Görkem Azizoğlu 27 Temmuz 2014 Paylaş 27 Temmuz 2014 Motoru yedek parcacilarmi satiyor Gittigidiyordan alabilirsiniz, parçacılar da satar özellikle şahin doğan elektrikçileri. Yorum bağlantısı
ALİ TAKIMCI 30 Temmuz 2014 Paylaş 30 Temmuz 2014 Motoru yedek parcacilarmi satiyor Sanayideki Tofaş parçacıları satıyor..Gittigidiyor,Hepsiburada gibi sitelerde de var bu motordan.. Yorum bağlantısı
Mithat Tuğrul 31 Temmuz 2014 Paylaş 31 Temmuz 2014 bende aynı sorunu fiestamda yaşamıştım yaklasık 15 gün önce, bir elektrikçi abim arkadaşların bahsettiği gibi tofaş arabalarındaki motor ve aksamlarıyla halletti. parça ve işcilik 30 tl verdim. normalde orjinal parça 350 tl gibi fiyat verdiler. Yorum bağlantısı
Cihan Yaşar 31 Temmuz 2014 Paylaş 31 Temmuz 2014 Tofas motorunu fiestaya nasil uydurdu? Bursa merkezdemi butamirci adresini verebilirmisiniz? Tofas motorunu fiestaya nasil uydurdu? Bursa merkezdemi butamirci adresini verebilirmisiniz? Yorum bağlantısı
Mithat Tuğrul 9 Ağustos 2014 Paylaş 9 Ağustos 2014 Motoru değilde bagajı açan aksam (Motorun bulundugu aksam) varya o komple tofaşınki takılıyor. Yapılırken benim gördüğüm, bizim aksamdaki yayı taktı sadece tofaşın aksama. Fordun bu aksamı araca göre degişmekle bırlıkte ortalama 350 tl, işçilik hariç. Yorum bağlantısı
Kadir Türkeli 9 Ağustos 2014 Paylaş 9 Ağustos 2014 Değerli bilgiler için teşekkürler:) Yorum bağlantısı
Faruk Alaçam 10 Ağustos 2014 Paylaş 10 Ağustos 2014 Allah razı olsun hocam, sayenizde masrafa girmeden bagaj açma motorunu değiştirebildim.10 TL ye tofaş için kullanılan kapı açma motoru aldım.Direk montajını yaptım sorun halloldu.Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Yorum bağlantısı
Zafer DÜŞMEZKALENDER 8 Kasım 2014 Paylaş 8 Kasım 2014 Arkadaşlar bu konu ile ilgili bugün yaşadığım tecrübemi paylaşmak istedim 08.11.2014. 2004 Fiestamın bagaj motoru çalışmayıverdi, yukarıda söyledikleri gibi, kumanda ya 1. basışımda ses geliyor fakat açılmıyordu 2. 3. basışta ses gittikce zayıfladı sonrasında hiç ses gelmedi.Sanayide orijinalini sordum 200 tl dediler fakat tamirini yapan usta var dediler, ustaya gittim 100 tl de size 80 e yaparım dedi.Bende biraz bu konulara meraklıyımdır,madem tamiri mümkün belki ben yaparım dedim ve motoru söktüm. Plastik kaplama kırılmadan çok da kolay açıldı.Mekanik aksağam basit,motoru boşta denedim aynı şekilde 1,2,3,4. de duruyor. Motorun içerisini söktüm oda kolay 2 tane metal tırnak var.Motorun 2 adet kömürü var bunlar yağlanmış içerisi kömür tozu dolu idi. Bir güzel temizledim ince zımpara ile mili zımparaladım ve montajını yaptım.Sonuç canavar gibi. Yani sizlerede tavsiyem önce kendiniz tamir etmeyi deneyin , olmaz ise tofaş motoru takarsınız. 3 Yorum bağlantısı
Görkem Azizoğlu 11 Aralık 2014 Paylaş 11 Aralık 2014 ayni ariza benim aracimda var O zaman ucuz yoldan halledebilirsiniz anlatıldığı üzere. Yorum bağlantısı
Cihan Yaşar 11 Aralık 2014 Paylaş 11 Aralık 2014 Arkadaşlar bu konu ile ilgili bugün yaşadığım tecrübemi paylaşmak istedim 08.11.2014. 2004 Fiestamın bagaj motoru çalışmayıverdi, yukarıda söyledikleri gibi, kumanda ya 1. basışımda ses geliyor fakat açılmıyordu 2. 3. basışta ses gittikce zayıfladı sonrasında hiç ses gelmedi.Sanayide orijinalini sordum 200 tl dediler fakat tamirini yapan usta var dediler, ustaya gittim 100 tl de size 80 e yaparım dedi.Bende biraz bu konulara meraklıyımdır,madem tamiri mümkün belki ben yaparım dedim ve motoru söktüm. Plastik kaplama kırılmadan çok da kolay açıldı.Mekanik aksağam basit,motoru boşta denedim aynı şekilde 1,2,3,4. de duruyor. Motorun içerisini söktüm oda kolay 2 tane metal tırnak var.Motorun 2 adet kömürü var bunlar yağlanmış içerisi kömür tozu dolu idi. Bir güzel temizledim ince zımpara ile mili zımparaladım ve montajını yaptım.Sonuç canavar gibi. Yani sizlerede tavsiyem önce kendiniz tamir etmeyi deneyin , olmaz ise tofaş motoru takarsınız. bagaj motorunun plastık kısmını nasıl actınız?kolay acıldımı aynı arıza bende var.actıktan sonra tekrar kapandımı? Yorum bağlantısı
