İçeriğe Yönlendir

Yaşadığınız Yerdeki Belediyenin Hizmetlerinden Memnun Musunuz?

Mehmet Emin Taşdelen

Recommended Posts

Mehmet Emin Taşdelen

Aslında başlık "yaşadığınız yerdeki belediyenin yol ve trafik hizmetlerinden memnun musunuz?" şeklinde açılacaktı ama karakter sınırı varmış, açamadım.

Ben Kayseri Talas ilçesinde yaşıyorum. Cuma günü aracıma sıfır kış lastiklerimi taktırmıştım, Cumartesi akşam eve dönerken aşağıdaki video bağlantısında görülen çukura girip-çıkmam sonucu (son anda fark ettim, kurtaramadım) sol ön lastik janta geçtiği yerden (lastiğin topuk denilen bölgesi) 2 cm kadar yarıldı ve 215 TL çöpe gitti. Bugün belediye başkanı ile telefonda görüştüm, bana bilmem şu kadar asfalt yaptık, bu kadar şunu yaptık diye faaliyetlerini anlatıyor ama bu Talas'taki yolların yamalı bohça halini gidermiyor maalesef. Bu sabah belediyeyi arayarak başkana yırtılan lastiğimi hediye etmek istediğimi ve bunun için randevu talep ettiğimi söylemiştim. Akşam 16 gibi aradılar. Videoyu ve bir kaç fotoğrafı gönderdim. Elbet seçimler gelecek, çukurun ve lastiğin fotoğraflarını ilan yapıp dağıtacağım. Gereksiz yere büyüttüğümü düşünenler olabilir ama biz böyle devam ettikçe yollarımız köstebek yuvası olmaktan kurtulamayacak.

http://www.youtube.com/watch?v=_YTDlhe23lk

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

Geçmiş olsun, cana geleceğine mala gelsin. Allah beterinden saklasın.

Yalnız aşağıda alıntıladığım kısım ilgimi çekti.

biz böyle devam ettikçe yollarımız köstebek yuvası olmaktan kurtulamayacak.

Yollar daha önce de köstebek yuvası gibi miydi? Yoksa yeni lastiklerinizden sonra mı farkettiniz? Lastiğiniz zarar görmeseydi bile video/fotoğraf çekip belediyeyle paylaşacak mıydınız?

Yorum bağlantısı

Kotü yol deyince Bandirma ve Erdegin uzerine su dokulmez sanirim. Turizm potonsiyeli olan bu iki ilce bu kadar kotu yonetilir. Cok guzel iki ilce ama tayin oldugum ilk zaman yollar dikkatimi cekti. Bu arada Erdek'te hic trafik lambasi yok :)

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Ben Şişli Belediyesi'ne bağlıyım ve çok memnunum. Belediyeye bir kere mail attım, bahsettiğim tüm sokaklar baştan aşağı asfaltlandı.

Biliyorsunuzdur, Ayazağa Maslak ve Hacıosman Sarıyer Belediyelesine geçti. Ancak geçen Ayazağa'ya işim düştü, her sokakta mı pankart olur, herkes mi isyanda olur. Şişli Belediyesi gerçekten işini düzgün yapıyor.

Ancak şikayetlerim de yok değil. Mesela tüm sokaklar daraltıldı, kaldırımlar genişletildi. Park yeri zaten problemken, şimdi hiç bulunmuyor. Zaten trafik karmaşası bol olan Teşvikiye'de, daha da daraltılan sokak yüzünden iki şeride indi. Eh, birinde otobüs ilerliyor, diğerinde de zaten trafik, ambulans gelse kalacak yolda...

Yorum bağlantısı
Erkut Uysal

Bizim belediyemizde sağ olsun 3 metre kaldırım yaptı yayalar için harika yürüncek alan epey geniş... :good1: Gel gelelim hangi süper zekanın fikridir bilmiyorum arnavut kaldırımı taş yaptılar yolları da arabada oynamadık civata kalmadı yağmur yağdında yollar çamur çok kötü oldu... :(

Yorum bağlantısı
Guest Feti Ercan

bence lastik firmasını şikayet edin o kadarcık çukurda parçalanıyorsa 215 tl yi hak etmiyor demektir :) farklı bir yaklaşım olsun

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Emin Taşdelen

Geçmiş olsun, cana geleceğine mala gelsin. Allah beterinden saklasın.

Yalnız aşağıda alıntıladığım kısım ilgimi çekti.

Yollar daha önce de köstebek yuvası gibi miydi? Yoksa yeni lastiklerinizden sonra mı farkettiniz? Lastiğiniz zarar görmeseydi bile video/fotoğraf çekip belediyeyle paylaşacak mıydınız?

Yollar daha önce de köstebek yuvası gibiydi, ilk defa da yeni lastik alıyor değilim ama ilk defa şehir içinde bir çukur yüzünden lastiğim yarıldı. Zaman zaman şikayetlerimi e-posta yoluyla da olsa dile getirir, ilgililere iletirim.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Bizim belediyemizde sağ olsun 3 metre kaldırım yaptı yayalar için harika yürüncek alan epey geniş... :good1: Gel gelelim hangi süper zekanın fikridir bilmiyorum arnavut kaldırımı taş yaptılar yolları da arabada oynamadık civata kalmadı yağmur yağdında yollar çamur çok kötü oldu... :(

26 senedir İstanbul'dayım, oturduğum bölgede her yer arnavut kaldırımlı yol. Daha motor ısınmadan çektiği eziyeti ne siz sorun, ne ben söyleyeyim :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erkut Uysal

26 senedir İstanbul'dayım, oturduğum bölgede her yer arnavut kaldırımlı yol. Daha motor ısınmadan çektiği eziyeti ne siz sorun, ne ben söyleyeyim :)

O değilde arabada bi sorun mu var bi yeri arızalımı sesmi geliyor falan anlamaz oldum artık Sani... :D

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Tüm verginin yarısını ödeyen İStanbul da bile yollar berbat

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Guest Feti Ercan

Tüm verginin yarısını ödeyen İStanbul da bile yollar berbat

ödediği kadar da harcıyor ama :)

Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu

Belediye hizmeti neymiş gelin diyarbakırı görün.... :scare::tease2: Cennette yaşıyorsunuz değerini bilin....

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Gündüz Can Yılmaz

Ankarada çok şikayetçiydim, Çankaya ve Mamak'ta durum aynıydı, partiler değişiyor ama hizmet değişmiyordu. Son zamanlarda sağolsun Mamak Belediye'si internetten dahi attığım hiç bir mesajı işlemsiz bırakmadı, yama da olsa gelip yolları düzeltti ama belediye düzelttikçe de birileri gelip tekrar eşti... Şimdi askerlik yaptığım yer oldukça ufak, 8bin nüfuslu yazan ama burada kime sorsam 4bini geçmez denilen bir Pınarhisar'dayım. Çimento fabrikası var ve ilçemizin tek caddesinin uçları da devlet karayolu olduğu için sürekli kamyon geçiyor. Bu durumda dahi, asfaltımız güzel, bir çok sokak yolumuz kaldırım taşı gibi döşeli. Çöplerimiz hiç yığılmıyor. 10 Kasım ve 29 Ekim'de belediyenin de desteğiyle yapılan programları gördüm. Belediye başkanı kimdir bilmem ama kesinlikle memnunum. (Öğrenciler için, saatte bir de olsa ilçe içi otobüs olsa, daha çok memnun kalırım :) )

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Belediye hizmeti neymiş gelin diyarbakırı görün.... :scare::tease2: Cennette yaşıyorsunuz değerini bilin....

Abi sizin belediye hizmet ediyor.Osman Baydemir köpeklere gayet güzel bakıyor,piyasada ne kadar hayvan varsa sahip çıkıyor hakkını yememek lazım şimdi

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
İrfan Aşcıoğlu

halinize dua edin burada asfalt bilem yok (tunceli)

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Bugün sanayide bir usta yeni aldığı evde 560 tl yol parası ödedim dedi :) Ama Maraş'ta da yollar hiç iç açıcı değil. Arkadaş sıfır corolla aldı 1 yıl sonra araçtan trim sesleri oluşmuştu :)

Daha vahim bir olay oldu arkadaşın eşi çukura bir giriyor ve jant yırtılıyor. (Araç 2005 astra elegance. ) Çukurun içine doldurmak için 1 tane parke taşı koymuşlar (Maraş'ta asvalt çukurlarına parke taşı döşemek meşhurdur bir ara) çukura girince taş lastiğe zarar vermeden jantı yırttı. Görmesem inanmazdım. Ben tamir ettirdim. O kadar vahim.

