İçeriğe Yönlendir

Garanti Kapsamı Akü Yü Kabul Etmedi...

Oktay Karaca

Recommended Posts

Oktay Karaca
(düzenlendi)

2011 fiesta aracım var.dün aracı çalıştırmak istediğimde aracı çalıştıramadım muhtemelen akü kaynaklı diye düşünüp müşteri hizm.lerini aradım.yol yardım ekibini gönderdiler ve akü ye yapılan ölçümde akü nün boş olduğu tespit edildi.araç servise çekildi 1 gün boyunca gerekli akü testleri yapılıp şarj takviyesi de yapıldıktan sonra akü de sorun olmadığını sorunun benden kaynaklı olabileceği yönünde karara varıldı.benim akü yü boşaltacak herhangi birşey yapmadığım beyanımı da varsayımlar üzerinden hareket ederek kabul etmediler ve aracın garantisi kapsamında olmadığını ve ücret ödemem gerektiğine hükmettiler.ücreti ödedim.ama ben bu olayı ford markası ve kalitesine yakıştıramadım.ve forum sitelerinden takip ettiğim kadarı ile yalnızca benim değil biçok kullanıcının başına gelmiş bir durum fakat ford sorunu görmezden geliyor vatandaşa fatura yı kesiyor.başınıza gelirse böyle bir durum yol yardım çağırmadan önce akü takviye kablosunu denemenizi öneririm.sorun o kadar kolayca da çözülebiliyor.

tarihinde Oktay Karaca tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Turkay Enez

Araca sonradan takılan elektrikli ilave bir donanım var mı? Anladığım kadarıyla akünün şarjı bitmiş, akü bozulmamış. Gece bagaj lambası, vs açık kalmış olabilir...

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Aküde prosedür şu: belirli sürede şarja bağlanır, sonrasında yük altında test yapılır, sorun yoksa değişim yapılamaz, çekici de gelmiş se ücreti istenir, yalnız bunların baştan açıklanması lazımdı, çekici gelmeden önce, bu yapıldı mı?

Püf noktası, 1 hafta vs. sonra yine marş basmaz da akü değişimi onaylanırsa, önceki fatura nasıl geri ödenecek, bunu sistem de bilmiyor :crazy:

Siz şimdiden bu olayı 444FORD hattına şikayet olarak yazdırın

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Aküyü sizin bitirmediğinizi kanıtlamanız çok zor, arızada yoksa garantiye girmez, bu durumda haklılar, ancak genel olarak bir sürü araçta bu sıkıntı çıkarsa olabilir, onuda otokoç kıvırdığından kabul etmeyecektir, kısaca bizim ülkede bu iş zor, gerçek arızada bile kıvıran firmalar ve körü körüne araba alıp kısa sürede değişen bir milletimiz var, bu sebeble hiç üzülme, unut gitsin.

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Guest Levent Akg&#246z

bende bi ara sıfır akü aldım 2 hafta sonra boşaldı..aldığım yere gittim garantiden değişmesini istedim adam olmaz dedi akü de sorun yok..aracın aküyü boşaltıyor dedi ve değişmedi şarja koyduk...meğer aracın kaset çaları açık kalıyormuş kapattığım halde...hemen gidip yenisini aldım sorun ortadan kalktı..

Yorum bağlantısı
Yasin Çelik

Tamam da Akü için neden çekici geliyor? yol yardım ne işe yarar ?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya
  Cihangir Elbasan yazdı:

Aküyü karşılayan bir garanti bilmiyorum.

Ben 14 ay önce Ankara Tan otodan akü aldım. Ancak arefe günü aküden dolayı araç çalışmadı ve takviye ile çalıştırdım ve direk servise çektim aracı. Serviste aracı 15 dakika gibi bir süre içinde aküyü bir cihazla ölçüm yaptılar. Cihazdan bir çıktı aldılar ve cihaz aküyü değiştir yazdırdı. Fatura fotokopisi ve ruhsat fotokopisini aldılar ve garantiden değiştiridiler. Hiç bir sıkıntı çıkarmadılar. Hatta 10 gün sonra memnuniyet anketi için aradılar.

Levent Akgöz yazdı:

bende bi ara sıfır akü aldım 2 hafta sonra boşaldı..aldığım yere gittim garantiden değişmesini istedim adam olmaz dedi akü de sorun yok..aracın aküyü boşaltıyor dedi ve değişmedi şarja koyduk...meğer aracın kaset çaları açık kalıyormuş kapattığım halde...hemen gidip yenisini aldım sorun ortadan kalktı..

