Mehmet Turnacıoğlu 26 Kasım 2012 Paylaş 26 Kasım 2012 (düzenlendi) En yaşlı mk3 kullanıcılarından biri olarak en çok soruna gebe kişilerden biri de benim. 2 yıldır arka kapıların düzensiz kilitlenmesinden muzdaribim. Kumandadan tek kilitleme ile önler kilitleniyor fakat arkalar kilitlenmiyordu.Çift kilitte sorun yok. Birde çok soğuklarda kumandadan hiç kilitlenmiyor. Kapıdan kilitleniyor. Sonunda vakit ayırıp sorunu çözdüm. Öncelikle kapı döşemesi sökülür. döşeme etrafındaki vidalar, kapı açma kolu içindeki vida ve el tutamağındada bir tane var döşeme içindeki sünger bölümü silikonu ile beraber düz tornavida ile ayırıyoruz kilit elektrik soketini ve çelik teli sökelim daha sonra kilit vidalarını söküyoruz. Sağdaki kapağıda çıkaralım( bu çok önemli. ben 1 saat bunu aradım) artık kilit kısmen boşa çıktı. şimdi dış kapı kolunu sökeceğiz. Yukarda çıkardığımız kapağın içinde bir vida var. tork ucu ile onu gevşetiyoruz. Vidayı yerinden çıkarmayın. Buna gerek yok. Çıkarmanız zararınıza. Kapı kalunun yanındaki parçayı artık çıkarabiliriz ***** bu vida çok enteresan. Kilidi söktüğünüzde kilit dışarda iken kapı kolunu monte etmeye çalışın. vidanın görevini ancak o zaman anlayabilirsunuz. Birde kapı kolunun içinde yine tork olan bir vida var. Onuda söküyoruz Artık kapı kolunu söküp kilidi çıkarabiliriz. Sökerken dikkatli olun. Takarken aynı sıranın takip edilmesi gerekli. Aman parça kaybeymeyin. wd40 ı içine bolca sıkın ve defalarca hareketli parçaları oynatarak deneme yapın. kilidi yerine monte etmeden elektrik soketini takarak test edebilirsiniz Bence mk3 ün kronik sorunlarından biri bu. Ben arka iki kapı kilidinide temizledim ve bir kaç gündür sorun yok. Aynı işlemi ön kapılarada yapacağım. 7-8 yaşına gelen her mondeoya yapılmalı. Umarım faydalı olabilmişimdir. İyi Paylaşımlar.. 26 Kasım 2012 tarihinde Mehmet Turnacıoğlu tarafından düzenlendi 7 Yorum bağlantısı
Özcan Keskin 27 Kasım 2012 Paylaş 27 Kasım 2012 (düzenlendi) Ellerinize sağlık paylaşım çok faydalı bende bu işlemi kilitlere ve cam krikolarına yapmak istiyorum ama çok güzel izole etmişler kıyamadım. Birde nacizane bir tavsiye arabanın tavanının üzerine o parçaları o şekilde koymayın en azından altına bir bez felan koyun paylaşım için teşekkürler. 27 Kasım 2012 tarihinde Adnan Çakır tarafından düzenlendi Eksik harf Yorum bağlantısı
Mehmet Turnacıoğlu 27 Kasım 2012 Yazar Paylaş 27 Kasım 2012 elleririnize sağlık paylaşım çok faydalı bende bu işlemi kilitlere ve cam krikolarına yapma istiyorum ama çok güzel izole etmişler kıyamadım. bide nacizane bi tavsiye arabanın tavanının üzerine o parçaları o şekilde koymayın en azından altına bi bez felan koyun paylaşım için teşekkürler tavana dikkat ettiysen güneş yanığı var. ya boyatacağım yada film kaplanacak. oda ayrı bir sorun Yorum bağlantısı
Özcan Keskin 27 Kasım 2012 Paylaş 27 Kasım 2012 tavana dikkat ettiysen güneş yanığı var. ya boyatacağım yada film kaplanacak. oda ayrı bir sorun tavan boyatmak çok ciddi bi konu hele Ankara da Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin 27 Kasım 2012 Paylaş 27 Kasım 2012 Paylaşım için teşekkürler, daha sonraki zamanlar için bir belgesel niteliği taşıyor. Bu durumda sorunu, kir-pas kaynaklı sıkışma olarak nitelendirebilir miyiz? Yorum bağlantısı
Misafir 27 Kasım 2012 Paylaş 27 Kasım 2012 Faydalı paylaşım için teşekkürler,ellerinize sağlık. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 27 Kasım 2012 Paylaş 27 Kasım 2012 Mehmet, yine faydalı bir paylaşım olmuş.. Teşekkürler.. Sorun soketlerden mi oluşuyor yoksa mekanik parçalardan mı ? Yorum bağlantısı
Mehmet Turnacıoğlu 27 Kasım 2012 Yazar Paylaş 27 Kasım 2012 Mehmet, yine faydalı bir paylaşım olmuş.. Teşekkürler.. Sorun soketlerden mi oluşuyor yoksa mekanik parçalardan mı ? Soketin içi tertemiz. Mekanik kirlenme kaynaklı. Bildiğim kadarıyla mazot plastik için zararlı. Şeklinde değişme yapıyormuş. Tecrübe etmedim, sadece duyum Yorum bağlantısı
Cenk Yıldır 10 Aralık 2012 Paylaş 10 Aralık 2012 Mehmet bey emeğinize sağlık.Aydınlatıcı olmuş. Yorum bağlantısı
Burak Yenersoy 22 Aralık 2012 Paylaş 22 Aralık 2012 En yaşlı mk3 kullanıcılarından biri olarak en çok soruna gebe kişilerden biri de benim. 2 yıldır arka kapıların düzensiz kilitlenmesinden muzdaribim. Kumandadan tek kilitleme ile önler kilitleniyor fakat arkalar kilitlenmiyordu.Çift kilitte sorun yok. Birde çok soğuklarda kumandadan hiç kilitlenmiyor. Kapıdan kilitleniyor. Sonunda vakit ayırıp sorunu çözdüm. Öncelikle kapı döşemesi sökülür. döşeme etrafındaki vidalar, kapı açma kolu içindeki vida ve el tutamağındada bir tane var döşeme içindeki sünger bölümü silikonu ile beraber düz tornavida ile ayırıyoruz kilit elektrik soketini ve çelik teli sökelim daha sonra kilit vidalarını söküyoruz. Sağdaki kapağıda çıkaralım( bu çok önemli. ben 1 saat bunu aradım) artık kilit kısmen boşa çıktı. şimdi dış kapı kolunu sökeceğiz. Yukarda çıkardığımız kapağın içinde bir vida var. tork ucu ile onu gevşetiyoruz. Vidayı yerinden çıkarmayın. Buna gerek yok. Çıkarmanız zararınıza. Kapı kalunun yanındaki parçayı artık çıkarabiliriz ***** bu vida çok enteresan. Kilidi söktüğünüzde kilit dışarda iken kapı kolunu monte etmeye çalışın. vidanın görevini ancak o zaman anlayabilirsunuz. Birde kapı kolunun içinde yine tork olan bir vida var. Onuda söküyoruz Artık kapı kolunu söküp kilidi çıkarabiliriz. Sökerken dikkatli olun. Takarken aynı sıranın takip edilmesi gerekli. Aman parça kaybeymeyin. wd40 ı içine bolca sıkın ve defalarca hareketli parçaları oynatarak deneme yapın. kilidi yerine monte etmeden elektrik soketini takarak test edebilirsiniz Bence mk3 ün kronik sorunlarından biri bu. Ben arka iki kapı kilidinide temizledim ve bir kaç gündür sorun yok. Aynı işlemi ön kapılarada yapacağım. 7-8 yaşına gelen her mondeoya yapılmalı. Umarım faydalı olabilmişimdir. İyi Paylaşımlar.. Çok detaylı ve de fotoğraflı açıklamalarınız için teşekkürler Mehmet Bey... Yorum bağlantısı
Mustafa Gülaydın 28 Şubat 2013 Paylaş 28 Şubat 2013 Bu paylaşımın focus 1 için fotoğraflı olanı varmı acaba forum da bulamadım. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 28 Şubat 2013 Paylaş 28 Şubat 2013 Aşağı yukarı işlemler aynıdır... Sadece kapı yüzü sökme şekli farklı... Focusta iç kapı çekme kolunun üstündeki kapağı sökerek başlayacaksınız... http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/188706-focus-1-kapi-dlmesi/ Yorum bağlantısı
Mustafa Gülaydın 28 Şubat 2013 Paylaş 28 Şubat 2013 Aşağı yukarı işlemler aynıdır... Sadece kapı yüzü sökme şekli farklı... Focusta iç kapı çekme kolunun üstündeki kapağı sökerek başlayacaksınız... http://www.fordclubt...-1-kapi-dlmesi/ Teşekkür ederim.Ayrıca yuh bana 2 sene önce yorum yazdığım konuyu bulamamışım. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 28 Şubat 2013 Paylaş 28 Şubat 2013 Teşekkür ederim.Ayrıca yuh bana 2 sene önce yorum yazdığım konuyu bulamamışım. Olur bazen böyle Yorum bağlantısı
Serdar Taş 28 Şubat 2013 Paylaş 28 Şubat 2013 Kapıyı açtıktan sonra WD-40 ın ince uzun çubuğunu takıp kilide doğru ve bilumum bütün deliklere bolca püskürtsek sonra akan yağı sağı solu silebildiğimiz kadar bir bezle temzleyip kaptsak benzer bir sonuç alamayız mı?çık mı? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 28 Şubat 2013 Paylaş 28 Şubat 2013 Faydalı olacaktır ama, % 100 çözüm olacağını sanmıyorum.. Yorum bağlantısı
Erhan Karaman 17 Eylül 2014 Paylaş 17 Eylül 2014 bende de bir sorun var kilitlenmeme değil de benzeri bir durum. araç kilitliyken kumandadan açıyorum kiliti. sağ arka kapıyı da açıyorum ancak araç içindeki ışık yanmıyor ve bir süre sonra sanki kapı açılmamış gibi araç kendini yeniden kilitliyor. araç kapının açıldığını görmüyor sanırım, çözüm ne olabilir? Yorum bağlantısı
Baki Aburşu 24 Kasım 2014 Paylaş 24 Kasım 2014 Çok sağolun şuan Eskişehirdeyim ve TCDD eğitim merkezi yatakhanesindeyim onun için anca yarın deneyebilirim. En kısa zamanda denecem ve olup olmadığını burada yazacam. iyi geceler... Yorum bağlantısı
Erhan Karaman 9 Aralık 2014 Paylaş 9 Aralık 2014 bende de bir sorun var kilitlenmeme değil de benzeri bir durum. araç kilitliyken kumandadan açıyorum kiliti. sağ arka kapıyı da açıyorum ancak araç içindeki ışık yanmıyor ve bir süre sonra sanki kapı açılmamış gibi araç kendini yeniden kilitliyor. araç kapının açıldığını görmüyor sanırım, çözüm ne olabilir? buna cevap verebilecek bir kimse var mıdır acaba? Yorum bağlantısı
Onur Oflaz 9 Aralık 2014 Paylaş 9 Aralık 2014 bende de bir sorun var kilitlenmeme değil de benzeri bir durum. araç kilitliyken kumandadan açıyorum kiliti. sağ arka kapıyı da açıyorum ancak araç içindeki ışık yanmıyor ve bir süre sonra sanki kapı açılmamış gibi araç kendini yeniden kilitliyor. araç kapının açıldığını görmüyor sanırım, çözüm ne olabilir?dediginiz gibi kapinin acildigini gormuyor. eski aracta basimiza gelmisti. switch vardi kapinin acildigini bildiren. onu kontrol ettirin. bu surec icinde anahtari icinde birakmamaya dikkat edin Yorum bağlantısı
Erhan Karaman 10 Aralık 2014 Paylaş 10 Aralık 2014 dediginiz gibi kapinin acildigini gormuyor. eski aracta basimiza gelmisti. switch vardi kapinin acildigini bildiren. onu kontrol ettirin. bu surec icinde anahtari icinde birakmamaya dikkat edin çok teşekkür ederim cevap için. en kısa zamanda baktıracağım Yorum bağlantısı
Mehmet Turnacıoğlu 4 Mart 2015 Yazar Paylaş 4 Mart 2015 Selam. Uzun bir süredir foruma girmiyorum. Benim aracın arka kapılar açılmaz oldu. yani kumanda vs hiç bi şekilde çift kilitte kaldı ve araç 2 kişilik spor araç gibi oldu. Google da sorunu aratırken kendi konumu buldum:). Bu kapılar nasıl açılır. kilit kırmaktan başka yöntem varmıdır. Kilit kırılırsa yeni kilit te lazım olacak. Sıfır yok. Çıkma nerden bulabilirim Tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim bu arada sorunun kaynağının kilit içindeki switch den kaynaklandığını düşünmekteyim Yorum bağlantısı
Recommended Posts