İçeriğe Yönlendir

09Dd111 O Bir Mondeo Tdci Ghia

Celalettin Süğürtin

Recommended Posts

Ben de 110k'da değiştirmiştim. Sebebi zincir sesi değildi. Zincir gergisinin paleti tam olarak itmediği için ilk çalıştırmada bir kaç saniyelik  hırrr benzeri bir ses geliyordu.

Değişimden sonra o ses kesildi. Forumda bununla ilgili bir konu vardı. Zincir gerilemediği için sente atıp çok büyük hasara yol açmıştı.

Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin

Zincirler hayırlı olsun abi. Güle güle kullan.

Çıkanları da kolye yapıp mondimin boynuna mı assam kiii dermişim :biggrin:

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Çıkanları da kolye yapıp mondimin boynuna mı assam kiii dermişim :biggrin:

Abi güle güle kullan. Fotoğraflar tamam abi.

Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin
(düzenlendi)

Ellerine sağlık. Gelecek sefere bu aksaklık olmayacak inşallah. Ba tapatalk ı sevmedim. Like butonu yok:)

tarihinde Celalettin Süğürtin tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Ellerine sağlık. Gelecek sefere bu aksaklık olmayacak inşallah. Ba tapatalk ı sevmedim. Like butonu yok:)

Var abi :)

Yorum bağlantısı
Alper DEMİR

Maşallah Celalettin bey gerçekten temiz ve km şahene + yapılan bakımlarda resmen aracı satın bana dedirtiyor :D Bu arada tavanınızda güneş yanığı felan yoksa kendim bir folyo kaplıyan kişi olarak sökmenizi öneririm..Zamanla bu markasız folyolar kemik gibi olup sökmek istediğinizde boyaya sıkıntılar veriyor..Artı bu şekilde sunroofunuz kaybolmuş :unsure2:

Merak ettiğim bir soru var biraz konu sapabilir kusura bakmayın ama konu açmıyayım dedim,bu jatcolar motora yazılım yapıp 160 ps 400 NM torkları gördükten sonrada bu dayanıklılığını sürdürebiliyor mu ? Max.kaç torka kadar müsaittir acaba ?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Maşallah, güzel olmuş, gönül rahatlığıyla kullanın. Bizim arabalarda da bu zincirden var mı ki?

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Maşallah, güzel olmuş, gönül rahatlığıyla kullanın. Bizim arabalarda da bu zincirden var mı ki?

Biberon cc lere naylon kayış takıyorlar.. ;)

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel

Çıkanları da kolye yapıp mondimin boynuna mı assam kiii dermişim [emoji3]

Abi eline sağlık. Araba bakacan kim ne derse desin. Bende geçen hafta değişiminden emin olmdığım için triger ve V kayısını değiştirdim. Kafamda rahatladı. 2 gün öncede elektronik eksikleri vardı onları hallettim. Şimdi çicek gibi oldu.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin

Maşallah Celalettin bey gerçekten temiz ve km şahene + yapılan bakımlarda resmen aracı satın bana dedirtiyor :D Bu arada tavanınızda güneş yanığı felan yoksa kendim bir folyo kaplıyan kişi olarak sökmenizi öneririm..Zamanla bu markasız folyolar kemik gibi olup sökmek istediğinizde boyaya sıkıntılar veriyor..Artı bu şekilde sunroofunuz kaybolmuş :unsure2:

Merak ettiğim bir soru var biraz konu sapabilir kusura bakmayın ama konu açmıyayım dedim,bu jatcolar motora yazılım yapıp 160 ps 400 NM torkları gördükten sonrada bu dayanıklılığını sürdürebiliyor mu ? Max.kaç torka kadar müsaittir acaba ?

Aracımı seviyorum, gerek can güvenliğime, gerekse aracımın güvenliğine önem veriyorum, bu nedenle teknik bir konuda tereddütteysem kafaya takar, ille telafi  yoluna giderim. Aslında ben parlak olan folyolardan kaplatmak istemiştim, ancak güneşten kavrulmuş vernik tabakası bir kaç noktada mıcırlı yolda giden araçlardan sıçrayan minik parçalar nedeniyle çentiklenmiş, bu nedenle parlak olmaz, altındaki dokuyu belli eder dediler, ben de bu olsun bari dedim. Yalnız bu kaplama malzemesi sandığınız gibi kalitesiz bir şey değil. Sunroof benim için görsellik malzemesi değil, bu nedenle görünmüş, görünmemiş, önemsemiyorum. Bazıları var, sunroof olmadığı halde sunroof görüntüsü veren parçalardan takıyorlar. Bunu kabul etmiyorum. Bir başka örnek de şu, bulunduğum yerdeki gençler motosikletin aynasını hemen çıkarıyorlar. Niye diye sorduğumda "hiç güzel görünmüyor, aynasız olarak daha güzel" diyorlar. Oysa ayna bir aksesuar değil, o, görüş sağlamak için, senin gözlerin de görebilmek için, bunları da çıkarır mısın? diyorum, ses yok. Tamam da hocam, kem, küm ...Neyse, fazla uzatmayım. Sorduğunuz soruyu cevaplayacak teknik bilgiye sahip değilim. Ama öngördüğüm bir şey var ki o da şudur:tork convertörlü, kavramayı yağın içinde yapan baskı-balataya sahip tam otomatik şanzımanların kesinlikle dayanıklı olduğudur. Bir de jatconun güzelliği programından geliyor, çok akıllı bir şey.  Tıpkı word ya da exelde makro kaydeder gibi, sizin yaptıklarınızı öğreniyor, sizin sürüş karakteristiğinize göre tavır alıyor.

