İçeriğe Yönlendir

Ford Granada Restore

Ömer YILDIRIM

Recommended Posts

Ömer YILDIRIM

Sayın abilerim merhaba,

Adım Ömer yaşım 18.

Konuyu yanlış yere açtıysam moderatör abilerimden taşımasını rica edeceğim.

Öncelikle benim hedefim zamane gençleri gibi küçük, yeni spor otomobillerden ziyade bir Ford Granada 2.8i ghia!

Bu konuda yakın zamanda bir girişim yapıp ehliyet alışımın şerefine bir araç alıp (orjinal olarak) toplamak istiyorum. Apaçi staylaa gibi değil. :crazy:

Şayet bu konuda ne yapacağımı açıkçası hiç bilmiyorum. Ya Allah bismillah dedik giriştik işe ama basit küçük bilgiler dışında bilgiye sahip değilim. :unknw:

Bu konuda bana yardımcı olabilir, beni bilgilendirirseniz çok memnun olacağım şimdiden her birinize teşekkür ediyorum.

Sürç-ü lisan ettiysem affola. :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Çağlaaaar! Buraya gel, arkadaşla ilgilen çabuk... :crazy:

derhal canikom, yeni consul topladık, müşterimiz için, motora mekaniğe fazla bulaşmadan sadece bakımı yapılarak ve kaporta da müzelik değil, üstten toplama gibi oldu, şu ana kadar giden meblağ 15.000bin Tl, araba ruhsat muayene lpg hariç

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Cavit Doğan

Hem para hem zaman isteyen bir iş, Bu arada 2.8 motorun benzin masrafını da düşünmek lazım ama sen bunları biliyorsun ve ona göre bu işe heveslendin belliki. Allah kolaylık versin umarım güzel birşey çıkar ortaya. Bende Taunus hayranıyım.. :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Kısaca başka araba seç deniyor sanki :D

restorasyonun marka modeli pek olmaz, merso da toplasan aynı şekilde harcanır

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Taunus toplasın canım, o kadar eskiye gitmeye ne gerek var dimi ama :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ömer YILDIRIM

derhal canikom, yeni consul topladık, müşterimiz için, motora mekaniğe fazla bulaşmadan sadece bakımı yapılarak ve kaporta da müzelik değil, üstten toplama gibi oldu, şu ana kadar giden meblağ 15.000bin Tl, araba ruhsat muayene lpg hariç

Nereden başlamalıyım peki? Yürür bir halde bir tane orta hal granada ile parça niyetine hurda belgeli granada alacağım.

Hem para hem zaman isteyen bir iş, Bu arada 2.8 motorun benzin masrafını da düşünmek lazım ama sen bunları biliyorsun ve ona göre bu işe heveslendin belliki. Allah kolaylık versin umarım güzel birşey çıkar ortaya. Bende Taunus hayranıyım.. :)

Ata biniyorsam arpasını eksik etmem abi :)

Kısaca başka araba seç deniyor sanki :D

Vazgeçmem! :i-ih:

restorasyonun marka modeli pek olmaz, merso da toplasan aynı şekilde harcanır

Kesinlikle :good1:

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

ilk aşamada mekaniği önemli boyaya para dökmeden motor şanzıman direksiyon aksamı toplanmalı değecek ise devam edilmeli kaportaya

Yorum bağlantısı
Ömer YILDIRIM

ilk aşamada mekaniği önemli boyaya para dökmeden motor şanzıman direksiyon aksamı toplanmalı değecek ise devam edilmeli kaportaya

Peki motora birde turbo takılsa bir zararı olur mu? :biggrin:

Yorum bağlantısı
Levent Eksen

Discovery'de Tamirat-Tadilat diye bir program var, iki ingiliz kafadar modern-klasik dedikleri tarzda araçları alıp iç dış güzelce toparlayıp satıyorlar(senaryo bu tabi)..

Saat 15:45 gibi hafta içi hergün yayınlanıyor, böyle şeylere hevesliysen tam senlik, kaçırma izle :) Gerçi internette de dolu videolar var bu işler için, aklında bulunsun boş vaktin olursa göz atarsın.. Geçenlerde kırmızı renk Lancia Delta HF Integrale alıp topladılar..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ömer YILDIRIM

Discovery'de Tamirat-Tadilat diye bir program var, iki ingiliz kafadar modern-klasik dedikleri tarzda araçları alıp iç dış güzelce toparlayıp satıyorlar(senaryo bu tabi)..

Saat 15:45 gibi hafta içi hergün yayınlanıyor, böyle şeylere hevesliysen tam senlik, kaçırma izle :) Gerçi internette de dolu videolar var bu işler için, aklında bulunsun boş vaktin olursa göz atarsın.. Geçenlerde kırmızı renk Lancia Delta HF Integrale alıp topladılar..

Teşekkür ederim sayın abim izleyeceğim. :)

Yorum bağlantısı
Hasan Şener

araba toplamak hem maddi hemde manevi (zaman+usta+parça+çıkan işçilik) olarak hep keyifli olmuyor bu işi ihtiyaçtan yapmıyorsan yada ticari amaç yoksa çok para harcayacaksın demektir :) sonuç olarak değmez ....

Yorum bağlantısı
Ömer YILDIRIM

araba toplamak hem maddi hemde manevi (zaman+usta+parça+çıkan işçilik) olarak hep keyifli olmuyor bu işi ihtiyaçtan yapmıyorsan yada ticari amaç yoksa çok para harcayacaksın demektir :) sonuç olarak değmez ....

Her konuda size katılıyorum sayın ağabeyim ancak tek sorum şu;

Neden değmesin? İnsanlar hayallerini gerçekleştirebilmek için anormal meblağlar harcıyor hee tabii bizler multi trilyoner insanlar değiliz ama bazen düşünüyorum da her şeye para harcamayı biliyoruz da hayallerimizi gerçekleştirmek için harcadığımız paraları neden fuzuli masraf olarak algılıyoruz? Hayalleri gerçekleştirmek, insana özgüven kazandırır. Bilgi konusunda elbette siz abilerimle yarışamam bu terbiyesizlik olur sadece anlamadığım neden değmesin ya? Değer! Ayrıca şöyle ele alalım;

Zaman sıkıntı değil,

Usta=ben yani ben toplayacağım,

Parça, piyasada hurda niyetine birçok granada var bedava denilebilecek kadar az paralara,

İşçilik, 2. cevap.

Ve sonuç;

Hayallerim gerçek oldu! Bence buna değer. :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cavit Doğan

Ata biniyorsam arpasını eksik etmem abi :)

Bizim forumdada çok ata binen vardı ya benzin 5 tl sınırına gelince atı bırakıp başka bineklere yönelmeye başladılar..Süham hariç tabi.. :biggrin:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ömer YILDIRIM

Bizim forumdada çok ata binen vardı ya benzin 5 tl sınırına gelince atı bırakıp başka bineklere yönelmeye başladılar..Süham hariç tabi.. :biggrin:

Ama dikkatini çekeyim abi ben benzinin 5 lira olduğu sıra 2.8 v6 araç alıyorum :) Hem yakıt dediğin nedir ki? baktık olmuyor alırız kazmayı küreği başlarız petrol aramaya. :moil: Amaç ne? Granadaya benzin çıksın. :crazy: Hem bak büyük motorlu araca benzin alacağız diye zengin de oluruz ohh miss. Neyse ben bir kahve yapayım kendime çok uçtum. :coffee:

Yorum bağlantısı
Serkan Önder
Ömer YILDIRIM

güzel bi seçim yapmışsınız,meşakatli olduğu kadar,zevkli bir iştir sanırım şöyle birşey yapacaksınız.

http://www.sahibinde...103699561/detay

caydırmak gibi olmasın ama bence bu modelleride bi düşünün bence.

http://www.sahibinde...-97138146/detay

http://www.sahibinde...103386254/detay

http://www.sahibinde...-62475935/detay

Direksiz 17m gerçekten hoş görünüyor. Ancak ben kafayı granadaya takmış durumdayım. :) Kendi el emeğimle, kendi alın terimle bir granada toplamak için ahtım var. :) Eksiklerim olduğunun farkındayım hemde çok fazla eksiğim var. Ama istenirse yapılamayacak birşey yoktur düşüncesindeyim. Önerileriniz için teşekkür ediyorum. :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...