Bende sizin gibi eski aracımda akü kaç defa boşaldı. Bayi bir sorun yok dedi. En sonunda elektirikçi direk arka bagaj lambasını kontrol etti :D O sürekli açık kalıyormuş. Sonra düzelmişti.

Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal

Antalya otokoç ta garantisinin bitimine 10 gün kala yolda bırakan akü mü yenilemişti ilaç gibi gelmişti :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Bir taksi durağından yardım isteseydiniz maksimum 20 tl ye işinizi halletmiş olurdunuz..

Yorum bağlantısı
Oktay Karaca

deneyimlerinizi paylaştığınız için herkese teşekkür ederim.ama sonuçta ford marka ve kalitesi beni tatmin edecek seviyede ne yazıkki değilmiş bunu geç anladım çünkü başka sorunlarda yaşadım akü ilk değil di.

Çağlar Bayur yazdı:

Tekirdağ da Otokoç var mı?

maalesef otokoç yok varsa da ben bilmiyorum

Mehmet Kaya yazdı:

Ben 14 ay önce Ankara Tan otodan akü aldım. Ancak arefe günü aküden dolayı araç çalışmadı ve takviye ile çalıştırdım ve direk servise çektim aracı. Serviste aracı 15 dakika gibi bir süre içinde aküyü bir cihazla ölçüm yaptılar. Cihazdan bir çıktı aldılar ve cihaz aküyü değiştir yazdırdı. Fatura fotokopisi ve ruhsat fotokopisini aldılar ve garantiden değiştiridiler. Hiç bir sıkıntı çıkarmadılar. Hatta 10 gün sonra memnuniyet anketi için aradılar.

Bende sizin gibi eski aracımda akü kaç defa boşaldı. Bayi bir sorun yok dedi. En sonunda elektirikçi direk arka bagaj lambasını kontrol etti :D O sürekli açık kalıyormuş. Sonra düzelmişti.

bende açık olan aküyü bitirecek hiçbirşey yok görünürde varsa bile o beni aşar garanti kapsamına girer diye düşünüyorum...sorun burada zaten.

Yasin_Çelik yazdı:

çekici gelmedi zaten yol yardım aracı gelip aracı çalıştırdı.

Ali Cihangiroğlu yazdı:

Aküyü sizin bitirmediğinizi kanıtlamanız çok zor, arızada yoksa garantiye girmez, bu durumda haklılar, ancak genel olarak bir sürü araçta bu sıkıntı çıkarsa olabilir, onuda otokoç kıvırdığından kabul etmeyecektir, kısaca bizim ülkede bu iş zor, gerçek arızada bile kıvıran firmalar ve körü körüne araba alıp kısa sürede değişen bir milletimiz var, bu sebeble hiç üzülme, unut gitsin.

haklısın dostum 1 bardak su içtim bile üstüne

Çağlar Bayur yazdı:

Aküde prosedür şu: belirli sürede şarja bağlanır, sonrasında yük altında test yapılır, sorun yoksa değişim yapılamaz, çekici de gelmiş se ücreti istenir, yalnız bunların baştan açıklanması lazımdı, çekici gelmeden önce, bu yapıldı mı?

Püf noktası, 1 hafta vs. sonra yine marş basmaz da akü değişimi onaylanırsa, önceki fatura nasıl geri ödenecek, bunu sistem de bilmiyor :crazy:

Siz şimdiden bu olayı 444FORD hattına şikayet olarak yazdırın

evet ücretli olabileceği konusunda uyarıldım fakat onlar aracın başına gelmeden nereden bilecekler ki sorunun ne olduğunu bende garanti var nasılsa deyip rahat davrandım fakat garanti kapsamına almıyorlar akü ölçümleri okey çıkıyormuş.yeni akü alsam daha iyiydi en azından düşünmezdim yolda kalırmıyım diye bilirdim sıfır olduğunu.

