Cengiz Aratemur 6 Kasım 2012 Paylaş 6 Kasım 2012 Yeni aldığım aracımın jantlarını şekil ve görsellik olarak,hoşuma gitmiyor. lastiklerde beni değiştir diyor artık....(sertleşmeden dolayı) benden önceki sahibi ön sağ jantı kaldırıma sürttüğünden dolayı baya bi çizik...diğer jantlar gayet temiz.... Lastikler ise... arkalar..39/05 üretim,pilot primacy... önler ...26/10 üretimi,googyear efficientgrip... benim aracın jantları bu model..... Beğendiğim jant...örnek olarak forumdan : Bahtiyar Kılcı arkadaşın aracının jantı,SW da nasıl görünüyor diye ekledim ... bir örnek daha netten alıntıdır.....lakin iki jant arasında farklılık var sanırım...biri st diğeri collection diyemi ikiside güzel Şimdi gelelim asıl mevzuya.... dün...birkaç lastik jant satıcısını dolaştım(fiyat fikir açısından)bir yerde (Michelin bayisi) yukarıda öneklerini verdiğim... jant elinde mevcut 800 tl fiyat verdi...ne yalan söyliyeyim jant hoşuma gitti,lakin bu tür işlerden pek anlamam satıcının dediğine göre ürün orjinal seri nosu vs var..(Ford arması kazınmış)diğer yerlerde 700 tl fiyat veren vardı,lakin o yerde gördüğüm gibi değildi.....boyası vs seri nosuz.... gelelim lastiğe.. 205/55/16 pilot sport 3 serisi tanesi 200 tl = 800 tl ona fiyat verdi... benim araçtaki lastik ve jantları 300 tl den alırım dedi... Lastik + jant 1600 tl,benim araçtaki jant lastik 300 tl.düşüyor,1300 fiyat çıkıyor... sizce mantıklımı ne dersiniz.... nette baktım...benim araç jant fiyatları 400 - 500 tl arası değişiyor... vermeyip kendimmi satayım ...yada hiç uğraşmayıp bu şekilde değişim yapimmi Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz 6 Kasım 2012 Paylaş 6 Kasım 2012 (düzenlendi) Cengiz abi, Jantlarını kendin satmak istersen eğer öncesinde, beğendiğin jant lastiği alman lazım. Çıkanları güzelce temizleyip resimlerini çekip depona kaldırırsın. 300 400 tl gibi bir rakam o an için sana lazım değil ise mantıklı yöntem bu olsa gerek. Daha sonra forum'dan yada sahibinden.com'dan satışa sunarsın.. Karar senin.. 6 Kasım 2012 tarihinde Sami Demirpaz tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Doğu Kemik 6 Kasım 2012 Paylaş 6 Kasım 2012 Ben sizin aracın üzerindeki jantların daha güzel olduğu kanısındayım; hep beğenmişimdir bu jantları. Tabi son karar sizin. Şahsi fikrim jantlarınızda çizik olduğunuzu söylemişsiniz jantlarınızı boyatabilirsiniz ve toplam maliyet de size 200-250 TL civarı olur 1 Yorum bağlantısı
Misafir 6 Kasım 2012 Paylaş 6 Kasım 2012 Cengiz ben senin yerinde olsam,ghia'ya özgü bu klas jantları veripte,yerine collection veya trend'lerde takılı olan jantları almazdım.sonra arasan bulamazsın benden sana söylemesi....takdir senin. Yorum bağlantısı
Kemal Korkmaz 6 Kasım 2012 Paylaş 6 Kasım 2012 Evet jantların bence güzel ama öbürleri de güzel 1 Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik 6 Kasım 2012 Paylaş 6 Kasım 2012 Gerçekten orjinal ise ve kırık çatlak yok ise iyi araştırmak lazım. değiştir. Ancak emin ol şu an kullandığın jantlar bana göre çok ama çok daha güzel. En azından bijonlar kabak gibi meydanda değil. Her yerde replikasından gerçeğine dünya kadar olan bir jant. Herkes gibi olma derim. Yorum bağlantısı
Süleyman Can Şahin 6 Kasım 2012 Paylaş 6 Kasım 2012 Abi jantların ikiside güzel ama collection jantında bijon kapakları yerinden çıkıyor . Virajlarda veya kavşaklarda az kapak peşinde koşmadım ben Tabi düştüğünü anlayabilirsen Servistede yenisini sormuştum tanesi 9tl demişlerdi. 1 Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik 6 Kasım 2012 Paylaş 6 Kasım 2012 (düzenlendi) Ghia nın üstündeki bijon kapağı vidalı diye biliyorum. Ayrıca o kapağa ucuz fiyat vermişler ben 50 tl ve yukarısı diye biliyorum. http://www.yedekparcaford.com/?urun-6379-FOCUS-GHiA-CELiK-JANT-GOBEGi-2006-2008-iTHAL.html 6 Kasım 2012 tarihinde Murat Ersel Çevik tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol 6 Kasım 2012 Paylaş 6 Kasım 2012 Valla Cengiz, aynı jantlar bende de var biliyorsun, bence hem orjinallik hemde görüntü bakımından çok çok güzeller ama yinede takdir senin tabiki.... 3 Yorum bağlantısı
Cengiz Aratemur 6 Kasım 2012 Yazar Paylaş 6 Kasım 2012 Cengiz abi, Jantlarını kendin satmak istersen eğer öncesinde, beğendiğin jant lastiği alman lazım. Çıkanları güzelce temizleyip resimlerini çekip depona kaldırırsın. 300 400 tl gibi bir rakam o an için sana lazım değil ise mantıklı yöntem bu olsa gerek. Daha sonra forum'dan yada sahibinden.com'dan satışa sunarsın.. Karar senin.. Sami.... ben bu jantları depoma koyarsam birdaha zor oradan cıkarırım,gibime geliyor.... nette bayadır bi araştırıyordum bu jant işini benim araç jantından baya bi var.... ancak ! aracı satarken....yeni alınan jantı söküp,orjinal jantı ile satarım diye de düşünüyorum .... normalde satıcı jantı 200 tl den alırım dedi...bende lastiği de senden alacam dedim 300 tl ye çıkardı takım olarak bende 400 tl filan satarım dedi Ben sizin aracın üzerindeki jantların daha güzel olduğu kanısındayım; hep beğenmişimdir bu jantları. Tabi son karar sizin. Şahsi fikrim jantlarınızda çizik olduğunuzu söylemişsiniz jantlarınızı boyatabilirsiniz ve toplam maliyet de size 200-250 TL civarı olur Bir önceki aracım F 1 ghia daki jant çok hoşuma gidiyordu... lakin F 2 deki ghia jantı'na bi türlü ısınamadım.. kim bilir belki aklımda collection jantı var diye Cengiz ben senin yerinde olsam,ghia'ya özgü bu klas jantları veripte,yerine collection veya trend'lerde takılı olan jantları almazdım.sonra arasan bulamazsın benden sana söylemesi....takdir senin. Bi türlü ısınamadım bu jantlara Evet jantların bence güzel ama öbürleri de güzel Kesinlikle.... Gerçekten orjinal ise ve kırık çatlak yok ise iyi araştırmak lazım. değiştir. Ancak emin ol şu an kullandığın jantlar bana göre çok ama çok daha güzel. En azından bijonlar kabak gibi meydanda değil. Her yerde replikasından gerçeğine dünya kadar olan bir jant. Herkes gibi olma derim. Murat abi...alacağım jant sıfır...bijon konusunda haklısın,lakin collection jantını çok beğeniyorum Yorum bağlantısı
Misafir 6 Kasım 2012 Paylaş 6 Kasım 2012 Bi türlü ısınamadım bu jantlara Yapma etme,oysaki ne güzel yakışıyor. Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik 6 Kasım 2012 Paylaş 6 Kasım 2012 Sami.... ben bu jantları depoma koyarsam birdaha zor oradan cıkarırım,gibime geliyor.... nette bayadır bi araştırıyordum bu jant işini benim araç jantından baya bi var.... ancak ! aracı satarken....yeni alınan jantı söküp,orjinal jantı ile satarım diye de düşünüyorum .... normalde satıcı jantı 200 tl den alırım dedi...bende lastiği de senden alacam dedim 300 tl ye çıkardı takım olarak bende 400 tl filan satarım dedi Murat abi...alacağım jant sıfır...bijon konusunda haklısın,lakin collection jantını çok beğeniyorum Hadi ordan deseydin. Bu arada verdiği fiyat takım fiyatı değil mi? http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-hasarli-araclar-otomobil-ayyildizdan-4-adet-sorunsuz-focus-chia-janti-104217552/detay 1 Yorum bağlantısı
Cengiz Aratemur 6 Kasım 2012 Yazar Paylaş 6 Kasım 2012 Abi maceraya gerek yok,pilot sportlari tak ve keyfine bak derim Mert...bi heveslendim bakalım hayırlısı....belki dediğin gibi de olabilir Valla Cengiz, aynı jantlar bende de var biliyorsun, bence hem orjinallik hemde görüntü bakımından çok çok güzeller ama yinede takdir senin tabiki.... Serhan abi..görüntü şekil olarak ısnamadım.. bu jantta beğendiğim..Murat abinin dediği gibi bijonların kapalı oluşu Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik 6 Kasım 2012 Paylaş 6 Kasım 2012 Yapma etme,oysaki ne güzel yakışıyor. +11111111111111111111111111111111 1 Yorum bağlantısı
Cengiz Aratemur 6 Kasım 2012 Yazar Paylaş 6 Kasım 2012 Yapma etme,oysaki ne güzel yakışıyor. Bu yorumlardan sonra (sade) lastikleri değişecem,gibime geliyor Hadi ordan deseydin. Bu arada verdiği fiyat takım fiyatı değil mi? http://www.sahibinde...104217552/detay Murat abi...benim araçtaki lastikler iyi durumda değil (bana göre) yani ben onlara çöp diye bakıyorum... bana verdiği 300 tl fiyati sade jant için düşünüyorum ben nette takım temiz lastikle ,senin eklediğin fiyatlarda değişiyor.. ama sade jant fiyatı 400 filan.... http://www.sahibinde...103401580/detay Yorum bağlantısı
Misafir 6 Kasım 2012 Paylaş 6 Kasım 2012 Bu yorumlardan sonra (sade) lastikleri değişecem,gibime geliyor Kesinlikle en iyisi bu olur,hem maddi,hemde görsel anlamda Yorum bağlantısı
Ümit Kocabaş 6 Kasım 2012 Paylaş 6 Kasım 2012 Aklına düşmüş bir kere, almazsan aklının bir köşesinde hep uhte olarak kalacak. Eğer paran varsa, jantları takınca hoşuna gidecekse al gitsin. eskileri at depoya, canın sıkılırsa satarsın, satamazsan olmadı arabayı satarken takarsın. 1 Yorum bağlantısı
Serdal Soysal 6 Kasım 2012 Paylaş 6 Kasım 2012 Cengiz ben senin yerinde olsam,ghia'ya özgü bu klas jantları veripte,yerine collection veya trend'lerde takılı olan jantları almazdım.sonra arasan bulamazsın benden sana söylemesi....takdir senin. Valla Cengiz, aynı jantlar bende de var biliyorsun, bence hem orjinallik hemde görüntü bakımından çok çok güzeller ama yinede takdir senin tabiki.... Kesinlikle arkadaşlarıma katılıyorum jantlar kalsın lastikler yenilensin, bakın o zaman jantlara nasıl ısınacaksınız. Yorum bağlantısı
Cengiz Aratemur 7 Kasım 2012 Yazar Paylaş 7 Kasım 2012 Düşüncelerini,fikirlerini esirgemeyip yorum yapan,kafamdaki soru işaretlerini gideren ,tüm arkadaşlarıma canı gönülden teşekkürler,iyi ki varsınız Bugün görüştüğüm yere tekrar gittim...jantı bi güzel inceledim,tamam deyip pazarlığa oturduk... jant ve lastikler bende kalacak dedim,kararım değişti olurya ilerde bi değişiklik yaparım olmadı satarım vs... 1 tl inemem ! sana verdiğim fiyatlar son olur fiyatı.... zorla nitrojen gazı'na üçret almadı 40 tl imiş fiyatı ...ne gazmış bu böyle pahalı..... bu arada elinde pilot sport 3...2 adet olduğundan,yerine primacy hp 91v taktırdım... 15--20 km yol gidip deneme yaptım,eskiye nazaran baya bi yol sesi azaldı orjinal jant bu şekildemi oluyor... TSE damgası seri nosu ford arması lakin (arma)silinik...içini çektiğim foto'da dikkat ederseniz görünüyor eski jant ve lastikleri depoya koydum işdilik orada yatsınlar araç üzerindeki resimleri arabam konusuna eklicem herkese kazasız belasız sürüşler dilerim...... http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/235040-2003-focus-sw-ghia-gitti2006-focus-sw-ghia-geldi/page__st__60 Yorum bağlantısı
Misafir 8 Kasım 2012 Paylaş 8 Kasım 2012 Hayırlı olsun cengiz,güle güle kullan.vesile ile ghia jantları ipten almış olduk. Yorum bağlantısı
Mehmet Pınar 8 Kasım 2012 Paylaş 8 Kasım 2012 Ghia jantları bence fordun ürettiği en güzel jantlardan.F1 ve F2 kasa farketmiyor.İkiside çok şık.Ama sonuç olarak her şer sizin göz zevkinizle alakalı.Bence yeni hali güzel olmuş.Eski jantları satmamanız isabet.Çok ucuza gidecekmiş.Güle güle kullanın. 1 Yorum bağlantısı
Cengiz Aratemur 8 Kasım 2012 Yazar Paylaş 8 Kasım 2012 (düzenlendi) Hayırlı olsun cengiz,güle güle kullan.vesile ile ghia jantları ipten almış olduk. Teşekkürler, Hakan abi.... Aynen Ghia jantları bence fordun ürettiği en güzel jantlardan.F1 ve F2 kasa farketmiyor.İkiside çok şık.Ama sonuç olarak her şer sizin göz zevkinizle alakalı.Bence yeni hali güzel olmuş.Eski jantları satmamanız isabet.Çok ucuza gidecekmiş.Güle güle kullanın. F 1 ghia jantı o kasaya çok yakışıyordu...lakin F 2 için onu söyliyemicem...şahsi fikrim F 2 ye çok basit duruyor idi öyle bir kasaya yakışaşak,daha ağır bir görünüm veren bir jant uygulanmalıydı Teşekkürler... 8 Kasım 2012 tarihinde Cengiz Aratemur tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts