Fatih Keskin 27 Ekim 2012 Paylaş 27 Ekim 2012 bizim burada bir viraj var, 40km/h üsütnde dönene araba hediye ediyorlar, oraları seviyorum ben Ben 40km/h hızlı döndüm focus hediye ettiler. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 27 Ekim 2012 Paylaş 27 Ekim 2012 Forumda birlik beraberlik olduğunu her daim söylemişimdir keşke GETZ'in plakasını alsaydım diğer forumda yazmışlar donanımhaberde. Sorup tanışılabilir sonuçta pislik olmadan bir takışmışsınız. Yine deneyin bari düzde. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 27 Ekim 2012 Paylaş 27 Ekim 2012 Tam olarak neresi abi göstersene? Suha ile test etmiştik esp + xds + 215/40/17 + dsg ile anca Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 27 Ekim 2012 Yazar Paylaş 27 Ekim 2012 diğer forumda yazmışlar donanımhaberde. Sorup tanışılabilir sonuçta pislik olmadan bir takışmışsınız. Yine deneyin bari düzde. Hocam muhtemelen o forumda yazan arkadaş bizden biri yada gerçekten fordclubtr ye gözatan biri. Pisliğine takışmamıştık. bizim 407 nin dibi sağa sola çarpıyor diye zemini bozuk olan OGS geçişinde bayağı yavaşladım ona korna çalmıştı. OGS yi geçiştikten sonrada sola çok sert bir viraj vardı bu en içten en dışa doğru savururken ben en içten dönüp yanından geçtim sonrası düzlük olunca baktım arkamdan basıyor bende bastım gerisi malum geçemedi ama kopmadı. Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 27 Ekim 2012 Paylaş 27 Ekim 2012 Furkan bugün otobanda geliyorum. Adana-G.Antep güzergahını bilen varmı bilmiyorum. Tüneller ve rampalar var. ben 120 altına düşürmedim. Bir çok yerde 140 la çıktım. Bir fiesta musallat oldu. Dizel olduğunu düşünmüyorum çünkü arkasında TDCI yazmıyordu. Ben virajlara 140la girmeye korkarken adam hiç peşimi bırakmadı. En son 160 dedim adam geride kaldı. Ancak ben otoban çıkışında yavaşladım ve adam beni geçti gitti. Eşime dedim. Adamamı arabayamı helal olsun diyeceğimi şaşırdım dedim. Nedenini sordu. Adam benim 140la korktuğum virajlarda adam ayağını gazdan çekmedi. Arkamdan ayrılmadı dedim :) Bugün böyle bir macera yaşadım Yorum bağlantısı
Guest Feti Ercan 27 Ekim 2012 Paylaş 27 Ekim 2012 Furkan bugün otobanda geliyorum. Adana-G.Antep güzergahını bilen varmı bilmiyorum. Tüneller ve rampalar var. ben 120 altına düşürmedim. Bir çok yerde 140 la çıktım. Bir fiesta musallat oldu. Dizel olduğunu düşünmüyorum çünkü arkasında TDCI yazmıyordu. Ben virajlara 140la girmeye korkarken adam hiç peşimi bırakmadı. En son 160 dedim adam geride kaldı. Ancak ben otoban çıkışında yavaşladım ve adam beni geçti gitti. Eşime dedim. Adamamı arabayamı helal olsun diyeceğimi şaşırdım dedim. Nedenini sordu. Adam benim 140la korktuğum virajlarda adam ayağını gazdan çekmedi. Arkamdan ayrılmadı dedim :) Bugün böyle bir macera yaşadım helal olsun rahmetliye demediniz iyi ki. Adam hayattan beklentisi kalmamış demekki Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 27 Ekim 2012 Yazar Paylaş 27 Ekim 2012 Furkan bugün otobanda geliyorum. Adana-G.Antep güzergahını bilen varmı bilmiyorum. Tüneller ve rampalar var. ben 120 altına düşürmedim. Bir çok yerde 140 la çıktım. Bir fiesta musallat oldu. Dizel olduğunu düşünmüyorum çünkü arkasında TDCI yazmıyordu. Ben virajlara 140la girmeye korkarken adam hiç peşimi bırakmadı. En son 160 dedim adam geride kaldı. Ancak ben otoban çıkışında yavaşladım ve adam beni geçti gitti. Eşime dedim. Adamamı arabayamı helal olsun diyeceğimi şaşırdım dedim. Nedenini sordu. Adam benim 140la korktuğum virajlarda adam ayağını gazdan çekmedi. Arkamdan ayrılmadı dedim :) Bugün böyle bir macera yaşadım Yok ben öyle işlere hiç girmem, fiat bis olsa yol veririm geçsin benim derdim özetle 130-150 km/h maksimum hıza kadar olan hızlanmada. Gerekenden 15-20 km/h daha hızlı girmek zorunda kaldığım virajdan takla atarak çıktım. Dersimi aldım. Ön takımın sağlığı nasıl? O sizi korkutuyor olabilir. Fiesta'da 160 üstü viraja girmeye korkardım direksiyonu çok sıkı tutup hissetmem gerekirdi, Aveo bana mısın demiyor hatta direksiyonu bırakıyorum gidiyor. Murat çok rica edeceğim lütfen bu konuyu fun'a yada aveo ya bağlama gözünü seveyim.... 