İçeriğe Yönlendir

Scti Motor Hakkında Bilgi

Misafir

Recommended Posts

(düzenlendi)

Bugün aracımı hayırlısıyla sattıktan sonra araç aramalarına başladık. Aracı Ayvalık'tan bi öğretmen arkadaşa sattım. Yarın gelicem dedi ama işlerimin yoğunluğundan dolayı cumaya gelmesini söyledim. Ardından iki öğretmen arkadaş daha aradı, hatta biri kapora göndereyim bana sat arabayı dedi :) Nedir bu öğretmenlerin ford tutkusu böyle. Neyse araç için söz verdiğimi ve aksi durum olursa kendisini arıyacağımı söyledim.

Şimdilik birinci önceliğimiz Kia Sportage 2012 model. Fakat spo sahipleri kendilerini öyle aşmışlar ki sıfırından fazla isteyen bile var. İkinci durum Hyundai ix35 ve 50.000 liraya kadar park asistanlı cam tavanlı geri görüş kameralı falan ix35 bulmak kolay. Son seçenek qq idi ama arabaya bi türlü ısınamadım. Diğerlerinin benzinli olmasına rağmen qq elendi. Donanım olarak diğerlerinin yanında hafif kaldı.

C-max için hanımı bi türlü ikna edememiştim ama bugün bayiye götürüp c-max'e bindikten ve focuslara da baktıktan sonra eşim (spo ve ix35lerden sonra) ford'un nasıl güvenli ve konforlu araba olduğunu anladı. Fakat şimdi ilanlara bakarken benzinli scti motor gördüm ve yüzde 18 tasarruflu yazmış arkadaş. Acaba bi yerden mi yazmış yoksa alakasız bi konu mu ?

Tabi bende bunu nereye sorsam dedim tam da fordclubtr açıkken :biggrin:.

tarihinde Necati Öner tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
(düzenlendi)

Yeni otomatik asx i bekleyin. otomatik gerekmiyorsa hemen gidin asx bakın. (zaten yenilendi yüzü)

tarihinde Mehmet G&#246ktürk tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı

Kia sportage GDI motor. Daha önce bahsetmiştik. LPG konusunu konuşmuştuk.

http://www.fordclubt...54#entry1652154

Ben spo yaladım yuttum. Ford'un bu SCTİ motoru nasıl onu öğrenmek istiyorum. Gönlümüz Spo ama Ford'un konfor ve kalitesine alıştıktan sonra C-Max'e bakmadan da geçemiyorum. 180 beygir diyo. Yakıt tüketimi nasıldır acaba. Dezavantajı var mıdır?

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

Ford da tdci, ti-vct ve ecoboost olarak motor var. Kia desek ondada dizelde crdi ve benzinlide gdi cvvt var. Sizin dediğiniz scti hangi markanın motoru acaba ?

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

2.0 ecoboostun 240 ps ne mi demişler scti diye, bu anlaşılıyor

Dediğin gibi bir durum var abi. Google amcaya sorduğunda S-Max larda 240 ps den bahsediyor genelde.

Yorum bağlantısı

C-Max lerin 180 beygirleri scti diye satılanları var. Onlardan baktım bi kaç tane. Anlaşılan fordcu olarak bu motora biraz fransız kalmışız :D

Mustafa araç otuzbuçuğa öğretmene gitti. Arkasından bi öğretmen daha aradı kapora göndereyim bana ver dedi aracı :). Yedek alıcısı bile var yani. Ama arabayı görenin hemen alası gelecek bence o kadar temiz yani :tongue:

31 e satmaktı niyetim ama artık gözden çıkardım bi kere. Feti'ye kalsa 30,5 ta çok ama aracım muayyer.

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

ecoboostların kısa adı scti.

Satılan araba kaça gitti

Açılımı nedir ? Düşünüyorum düşünüyorum bulamıyorum :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
(düzenlendi)

iyi satılmış.

scti diye pek söylenmediği için farklı model gibi geliyor bilmeyene.

1.6 180 ps ecobost motor direk enjeksiyonlu. lpg  takacam diyenin pek yakın durmayacağı bir araba.  atmoserik 1.6 ti-vct 125 lik motordan az yaktığı pek söylenemez sadece aynı yakıta daha fazla güç alınabiliyor denebilir. 2010 da gelmeye başladılar galiba 2011 model olarak bolca 2. eli bulunur

siper cizel tirbo inciksion

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-birmot-kucukyali-dan-180-hp-cmax-compact-cam-tavanli-103998000/detay

sahibinden felan öyle ayrılıyor ecoboostlar

tarihinde Mustafa Tüfekçi tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Benim aklıma bir şeyle geliyor ama...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

iyi satılmış.

scti diye pek söylenmediği için farklı model gibi geliyor bilmeyene.

