İçeriğe Yönlendir

Lastik Fiyatları (Gerçekleşen Alımlar)/ Sektörde Tek Bilgi Kaynağı

Çağlar Bayur

Recommended Posts

Doğan Arşiray
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Kalite mi düşük yoksa çok mu yumuşak?

kalitesi düşük. naylonumu fazla nedir... 2 senelik lastik çatlamamalı yanlardan.

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

kalitesi düşük. naylonumu fazla nedir... 2 senelik lastik çatlamamalı yanlardan.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Yumuşaklığı olması gerektiği gibi. Kar performansı da yeterli. Ben 3 sezon kullandım sonra Lassa ya geçiş yapmıştım. Risk almışım 3 sene boyunca :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Çatlama ile kalite arasında bir bağlantı var mı bilmiyorum, Michelin Saver lar bende çok çabuk çatlamıştı, 2,3 senede epey çatlamıştı. Ama yol tutuşu çok iyiydi, özellikle kuru zeminde. 

Yorum bağlantısı
Emre Usta

Michelin energy saver kullaniyorum catlama 2.sezonda olmaya basliyor .yol tutusunda herhangi bir sorun olmuyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mert Üçkaleler

Zamanında atlamışım şimdi gördüm yazayım.

Michelin Primacy 4  Ebat 225 -45-17 W 2021 tarihli

Alış tarihi 5 Kasım . Alış fiyatı 2.850 TL

20 Aralık aynı satıcı fiyatı  6.850 TL  

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yunus Gökhan Ay
Evren Erakçora yazdı:

Çatlama ile kalite arasında bir bağlantı var mı bilmiyorum, Michelin Saver lar bende çok çabuk çatlamıştı, 2,3 senede epey çatlamıştı. Ama yol tutuşu çok iyiydi, özellikle kuru zeminde. 

5 Senelik energy saver var ama çatlama çok yok şu an 25 bin km de dir, Değişme zamanı geldi kim bilir ne kadar tutar...

Yorum bağlantısı
Erdem Doğan
Koray Demir yazdı:

7 yaş lastik için oldukça iddialı. Beklenti düşük olunca memnuniyet o denli artıyor herhalde.

Ben 3 seneden eski ise lastik bitmiş derdim. Almanya'da 2012 üretim tarihli lastikler halen kullanılıyor ve satılıyor. 

Aldığım aracın üzerinde 2013 yazlık lastik vardı. Asfalt dişli olunca yol tutuş problemi olmuyor ama lastik hamuru sertleştiği için uğultu yapıyordu. Hemen söktüm attım. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Cem Işık

Bugün patronun 2018 model GLC aracına kışlık lastik sipariş ettik, 235.55.19 RFT, Pirelli Scorpion 

3.100 TL x 4 = 12.400 TL 

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Tamer Topaç
Cem Işık yazdı:

Bugün patronun 2018 model GLC aracına kışlık lastik sipariş ettik, 235.55.19 RFT, Pirelli Scorpion 

3.100 TL x 4 = 12.400 TL 

Abi, keyfe keder 235/60/18 yazlık alacaktım, yaz bitiyor kışlıkları takacağım diğer sene alırım demiştim. Şimdi ise, 3 yaz götürür mü diye düşünüyorum...

1.000 TL. civarı olan Pilot Sport 4 SUV lastikler artık vitrinde daha güzel duruyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Yunus Gökhan Ay yazdı:

5 Senelik energy saver var ama çatlama çok yok şu an 25 bin km de dir, Değişme zamanı geldi kim bilir ne kadar tutar...

michelinin en büyük artısı uzun ömürlü olması ve eskidikçe neredeyse ilk günkü kadar iyi yol tutması.  yani az yol yapan yatan araba varsa mecihlin takmak lazım. 2 senede bitecekse hepsi olur.

Yorum bağlantısı
Yunus Gökhan Ay
Doğan Arşiray yazdı:

michelinin en büyük artısı uzun ömürlü olması ve eskidikçe neredeyse ilk günkü kadar iyi yol tutması.  yani az yol yapan yatan araba varsa mecihlin takmak lazım. 2 senede bitecekse hepsi olur.

Kesinlikle ; arabayı alalı 4 sene olacak toplam yapılan km 20 bin aldığımızda yeni takılmıştı, ilk gün neyse o şekilde performansı başka lastik olsa 2 senede beton gibi olurdu.

Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu
Yunus Gökhan Ay yazdı:

Kesinlikle ; arabayı alalı 4 sene olacak toplam yapılan km 20 bin aldığımızda yeni takılmıştı, ilk gün neyse o şekilde performansı başka lastik olsa 2 senede beton gibi olurdu.

İlginç, 2009 yılında sıfır aldığım Michelin energy saverlar 1 yıl ve 25 bin km de beton gibi olmuşlardı. Hatta kuru asfaltta bile sürekli patinaja düşerdi. O zamandan beri michelin almam.

Yorum bağlantısı
Tamer Topaç
Fatih Mehmet Uslu yazdı:

İlginç, 2009 yılında sıfır aldığım Michelin energy saverlar 1 yıl ve 25 bin km de beton gibi olmuşlardı. Hatta kuru asfaltta bile sürekli patinaja düşerdi. O zamandan beri michelin almam.

O tarihte lastikler de yeni miydi? Bu konuda Continental çok iyidir. Eco Contact 3 var Fiesta' da 5 yıl oldu yumuşacık ve dişleri çok iyi durumda. Çatlak da bulunmamakta.

