Tahir İlter 1 Ağustos 2014 Paylaş 1 Ağustos 2014 Sanirim kimse yok buralarda http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/254633-osman-ve-fatih-maslakta-no-name-servis/ 1 Yorum bağlantısı
Altıner KORKMAZ 2 Ağustos 2014 Paylaş 2 Ağustos 2014 Tahir bey çok teşekkürler. Dün egr yi mekanik olarak iptal ettim biraz zorbi islemmis onu da öğrenmiş oldum bugün de mehmet gazihan yazilimsal olarak iptal etti yalniz ufak bir sorun var araci ilk calistirdigimda motor koruma ikaz isareti cikiyor gostergede bu isaretin cikmamasi icin aracı calistirmadan birsefer kontak aç kapa yapıyorum sonra sorun yok hersey normal.bunuda paylasmak istedim benim icin cok ilginc bir tecrübe 1 Yorum bağlantısı
Naci Özkan 3 Ağustos 2014 Paylaş 3 Ağustos 2014 Tahir bey çok teşekkürler. Dün egr yi mekanik olarak iptal ettim biraz zorbi islemmis onu da öğrenmiş oldum bugün de mehmet gazihan yazilimsal olarak iptal etti yalniz ufak bir sorun var araci ilk calistirdigimda motor koruma ikaz isareti cikiyor gostergede bu isaretin cikmamasi icin aracı calistirmadan birsefer kontak aç kapa yapıyorum sonra sorun yok hersey normal.bunuda paylasmak istedim benim icin cok ilginc bir tecrübe Gazihan benim arabama yazilim yaptigindada bu ikaz cikti. Bi ozel servise gittik sanirsam enjektor beynini sifirladilar sonra tekrar yazilim attilar. Halloldu [emoji6] Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz 29 Ağustos 2016 Paylaş 29 Ağustos 2016 Merhaba. Konu eski ama tekrar gündeme getireyim. Benim 2007 model 1.6 tdci 110 luk focusumda da egr kapalı. Bir plaka ile egr girişini kapattım ancak yazılımdan da iptal ettirmem gerekiyor mu yoksa bu kadar kapatmak yeter mi? Yorum bağlantısı
Berk Karatan 30 Ağustos 2016 Paylaş 30 Ağustos 2016 Manual olarak kapandıysa yazılıma gerek yok. Yorum bağlantısı
Oğuzhan Türk 8 Eylül 2016 Paylaş 8 Eylül 2016 Yazılımla 2012 C-max EGR iptali için bir yer önerebilir misiniz? Yorum bağlantısı
Mert Dilsiz 23 Ağustos 2022 Paylaş 23 Ağustos 2022 (düzenlendi) Selamın Aleyküm Arkadaşlar sırf bu konu için üye oldum. Konuyu açan arkadaşa teşekkürler. Peugeot 207 1.4 hdi sahibiyim. 1,5 yıl önce EGR iptali yaptırmıştım. Geçenlerde ilk bu konuyu şans eseri görünce içime bir kuşku düştü. 1,5 yıl önce başka bir usta vardı arkadaş vesilesiyle gitmiştim. Bildiğiniz genel temizleme spreyi kutusunu keserek EGR tıkamıştı. Yani kola kutusu kadar ince ve alüminyum. Tabi konu hakkında bilgim olmadığı için nereyi tıkıyor, egzoz gazı eritir mi falan hiç bilmiyordum. Bu konuyu okuyunca hemen şu anki ustama gittim. Şu an başka bir ustayla çalışıyorum. "Bir şey olmaz bizde aynı şekilde yapıyoruz. Nette her okuduğunuza bakmayın" dedi. Birkaç gün sonra internette biraz daha araştırdıkça artık iyice emin olmaya başladım. Konuyu açan arkadaş 3 yıl demiş benimkisi 1,5 yıl bile olmadı belki kurtarırım ümidiyle sanayide 3-4 usta gezdim onlarda aynı kafada. Sadece 1 tanesi öyle şeymi olur biz metal kullanıyoruz vs deyince baktım müsaitti hemen EGR söktürdüm. Ama iş işten geçmişti arkadaşlar parçanın orta kısmı çoktan erimiş. Motora zarar verdiyse de artık vermiştir. Gerçekten çok üzücü bir durum. Ustalara güvenip aracı teslim ediyorsun, her şeyi biliyordur zararımıza bir iş yapmaz diyorsun ama... Konuyu açan arkadaş 10 yıl önce yaşamış bu sorunu. Bunu yapan usta bunu bilmiyor muydu veya diğer ustalarda aynı kafadalar. Neyse sırf bunun için üye oldum. Konuyu açan arkadaşa teşekkürler. Diğer EGR iptal eden veya edecek herkes ustaların lafına bakmayın. Birde şöyle diyorlar "internette her okuduğunuza