6 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 27 Ekim 2012 Paylaş 27 Ekim 2012 helal olsun rahmetliye demediniz iyi ki. Adam hayattan beklentisi kalmamış demekki Allah göstermesin. Ön takımın sağlığı nasıl? O sizi korkutuyor olabilir. Fiesta'da 160 üstü viraja girmeye korkardım direksiyonu çok sıkı tutup hissetmem gerekirdi, Aveo bana mısın demiyor hatta direksiyonu bırakıyorum gidiyor. Arabada sorun yok bende sorun var. Ben korkuyorum. Geçen hafta bir arkadaşın başından geçenlerden sonra Yok ben öyle işlere hiç girmem, fiat bis olsa yol veririm geçsin benim derdim özetle 130-150 km/h maksimum hıza kadar olan hızlanmada. Gerekenden 15-20 km/h daha hızlı girmek zorunda kaldığım virajdan takla atarak çıktım. Dersimi aldım. Kardeş bende senin gibiyim. Bende bir kaç kez yol verdim yol istedim. Ben o otobanda ne zaman 110-120 ile gelsem başıma gelmeyen kalmıyor. En son bu rampalarda 140-160 arası çıkıyorum sol şeridi kapatıyorum. Sellektör çaka çaka geliyorum. Sol şeridi boşaltıyorum bir defa 100 le geliyordum tünelden çıkarken kaza atlattım. Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 27 Ekim 2012 Paylaş 27 Ekim 2012 Yok yani sıfır olduğu için daha iyi herhalde. Mehmet hocamınkinin de ön takımı sağlıksız olabilir. Hocam ben de korkardım işte ama yeni araçta hızımın farkında bile olmuyorum yağ gibi akıyor onu diyorum. Km gözüm kayıyor yanımda eşim arkada oğlum olunca eşim 170 görünce km saatinde yavaş diyor ve geçen hafta bir arkadaşım dügün konvoyunda kaza yaptılar 5 kişi hayatını kaybetti 2 çocuğu 2 kardeşi bir yeğeni ve yengesi komada. Ondan sonra korkar oldum. Arabada sorun olduğunu düşünmüyorum. Çünkü bugüne kadar şükür hiç korkutan bir hareketi olmadı. Beni hiç korkutmadı. Yorum bağlantısı
Misafir 27 Ekim 2012 Paylaş 27 Ekim 2012 Furkan, Sonuçta araç seni geçmemiş. Uzun yolda zaten yarış olmaz. Bazen bir bmw'nin sizi geçtiği düzlükten sonraki virajda şöförün açığı nedeni ile arayı kapatıp öne geçme şansı bile olabilir. Benim şirket aracım Albea 1.3 mjet dizel. Uzun yolda çok araba geçtim, geçildiğim de oldu. Şöförleri psikolojik buhran yaşamışlar mıdır bilmiyorum ama uzun yolda yarış mantığı olmaz bende. Sadece yoluma bakarım ve genelde de çoğu araç yüksek hızı sürekli muahafaza edemediği için biryerlerde o araçları yakaladığımı gözlemlerim. Kısacası, senin aracının en hayati kısımlarından biri olan otomatik şanzıman arızalıyken, 130bg'lik chipli Getz ile başa baş gelmiş. Muhtemelen sürücüsü direksiyona yapışmış şekilde, aracın içersinde db seviyesinden durulmazken, sen cd çalarındaki müziği dinleyerek yol alıyordun. Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 27 Ekim 2012 Paylaş 27 Ekim 2012 ..En son bu rampalarda 140-160 arası çıkıyorum sol şeridi kapatıyorum. Sellektör çaka çaka geliyorum. Sol şeridi boşaltıyorum .. Bana rastlama Yorum bağlantısı
Engin Karadayan 27 Ekim 2012 Paylaş 27 Ekim 2012 (düzenlendi) Ben daha fiesta ile 140 bile görmedim :)Daha doğrusu 110 nun üstünü hiç görmedim ............Belki 1 kerecik görmüş olabilirim 27 Ekim 2012 tarihinde Engin Karadayan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 27 Ekim 2012 Paylaş 27 Ekim 2012 Ama bir getz formu toz duman etti. Ayın otomobili olmaya aday gösteriyorum o şahsı.Ya arkadaşlar nasıl güldüm şu son sayfalarda.Ciddi değilsiniz değil mi not:Mehmet(bıyıklı emmi ) valla lafını dinliyorum. Kulağımda küpe.Ama içimden böyle yazmak geldi.Bu mehmet diğeri de ben.. 163 . iletide görüldüğü gibi Getz/Fun cüsseye bakmamalı hele ki 500 TL ye + beygirler gelirken tdci tarzı motorlarda Yorum bağlantısı