Acaba lastiklerin kullanım döneminde dış etkenlerle birlikte, üretim yerleri mi etki ediyor. Ve lastiklerde doğal maddeler kullanıldığı için hiç bir zaman tam standardı yakalayamayacağı düşüncesindeyim.

Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu
Tamer Topaç yazdı:

O tarihte lastikler de yeni miydi? Bu konuda Continental çok iyidir. Eco Contact 3 var Fiesta' da 5 yıl oldu yumuşacık ve dişleri çok iyi durumda. Çatlak da bulunmamakta.

Acaba lastiklerin kullanım döneminde dış etkenlerle birlikte, üretim yerleri mi etki ediyor. Ve lastiklerde doğal maddeler kullanıldığı için hiç bir zaman tam standardı yakalayamayacağı düşüncesindeyim.

Sıfır almıştım ama o dönemde yaz kış aynı lastiği kullanıyordum. Kışın kullanmak fazladan sertleştirir mi bilmiyorum. Contiden ben de memnunum.

Yorum bağlantısı
Fatih Emre

Mişlen energy saver var 2015 tarih ve İspanya üretimi. 30bin km yaptım, hala diş derinliği var. Ama kılcal çatlaklarla dolu. Aynı olay Nokian yaz lastiklerinde de başıma geldi. Şansıma mıdır bilemiyorum . Aldığım lastikleri diş derinliği azaldı 3mm altına düştü diye değiştirmek nasip olmadı. 5mm diş var ama hep kılcal çatlaklar oluştu diye değiştirmek zorunda kalıyorum.

Yorum bağlantısı
Hasan Aksüt

Sanırım bu yaz 4 adet Galaxy aracım için yaz lastiği alsam iyi olacak. Kış lastikler takılırken çıkanları diş derinliği fena olmasa da 3 yıldır kullanıyoruz. Malum fiyatlarda uçuyor/uçacak gibi. Bu tarihlerde almak ve yaza yatırım yapmak çok yanlış olmayabilir. Orjinal lastiği conti sport contact3 225*50*17 98V idi. Sakin ve port bagaj ile yolculuk yaptığımız için yüksek performans beklentimiz yok aslında. Gereksiz ve pahalı olmasın derken de; mala değil cana gelsin de istemem tabi. Yani üzmeyecek ama Conti ve Michelin gibi pahalı olmayacak bir yaz lastiği öneriniz var mı?

Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar
Hasan Aksüt yazdı:

Sanırım bu yaz 4 adet Galaxy aracım için yaz lastiği alsam iyi olacak. Kış lastikler takılırken çıkanları diş derinliği fena olmasa da 3 yıldır kullanıyoruz. Malum fiyatlarda uçuyor/uçacak gibi. Bu tarihlerde almak ve yaza yatırım yapmak çok yanlış olmayabilir. Orjinal lastiği conti sport contact3 225*50*17 98V idi. Sakin ve port bagaj ile yolculuk yaptığımız için yüksek performans beklentimiz yok aslında. Gereksiz ve pahalı olmasın derken de; mala değil cana gelsin de istemem tabi. Yani üzmeyecek ama Conti ve Michelin gibi pahalı olmayacak bir yaz lastiği öneriniz var mı?

Hankook almayın sakın, bence continental alın, paranızı çöpe atmamış olursunuz. İnternetten de almayın, bizzat bayisine gidip orada taktırın, Bridgestone da iyi bir lastik bence. 98 yük endeksinden aşağı olmasın sakın Galaxy ağır araç(1800kg).Yolcu ve yükle ağırlık daha da artmakta.Gerekirse 1000tl fazla verin kaliteli lastik alın. 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Hasan Aksüt
Hankook almayın sakın, bence continental alın, paranızı çöpe atmamış olursunuz. İnternetten de almayın, bizzat bayisine gidip orada taktırın, Bridgestone da iyi bir lastik bence. 98 yük endeksinden aşağı olmasın sakın Galaxy ağır araç(1800kg).Yolcu ve yükle ağırlık daha da artmakta.Gerekirse 1000tl fazla verin kaliteli lastik alın. 

Conti Premiumcontact 6 225/50r/17 98y Xl Fr 022022 aldım. Mart sonu takarım artık.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli

Goodyear Efficientgrip Performance 2 225/55R17 101W XL

İnternet

2021/2. hafta

Tanesi 1900TL

8 Taksit

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Hasan Aksüt
Hasan Aksüt yazdı:

Conti Premiumcontact 6 225/50r/17 98y Xl Fr 022022 aldım. Mart sonu takarım artık.

Fiyatını yazmamışım. Edit edemeyince tekrar yazıyorum. 4 lastik için internet üzerinden 7200 TL'ye aldım. Sanal Cüzdan'a parçalı ödemlerle alışveriş puanı ile ödediğim için 6800 TL'ye mail oldu aslında. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Furkan Avcı

Bugün Nokian PowerProof 255/40ZR19 ler geldi.

4x2.250 = 9.000 TL

İlk seti 28.000 km kullandım ve memnun kaldım. Daha önce 3-4 set kullandığım Continental dan farkı yok hatta daha sessiz.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Lastik bayisi 175 65 14 ebat için Dunlop 700, Falken 650, Starmax 550 TL fiyat verdi.

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Koray Demir
Evren Erakçora yazdı:

Lastik bayisi 175 65 14 ebat için Dunlop 700, Falken 650, Starmax 550 TL fiyat verdi.

Falken Sincera 👍👍

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...