İçeriğe Yönlendir

Kombi-Isınma-Doğalgaz


Mustafa Çayır

Kombi markası  

113 oy

Bu ankete oy verme veya sonucunu görme izniniz yok Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Zafer Ayvacı

General HT-300 kablosuz termostat kullanıyorum ben çok memnunum. Haftalık program yaptım, sorunsuz kullanıyorum.

200 TL'ye almıştım.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Tahir İlter

http://www.alarko-carrier.com.tr/Urun/Brosur/Trendy-D_brs.pdf

Kiralık olarak çıkacağım evde yukarıda linkini verdiğim kombi var.Komple tesisat  yapılalı 1-2 ay olmuş ve ilk kullanan ben olacağım.alarko markası bilindik ama yine de tedirginlik var üzerimde.Netten araştırdığım kadarıyla 10 senedir kullanıyorum bir şey olmadı diyende var 1 senede 10 kere servis çağırdım diyen de.Genel şikayetler servis ücretleri ve personel ilgisizliği ile alakalı.Sizler ne düşünüyorsunuz aranızda veya çevrenizde kullanan memnun olan olmayanlar var mı ? Nelere dikkat etmeliyim?

Yorum bağlantısı
Emrah Akdoğan

Bu is sans isi maalesef, nasil sifir araba yeri geliyor defalarca sorun cikartoyor buda ayni. Korai oldugum evde merkezi isinma oldugundan hermetik sofben vardi 8 kere servis geldi sorunu cozemediler. Banyo yapiyorum hicbiryerden bir tazyik degisimi yokken her 5 dk da bir su soguyordu sonra tekrar su akiyordu. Lanet ettim. Simdi kendi evimize tasindik, demirdikum var bakalim kisin gorecegiz :)

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...

Buderus. Eğer kalorifer peteği sayısı fazla ise yoğuşmalı olanları çok iyidir. Viessmann'da çok iyidir. Hatta daha iyidir. Vaillant ve bosch diğer alternatifler.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Alper Keskin

Marka modelden ziyade yoğuşmalı olanlarını tercih etmeniz aynı yakıtla daha çok ısınmanızı ve yakıt sarfiyatınızı azaltmanızı sağlayacaktır.Belli başlı markalardan birini tercih etmeniz yeter...

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

petek sayısı, mantolama durumu, özelikle kuzeye bakan yaşam alanı m2 vb. gibi tespitler sonucu verimli kombi alırsınız, sakın ha hesapsız almayın, cüzdan alev alır

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Yoğuşmalı olacak bir defa..Başkası olmaz.Marka olarak bende buderus u öneririm.Pahalıdır ama hakkını verir.Neyse o..

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Kombi alırken aklınızda bulunsun genelde artık çoğunda var ama kablosuz kontrol panelinide almayı ihmal etmeyin, çok kullanışlı oluyorlar.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Merhaba arkadaşlar, küçük bir villa aldık, küçük ama bodrum dahil 4 katlıdır. Kombiyi de bodruma yerleştireceğiz.

 

Villa için kombi tavsiyelerinize ihtiyacım var. Hangi marka, hangi model önerirsiniz?

 

Hayırlı olsun.

Konunuzu taşıdım.

Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı

Çok göreceli bir soru olmakla beraber, bu işte rüştünü ispat etmiş markalar Vaillant, Viessmann ve Buderustur. Bosch ve Demridöküm de hızla bunları takip etmekte. Bence siz servisin kolaylığı ve evdeki duruma göre karar verin. Evin metrekaresi, petek sayısı, mantolama var mı yok mu, ara kat mı vb. birçok kriter var.

Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz

Yoğuşmalı kombinin ne demek olduğunu ve nasıl çalıştığını hala bilmeyenler var, oysaki bu konu konuşuldu;

Yoğuşmanın petek büyüklüğü ile alakası yok,yoğuşma 60 dereceye kadar olan sıcaklığa kadar her halükarda yapıyor ve tasarruf %25 lere kadar çıkıyor.