Görkem Azizoğlu 12 Aralık 2014 Paylaş 12 Aralık 2014 bagaj motorunun plastık kısmını nasıl actınız?kolay acıldımı aynı arıza bende var.actıktan sonra tekrar kapandımı? Tornavidayla açılır gayet güzel de kapanır. fakat eliniz pek yatkın değilse bir elektrikçi 10 dk da halleder. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Sezgin 4 Şubat 2015 Paylaş 4 Şubat 2015 elektronikçilerde merkezi kilit motorları satılıyor.orjinal fiestanın motoru arızalandı.elektronikçiden birebir aynısını 10 tl ye aldım.sorunsuz oldu. Yorum bağlantısı
Mustafa Yalım 21 Şubat 2016 Paylaş 21 Şubat 2016 Konuyu görmeden ustaya uğradım.Motora 200 lira dediler. Doğan parçasını 10 liraya aynı elektrikçiden aldım. Altına saç yerleştirme zor olacak benim için malzeme dolayısıyla. Denk gelen tek girişe yerleştirsem motoru düzensiz mi olur? Bilgilendirme için teşekkür ederim. İyi bir alternatif çözüm olacak... Yorum bağlantısı
Osman Bayraktar 12 Temmuz 2016 Paylaş 12 Temmuz 2016 Aynı sorunla karşılaştım. Bu konuyu okumuştum ama belki işine yarayacaklar için farklı bir çözümle tecrübemi paylaşmak isterim. Ayrıca Bagaj Açma Motorunun orjinalliğide bozulmamış oluyor. Bagaj Açma Motorunu dikkatlice açtığınız taktirde içinde oyuncak kumandalı arabalarda kullanılan motordan kullanıldığını göreceksiniz. Aşağıdaki fotoda motoru görebilirsiniz. Motor haricinde bir de yay var. Gerisi Boş. Tamircilerin motor bozulmuş dedikleri parça budur. Usta yenisi için 250 TL, tamiri için 120 TL istemişti Bagaj Açma Motoruna. Fotoğrafta belirttiğim motoru Karaköy'den 10 tl'ye alabiliyorsunuz. Yeni aldığınız parçayı yerini takıp plastik kapakları da birbirine yapıştırıp Bagaj Açma Motorunuzu yerine taktığınız anda sorununuz çözülmüş oluyor. Umarım aynı sıkıntıyı yaşayan arkadaşlara yardımcı olur. 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Özegen 15 Mart 2017 Paylaş 15 Mart 2017 Bende Yaptım Sadece Orijinal Parçadaki Deliğin Bir Tanesine Taktım Doğan Motorunu Arada Az Mesafe Kaldı Onuda Perde Korniş Düğmesiyle Hallettim Orijinal Soketi Sökmedim Uçları İçine Soktum Üzerine Silikon ile Sabitledim Bantla Sardım Bide Gayet Başarılı Şekilde Çalışıyor 2 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 15 Mart 2017 Paylaş 15 Mart 2017 geçen serviste adamın biri değişiyordu, ya dedim tofaş, yada motor 10 lira, ben orjinalciyim dedi, ustada gülüyor, iyi dedim, orjinal aranacak şey var aranmayacak şey, tırt şeye 500 kaat vereceksen sen bilirsin dedim geçtim 3 Yorum bağlantısı
Hasan Kavak 18 Şubat 2022 Paylaş 18 Şubat 2022 Ustalar aynı sonucu yaptım montajını ama hala açılmıyor Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 18 Şubat 2022 Paylaş 18 Şubat 2022 motorun hareket ettiği mesafe kadar bagaj açma teli hareket etmiyor gibi? ortadaki bağlandığı metal kısmın merkezinin motor ve açma teline uzaklığı ters orantılı olması lazım sanrım? Yorum bağlantısı
Hasan Kavak 18 Şubat 2022 Paylaş 18 Şubat 2022 Çağlar Bayur yazdı: motorun hareket ettiği mesafe kadar bagaj açma teli hareket etmiyor gibi? ortadaki bağlandığı metal kısmın merkezinin motor ve açma teline uzaklığı ters orantılı olması lazım sanrım? Çağlar Bey orjinal motorunda aynı sıkıntı vardı yani başka bi yerde sorun olduğunu düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 18 Şubat 2022 Paylaş 18 Şubat 2022 ortadaki parlak bağlantı metali yamulmuş gibi videodan gördüğüm , baga açma telinin bağlandığı siyah kısım merkezden kaçmış. Yorum bağlantısı
Hasan Kavak 18 Şubat 2022 Paylaş 18 Şubat 2022 Çağlar Bayur yazdı: ortadaki parlak bağlantı metali yamulmuş gibi videodan gördüğüm , baga açma telinin bağlandığı siyah kısım merkezden kaçmış. Dikkate alıp tekrar bi kontrol edeceğim. Yorum bağlantısı
Recommended Posts