bakmayın. Bir şey olmaz" vs. Aman arkadaşlar EGR iptal edecekler 40-50 bin lira motor masrafına girmemek veya en olmadı 2 defa EGR iptaliyle uğraşmamak için önleminizi alın. Bu da fotoğrafı Abdurrahman Balaban yazdı: Yukarıda mesajımda yazmıştım nasıl egr iptali yaptığımı..Bu konuyu okuduktan sonra hiç hesaba katmadığım ''egsoz gazı ısısının eseri'' ni görmek için bugün egr söküldü, koymuş olduğum zavallı plakacık aşağıdadır..Allahtan Egr borusunun ucunu körlemiştim bahsettiğim poliuretan köpükle de yanan parça motora ulaşamadı...Bu gün 2-3 mm kalınlığında metal bir plaka ile tekrar körledim egr'yi... Resimde, egsoz gazının, 2 kat halinde kola kutusundan imal parçayı nasıl yaktığı görülüyor...Gerçekten bu kadar ısınabileceğini tahmin edemedim..Sonuçta koyduğum parça alüminyumdu ve erime ısısı 660 derece...Galiba ucuz atlattık, başlığı açan arkadaşa teşekkür ederim http://i.imgur.com/fUl8K.jpg http://i.imgur.com/f5QcM.jpg Hocam yıllar geçmiş ama sizede geçmiş olsun bu olaydan sonra araçta herhangi bir sorun yaşadınız mı? Aynı olay başıma geldi. 23 Ağustos 2022 tarihinde Mert Dilsiz tarafından düzenlendi 1 2 Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 23 Ağustos 2022 Paylaş 23 Ağustos 2022 Egr yazılımla iptal edince zaten elektronik vana kapalı konumda kalmıyor mu. Söküp tekrar conta plaka yapmak gerekiyor mu. Yoksa o iş yazılımla yapılmayan egr iptali için mi Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban 23 Ağustos 2022 Paylaş 23 Ağustos 2022 Mert Dilsiz yazdı: Selamın Aleyküm Arkadaşlar sırf bu konu için üye oldum. Konuyu açan arkadaşa teşekkürler. Peugeot 207 1.4 hdi sahibiyim. 1,5 yıl önce EGR iptali yaptırmıştım. Geçenlerde ilk bu konuyu şans eseri görünce içime bir kuşku düştü. 1,5 yıl önce başka bir usta vardı arkadaş vesilesiyle gitmiştim. Bildiğiniz genel temizleme spreyi kutusunu keserek EGR tıkamıştı. Yani kola kutusu kadar ince ve alüminyum. Tabi konu hakkında bilgim olmadığı için nereyi tıkıyor, egzoz gazı eritir mi falan hiç bilmiyordum. Bu konuyu okuyunca hemen şu anki ustama gittim. Şu an başka bir ustayla çalışıyorum. "Bir şey olmaz bizde aynı şekilde yapıyoruz. Nette her okuduğunuza bakmayın" dedi. Birkaç gün sonra internette biraz daha araştırdıkça artık iyice emin olmaya başladım. Konuyu açan arkadaş 3 yıl demiş benimkisi 1,5 yıl bile olmadı belki kurtarırım ümidiyle sanayide 3-4 usta gezdim onlarda aynı kafada. Sadece 1 tanesi öyle şeymi olur biz metal kullanıyoruz vs deyince baktım müsaitti hemen EGR söktürdüm. Ama iş işten geçmişti arkadaşlar parçanın orta kısmı çoktan erimiş. Motora zarar verdiyse de artık vermiştir. Gerçekten çok üzücü bir durum. Ustalara güvenip aracı teslim ediyorsun, her şeyi biliyordur zararımıza bir iş yapmaz diyorsun ama... Konuyu açan arkadaş 10 yıl önce yaşamış bu sorunu. Bunu yapan usta bunu bilmiyor muydu veya diğer ustalarda aynı kafadalar. Neyse sırf bunun için üye oldum. Konuyu açan arkadaşa teşekkürler. Diğer EGR iptal eden veya edecek herkes ustaların lafına bakmayın. Birde şöyle diyorlar "internette her okuduğunuza bakmayın. Bir şey olmaz" vs. Aman arkadaşlar EGR iptal edecekler 40-50 bin lira motor masrafına girmemek veya en olmadı 2 defa EGR iptaliyle uğraşmamak için önleminizi alın. Bu da fotoğrafı Hocam yıllar geçmiş ama sizede geçmiş olsun bu olaydan sonra araçta herhangi bir sorun yaşadınız mı? Aynı olay başıma geldi. Sorun yaşamadım çünkü egr soğutucu borusunun emme manifolduna birleştiği yere ayrıca önlem almıştım,önceki iletilerimde bunu açıklamıştım Yorum bağlantısı
Recommended Posts