En ideal yoğuşma sıcaklığı 45-50 derece arasında oluyor,önemli olan peteklerin bu derecelerde ortamı ısıtabilmesi için yeterli büyüklükte olması.

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

eski ilgi alanına giriyor bir yorumda senden gelsin ortalık şenlensin :D

 

 

Ben Viessmann derdim ve her halükarda yoğuşmalı derim. %3-5 tasarruf diyen, kombiyi maç biletinin toplu hali kombine ile karıştırmıştır :D

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ugurcan Yogun

Bence brötje (sapına kadar alman :) almandan ziyade baymak guvencesinde senelerdir baymak ve brötje kullandik brötje yi hala kullanıyoruz normallerden 200 ile 300 tl arasinda bir fiyat farkı var ama buna deger hem yakıt konusundada cok ekonomik cift modu var eco veya comfort + 4 yıl garanti

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Mehmet Pınar

Kiradaki evim için kombi araştırması yapıyorum.Zira içindeki kombi arızalanmış ve servis 600 tl yakın masraf çıkarmış.Teknik bilgim olmadığından ve yakın paralara sıfır cihaz alabileceğim için, yenisi ile değiştirmeyi düşünüyorum.Açıkçası şu dönemde fiyat aralığım çok yüksek olamıyor.Zaten ilk etapta ev için bir çok tadilat yaptırdım.O evde kendim oturmayı da düşünmüyorum.O yüzden piyasa koşullarında Fiyat/Performans oranı güzel bir kombi cihazı tavsiyeniz var mıdır?İkinci el ilanları görüyorum.Mesela çok kullanılma fırsatı olmayan cihazlar satışa sunulmuş.Değerlendirmeli miyim?

Yorum bağlantısı
Ömer Emre Çeltekoğlu

İşin ustası tabiki değilim... Ama evimde Bosch kombi var 8 yıldır kullanıyorum. 1 kere servis cagırmıslıgımız yok...  tercih yaparken Servis ağı & firmanın köklü olması bence 1. sart olmalı...

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı

ikinci elden uzak durun termodinamik kombiyi inceleyin 3 senedir kullanıyoruz hiçbir sıkıntı yaşamadık digital bir kombidir sessizdir ve fiyatı uygundur,servis ağıda geniştir fiyatını araştırın bi , 1000 tl ye alırsınız.

Yorum bağlantısı
Fatih Keskin

8 sene alarko kullandık.Çok memnunuz ancak geçen sene yerini değiştirtdik.

Şimdi sıkıntılar var.Yaptırmaktansa yenisini almak daha mantıklı gibi.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan
(düzenlendi)

Wiessmann Vitopend100 ;)

 

Paslanmaz krom çift eşanjörlü, wilo marka pompa kullanıyor. Elektrik arızası hariç kolay kolay arıza çıkarmaz..

tarihinde Mert Yeldan tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce

Servis çağırmadık derken sadece sorun olmadığından dolayı mı dediniz. Kombilere her 2 yılda bir kış öncesi bakım yapılır. Bu bakımlarda iç temizliği yapılır ve kontrol edilir. Bu sayede hem güvenliğinizi sağlamış olursunuz hemde kombinin verimliliğini üst seviyede tutarsınız.

Bu işlemi yaptıran çok azdır :) bozulana kadar kullanılır...

Bende vaillant var her yıl bakıma gelinirdi şimdi 2 yıl oldu

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce

Evet abi haklısın. Babanem 10 küsür yıldan beri vailant kullanıyor. Hala çalışıyor makina. Zaman aralığını bilmiyorum ama vailant kendisi arıyor. Kombinizin bakımı gelmiştir. Randevu vermek için. Eğer kombim bozulursa gider direk vailant alırım :)

Ben almam :D 2 bin tl kombinin fiyatı geçende aradılar yeter len artık 1998 senesinden beri verdiğim bakım paraları 3 bin lirayı geçti istemiyorum artık dedim. 15 senede ucuzundan 5 tane kombi alırdım dedim :D

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...