Biberon cc lere naylon kayış takıyorlar.. ;)

:sandalye:

Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin

Akşam akşam gittim 55 lira zarara girdim yahu :biggrin:  İki hafta önce bir kaç günlüğüne takıp geri söktüğüm kış lastiklerimi tekrar taktım. Yazlık lastiklerim çok eskimiş, iyi olduklarını sanıyordum, 16 Kasım Kahramanmaraş buluşmasına giderken Hassa'da hiç beklemediğim bir anda arabanın önüne çıkıp karşıya geçen, beni de görmeyen yayaya çarpmamak için fren yaptım, lastiklerin yere yeterince tutunamadıklarını fark ettim. Abs devreye girdi. Adama çarpmaya yarım metre kaldı. Bu nedenle Goodyear Ultragrip Extreme lastiklerimi taktım. Artık yarın da arabanın arkasına pulluk takıp tarlaya mı giderim bilmem :p  (Kışlık lastiklerin diş derinliği fazla olduğundan tıpkı traktör arka lastiklerini andırıyor)

Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin

Arabanın kendi krikosunu çıkarıp takmak zaman alıyor, bunun için evde ufak tefek sök tak işleri için krokodil kriko aldım 55 liraya. 2 Ton kaldırıyormuş

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Arabanın kendi krikosunu çıkarıp takmak zaman alıyor, bunun için evde ufak tefek sök tak işleri için krokodil kriko aldım 55 liraya. 2 Ton kaldırıyormuş

Celalettin abi, bunu bagajda taşıyacağım deme düşüp bayılırım... :(

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin

Celalettin abi, bunu bagajda taşıyacağım deme düşüp bayılırım... :(

Yogh, arabada taşımak için değil, bu yerleşik düzen için. Bunun yanına bir çift da metal sehpa alırsam tadından yinmez gayrı.:)

Aslında ilk işimi yaptım bu akşam. Eve getirir getirmez dört tekeri çıkarıp kışlık olanları taktım.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin
Bu gün de mavişimin ön fren disklerini değiştirdim. Aslında Pek de gerekli değilmiş. Daha önce torna yaptırmıştım. İnceldiğini düşünüyordum. Yeni disklerin kalınlığıyla eski disklerin kalınlığı arasında 2,5 mm fark vardı. Acaba parçayı iade mi etsem diye düşündüm. Hatta balatalar da aynı durumdaydı. Değişeyim gitsin dedim ve arkadaşın bahçesinde işe koyuldum. O CE-BEŞinin mazot filtresini değiştirdi.

Krikoyu almışken bir tane de metal sehpa alsam iyi olacak. Zira krikoyla aracı kaldırdıktan sonra güvenlik açısından altına destek koymak şart. Ben de arkadaşın böyle işler için geçen sene oduncudan kestirdiği kütüğü kullandım.

Fren diski ve balatası değiştirmek çocuk oyuncağıymış. Her tekerde toplam dört cıvata var. Sök, yenisini tak, sonra frenin havasını al. Bitti. 13 ve 15 numaralı lokma ve çırcırla iş yapılıyor. Havasını almak için de 11 numara açık ya da yıldız.

hJvM8GZ.jpg

QfjVIwT.jpg

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

diskin hava kanalı ara bölümünde bir çentik vardır. burdaki et kalınlığı farklıdır ve bitme seviyesidir. burada kalan kalınlık ölçülüp ömür biçlebilir kalınlık olarak.

balata değşiminde hva yapmaz? hava almak için önce en uzak sağ arkadan başlanır?

vesile ileyeni balata takarken kaliperdeki pistona tornavidalar ile geri itme yapılıtken dikkat edilmelidir zarar görürse iyi olmaz

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin

Bilgilendirme için çok teşekkür ederim. Hava yapmayacağını tahmin ediyordum ama yine de nolur nolmaz dedim. En uzak mesafe olan sağ arka olayını bilmiyordum, öğrenmiş oldum. Yarın da bir ara arka fren havalarına bakarım. 

Pistonları elimle ittirdim. Herhangi bir şey kullanmadım. Ama piston ittirmek için Mükremin beyin yaptığı aparattan ben de yapacağım.

Kısmet olursa perşembe günü de alternatörün solid kasnağını clutch kasnakla değiştirteceğim. Onu da aldım.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
Celalettin Süğürtin

Bu gün bebeğime yeni patikler aldım. Continental Premium contitech5. Kampanya varmış, dört tanesi montaj ve balans dahil 800 lira. Sekiz taksit yapıldı. Montaj aşamasındaki resimler ve ardından dayanamayıp bir de banyo yaptırdım kendine. Misler gibi oldu :biggrin:

GIgeIXQ.jpg?1

1ixMSsL.jpg?1

N2QLeNw.jpg?1

ffkuD7d.jpg?1

C8tdxyM.jpg?1

36JYu31.jpg?1

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin

Teşekkür ederim, kardeşim. Darısı senin bebeğin başına (tabii normal süreci içinde)  :biggrin:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin

İki tane mükerrer resim yüklemişim. Site için sorun olursa kaldırılabilir mi?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...