İçeriğe Yönlendir

09Dd111 O Bir Mondeo Tdci Ghia

Celalettin Süğürtin

Recommended Posts

Celalettin Süğürtin

Arabayı bir yıl önce Ekim ayında ilk sahibinden aldım. Aldığımda 97.000 de idi. Denizli Ford servisinde yaptırdığım ekspertizde herhangi bir kazası olmadığı; motor-yürüyen aksamının iyi durumda; kilometresinin orijinal olduğu; muhtelif yerlerinde çizikten dolayı yama boyalar bulunduğu belirtildi, sorunsuz olsun, hiç önemli değil deyip aldım. Bu benim ikinci Mondeo’m. Daha önce MK2 kullanmıştım, sırada yoksa MK4 mü var bilmem

Arabaya yaptığım işlemler:

1-Arabayı alır almaz Hatay merkezdeki otomatik şanzımancı Metin ustaya otomatik şanzıman yağını değiştirttim.

2-Bir yabancı ford sitesinden öğrendiğim bilgiyle emme manifoldunu ve egr yi söküp kurumlarını temizledim,

3-yine aynı siteden öğrendiğim bilgiyle egr yi kapattım.

4-El freninde bulunan boşluğun sebebini kendim bulup onardım.

5-Geri görüş kamerası ve monitör taktım.

6-Park sensörü taktım.

7-Ön camın sağ ve sol tarafında bulunan plastik parçalar güneşten deforme olup bir testere dişleri gibi kırılmıştı, onları çıkarıp yerine kendim yeni parça tasarlayıp taktım.

8-Far camları çok fazla bulanıklaşmıştı, onları parlattım.

9-Tavana karbon kaplama yaptırdım.

10-Arka stop lambalarını makyajlı olanlarla değiştirdim.

11-Arka tampon eteğine reflektör uygulaması yaptım, ancak bu bir prototipti, biraz daha farklı olanını yapmak için uygun zaman kolluyorum.

ANME8.jpg

rBXkJ.jpg

nTclg.jpg

sTOWH.jpg

MEWeq.jpg

54hYP.jpg

zVMhY.jpg

YJ7it.jpg

VShLk.jpg

• Beğen 12
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

hayırlı olsun, nefis bir kasa motor ve şanzıman , ancak

1. kaç model yılı?

2. şanzımana kaç lt. ne marka tipte yağ kondu?

3. herhangi bir yetkilis ervise gidin, yazılım güncelleme yaptırın, egr beyinden de iptal olur, daha sağlıklı.

Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin

Mondeo'm 2005 model. Şanzıman yağını boşalttıktan sonra boşaltılan kadar yani 6 lt Mobil yağ konuldu,seviye kontrolü yapıldı. Şu an için yağın tip özelliklerini hatırlamıyorum.

Yorum bağlantısı

Lacivert bir ayrı oluyor. Eski kasada state blue diye geçiyordu galiba. Celalettin Bey, elinize sağlık. Araç zaten diri. Bundan sonra da kazasız belasız kullanın inşallah.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

sorun şurada:

1. jatco kodlu şanzımanı harikadır, yalnız önerilen yağ dışında kullanılmamalı ezberimde yok, araştırmalı

2. 7-8 lt. civarı olmalı idi,

Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar

Tamamı 8 litredir.Ama boşaltılabilecek miktar 4 lt yi geçmez...

• Beğen 3
Yorum bağlantısı

Bugün serviste yeni mondeo gördüm çarpıldım resmen. Deri koltuklar, navigasyon bi araca bu kadar mı yakışır. Eski kasalarını hiç sevmezdim. Takasa girsem diye baktım. Beğendiğim araç 70.000 lira civarındaydı. Maximum çıkacağım rakam 55.000 dedim. Yeni focus tdci trend x verelim dediler :D.

Araçta sticker varmıydı siz mi yapıştırdınız ? Kazasız belasız.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ali Karakaya

Süper, mondeolar gözüme çok batmaya başladı :fiuw:

:nazar:

Yorum bağlantısı
Mehmet Turnacıoğlu

güle güle kullanın aracınızı.

7. maddeyi biraz detaylandırırmısınız. aynı sorun bende ve birçok kişidede var

9. maddenin maliyeti nedir?

Yorum bağlantısı

İyi günlerde kazsız,cezasız,arızasız,zevk ile kullanmanızı diliyorum. :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar:

Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin

güle güle kullanın aracınızı.

7. maddeyi biraz detaylandırırmısınız. aynı sorun bende ve birçok kişidede var

9. maddenin maliyeti nedir?

Cam kenarındaki plastik çıtayı, camı çizmeden bir düz tornavida yardımıyla alttan kastırarak yerinden çıkarıyorsunuz zira o geçmelidir. alüminyum profil malzeme satan bir mağazadan 1 x 1 cm boyutlarındaki L profil alıp uygun boyutta kesiyorsunuz. Eski plastik çıtanın geçtiği kanala oturtuyorsunuz. Sonra üzerine mobilya malzemesi satan bir yerden aşağıda resmini verdiğim malzemeden alıp alıp üzerine isterseniz soğuk dayson silicon ile, isterseniz 3M çift taraflı yapışkan bant ile yapıştırıyorsunuz. (aslında birinci yapıştırma yöntemi daha sağlamdır, fakat hemen yapışmayacağı için kayma riski vardır) Bu resmini verdiği malzeme sunta ya da mdf nin kenarlarını kapatmak için kullanılan bir plastik malzemedir. Alt kısmında sıcak ile eriyip yapışma sağlayan bir tabaka vardır.

zHOBn.jpg

Tavan folyosunu İskenderun'daki bir oto aksesuarcıda yaptırmıştım bir kaç ay önce. 130 TL vermiştim. Yalnız aynı malzemenin 3M markalı olanı için benim ödediğim paranın iki buçuk mislini istemişlerdi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

İyi günlerde kazasız belasız kullanın inşallah çok güzel :nazar:

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Hocamın arabasını Ankara'da inceleme fırsatım oldu. Araç güzel ve diri bir araç. Hocam güle güle binmek nasip etsin rabbim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin

İyi günlerde kazsız,cezasız,arızasız,zevk ile kullanmanızı diliyorum. :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar:

Teşekkür ederim Oktay bey. Yazın Ankara'a size ulaşabilmiş olsaydım iri gözlü bir Mondeo olacaktı aynı zamanda :i-ih: (xenon merceklerini büyüttürecektim size)

Hocamın arabasını Ankara'da inceleme fırsatım oldu. Araç güzel ve diri bir araç. Hocam güle güle binmek nasip etsin rabbim.

Teşekkür ederim Mehmet hocam. Bu taraflara geldiğiniz zaman beklerim. Selamlar

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Teşekkür ederim Oktay bey. Yazın Ankara'a size ulaşabilmiş olsaydım iri gözlü bir Mondeo olacaktı aynı zamanda :i-ih: (xenon merceklerini büyüttürecektim size)

Teşekkür ederim Mehmet hocam. Bu taraflara geldiğiniz zaman beklerim. Selamlar

İnşallah hocam.

Yorum bağlantısı
Muhammet Arslan

:nazar: :nazar: :nazar:

Şu açık renk döşemelere içim gidiyor. Bir de sunroof var :D :D

Kapılardaki çıtalar orjinalinde var mı bu arabaların?

Benimkinde yok :unsure2:

Yorum bağlantısı
  • 10 ay sonra...
Mehmet Ozyurek

Forum arşivini kurcaladıkça bir çok güzellik çıkıyor karşımıza.. 

Bu da onlardan birisi.. 

Dizel diye hiç ilgilenmemişim zamanında :D

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Saygın Can Oğuz

Yani, şu kasa Mondeo üretiliyor olsa eminim mevcut balina kasadan daha çok satardı.

Güzel günlerde kullanın.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...