1.6 180 ps ecobost motor direk enjeksiyonlu. lpg takacam diyenin pek yakın durmayacağı bir araba. atmoserik 1.6 ti-vct 125 lik motordan az yaktığı pek söylenemez sadece aynı yakıta daha fazla güç alınabiliyor denebilir. 2010 da gelmeye başladılar galiba 2011 model olarak bolca 2. eli bulunur

siper cizel tirbo inciksion

http://www.sahibinde...103998000/detay

sahibinden felan öyle ayrılıyor ecoboostlar

:D

six-cylinder turbo injection :D

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Çağlar abi gittikçe Ali Elöver'e benzeyeceksin gibi :D saplamalar GM arabaları.

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

Benim aklıma bir şeyle geliyor ama...

Yazmaya başlıyalım elbet biri tutar :D

cruze 2.0 St ile saplarım :crazy:

Cüneyte acilen ibizayı aldırmam lazım ;) Bugün 0.9 clio testine gidiyoruz bakalım

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

"Volvo used the term GTDi (Gasoline Turbocharged Direct injection) for the 1.6L I4 engine when introducing Volvo S60 Concept"

demiş. scti de volvodan farklı olsun diye çıksada ford GTDi lafına dönümş galiba scti açıklamasını göremedim

Twin-Independent Variable Cam Timing (Ti-VCT) buda atmosferiklerin açılımı :p

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Bunlar değil galiba

Somerset County Technology Institute ***

Shanghai China Travel International ***

Somerset County Technical Institute ***

Smart Card Tech India ***

swine colostrum trypsin inhibitor **

specific colostrum protease inhibitor **

Sternocleidomastoid Tumor of Infancy **

Stem Cell Therapy INTL **

Standing Committee on Trade and Industry **

Sea Cargo Targeting Initiative **

Stem Cell Therapy International **

Silver Circle Training Institute **

State Cane Toad Initiative **

School or Correctional Institution **

Southern Cross Textile Industry **

Strathcona Career Training Institute **

Southern Cone Timber Investors **

State Committee for Telecommunication and Informatization **

Steering Committee on Trade and Investment *

Saskatchewan Community Theatre Inc *

SCAN CWA Threat Index *

Signal Charge Transfer Inefficiency *

Sodium Component Test Installation *

South Central Terminal Incorporated *

Sydney City Toyota Interactive

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

scti açılımı yok zaten ecoboost diyor direk ona

"A 1.6 L version was first unveiled in the 2009 Lincoln C Concept. The engine is rated at 180 hp (134 kW; 182 PS) and 180 lb·ft (244.0 N·m).[15]

The European market version of the 1.6L has 150 hp (112 kW; 152 PS) although a 160 hp (119 kW; 162 PS) version is used in the Ford Mondeo.

The 1.6L Ecoboost engine is raced in the British Formula Ford Championship. The units have replaced the original N/A 1.6 Duratec units, which in turn replaced the 1.8L Zetec-engined cars. The engine has also been used for the past couple of seasons in the WRC in the Ford Fiesta."

ecoboostun bile atası zetec :p hani diyoz ya duratec zetecten devşirme diye uydurmuyoz :D

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

"Volvo used the term GTDi (Gasoline Turbocharged Direct injection) for the 1.6L I4 engine when introducing Volvo S60 Concept"

demiş. scti de volvodan farklı olsun diye çıksada ford GTDi lafına dönümş galiba scti açıklamasını göremedim

Twin-Independent Variable Cam Timing (Ti-VCT) buda atmosferiklerin açılımı :p

Hazır elin deymişken ST nin de açıklamasını bulsana beya

Yorum bağlantısı
Cihan Beliceli

Millet ne sallamış stci diye yuhh. Eco motor dese bi nebze anlıcam.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

tek bildiğim 2002 öncesi 2.0 focuslar ST değil :p yani st demek sport trend demek değil. 2002 sonrası modellerde geçiyor ST lafı sport tourismo yada sport tourer gibi bi manası var galiba.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...