Turkay Enez yazdı:
Araca sonradan takılan elektrikli ilave bir donanım var mı? Anladığım kadarıyla akünün şarjı bitmiş, akü bozulmamış. Gece bagaj lambası, vs açık kalmış olabilir...
maalesef öyle bişey olsa zaten garanti den talep etmezdim bişeyler.
  Yasin_Çelik yazdı:
çekici değil yol yardım gelip aracı çalıştırdı geldiği için de ücret talep etti hata benden kaynaklı imiş.onlara göre.bende diyorum ki bende kusur yok akü kendini bişekilde boşaltmış...
Yorum bağlantısı
Yasin Çelik
  Oktay Karaca yazdı:

Araç servise çekildi yazısını okuyunca çekici ile servise gitti zannettim ,Fakat durum sizin dediğiniz gibi de olsa yol yardım ücretsiz olmalı diye düşünüyorum,Biz de Tiguan var iken aynı durum 3 defa oldu ve ücretsiz yol yardımı takviye ile aracı çalıştırdı ,Bununla da kalmayıp durum 3 defa tekrarlanınca servis bizi arayıp davet etti aracı kontrol için ,Meğer sonradan taktırdığımız navigasyon elektriği çekiyor ve akü yü boşaltıyormuş :biggrin:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Sibel Danışık

www.­autoshow.­com.­tr/­fiestadan-­elektrik-­alamadik-­HaberDetay/­3236.­aspx fiestalar da drum bu.başka ne araştırılacak.sebebi bilinmeyen akü boşalması.5 defa akü bitti.mahkemeye de verilemiyo arıza olması gerekiyomuş.en kolay çözüm nedir kullanıcı bitirdi.servisin bana söylediği de o.

Yorum bağlantısı
Serkan Toker
  Sibel Danışık yazdı:

www.­autoshow.­com.­tr/­fiestadan-­elektrik-­alamadik-­HaberDetay/­3236.­aspx fiestalar da drum bu.başka ne araştırılacak.sebebi bilinmeyen akü boşalması.5 defa akü bitti.mahkemeye de verilemiyo arıza olması gerekiyomuş.en kolay çözüm nedir kullanıcı bitirdi.servisin bana söylediği de o.

Sorunu anlasam çözümü üretirim, orası kolay...

Yorum bağlantısı
Özgür Mert
  Cihangir Elbasan yazdı:

Aküyü karşılayan bir garanti bilmiyorum.

toyota arkadaşımın aküyü garantiden değiştirmişti.

Yorum bağlantısı

Fabrikanın En çok dikkat ettiği parçalardandır akü.

Fabrika derki bayiiye;Aküyü cihazla ölç. (cihazıda kendin alma ben sana yolluyorum fatura ederim,benim cihazımla ölçeceksin)

Değiştir yazarsa,değiştirmek zorundadır.

Şarj yazarsa,şarj etmek zorundadır.

Şarjdan sonra tekrar ölçülür,ve bu 3çıktınında işemrine zımbalanması gerekir...

Aynı sorundan araç bir daha gelirse,o zaman akü kaçak kontrolü yapılır.

Takviye yapıp, servise gitmek daha mantıklıdır bu durumlarda...

Yorum bağlantısı
Cafer Demirağ

2 hafta önce aynı sorunu yaşadım.otokoç balgat şubesine gidip sorunumu ilettim.3 saat içinde aracım çıktı 43ah lık akü yerine 50ah lık akü takıldı.150tl olan masraf garanti tarafından karşılandı.sizin böyle bi sorun yaşamış olmanız üzücü..

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Garantiye giren işlemlerde yol yardımı ücretsizdir.. Garantiye girmiyorsa o da ücretli oluyor..

Yorum bağlantısı
Oktay Karaca

cvp ların birçoğu yaşanmış tecrübelerden kabul ediyorum.fakat şu var ki ford un yaptığı şey etik değil o direk beni suçluyor.efendim aracınız çok çalışmamıştır efendim aracınız az km yapıyordur efendim aracınızda teyp vs.akü yü bitirecek bişey açık kalmıştır diyor.ben 20 yılı aşkın süredir traktör ve kamyonet tarzı araçlar dahil oto kullanıcısıyım.benim başıma böyle bir durum gelmedi 18 aylık bir araç garanti kapsamında ise burada akü de sorun var demektir.3 veya 4 yıl kullanmış olupta bu arıza yı yapsa anlarım ama sıfır akü sıfır araç kaldı ki az kullanırım çok kullanırım ford u bağlamaz benim sorunum o ford un sorunu ise kalitesiz akü takmış olması açık ve net.şimdi aynı hata yı tekrarkarsa ford akü yü servis önünde yakıcam varta akü takıcam araca bakalım 5 yıldan önce arıza çıkaracakmı çıkarmaz kalıbımı basarım varta akü kalitelidir.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...