Doğu Kemik 27 Ekim 2012 Paylaş 27 Ekim 2012 116 2009 BMW yi de Gebze ışıklarda Accent Era tarumar etmişti; hyundailere dikkat Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 27 Ekim 2012 Paylaş 27 Ekim 2012 Yolda "bir şekilde yanlış algı sonucu" arkamdan gaza basmış gelen görürsem, sağa geçer gaz keserim genelde. Benim olduğu kadar, onun da yolunu bekleyeni vardır bir yerlerde. geçmiş zaman, bizim velet fenalaştı, hastaneye yetirştireceğim, sabahın 8:30 u , işe gidiyor millet, benle kapışıyorlar güya (mondeo V6) emniyet şeridine dalmışım, polis çevirdi, bak arkaya , inanmassan peşime düş ben gazlıyorum dedim gittim, bu tip hallerde de vebal alınmamalı 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 27 Ekim 2012 Paylaş 27 Ekim 2012 bmw üretince şapkadan tavşan çıkarmayacak, naapsın 1.6 motorcuk 1 Yorum bağlantısı
Güvenç Terzierol 27 Ekim 2012 Paylaş 27 Ekim 2012 (düzenlendi) bende dün trakyadan dönerken 140la sol şeritten uzun süre giderken arkamdan gelen D4D 1.4 corolla geldi arkama verdim yol sonra geçtim arkasına yokuş yukarı bende 1.4 oda 1.4 ama nasılsa o önümde uzadı gitti bense hızımı koruyabildim dip gaz basmama rağmen. corolla 1300 kg ben 1000kg araçta ben dahil 3 kişiyiz bende birtürlü anlam veremedim.. iki aracında aslında bakıldığında benzer performans vermesi gerekiyor biz 1000kgyiz 160nm torkumuz var corlla 1300kg 190nm torku var ama o uzayıp giderken ben sadece hızımı koruyabiliyorum.. dizel focuslarsa vızır vızır uzayıp gidiyorlar acayip can sıkıyorlar 27 Ekim 2012 tarihinde Süha Demirtaş tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 27 Ekim 2012 Paylaş 27 Ekim 2012 yakıt istasyonu düellosuna da bakmak lazım, D-4D ne yakıyormuş bakalım - 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 27 Ekim 2012 Paylaş 27 Ekim 2012 (düzenlendi) emniyet görevini yapsa bunlara gerek kalmaz ya... Bugün takoz bir satıcı neomarine pendik e5 çıkışında fındık mı ne satıyor. millet durmuş fındık alıyor yol soruyor ona. İnanılmaz tehlikeli pozisyon. Olamaz böyle birşey dedim burası muz cumhuriyeti mi? İki öğrenci slogan atsa polis gelir oysa. 27 Ekim 2012 tarihinde Mehmet Göktürk tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 27 Ekim 2012 Paylaş 27 Ekim 2012 Devlet vurdu mu oturtacak kuralı delene. 2 Yorum bağlantısı
Doğu Kemik 27 Ekim 2012 Paylaş 27 Ekim 2012 bmw üretince şapkadan tavşan çıkarmayacak, naapsın 1.6 motorcuk BMW direksiyonuna fiesta sürücüsü geçince ister istemez şekle giriyor nereden bilsin 116 nın tırt olduğunu Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 27 Ekim 2012 Paylaş 27 Ekim 2012 (düzenlendi) ya sonuçta dizel araba dizel arabanın isterse 5.0 motoru olsun hiç. dizelin anlamı ekonomi, ama performans hız istersen 1.6 benzinli bir araba al bak senin o 2.0 dizel tozuna yetişe biliyormu. benzin çabuk yanıdığı için fırlar her türrlü fırlar ama dizel gaza basarsın 5 .6 saniye turboyu açsada süratlense diye beklersin. devir çevittiremezsin 240 katranı varsa 170 basarsa diye dua edersin. ama benzinli öylemi benzinli arabanın katranında 260 mı yazıyo veya 240 mı yazıyo isterse araç 15 yaşına gelsin her türlü vurur hızı. benim amcanın 1994 opel vectra var 94 de sıfır almıştı arabayı oğluda kullanıyo resmen arabanın canını çıkardılar baba oğul yağ bakımı olsun su bakımı olsun hiç ilgilenmezdi . 18 senedir kullanıyo. geçen gün istanbula gittik beraber araba benzinli lpg yok otobanda araba 210 220 den aşşağa inmedi. benimde mondeo 2.0 16 v benzin lpg var araba benzine aldığmda saptedemiyorum lpgde de güçlüde benzinde kafa kaldırıyo. Mesajınızın dilini düzeltebilir misiniz? Teşekkürler. 27 Ekim 2012 tarihinde Mehmet Göktürk tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Doğu Kemik 27 Ekim 2012 Paylaş 27 Ekim 2012 (düzenlendi) Günümüz 1.6 dizel araçları ile standart 1.6 benzinliler kesinlikle baş edemez hele ki 1.6 115 ps lik dizeller şu an kat be kat öndeler 27 Ekim 2012 tarihinde Doğu Kemik tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts