Mahmut Yıldız 30 Ekim 2012 Paylaş 30 Ekim 2012 Ford alma zamanı gelmiş de geçiyor gibi. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 30 Ekim 2012 Paylaş 30 Ekim 2012 Bence kesin chip var getz de..Başka bir açıklaması olduğunu düşünmüyorum. Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 30 Ekim 2012 Paylaş 30 Ekim 2012 getzin 110luk versiyonu var, chiple belki zorlar. Yorum bağlantısı
Akan Belen 30 Ekim 2012 Paylaş 30 Ekim 2012 Bütün mesajları okumadım ama getz hız konusunda çokda küçümsenecek değiller.Fena gidiyor hafifliğinde etkisiyle.Bir kerede benim bir kapışmam olmuştu duble yol olmasına rağmen peşimden uzun süre koparamamıştım.Heleki birde yazılım varsa fena. Ben şu an araç alacak olsam ceed alırdım birde yazılım attınmıydı aşağı yukarı şaka makinası olur sanırım Yorum bağlantısı
Mert Can Üzger 30 Ekim 2012 Paylaş 30 Ekim 2012 Mondeo ile 1-1.5 lt arasında yakıt farkı olabiliyor. Çünkü mondeo 1350 - 1400 kg civarında, 407 ise 1530 kg. Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 30 Ekim 2012 Yazar Paylaş 30 Ekim 2012 Mondeo ile 1-1.5 lt arasında yakıt farkı olabiliyor. Çünkü mondeo 1350 - 1400 kg civarında, 407 ise 1530 kg. Mert Can hocam senin ne durumda yakıt? Şehirler arası hiç test etme imkanın oldu mu? Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 30 Ekim 2012 Paylaş 30 Ekim 2012 (düzenlendi) Bütün mesajları okumadım ama getz hız konusunda çokda küçümsenecek değiller.Fena gidiyor hafifliğinde etkisiyle.Bir kerede benim bir kapışmam olmuştu duble yol olmasına rağmen peşimden uzun süre koparamamıştım.Heleki birde yazılım varsa fena. Ben şu an araç alacak olsam ceed alırdım birde yazılım attınmıydı aşağı yukarı şaka makinası olur sanırım 306dan ağırdır, 1200 kg dizeli. 30 Ekim 2012 tarihinde Evren Erakçora tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Akan Belen 30 Ekim 2012 Paylaş 30 Ekim 2012 Evren ben de focus varken olmuştu bu kapışma ve virajlı yollara kadar rahat gelmişti peşimden Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 30 Ekim 2012 Paylaş 30 Ekim 2012 Evren ben de focus varken olmuştu bu kapışma ve virajlı yollara kadar rahat gelmişti peşimden Yorum bağlantısı
Serdal Soysal 30 Ekim 2012 Paylaş 30 Ekim 2012 Furkan küçük araç küçük hızlarda seridir ama hız yükseldikce onun ivmelenmesi düşecekti seninki sabit devam edecekti ve sen ona fark atmaya başlayacaktın diye düşünüyorum, bende acayip takarım böyle durumları kalkışlarda beni 1,5 accent geçiyor fark bile atıyor ama sonrasında ben onu geçiyorum bunu 3 kez denedik böyle oldu. Ankara yolun da. Ama sıkma canını mesajların hepsini okudum chip+ seni rahatlatacaktır. 1 Yorum bağlantısı
Rıdvan Ergün 30 Ekim 2012 Paylaş 30 Ekim 2012 Furkan küçük araç küçük hızlarda seridir ama hız yükseldikce onun ivmelenmesi düşecekti seninki sabit devam edecekti ve sen ona fark atmaya başlayacaktın diye düşünüyorum, bende acayip takarım böyle durumları kalkışlarda beni 1,5 accent geçiyor fark bile atıyor ama sonrasında ben onu geçiyorum bunu 3 kez denedik böyle oldu. Ankara yolun da. Ama sıkma canını mesajların hepsini okudum chip+ seni rahatlatacaktır. En doğrusu bu sanırım. Çünkü 2.0 TDI otomatik Mondeo ile 235 km civarı hızları defalarca gördüm. 1.5 Hyundai Getz'in o hıza çıkma şansı yok. Belki ilk hızlanmada kısa süreli bir geçiş olabilir. 1 Yorum bağlantısı
Fatih Kasa 31 Ekim 2012 Paylaş 31 Ekim 2012 O Getz sınırlı sayıda olan 1.6 crdi ,110 hp olan model ise sizi üzmesi gayet normal. Burada bir arkadaşımda var .l 2007 model araba resmen kuş gibi uçuyor, gaza dokunmanızla birlikte hemen hızlanıyor ve gitmem demiyor. Siz kendinizi üzmeyin .Mondi 1400 kg getz 1100 kg civarı.. Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 31 Ekim 2012 Yazar Paylaş 31 Ekim 2012 Bir boşluk bulup denkleştirsem, Servet abi ye bırakacam 407 yi şanzıman için. Yorum bağlantısı
Misafir 1 Kasım 2012 Paylaş 1 Kasım 2012 Bir boşluk bulup denkleştirsem, Servet abi ye bırakacam 407 yi şanzıman için. Abi aracı değiştisen ? Bu kadar yaşanılandan sonra iyi araçtan soğumamışsın. Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 1 Kasım 2012 Paylaş 1 Kasım 2012 Getz ile giderken asfalt ile aranızdaki o ince çizgiyi rahatlıkla hissediyor motorun sesinin tüm benliğinizle duyuyorsunuz . 407 drag için değil konfor için yapılmış. bence aracı sattıracak bir durum yok, kafanıza takmayın 1 Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 1 Kasım 2012 Yazar Paylaş 1 Kasım 2012 Abi aracı değiştisen ? Bu kadar yaşanılandan sonra iyi araçtan soğumamışsın. Tamamen duygusal Getz ile giderken asfalt ile aranızdaki o ince çizgiyi rahatlıkla hissediyor motorun sesinin tüm benliğinizle duyuyorsunuz . 407 drag için değil konfor için yapılmış. bence aracı sattıracak bir durum yok, kafanıza takmayın İlk virajda hissettim, zaten satma düşüncem geçti. 1- Turbo benzinli candır.2- Dizel getzi çok kullandım, 2.0 tdi dsg passatla da uzun kısa bir çok yolculuk yaptım, 2.0 tdi passat getzin tavanında badanaj çeker. Sen yine de büyük konuşma çiplisine denk gelirsin, benim gibi üzülürsün Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik 1 Kasım 2012 Paylaş 1 Kasım 2012 Sat S-max al. Performansını bugün bizzat test eden Servet abiye sor.)) Yorum bağlantısı
Halis Parlak 1 Kasım 2012 Paylaş 1 Kasım 2012 (düzenlendi) Hayat 2.0 la başlar diyorlardı ama Furkan Bey'inki kararmış gibi. Takmayın kafaya boşverin. Ben çok hızlı kullanmam böyle birine de denk gelmedim.Gelsem sonuç nasıl olur bilemem.407 ye göre avantajım jetta 1300 kg ve manuel 6 ileri 140 hp. 1 Kasım 2012 tarihinde Halis Parlak tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Servet Aydın 1 Kasım 2012 Paylaş 1 Kasım 2012 Sat S-max al. Performansını bugün bizzat test eden Servet abiye sor. )) Akıllara ziyan, Ford'u takdir ettim, o kasayı nasılda oyuncak gibi çekiyor: Maşallah. Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 1 Kasım 2012 Yazar Paylaş 1 Kasım 2012 Akıllara ziyan, Ford'u takdir ettim, o kasayı nasılda oyuncak gibi çekiyor: Maşallah. Servet abi çok yakında 407yi senin ve ustamın şefkatli ellerine bırakscağım, haberin olsun Yorum bağlantısı
Tuğrul Ersoy 1 Kasım 2012 Paylaş 1 Kasım 2012 2006 da 2.0 hdi düz vites executive xenonlu sunroflu aracı 59 bin tl ye almıştık o zamanlar ne arabaydı hele küçük yerlerde sanki ferrari görmüş gibi bakarlardı 1 Yorum bağlantısı
Sedat Oral 1 Kasım 2012 Paylaş 1 Kasım 2012 büyük hacimin farkı 120-130 dan sonra ortaya çıkar siz o hızda bırakmışsınız Yorum bağlantısı
Serhat Çerçi 2 Kasım 2012 Paylaş 2 Kasım 2012 Çift kavramalı dsg benzeri sistemlerden öncesine ait klasik otomatik şanzımanlar motor gücünden çok çalıyor, aktarmaya giden kayıp çok daha fazla. Siz şu anda 2.0 lt motordan neredeyse 1.6 lt , en iyi ihtimalle 1.8 lt performansı alıyorsunuz. Hızlanmayı bir kenera bırakırsak, son hız olayında getz ile aradaki beygir farkı, şanzıman oranları ve rüzgar katsayısından kaynaklı olarak durumlar değişebilir tabi. Düşüncem, eğer soğuyacaksanız 2.0 dizelden değil otomatikten soğuyun; çünkü sizin aracın manuelinin arka stoplarının kaybolup gidişini izlemekten başka seçeneği olmazdı hormonlu getz'in. Mk3 mondeo dizel manuel için çok kısa zamanda 240 km civarı hatta üzeri hızlara çıkıvermek yürüyüş yapmak gibi bir şey mesela; sanki bütün yollar yokuş aşağıymış gibi koltuğa yapıştıra yapıştıra akar gider. Hızlanması ise , gene gayet seri olan shifttronic mondeo'dan 1 saniye daha iyi, ki bu ,özellikle de sizin yaptığınız gibi drag tarzı çekişmelerde hiç de az olmayan bir fark. Bu arada şanzımanınızın kaçırma olayının performansı tahmin ettiğinizden daha fazla etkilemesi de olası... 2 Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 2 Kasım 2012 Yazar Paylaş 2 Kasım 2012 (düzenlendi) MK4 Mondeo'daki şanzıman (2007-2009 arası olanlar) Klasik otomatik mi yoksa çift kavramalı mı? Aynı sorum 2004-2006 5.20d ve 5.30d ler içinde geçerli? düzenleme: imla 2 Kasım 2012 tarihinde Furkan Avcı tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Servet Aydın 2 Kasım 2012 Paylaş 2 Kasım 2012 Servet abi çok yakında 407yi senin ve ustamın şefkatli ellerine bırakscağım, haberin olsun Hallederük 2 Yorum bağlantısı
Recommended Posts