Refrujdaki çimler söküldü yerine parke taşı döşendi :) Böyle bir yer burası.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Tüysüz

arkadaslar hadi bir akım baslatalım belediyelere kıs gelmeden birer mail atarak durumu anlatalım tabi haberleri var ancak benim yazdıgım mail nasıl olmus hem belediye baskanına hemde fenni islerer attım bakalım cevap olacak. bizim gibi muzdarip olanların sevabını alalım......................

blbaskan@cankaya.bel.tr

halkils@cankaya.bel.tr

sayın cankaya belediye baskanı ve halkı icin ozveri ile calısan tum personeli.

ankaraya tasınalı 5 yıl oldu ve bu gune kadar ki calısmalarınızı gururla izledik. ancak benim muzdarip oldugum ve üvey evlat muamalesi goren bir yol guzergahımız var hic bir calısma yapılmamakla birlikte su kıs yaklastıgı zamanda hem devlet butcesi hemde bizlerin kullandıgı araclara buyuk zarar veren cukurların kar yagmadan kapatılması husunda calısmalarınızı bekliyoruz. gecen ay amartisorlerimi patlattım 2 gün once on lastigim yarıldı. yazık benim gibi bir cok insan ordaki bir kac cukurdan muzdarip olmaktadır. guzergah olarak beytepe ile hacettepe üniversitesi onundan beytepe köyü ve jandarma egitim komutanlıgı 2 nolu nizamiyesine kadarki olan yol güzergahı. zaten jandarma nizamiyesine giden yoldaki muhterem bir vatandasın su borusu gecirmek icin actıgı cukurla 2 yıl ugrastık harap olduk sukur orası kapatıldı ama diger taraflar cok kotu. size zahmet aracınıza binerek ataturk hastanesini takiben beytepe koyune dogru devam edin oradanda jandarma lojmanlarına kadar ilerleyin aracınızda cıkacak masrafları gozlerinizle gorun vucudunuzda ki sarsıntıları hissedin. bobrek tası olan bir hasta yanınıza alırsanız düsürmesine yardımcı olmus olur bir sevaba girersiniz. ilgileneceginiz umuduyla tesekkurler. beytepe-cankaya ankara

Yorum bağlantısı
Ahmet Gül

Yollar daha önce de köstebek yuvası gibiydi, ilk defa da yeni lastik alıyor değilim ama ilk defa şehir içinde bir çukur yüzünden lastiğim yarıldı. Zaman zaman şikayetlerimi e-posta yoluyla da olsa dile getirir, ilgililere iletirim.

Keşke herkes sizin gibi duyarlı olsa. Kendimi bildim bileli tanıdıklarımı hep ideal olana yönlendirmeye çalıştım. Bir arpa boyu yol katedemedim. Parti ya da siyasi ideoloji kaygısıyla değil hiçbir siyasi oluşumu yermek ya da övmek maksadıyla değil fakat yalnız samimiyetimle beğendiğim bir sözü paylaşıyorum ki:Halklar hakettikleri gibi yönetilirler.

Çünkü aslında seçtiğimiz bizden farklı biri değildir.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

İnşaat furyası memlekette çıktığından beri bilhassa arasokaklar İstanbul'da köy yolundan farksız, kontrolsüz tonajı olan harfiyat kamyonları ne kaldırım bıraktılar ne yol.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
(düzenlendi)

Ben darıca belediyesi'nin bazı esnafa iltimas geçmesinden, bazı inşaatların kaçak kat çıkmasına (otel felan gibi!) müsade etmesinden, kaldırımı tam işgal eden (saksılarla) işyerlerine birşey dememesinden, dükkanını yola çıkarıp yolu işgal edenlerin önünden kaldırım geçirirken kaldırımı yine aynı genişlikte yapmak için yolu daraltan davranışlarından şikayetçiyim.

Yol konusunda ise yolları kazma ihalesi ile kapama ihalesinin aynı ihalede yapılmasığı sürece bu iş düzelmez. Kazan kapatacak iş biter bitmez.

Kış ortasında mevsimlik çiçek dikmelerinden de şikayetçiyim.

Arap yağı bol bulmuş poposuna sürmüş. Aynen o.

Yaparsın çim ya da defne. 12 ay 20 sene durur.

tarihinde Mehmet G&#246ktürk tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...