onları ısıtırım anca ama kendim ısınamam :D 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Oda metrekarelerinin bilgisini de verirsen daha net cevaplar alabilirsin abi. 

140 cm petek 18 metre kare oda için uygun oradan yola çıkarak kendinden tahmini bir hesap çıkabilirsin. Bu arada umarım kombi yoğuşmalıdır.

Çift eşanjörlü ama yoğuşma yok galiba.

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Çift eşanjörlü ama yoğuşma yok galiba.

2 şekilde anlayabilirsin abi;

1-Bacasından beyaz duman atıyorsa

2- Alt kısmında yoğuşmadan kaynaklı suyu  tahliye etmek için atık su borusu  varsa .

Senin ev için yoğuşmalı olması gerekli gibi düşünüyorum abi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Abi basacak yeri  bulamadım  :)üst kapağı sökmeyede uğraşmadım. (baymak luna f240)

Abi bir miktar oynar ama ısınınca zamanla 1den 2 ye yükseliyorsa havası yok, sıcak suyu açıncada fırlar yukarı doğru bu da normal

Kapalı iken 1 düşüyor kalorifer çalışıyorken 1,7  civarında kullanım suyunu açınca 1.2 civarlarına düşüyor :s Karışık benim kombi ya :D :D 

Yorum bağlantısı
Engin Karadayan

Abi basacak yeri  bulamadım  :)üst kapağı sökmeyede uğraşmadım. (baymak luna f240)

Hemen duvara montajlandığı yerde.Kombiye yukarıdan bakınca görürsünüz.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Yoğuşmalı kombi:

1-Kaç metrekare ev için uygun?

2-Kaç metre petek olursa yoğuşmalı kombi uygun?

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

2, soruya cevap verilmesi lazım abi. Petek uzunluğu ile ev büyüklüğü arasında bir oran olmalı.

Petek uzunluğu memleketin kış şartlarına göre belirlenmez mi?

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Evin m2 si konumu ve bina yapısı , yalıtım vs.

Peki yoğuşmalı kombi için nasıl karar veriliyor. Satıcının dediğine göre toplamda 9 metreden küçük peteklere yoğuşmalı kombiye gerek yok dediler.

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Yoğuşma meselesinde benim aklımda kalan, önemli olanın baca gazı sıcaklığının 80-90 dereceyi geçmemesidir. Bunun için de kombiyi mümkün olabildiğince 50 derecenin altında yakmak gerekir. Bunu sağlamak için de petek boyları büyütmek gerekir. Yani evin kaç metrekare olduğunun çok da önemi yoktur. 80-90 metrekare ev de bile yoğuşmalı kombi kullanılarak %20-30 tasarruf yapılabilr.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Yoğuşmalı kombiler diğer kombilere nazaran çok daha uzun ömürlü, ayrıca emisyon oranı düşük ve alt değer verimliliği daha yüksek.Avrupa'da hermetik kombilerin yasak olduğunu ve sadece yoğuşmalı kombi satıldığını duymuştum. Kısaca yine artıkları kullanıyoruz gibi.... 

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Yoğuşmalı kombilerin verimine %110 diyorlar ya çok komik oluyor. Öyle olsa idi dünyada enerji sorunu kalmazdı.

Kombilerle fazladan enerji üretip depolardık. Normal kombinin veriminin üzerine yoğuşma verimini direk ekliyorlar ama aslında öyle hesaplanmıyor. Üretici ve satıcılar ufak bir laf cambazlığı yapıyor

En baba kombinin reel verimi % 98 galiba.Alt değer verimi önemli kombilerde 30-50 derece aralığında % 90 üzerine çıkabilen sadece yoğuşmalı kombiler var sanırım. 

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Yoğuşmalı kombilerin verimine %110 diyorlar ya çok komik oluyor. Öyle olsa idi dünyada enerji sorunu kalmazdı.

Kombilerle fazladan enerji üretip depolardık. Normal kombinin veriminin üzerine yoğuşma verimini direk ekliyorlar ama aslında öyle hesaplanmıyor. Üretici ve satıcılar ufak bir laf cambazlığı yapıyor

%110 doğrudur, ama yoğuşmasız kombiye göre verimi ;)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Bu arada kombi altında ki filtreleri sık temizlemekte fayda var sanırım. Bizim kombi daha 6 aylık çıkan pisliğie inanamazsınız.

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Temizlemeden önce suyun boşaltılması lazım sanırım?

Yok ya az bir şey basıncını boşaltıyorsun fışkırmasın diye o kadar. Önce peteğin birinden basınc 1 bara düşünceye kadar su boşalt sonra kombi altında ki tüm vanaları kapat ardından yavaşça filtre kısmın sök ( bir miktar su boşalıyor ama çok değil ) Filtreyi çıkar yıka ve geri tak sonra vanaları aç suyu bas bu kadar :) Bir miktar hava yapıyor ama kombinin kendi atabileceği kadar. 

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

bana her 2 yılda bir servis bakıma gelmesine rağmen hiç temizlemiyor o bölgeleri. Iş başa düştü :)

O kısım tesisata girdiği için bakmıyor olabilirler :) ama işini layıkıyla yapan bir servis temizlemeli diye düşünüyorum. Zaten en fazla 5 dakika sürecek bir işlem. 

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

O filtrelerin temizlenme mantığı nedir ki abi ? Kombiden çıkan seste azalma falan mı oluyor ?

O filtrede tesisat ve şebeke suyundan gelen pislik toplanıyor. Su akışı rahatlayacağı için hem kullanım suyu ısınma verimi yükselir, hem de kalorifer sistemi rahatlar. 

Kombi sesine sistemde ki hava ve baca fanının rulmanı sebep oluyor genelde.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...